מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני באמת רוצה לעבור לתזונה בריאהnhev14/10/2009
אבל....
גם אם אהיה מאד מודעת לנושא וגם אם אפילו אלמד תזונה נכונה /טבעית
הבעיה היא שכמעט כל מה שמוכרים לנו בסופרים ובחנויות האוכל הוא זבל!!!
הבשר והעוף מפוצצים בהורמונים ובאנטיביוטיקה, הפירות והירקות בריסוס ובהורמונים בשביל שיראו גדולים ו"עסיסיים" יותר, ועוד כל מיני מאכלים ששמים בהם צבעי מאכל וחומרים משמרים.
ניסיתי בעבר לקנות מחנויות טבע מזון אורגני (שאני באמת מקווה שהוא בריא הרבה יותר) הבעיה שהכל עולה במקרה הטוב פי שניים!
ואת זה לצערי אני עדיין לא יכולה להרשות לעצמי בתור אחת שמשלמת שכר דירה....
אם כל מוצר היה עולה בשקלים בודדים יותר, הייתי אולי מוכנה להשקיע את הכסף, אבל שזה עולה כפול ואפילו פי שלוש, ברגע שאני עושה קנייה מרוכזת זה הבדל מהותי!!!
למה אין חוק במדינה לגבי הגידול של המזון כך שלא רק עשירים יהנו ממזון בריא?
אני מאד מודעת לנושא הבריאות וזה ממש מתסכל אותי שאין לי ממש מה לעשות בעניין....
אודה לכן אם בכל זאת יש לכן איזו תשובה מעודדת בשבילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בריאה
מירב אלטמן14/10/2009משמח לקרוא שנושא התזונה והבריאות חשובים לך מאוד ואת עושה מאמצים לצרוך מזון בריא ואיכותי.
כמו בהרבה דברים בחיים צריך למצוא את דרך הפשרה. מצד אחד לאכול מזון איכותי ובריא ומצד שני לא לפשוט את הרגל. יש כמה דברים שאת יכולה לעשות.
לגבי בשר - אפשר להחליט שפעם ב..(חודש נגיד) את משקיעה בבשר אורגני ושאר הזמן אוכלת רגיל.
לגבי ביצים כאלה שהן חופש ואורגניות לא תמיד המחיר כ"כ גבוה בהשוואה לרגילות.בכל מקרה ביצה זה מזון מאוד עוצמתי, הסינים למשל שמים ביצה אחת לסיר שלם שאמור להספיק לכל המשפחה....כך שאפשר לאכול מהן פחות ובאיכות טובה.
לגבי ירקות ופירות שווה לחפש באינטרנט מגדלים של ירקות אורגניים שדרכם אפשר להזמין, לא חייבים לקנות בחנויות טבע יש כל מיני הסדרים שאפשר לעשות איתם
את יכולה לנסות לארגן קבוצה של כמה חברים/חברות/שכנים ולהזמין יחד ירקות ופירות זה בד"כ יעלה פחות. יש ירקות שאפשר לגדל בבית בעציץ כמו כל הירוקים למשל ואז יש אספקה תמידית.
לגבי המזונות היבשים כלומר דגנים וקטניות כמו אורז מלא, חומוס וכו' אפשר לקנות בשקים גדולים של 5 ק"ג ויותר ואז זה יותר זול (אפשר להתחלק עם עוד אנשים).
לרוב האוכל הפשוט
(דגנים,קטניות,ירקות) הוא לא מאוד יקר. לא חייבים לקנות את כל "מוצרי הפלא הבריאים" שיש בחנויות טבע.
מקווה שעזרתי לך מעט אשמח לענות לעוד שאלות אם יהיו
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
nhev15/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)