טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בת 83 ועקב מחסור בויטמין D נטלתי בשנים האחרונות כמוסה של 10,000-5,000 יח' ביום. עקב כך הערכים שלי בשנים האחרונות היו תקינים. משום מה, לאחרונה בבידקת דם נתגלתה לי רמה של 1,450 (בסקאלה של 250). איך זה הגיוני? האם זה מצב מסוכן? מה לעשות? בברכה, שולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
במצב של חסר גדול בויטמין D, נותנים מינונים גבוהים של ויטמין D משך מספר שבועות רצוי בפיקוח רפואי. אני מבינה שהמשכת במינונים גבוהים אלו משך שנים. רעילות של ויטמין D הינה נדירה אך עלולה להופיע עקב צריכה ממושכת ( (או המינונים יומיים הגבוהים מעל 25000 יחב"ל (625 מק"ג) ביום. רמות גבוהות של ויטמין D עלולות לגרום לעלייה ברמות הסידן בדם אשר יכולות להביא להפרשת סידן בשתן, בריחת סידן מהעצמות, שקיעת סידן בכליות (אבנים בכליות), ועוד רעילות של ויטמין D עלולה להתבטא בתסמינים כגון בחילות, הקאות, אובדן תיאבון, צמא מוגבר, שלשולים, גירויים עוריים ... לאור זאת קודם כל כמובן להפסיק לקחת את הויטמין לפנות לרופא משפחה לעשות בדיקות דם כלליות ובדיקת רמת הסידן הדם נ.ב. לא מובן לי מה זה רמה של 1450 בסקאלה 250 בדרך כלל החישוב הוא בננוגרם למיליליטר, כאשר הכמות המירבית 100ng/ml
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מבכירי הגניקולוגים ומחלוצי טיפולי הפריה החוץ גופית בארץ. כיום הינו סגן מנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים בילינסון. את טיפולי ההפריה החוץ גופית IVF, מבצע במטופליו בבית החולים אסותא בתל אביב. מומח... קרא עוד