שאלה בנושא תת פעילות של בלוטת התריס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא תת פעילות של בלוטת התריס
    לי
    25/11/2017

שושנה שלום,
    האם ייתכן שבבדיקות דם רמת ה-TSH שלי תקינה (3.62) ובכל זאת תתקיים הפרעה בפעילות בלוטת התריס?
    אני שואלת מפני שאני חווה תופעות שגורמות לי לחשוד בתת פעילות של בלוטת התריס. כל הזמן קר לי בצורה לא סבירה (ברמה שלפעמים הציפורניים בידיים מכחילות- ואפילו עוד לא התחיל החורף באמת), יש לי נשירת שיער (אם כי לא מטורפת), אני עייפה רוב הזמן (למרות שאני ישנה כמות שעות גדולה בלילה). אציין כי תופעת הקור נמשכת מס' שנים כבר והתסמינים הנוספים הופיעו בשנה האחרונה.
    בנוגע לשאר הבדיקות- הכל תקין. כולל b12 וברזל (גם פריטין תקין).
    עוד אציין כי אני טבעונית כבר כשנתיים. אני מרגישה עם זה טוב מאוד ולא הייתי רוצה לחזור לאכול מוצרים מן החי.
    אבל בעניין זה שאלה נוספת- אני מניחה שאני צריכה לקחת תוספת של אומגה 3 מכיוון שאני לא צורכה אותה בתזונה כלל.
    אילו מקורות טובים יש לאומגה 3 מן הצומח?
    האם כדאי שמן המפ? קראתי עליו רבות.

תודה מראש על התשובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום לי, בוקר טוב

שושנה שרשבסקי
    26/11/2017

לגבי TSH
    רמת ה-TSH שלך נחשבת בנורמה (בק"ח) אבל רמה זו כבר עשויה להעיד על האטה בתפקוד הבלוטה.
    חשוב לבדוק את כל ערכי בדיקות הדם של בלוטת התריס , לא רק TSH (שלא תמיד משקף מה שקורה) אלא גם בדיקת ההורמונים T3 ו-T4, לצערנו על פי הנחיות ק"ח, בדיקת ההורמונים ניתנת רק כאשר רמת TSH מחוץ לסוגריים, תבקשי מהרופא ,תסבירי את הסימפטומים ,אולי ייתן לך (אחרת תעשי בפרטי)
    אך יש לדעת שתת פעילות התריס היא בעיקר מחלה של חסרים תזונתיים. יש לבדוק היטב את התזונה שלך.
    את אומרת, אני טבעונית ומרגישה עם זה טוב מאד ואת אומרת אני עייפה רוב הזמן, קר לי ועוד, אין בכך סתירה?!
    לגבי אומגה 3
    מקורות צמחוניים עיקריים בתזונה: שמן מרווה מרושתת, שמן פשתן, אגוזים , גרעיני פשתן, גרעיני צ'יה
    יש היום תוספים טובים (לא נוקטת בשמות פורום)
    לשמן המפ הרבה סגולות ,אנחנו לא ממליצים עליו כמקור לאומגה 3 למי שחסר אומגה 3, בגלל התכולה שלו באומגה 6
    כל טוב
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו