מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנה פתאומיתליאת14/09/2007
שלום רב.
לפני 3 שנים עברתי תאונת דרכים ונפגעתי בגבי. לפני התאונה נהגתי לצעוד הרבה והייתי מאד פעילה מבחינה גופנית. אחרי התאונה בשל חשש מכאב וכדומה, הפחתתי בפעילות עד לאפס. שנה לאחר התאונה (יישמע מוזר) ביום אחד התנפחתי כולי ומידתי עלתה (כן... בתוך לילה.. ). מאז אני מנסה לרדת במשקל ולצערי, אני רק עולה ועולה.
לאחרונה חזרתי לפעילות הגופנית (אופניי כושר). אני אוכלת יחסית מאוזן ומשתדלת מאד לא לאכול מתוקים (למעט סוכר בקפה) - פירות, ירקות, דגים, מדי פעם בשר, אורז מלא (וגם איטריות אורז). אני משתדלת מה שפחות לחם לאכול ופחממות פשוטות. הגעתי למסקנה שחיטה לא טובה לי. אני כן אוכלת גבינות שונות (בעיקר עזים / צאן) ויוגורט ביו אחד ביום (1.5 אחוז שומן) וחלב 1% שומן. למרות זאת, אינני מצליחה לרדת במשקל.
בבדיקות דם שעשיתי הכל תקין (B12 היה בגדר הנורמה אך נמוך ולכן לקחתי תקופה מסוימת כדורי B12).
אני מניחה שהצלחתי לרדת מס' גרמים בודדים... אבל לאחר תקופה ארוכה.
אשמח לקבל ממך הדרכה או טיפים על מנת לרדת במשקל.
גילי 33.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה פתאומית
עדנה מינץ15/09/2007לליאת שלום
אין ספק שגופך עבר טראומה, וייתכן אף שהסיבה לעליה במשקל היא חולשה של בלוטת התריס. מידי שבוע מגיעים אלינו אנשים (בעיקר נשים) עם בעיות בבלוטת התריס עקב סטרס ואורח חיים לא בריא. למרות המזונה שמנית, לדעתי ניתן לשפר את התזונה שלך. הייתי מורידה לגמרי דברי חלב וחיטה. שימי דגש על דגי ים מאיכות גבוהה (סלמון, סול, בקלה, הליבוט) ואצות ים עשירות ביוד. כמו כן בידקי את בלוטת התריס שלך במיוחד T3. הייתי מציעה לך לבוא ל"מצפה אלומות" ולהתנסות בתכנית הניקוי שם. חוויה של ניקוי גוף ומנוחה לנםש יכולה להיטיב עימך.
כמו כן, הרשי לי להפנות אותך למאמרו של ד"ר שאול טל, מנכ"ל הוצאת ספרים "פוקוס", אשר מתאר כיצד נרפא מכולסטרול גבוה, בעיות בבלוטת תריס, אוסתיאוארטריטיס ועוד כל מיני מרעין בישין באתר של מצפה אלומות תחת "מאמרי בריאות." www.almmot.co.il
בברכת בריאות טובה ושנה טובה
עדנה מינץ
מנחת סדנאות ב"מצפה אלומות"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עדנה על תשובתך, בבדיקת הדם...
ליאת15/09/2007שעשיתי, נבדקה גם בלוטת התריס והתוצאות יצאו תקינות.
כן אציין כי חשבתי שבלוטת התריס שלי אולי לא פעילה מספיק ולכן לקחתי אצות ים (בכדורים) ולא ראיתי כל שינוי.
אני אנסה להוריד את כמות החלב (חיטה אני לא אוכלת, אם אני אוכלת לחם, אני אוכלת רק לחם שיפון). דגים אני אוכלת בשפע: סלמון, טונה, סול.
אברר לגבי הסדנא שלך. ואעדכן בהמשך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)