מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קמח לבן רגיל וקמח לבן אורגנירחל05/09/2014
שלום. קראתי שלקמח אורגני (מלא או לבן) יש מבנה אחר שאפילו לא מכיל גלוטן, כיוון שמה שלא אורגני עובר בין היתר הינדוס גנטי.
אם כך, האם קמח לבן אורגני בעצם בריא?
תודה כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמח לבן רגיל וקמח לבן אורגני - תגובה
שושנה שרשבסקי15/09/2014שלום,
כל סוגי קמח חיטה מכילים גלוטן בכמות גבוהה - אורגני או לא אורגני, לבן, מלא, כפרי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רחל16/09/2014שלום. אם כך, מהי הרגישות הזאת לגלוטן שצצה? אלפי שנים לחם/חיטה היה אוכל בסיס, ולפתע נראה כאילו מנסים רק להמנע מזה. מה השינוי? תודה וכל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
שושנה שרשבסקי16/09/2014שלום רחל,
אכן החיטה של היום אינה דומה לחיטה מלפני אלפי שנים..בעיקר בחמישים שנים האחרונות, החיטה עברה הכלאות רבות. המטרה היא להגדיל את היבול וגם לשפר ולעדן את הקמח.
הכלאות אלו גרמו (וגורמים עד היום )לשינוי גנטי של החיטה ואינה דומה החיטה של פעם לחיטה של היום.
החיטה של היום עשירה מאד בחלבון גלוטן שהוא חלבון קשה לעיכול, הרבה אנשים מתקשים לעכל אותו לגמרי, דבר הגורם לצרות רבות. בנוסף החיטה של היום עשירה מאד בעמילופקטין, פחמימה מורכבת, שהופכת בגוף לגלוקוז, ומעלה במהירות את רמת הסוכר בדם, אפילו יותר מהסוכרוז, (הסוכר השולחני), דבר העלול לגרום עם הזמן למחלת הסוכרת.
ההמלצה: לצמצם אכילת מזונות מחיטה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו שושנה, הידע שלך מטורף
הראל02/10/2014בהודעה אחת גרמת לי לשנות את התפישה שלי על חיטה באופן מוחלט. אז אם החיטה עברה תהליכים כל כך משמעותיים, אז מה את ממליצה לצרוך במקום? בעיקר אילו סוגי לחמים טובים יותר?
אני מאוד אוהב ללמוד ממך, את ממש אלופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו שושנה, הידע שלך מטורף - תגובה
שושנה שרשבסקי02/10/2014שלום הראל,
תודה על פרגון
לחם כוסמין עשוי להיות חלופה טובה. אמנם הכוסמין הוא סוג של חיטה (יש בו גלוטן), אך הוא לא עבר את התהליכים הרבים כמו החיטה.
אפשרות נוספת: לחם שיפון. בדרך כלל מערבבים עם השיפון מעט חיטה (כי קמח השיפון קצת כבד), או מערבבים עם כוסמין. יש גם לחמים 100% שיפון.
אני ממליצה לקנות את הלחם בבתי טבע, שם מוכרים לחם ללא כל מיני תוספות לא רצויות כמו רוב הלחמים בסופרים.
נכון המחיר גבוה יותר, אני על זה לא מתפשרת!
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלחמים דווקא לא יקרים
הראל03/10/2014לדוגמא, בעדן טבע מוכרים לחם מחיטה מלאה 100% או 100% כוסמין מלא וזה עולה 11 שקלים ללחם די גדול.
תודה רבה על התשובה ובכלל על העזרה.
צר לי רק ששלושת מנהלות הפורום האחרות לא לוקחות יותר חלק פעיל בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)