דיאטה טבעונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה טבעונית
    לינוי
    03/10/2009

שלום!
    אחרי דיאטות רבות ומגוונות, אני מתחיהל להרגיש בזמן האחרון מן כבדות באיזור הבטן ועייפות כללית בגוף. החלטתי להתחיל לנסות "דיאטת טיהור" על הבסיס של דיאטה טבעונית. בשבוע הראשון אני מתכננת בעיקר לבסס את התזונה על פירות וירקות ובהמשך להוסיף את מה שכלול בדיאטה טבעונית.אני יודעת שבדר"כ טבעוניים לא אוכלים בשר,ביצים,חלב, דבש וכל מאכל מן החי בעצם. בגלל מצבי הגופני, החלטתי לאמץ את הגישה של "הטבעונאות"- בנוסף לנ"ל לא לאכול מזון מבושל, קמח לבן וסוכר מזוקק.
    לפי מה שציינתי, יוצא שדיאטה טבעונית כוללת בעיקר: קמח מלא, קטניות, מזון נא, והרבה פירות וירקות. השאלה שלי היא האם דיאטה טבעונית כוללת גם חלבונים? ואם כן, מהם? האם מותר לאכול בה דגים, דוגמת:סלמון מעושן וטונה משימורים?

תודה מראש וחג סוכות שמח,
    לינוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה טבעונית

הוספת תגובה

• דיאטה טבעונית

שושנה שרשבסקי
    06/10/2009

שלום לינוי
    דיאטת טיהור ודיאטה טבעונית הן שני דברים שונים בתכלית. דיאטת טיהור היא דיאטה מוגבלת בזמן, ממספר ימים עד למספר שבועות. "דיאטה" טבעונית היא אורח חיים , במסגרת אורח חיים טבעוני, יש המקפידים על דברים מסוימים ואחרים על דברים אחרים. זו לא אסכולה אחת. לדוגמה יש שאוכלים ביצים ועופות, כל עוד הם אורגנים, ויש שלא, יש הנמנעים ממאכלים מבושלים, אך זה זרם די קיצוני בטבעונות .לכן שאלתך, האם מותר לאכל דגים וכו' היא לא שאלה נכונה, אדם טבעוני מחליט מה הוא רוצה לכלול בטבעונות שלו או על פי איזו גישה הוא רוצה לנהוג.
    אדם המאמץ אורח חיים טבעוני או צמחוני ונמנע ממזון מן החי חייב להקפיד לקבל יומיום חלבונים מן הצומח, ולכן לא מספיק לאכל רק פירות וירקות. צירוף של קטניה עם דגן מלא מספק תחליף נאות לחלבון מן החי (לדוגמה: אורז מלא עם שעועית, בורגול עם עדשים, כריך מקמח מלא עם חומוס, אורז מלא עםסלט +אגוזים/זרעי פשתן/ זרעי חמניות ועוד...) סויה וטופו נחשבים לחלבון איכותי.

לגבי דיאטת טיהור: יש גישות תזונתיות שונות לניקוי מערכות הגוף ושיקומן. אני מציעה לך לגשת לתזונאי/ת או לנטורופתית ולא להתחיל בעוד דיאטה לבד. אני לא יודעת בת כמה את, איזה דיאטות עשית בעבר, ומה מצבך העכשוי, לכן אינני יכולה להמליץ לך על דיאטה מסוימת אם בכלל. באופן מאד כללי אגיד שבדיאטת טיהור יש להינע מסוכר ומאכלים המכילים סוכר, מחיטה ומוצריה, מחלב ומוצריו, ממאכלים מעובדים, משומרים או מעושנים, מקפה ותה שחור ובהתחלה גם מבשר, עוף ודגים), מותרים פירות וירקות, דגנים מלאים חוץ מחיטה, קטניות, יוגורט ביו, אגוזים למינהם, תה צמחים , אין הגבלה על בישול, אידוי, אפיה) כמובן שיש גם דיאטות קשות יותר, הכל לפי העינין, המצב הגופני, המטרה וכו'
    את מציינת שאת מרגישה כבדות באזור הבטן,:אוכל מבושל (במעט מים) או מאודה יותר קל לעיכול ממאכלים לא מבושלים,
    שוב אני ממליצה לך לקבל הדרכה מקצועית . דיאטות רבות מבלבלות את הגוף וגורמות לנזקים, חבל!
    כל טוב ומועדים לשמחה
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו