מירב שני ושושנה שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מירב שני ושושנה שלום
    אמיר
    20/12/2009

אני בן 25
    קודם כל רציתי לשאול מה המשקל הרצוי שעליי להגיע אליו בגילי... הגובה שלי הוא 178 ואני שוקל בסביבות ה62 קילו... ברצוני להגיע למשקל התקין...
    בנוסף לכך רציתי לשאול:
    התחלתי להתאמן בחדר כושר.. מה מומלץ לאכול לפני אימון ומה אחרי אימון על מנת לשיג תוצאות טובות... ועם זאת לעלות במשקל על מנת להגיע למשקל תקין.

יש לציין שאני בחור בעל תיאבון מאוד קטן... אני אוכל בדרך כלל ארוחה ביום והגוף שלי מסמן לי שזה מספיק... אני משתדל לאכול עוד אבל זה קורה בכוח ולא ברצון...

ורציתי לשאול גם על אבקת חלבונים שלוקחים בחדר הכושר... האם זה מומלץ.. לפי מה שהבנתי זה תוסף חלבנוים שעוזר לבנות את השריר..
    תודה מראש אמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מירב שני ושושנה שלום

הוספת תגובה

• לאמיר - משקל וחלבונים....

שני תשובה
    21/12/2009

שלום אמיר,
    האם תמיד היית רזה? ומה טווח המשקל במשפחתך?
    משקל הוא לא רק פונקציה של מספר אלא של בריאות. לשאלתך - אתה נחשב שבעל משקל תקין לפי חישוב BMI (מדד מסת הגוף). מדוע אתה רוצה להעלות במשקל והשאלה הכי חשובה - האם אתה אדם בריא?
    לגבי חדר כושר ואבקות חלבונים - אני מאמינה גדולה בספורט מגוון. המנע מנסיון לנפח שרירים באופן נקודתי אלא גוון את סוגי התרגילים ואם אפשר הוסף פעילות גופנית גם בחוץ - הליכה/ריצה/משחק כדור....
    אבקות חלבונים - נכון שהן מגדילות את נפח השריר (בדילוב עם אימון) אך הן עלולות להיות מאוד מסוכנות לכליות ולגרום לנזקים ארוכי טווח. לא ממליצה עליהן! ממליצה על תזונה נכונה: לפני אימון (עד שעה וחצי לפני) פחמימות מורכבות (!) - אורז מלא/פסטה מלאה/סנדוויץ' מקמח מלא - אפשר עם מעט חלבון כמו ביצה/טונה וכו... אל תגזים בשום דבר - אכול מגוון.
    המלצתי החמה היא שתפנה באופן אישי לנטורופת/תזונאי לבניית תוכנית תזונתית מתאימה לצרכייך ואישית.
    מקווה שנתת לך נקודות למחשבה.
    בהצלחה והרבה בריאות,
    שני תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו