טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב,
אני בת 38 וכחלק משינוי תזונתי (למטרת ירידה במשקל, הורדת כולסטרול ולחץ דם גבוה) החלטתי להתחיל להכין חלב שקדים ביתי מכוס אחת של שקדים מושרים ו 3 כוסות מים + 3 תמרים.
אחרי הערבול אני מסננת באמצעות שקית מחוררת את המשקה כך שכל החתיכות של השקדים והתמרים אינן נשארות.
אני משתמשת במשקה זה כתחליף לחלב עם הגרנולה (ביתית נטול שומן) או דייסת קוואקר או שייקים בריאותים.
אני צמחונית אך רוצה לנסות להמנע ממוצרי חלב פרה.
שאלותי הן:
1) מהו הערך הקלורי של כוס משקה חלב שקדים אחרי הסינון ? כמה שומן יש בו ?
2) האם למרות הסינון של החתיכות שקדים אני עדיין מקבלת את היתרונות של אכילת שקדים להפחתת כולסטרול ?
3) האם הקליפה שעל השקדים נחשבת רעילה ? האם ההשריה מספיקה לנטרל רעילות זו או שיש לקלף ?
המון תודה מראש, עינב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ב100 גרם של שקדים לא קלויים יש כ-550-600 קלוריות. לכן על פי זה פחות או יותר תעשי את החישוב הקלורי של חלב השקדים שאת מכינה. לגבי אחוז השומן אין לי נתונים. אכילת שקדים אינה הדבר העיקר והחשוב להורדת כולסטרול מה שחשוב הוא דווקא לא להגזים בצריכתם ובצריכת אגוזים בכלל משום שעודף בצריכתם יכול לגרום לתופעות כמו עודף כולסטרול ,השמנה ועוד. הייתי ממליצה לך להכין את החלב מהשקדים ללא התמרים, משום שהתמרים מוסיפים עוד סוכר וקלוריות חשוב באמת להשרות את השקדים ולפי דעתי זה מספיק לנטרול הרעלים בקליפה. כל עוד את לא צורכת הרבה מאוד מהחלב הזה. (עדיף כ-חצי כוס קטנה מהולה במים)
שינוי תזונתי הוא מבורך באם את עושה אותו על דעת עצמך ללא ליווי מקצועי הייתי ממליצה לך כן להתייעץ עם מטפל/ת בתזונה על מנת לדייק עבורך את התפריט בייחוד אם יש ברקע ל"ד גבוה וכולסטרול אשמח לייעץ לך בנושא
בהצלחה מרב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים