טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אבקש את חוות דעתכן על התפריט שלי. ברצוני לדעת האם הוא בריא פחות או יותר.
בוקר: נס קפה עם מעט חלב 1%. (אני לא אוכלת בבוקר כי אני לא רעבה)
צהריים: מנת חלבון (עוף/חזה עוף/קציצות בקר) מנת פחמימה (בדר"כ אורז מלא או קינואה) וסלט ירקות עשיר.
ביניים: פרי/יוגורט/יוגורט עם חתיכות פרי טרי/תמרים ואגוזים.
ערב: מנת חלבון (ביצה קשה/חביתה עם מעט שמן/טונה במים) מנת פחמימה (שתי פרוסות לחם קל מחיטה מלאה/שלוש-ארבע פריכיות אורז) גבינה או קוטג' וסלט ירקות עשיר.
וזהו...
האם זהו תפריט בריא שיעזור לי לרדת במשקל? (אני שוקלת 55 ק"ג וגובהי 165 ס"מ, אני יודעת שהמשקל תקין אבל עליתי לאחרונה ואני רוצה לרדת למשקל הנורמלי שלי שהוא 51-52 קילו).
תודה על תשובתכן המושכלת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום לירון, כן, התפריט שלך סביר, אם כי אפשר בהחלט לשפר אותו קצת! אפשר לדוגמה להחליף פעמיים -שלוש בשבוע את מנת הבשר בחלבון מן הצומח (קטניות: עדשים, שעועית, אפונה,חומוס...) , אפשר גם דג
טוב שאת אוכלת סלט ירקות עשיר, לא לשכוח להוסיף לו שמן זית, וכן אפשר אגוזים/שקדים/זרעי חמניות/ זרעי דלעת, כל זאת על מנת לקבל שמנים איכותיים וחשובים לבריאות.
חשוב לגוון את הירקות, אפשר להכניס לתפריט ירקות מוקפצים, מאודים , אפויים, מבושלים
בברכה שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים