טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב. בשנה האחרונה עליתי כעשרה קילו במשקל בעקבות נטילת תרופות נוגדות דכאון. ברוך השם הפסקתי לפני כחמישה חודשים לקחת את התרופות אבל מאז איני מצליחה לרדת במשקל כאשר רוב השומן העודף מתרכז באיזור הבטן והמותניים. לאחרונה, בשתי בדיקות בהפרש של שלושה חודשים, נמצא אצלי כבד שומני וכולסטרול גבוה: טריגליצרידים: 243 כולסטרול: 308 HDL: 75.8 LDL: 184 ALT: 110.1 AST: 86 כל שאר התוצאות בגבול הנורמה. איני נוטלת כרגע כל תרופה למעט תוסף ברזל Ferrifol אחד ליום. אני סובלת מעייפות, כאבי שרירים, בצקות בקרסוליים וחוסר אנרגיה. למרות שצמצמתי מאוד את כמות השומן בתזונה ואני עושה פעילות גופנית, התחושה שלי היא שזה רק מכביד על הכבד "שצריך לסנן יותר שומנים ולא מצליח". האם התחושה שלי נכונה? אציין שאני צמחונית מזה כ-10 שנים ובשנים האחרונות לא הקפדתי לצרוך מספיק חלבונים אבל עכשיו אני כן מקפידה על כך, בעיקר מסויה אבל גם חזרתי לצרוך מוצרי חלב לצורך העניין. אשמח לקבל טיפים איך להתגבר על המצב. המון תודה על הסבלנות והשיתוף סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
סיגל שלום אין ספק שמשהוא חסר מנסיוני כנראה מדובר על חסר באומגה 3 ואולי שתייה מספקת של מיים על פניו נראה שהתזונה שלך בסדר למעט נושא החלב שמטריד אותי נסי להעזר במשקה סויה של תנובה במקום חלב והרבי בשתיה מרובה ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אנסה זאת. ועוד שאלה אם אפשר. בעקבות מאמר שקראתי אני שוקלת להתחיל לעשות חוקנים לניקוי הכבד. האם הדבר מומלץ לדעתך במקרה כזה? שוב הרבה תודה ושבת שלום. סיגל
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים