טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
במהלך החודש האחרון נחשפתי לכתבה שעסקה בתוספי מזון שהמליצה לצרוך מידי יום כדור Q10 לא היססת ולאור ההמלצות החמות (הנני בת 42) בריאה בדרך כלל... משקל סביר אך לא עוסקת בספורט - עובדת מאוד קשה.. ולא מתפנה לעיסוקי ספורט... אז התחלתי לצרוך את התוסף, מידי בוקר לאחר ציחצוח שיניים ללא תזונה מקדימה.. והחלו לי כאבי ראש חריפים.. כעבור שבוע מתחילת השימוש הפסקתי ליום אחד ופסקו כאבי הראש. האם להפסיק ליטול את הQ10 או פשוט נדרש לקחת אותו עם מזון באופן מסודר?
אשמח לקבל יעוץ.. אסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
Q10 הינו מסיס בשומן, לכן הגוף יכול לספוג אותו טוב יותר בצרוף מאכלים המכילים שומן, לדוגמא דגים. לכן נסי לקחת אותו לא על קיבה ריקה אלא עם אוכל ועדיף משהו מעט שומני אם עדיין נמשכים כאבי הראש הייתי ממליצה לך להפסיק ולפנות לרופא לבירור.
באופן אישי אני לא מאמינה גדולה בצריכת תוספים כשלא צריך ובטח ללא התיעצות עם מטפל מוסמך. תוספים, מינרלים ויטמינים וכו' הם לא רק דבר בריא ומועיל הם גם יכולים להזיק כאשר צורכים אותם בצורה לא מבוקרת. הכל תלוי במינון , בשילוב עם מזונות ותרופות ולכן רצוי להזהר בשימוש רק על פי קריאת כתבה בעיתון.
הרבה בריאות
מרב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים