שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מירי
    05/05/2013

רציתי לדעת אם אני מבשלת ואוכלת סלטים ללא שמן, ובמקום זה אני צורכת את השומן דרך גבינות 5% ובבישול של העוף אני מסירה לו את השומן אך בכל זאת מופרש בבישול השמן, ואני כמה פעמים בשבוע אוכלת חומוס המורכב מכמה כפות של טחינה גולמית, האם זה יכול להוות תחליף לשמן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    05/05/2013

שלום מירי,
    השומנים בעוף או בגבינה הם שומנים רוויים מן החי, הם אינם בריאים, לכן אינם מהווים תחליף לשמן זית איכותי.

טחינה גולמית בריאה, וגם החומוס (אבל כמובן להסתכל על האותיות הקטנות אם זה מוצר קנוי, מוסיפים הרבה פעמים שמנים וחומרים ש"מקלקלים" את המוצר הבסיסי!).

גם הטחינה ( עשירה בחומצות שומן בלתי רוויות מסוג אומגה 6) שהיא בריאה בכמויות סבירות אינה ממש תחליף לשמן זית.
    שמן זית עשירה בחומצת שומן חד בלתי רוויה מסוג אומגה 9, חומצה זו ידועה בתכונותיה הבריאות כמו לדוגמה הורדת שומנים רעים בדם.

לא מוכרחים בסלט, אפשר להוסיף למרק לאחר הבישול, למרוח על לחם (אפשר לעשות פסטו!), ועוד ועוד...

בתיאבון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו