טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בשבוע 32 להריון, יש לי המוגלובין נמוך 10.2 בתקופת ההריון אני סובלת ממעי קצת עצבני ויש המון דברים שאני נמנעת מהם בגלל זה, כמו מוצרי חלב, קטניות, רוב הפירות. אני כמעט לא אוכלת בשר ועוף אז לא נשאר כמעט מה לאכול!! חוץ מלחם ופחמימות... מה מומלץ לאכול שיהיה קל לעיכול וגם מזין? למשל בקטניות ודגנים, מה מזין ומתעכל בקלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום מאיה, כמובן לחם לבן ופחמימות פשוטות, זה לא פתרון טוב...
את ותינוקך זקוקות למזון מזין, עשיר בויטמינים ובמינרלים לצד חלבון ושומנים טובים, כמובן מזון שאת יכולה לעכל בקלות. אני ממליצה לך מאד לגשת לייעץ תזונתי על יד נטורופתית, אחרי תשאול מקיף היא תוכל להרכיב ביחד אתך תזונה מתאימה שתלווה אותך עד הלידה ובתקופת ההנקה גם בהמוגלובין הנמוך אפשר לטפל תזונתית.
כרגע אתן לך כמה רעיונות למזונות קלים לעיכול עשירים בחומרים מזינים בבוקר: שיבולת שועל (קווקר) על בסיס מים, אפשר להוסיף מעט דבש/ פירות אדומים קטנים/ קרם שקדים ללא סוכר (ממרח)ועוד... צהריים: דג ים, הלבן, כמו הליבוט,סול, קל יותר לעיכול מדג סלמון לדוגמה, ירקות מבושלים במעט מים/ מאודים - קלים יותר לעיכול מירקות טריים אפשר כמובן מרק ירקות/ מרק עדשים וכוי דגנים מלאים קלים לעיכול: כוסמת, דוחן לצד קטניות מונבטות את הקטניות חשוב להנביט (או לקנות מונבטים בחנות טבע/ סופר), כאשר הן מונבטות, הן קלות לעיכול ועשירות מאד בחומרים מזינים
אם את יכולה, תאכלי עלים ירוקים (עשירים בברזל)
בשעה טובה שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פלסטיקה ווגינלית. גינקולוג בכיר בבלינסון, מומחה ברפואת נשים ומיילדות, מנהל תחום הפלסטיקה הווגינלית במרכז הרפואי עתידים, הקים את מרכז לייפות. בעל ותק רב שנים בניתוחים וטיפולים בתחום הפלסטיקה הווגינלית ... קרא עוד