קמה עייפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קמה עייפה
    גפן
    17/12/2009

ב"ה
    שלום לכל העוזרות
    יש לי שאלה מטרידה
    אני אוכלת רק(!!) אוכל בריא. לא מטוגן, לא ביצים, לא סוכר, כמעט וכלום חיטה , וגם אם כן אז רק כוסמת אורגנית, רוב הארוחות שלי הם דגים נעים , ירקות ופירות, לפעמים קצת אורז
    יש לי חטא קטן ומיוחד שבכל בוקר (בזכות העייפות) אני שותה קפה עם חלב סויה ומייפל סירופ(.....)
    בבוקר אני קמה עייפה תמיד, לפעמים עם כאבי עיניים וראש. האם זה יכול להיות השפעת הקפה???
    ברוך השם אני בריאה ופעילה, יש לי יום מלא וגם שוחה פעם בשבוע
    מה יכולה להיות הסיבה לעייפות וחוסר פיקוס? עצתכן טובה לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קמה עייפה

הוספת תגובה

• קמה עיפה

שושנה שרשבסקי
    17/12/2009

שלום גפן,
    האם את ישנה מספיק? מה טיב השינה שלך?
    מה מצב מערכת העיכול שלך?
    האם יש לך הרבה מתח משך היום?
    האם עשית בדיקות דם לאחרונה? (חשוב לבדוק בין היתר רמת ברזל וB12).

לפי מה שכתבת, יש לי הרגשה שהתזונה שלך לא מאוזנת מספיק. יש חשיבות גדולה לאכל פחמימות מורכבות לצד הפירות והירקות: אורז מלא, קינואה, דגנים מלאים, וגם קטניות (עדשים, מאש, אפונה, שעועית, תופו), פחמימות, זה אנרגיה. (אגב למה את מוותרת על ביצים?)
    כאבי ראש עלולים להיות תוצאה של חסר של ויטמין או מינרל.

יש אנשים שגם כוס קפה אחד גורם להם לכאבי ראש, שווה לך להימנע מקפה לחלוטין לשבועיים שלושה ולראות אם כאבי הראש נעלמו (אפשר לפתח תלות גם לכוס קפה אחד, ההפסקה עלולה לגרום לכאבי ראש למספר ימים!).

אם לא יחול שיפור עם שדרוג התזונה והפסקת הקפה, כדאי לך לגשת ליעוץ אצל תזונאית/נתורופתית, על מנת לבחון מה הסיבה לכאב ראש, טיפול בתוספי תזונה, רפלקסולוגיה, דיקור, פרחי באך ועוד עשויים לעזור לך מאד.
    גם פעילות גופנית סדירה ומתונה עשוייה לעזור, שחיה פעם בשבוע זה טוב, אבל לא מספיק,תנסי הליכה 3 פעמים בשבוע משך חצי שעה.

בהצלחה
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמה וקפה

גפן
    21/12/2009

ב"ה
    שושנה ברכה ושלום תודה על התשובה
    אז עם הקפה, זה משו בן 6 חודשים כשרציתי תמריץ, ומשו עם החלב סויה חם
    באמת אין לו מקום בעולמי ועליי לשחרר את הצורך ב"נ בעז"ה
    השינה היא בעייתית, במשך 5 השנים האחרונות אני לא ישנה יותר משלוש שעות רצוף בלילה
    אני מניקה וגם בהריונות המשכתי להניק , בלילה וביום ובודאי ב"ה יש הרבה מתח במשך היום
    קינואה זה רעיון טוב ועליי להחזירו לתפריט. תודה על העיצות כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו