חלבון מלא צמחי לאדם מתאמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון מלא צמחי לאדם מתאמן
    אוריאל
    15/01/2013

שלום, אני בן 21 מתאמן בחדר כושר, בזמן האחרון אני חושב להפסיק לצרוך מוצרי חלב.

1.האם מוצרי חלב הם באמת לא בריאים?

2.איזה תחליפים צמחיים לחלבון מלא יש לי? ואיזה תחליפים צמחיים לסידן יש לי?

3.שמעתי שסויה לא טובה כי יש בה אסטרוגן, בנוסף לכך שמעתי גם שאי אפשר לצרוך את כל ה28 חומצות אמינו רק מהצומח למשל משילוב של דגנים וקטניות ושתהיה חסרה לי חומצה אמינית אחת או שתיים, ושעדיף לצרוך חלבון מהחי ולא מהצומח. האם זה נכון?

4.אני צריך ממש הרבה חלבון אחרי אימון בערך 30 גרם. האם אפשר להשיג את זה מהצומח? תודה על העזרה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבון מלא צמחי לאדם מתאמן

הוספת תגובה

• חלבון מלא צמחי לאדם מתאמן - תגובה

שושנה שרשבסקי
    16/01/2013

שלום אוריאל,
    מוצרי חלב, בעיקר חלב ניגר, אינו בריא!, אפשר לאכל יוגורט (עבר התססה, קל יותר לעיכול), ואם מאד רוצים אפשר קצת מוצרי חלב עיזים.

עולם הצומח עשיר בחלבונים. על ידי תפריט מגוון, מקבלים כל חומצות האמינו הדרושות.
    פיתה וחומוס זה חלבון מלא, אורז מלא ועדשים זה חלבון מלא, הוספת אגוזים, שקדים, זרעים לדגן נותן חלבון מלא איכותי.
    אבל אתה לא חייב להיות צמחוני! עוף, דג, ביצה, זה בסדר כל עוד זה זה במתינות!

לא צריך חלב על מנת לקבל את הסידן!
    מקורות במזון הצמחי:
    ירקות ירוקים עליים (ברוקולי, כרוב, חסה, קולרבי...)
    אגוזים, שקדים, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת
    פירות יבשים (בעיקר תאנים , גם משמש וצימוקים.

קפאין, אלכוהול , עישון, עודף מלח בישול ועודף חלבון מן החי גורם להפרשת הסידן בשתן
    אל תשתה משקאות קלים סוג ספרייט, יש בהם כמות גבוה מאד של זרחן, מפריע לספיגה של הסידן.

אפשר לאכל מוצרי סויה כמו טופו, פתיתי סויה(בחלב סויה מוסיפים כל מיני חומרים, לא
    רצוי), יש בהם חלבון איכותי מאד, ועוד חומרים בריאים אחרים, פעמיים בשבוע זה מצוין. הפיטואסטרוגן בכמות סבירה אינה מהווה בעיה, להפך

בברכה
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו