הקפדה על תזונה בריאה ונפיחות בבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקפדה על תזונה בריאה ונפיחות בבטן
    אודליה
    21/03/2018

שלום,
    אני בת 37 + 2. כל חיי הייתי מאוד רזה ואחרי הלידות ירדתי במשקל יותר ממה שהייתי בצעירותי. המשקל היה משתנה בהתאם למצבי הרוח, בתקופות לחוצות הייתי יורדת לתת משקל ולהיפך. היום אולי בגלל שטוב לי, אני מרגישה מאוד נפוחה, חסרת שליטה במה שאני אוכלת, ושוקלת 2-3 קילו יותר ממה שהייתי רוצה (47 ק"ג בגובה: 1.56). כשאני שוקלת 45 ק"ג זה נראה יותר טוב וההרגשה טובה יותר. אני במשקל תקין היום אבל הבטן שלי כל הזמן נפוחה והגדלתי את ההיקף שהיה כל חיי 60!! ממש מבאס אותי שאני לא מצליחה לסדר את זה. אני עושה פעילות גופנית (אירובי, זומבה ופילאטיס) פעמיים לפעמים 3 פעמים בשבוע. ומנסה להוריד אולי בכמויות של הארוחות. בבוקר אני שותה שייק (בננה, תפוח, תמר, זרעי צ'יה, פשתן, מורינגה, אשווגנדה, אסאי, אבוקדו ותרד). זה משביע מאוד ואני לא אוכלת כלום עד הצהריים בחדר האוכל שבעבודה. אני בוחרת במנה עיקרית, עוף/קציצות/פרוסות בשר ברוטב + ירקות מבושלים וסלט לפעמים עם קצת טחינה.
    ואז אחה"צ מתחיל הבלגן. אני לא יודעת מה לאכול וכשאני עוצרת לרגע אני מגלה שאני לא באמת רעבה, אבל סתם בא לי לנשנש. אז זה יכול להיות עם הילדים, עוגיות בריאות שאני מכינה, במבה, חטיף גרנולה. כשאני מכינה ארוחת ערב אני מנשנשת עם הילדים ולא ממש אוכלת כדי להפחית את הנפיחות בבטן (ביצה קשה עם קוטג' וקצת ירקות) ואם לא נשנשתי אחה"צ אז אני מכינה לי ירקות מוקפצים עם אטריות שעועית שזה מאוד משביע. ויש פעמים שאני משתדלת ממש לצום מארוחת הצהריים עד למחרת בבוקר. אבל מעבר לקושי הגדול של קרקורי הבטן, אני לא באמת מצליחה להוריד בנפיחות או במשקל. כי בבוקר אני נהנת מבטן שטוחה אבל לקראת צהריים כאילו לא עשיתי כלום והסבל של יום קודם היה לחינם. אני מנסה לשחזר איך אכלתי בעבר כדי לאמץ את השיטה ולהתמיד בה היום, ואני חושבת שפשוט הייתי אוכלת הרבה פחות. כן הייתי משלבת גם לחם בבוקר, ואפילו גם שטויות, אבל המינון היה הרבה פחות. אני שמה לב שאולי אני נמצאת במעגל של סבל ופיצוי ואז כשמגיעה ארוחה, אני "מפצה" את עצמי בכמות גדולה יותר של אוכל שלא לצורך. ויכול להיות שאלה סימני הגיל, וקצב חילוף החומרים לא מה שהיה בעבר...
    אשמח לשמוע ולקבל עצה לגבי ההמשך. ממש מטריד אותי להסתכל במראה ולראות את השינוי הגופני. גם בחירת הבגדים מושפעת מהבטן הנפוחה ולמרות שאני רזה בגוף, אני לובשת בגדים במידה גדולה כדי להסתיר את הבטן הבולטת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום אודליה

שושנה שרשבסקי
    23/03/2018

כמובן שהגוף עובר שינויים עם הגיל.
    רק תשאול מעמיק יאפשר לי לתת לך "עצה" מקצועית על מנת שתרגישי שוב טוב.
    מוזמנת לבוא לייעוץ
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו