התמודדות עם כמיהה למתוקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם כמיהה למתוקים
    איילה
    24/02/2008

שלום רב לכם!
    אני טבעונית אדוקה ושומרת על תזונה מאוד בריאה ומאוזנת מכל הבחינות. בעייתי היחיה היא שאינני מפסיקה לרצות מתוקים. בביתי ישנם דברי מתיקה רבים (אני בת 16 ואין לי "שליטה" על תכולת המזווה), ואני לא מצליחה לעמוד בפיתוי- אני לוקחת משהו אחד (למשל-חטיף תמרים או חרובים) וממשיכה לעוד 10, עד שנגמרת החבילה! כיצד ניתן להתמודד עם הדחף על ידי שינוי תזונתי ולא על ידי גלולות סותמות תאבון או כל פתרון דבילי אחר שהציעו לי? הרי התאבון הוא לא הבעיה
    תודה רבה
    איילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כיוון

חן פרופסורסקי
    14/03/2008

שלום איילה,

נשמע לי שאין מדובר בתיאבון מופרז אלא בדרך של הגוף לשדר לך שחסר לו משהו.
    שני הכיוונים הנפוצים שנפוץ לקשור למישכה שכזאת הם:
    1. חוסר ויטמין C. בד"כ מתאפיין ב"חסר לי משהו" חסר כיוון אשר לא פעם מתורגם למתוק.
    2. חסך במגנזיום + B6 ולעתים עוד ממשפחת B. שילוב זה יותר מדוייק לעניין המתוק. (אסור ליטול B6 ללא b קומפלקס)

כמובן, ניתן להעשיר את התזונה במקורות עשירים במזון. (למשל פירות נוספים כמקור לויטמין C).
    מנסיוני מזה כ 20 שנה אני יכול לומר לך כי המחסור הממוצע של ויטמין C בארץ כזה שלא ניתן לחפות עליו ב 99% מהמקרים במזון בלבד ומומלץ להוסיף תוספי מזון.
    לגבי מגנזיום / B כדאי לשבת עם נטורופת מוסמך ולבדוק את שאר הרמזים שלא הזכרת בסיפורך לוודא שאכן הם חסרים טרם שמחפשים מענה.

כיוון נוסף שיתכן וידבר אלייך יותר מנטילת תוספים זה לחפש את הסיבה למחסורים ולשנות שם את אורח חייך (ויטמין C למשל יכול להיות בחוסר על רקע מתחים, סביבה עתירת רעלים וכדו,)

הרבה בריאות,

חן פרופסורסקי, נטורופתיה ורפואה סינית
    מרכז מגמת נטורופתיה בקולג' לרפואה משלימה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו