שאלה בקשר למזונות מסוימים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר למזונות מסוימים
    אנה או
    16/07/2011

שלום,
    אני עושה כרגע דיאטה בריאותית המונעת ממני לצרוך סוכר ופחממות לא מורכבות.
    רציתי לשאול האם גזר, תירס, מוצרי תירס, סלק, עגבניה, פירות יבשים, דבש ומייפל טבעי נחשבים סוכריים/פחממתיים? אשמח לקבל מענה.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה בקשר למזונות מסוימים - תגובה

חנה הרשקוביץ
    16/07/2011

שלום אנה!

גזר, תירס, סלק, עגבניה - פחמימות מורכבות ואין איתם בעיה.

לגבי פירות יבשים, דבש ומייפל - רוב הסוכר בהם הוא אומנם טבעי אך לא מורכב (חד ודו-סוכרים).
    ניתן להשתמש בהם ברוב המקרים להמתקה. אני מעדיפה להמתיק עם פירות יבשים (הכי טוב תמרים כי הם מכילים פחות חומרי שימור כמו סוכר וגופרית).
    השאלה למה את עושה את הדיאטה. אם זה בגלל קנדידה או סוכרת, הם בעייתיים. אם מסיבות אחרות, אז לא נורא להשתמש בהם במידה.

בהצלחה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ושאלה נוספת

אנה או
    21/07/2011

מבדיקה שעשיתי התגלה סינדרום pcos ולכן הומלץ לי לשנות את התזונה שלי.
    ברשותך, שאלה נוספת, מה לגבי חלב סויה? אני יודעת שיש בו הורמונים, אולי תדעי להגיד לי האם מומלץ לצרוך חלב סויה/רוטב סויה במצבי?
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה ב-PCOS - תגובה

חנה הרשקוביץ
    21/07/2011

שלום אנה.

בתסמונת השחלות הפוליציסטיות יש באופן תיאורטי תועלת בצריכת סויה משום שפיטואסטרוגנים המצויים בסויה 'תופסים' רצפטורים לאסטרוגן (שנמצא כרגע בעודף), וכך מחלישים את פעולתו בגוף.

המליצו לך לשנות את התזונה. האם קיבלת תזונה מותאמת אישית? שכן בתסמונת זו מעורבים מספר גורמים וכדאי שתקבלי מאיש מקצוע תפריט. חשוב מאוד.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו