אכילת גרעינים שחורים עם הקליפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילת גרעינים שחורים עם הקליפה
    ליאורה
    21/01/2013

לא פיצוח גרעינים אלא אכילת הגרעינים כולל הקליפה:
    לאחרונה עשיתי לי מנהג לאכול את הגרעינים השחורים כולל הקליפה. התוצאה, לחיצה למשך זמן רב ודחיקת תחושת הרעב כך שלאחר מכן אני יכול להסתפק באכילת סלט ירקות עשיר מפריטים רבים יחסית (מלפפון, עגבניה, בצל, פלפל חריף, צנון, חסה, כרוב, כוסברה וכד'). מאחר ולעתים קרובות תוצר הלעיסה יוצא יבש למדי אני מתבל אותו ע"י תוספות גרעין דלעת (לבן) עם הקליפה ו/או חצי בוטן קלוי, ו/או חצי פקאן קלוי ממותק ו/או חצי פיסטוק ו/או חצי שקד קלוי וכד', מעין שימון/ריכוך התוצרת הלעוסה אשר מסייעת להשלמת הלעיסה ואח"כ גם מסייעת להקלת הבליעה. עם הזמן התפתחה אצלי תובנה שכביכול הקליפות הלעוסות מוסיפות סיבים לתזונה שלי, למעשה, הקליפות היחידות שאני משליך לפח הן רק של הפיסטוקים.

נראה לי שבעקבות פעילות זאת נפח הגוף הוקטן קמעה עד שמעירים לי על כך (אני מיתמם שרק נדמה להם ושזה רק הביגוד ולמעשה לא מספר את הסיבה).
    אף נדמה לי שיש קצת הקלה בלחץ בבטן כאשר אני שורך את הנעליים בבקר.

האם נכון לפעול כך? האם יש סיכון האם זה לא בסדר והדבר עשוי להזיק? האם קליפות הלעוסות משמשות כמקור לסיבים תזונתיים? מה ערך הקלורי של קליפות הגרעינים? ולחילופין מה ערך הקלורי של גרעינים כולל הקליפה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם אין תגובה לשאלה?

ליאורה
    30/01/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושנה אורית וחנה, האם אתן רבות מי י

ליאורה
    31/01/2013

האם אתן רבות בינכן מי יענה לשאלה? האם בגלל זה התשובה מתעכבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או שאולי הן יודעות שענו לך על השאלה

דנה שטרן
    01/02/2013

כבר שאלת את השאלה הזאת בפורום תזונה נכונה. הרגל מאוד מוזר שנראה לי שמאוד מכביד על הגוף. בכל מקרה קצת סבלנות, המנהלות פורום הזה שוות הרבה מאוד זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - אמתין בסבלנות לתשובה

ליאורה
    07/02/2013

לתשובה המקצועית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת גרעינים שחורים עם הקליפה - תגובה

אורית טרגנו
    11/02/2013

על פניו זה נראה כמו הרגל לא מועיל לגוף.
    יש המון מזונות עשירים בסיבים תזונתיים כמו ירקות, פירות ודגנים מלאים אין צורך להכניס למערכת העיכול מזון קשה כל כך שגם יכול לפצוע את הקיבה ואת המעיים וגם לא תורם ערכים תזונתיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו