מזונות שמאיצים עיכול ומונעים עצירות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזונות שמאיצים עיכול ומונעים עצירות
    חיים
    19/06/2017

יש לי בעיה קשה של עצירות יש ירקות מסויימים שעוזרים עם העניין הזה יותר או תרכיז או משקה שאת יכולה להמליץ עליו שעוזר בעניין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עצירות

שושנה שרשבסקי
    20/06/2017

הנושא הוא גדול מאד לפורום זה, הטיפול הוא אינדיווידואלי
    אסתפק בהנחיות כלליות וכמה טיפים
    בסיס:
    לשתות ליטר וחצי-שני ליטר מים ליום, אפשר להוסיף לימון, הנוזלים מסייעים לעיכול תקין ותהליך פינוי מהגוף
    להרבות בסיבים תזונתיים (במילים אחרות התזונה צריכה על בסיס של ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות). הסיבים מסייעים לעיכול תקין והוצאת הפסולת מהגוף
    שמן זית(אפשר לשים כף שמן זית +מיץ מחצי לימון +כוס מים --לשתות על הבוקר על בטן רכה) מרכך את הצואה וכן גם פירות יבשים מושרים במים בלילה ,לשתות את המים בבוקר( וגם השזיפים המושרים)
    אפשר לעשות שייקים משחררים, לדוגמה, מלא עלים ירוקים (חסה, פטרוזילה, כוסברה+ תפוח+פירות יער, להוסיף מעט מים

פעילות גופנית אירובית (הליכה כל יום לפחות 20 דקות)

בפורום אני נמנעת להמליץ על תוספים, אבל אני לא יכולה להתאפק: פרוביוטיקה, זה ממש בסיס, התוסף מכיל חיידקים טובים המאזנים את פלורת המעיים, מסייע לשיפור תפקוד מערכת העיכול

יש להימנע ממזונות קשים לעיכול (מטוגנים, עשירים בשומן רוווי)
    קפאין (גורם לעצבוב יתר של המעיים, עלול להחמיר מצבי עצירות)
    וכמובן להימנע ממזונות מעובדים ופחמימות פשוטות (קמח לבן, סוכרים), אין בהם סיבים!
    לבריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו