יש לי שאלה בקשר לחלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שאלה בקשר לחלב
    חל
    04/01/2010

האם נכון שחלב גורם לבריחת סידן?
    מוצרי חלב אכן מכילים אחוז סידן גבוה אך גופנו כמעט שאינו סופג סידן זה, ואף גרוע מכך, גורם לבריחתו

המדע קבע שחלב גורם לסידן לברוח?
    ושבחלב יש סטרואידים, כימיקלים, הורמונים מרובים.
    לא רצוי לשתות חלב כבוגרים כי זה לא בריא ויש לזה מחיר, חומרים שמתחרים בספיגה

זה נכון כל זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה בקשר לחלב

הוספת תגובה

• חלב

שושנה שרשבסקי
    05/01/2010

שלום,
    לחלב אכן אחוז גבוה של סידן, הלקטוז (סוכר החלב) מגביר את הספיגה של הסידן במעי, אבל
    עודף חלבון מן החי הוא אחד מהגורמים המגבירים את הפרשת הסידן בשתן.
    גורמים נוספים המגבירים את בריחת הסידן: קפאין, אלכוהול, עישון.
    גורמים המפריעים לספיגת הסידן במעי:חומצה אוקסאלית (מצויה בעלי סלק, תרד, פטרוזיליה), חומצה פיטית (מצויה בסיבים תזונתיים), ובעיקר יחס גבוה של זרחן לעומת הסידן ( משקאות קלים דוגמת קולה, ספרייט וכו').
    לאנשים רבים חסר החלבון (לקטאז) העוזר לספיגה של החלב,(זה גם ענין גנטי, יש עידות שחלב ממש לא נספג אצלם),עם הגיל ספיגת החלב נעשה פחות טוב אצל רבים).כאשר החלב לא נספג טוב הוא גורם לבעיות בריאותיות רבות ולתסמינים לא נעימים.
    מסקנה: למי שאין לו בעיה של ספיגה אפשר לאכל עד 3 מנות מוצרי חלב ליום (אחת המנות:יוגורט ביו, קל הרבה יותר לספיגה) חלב עיזים קל יותר לספיגה.
    לא כל הסידן שאנו אוכלים נספג לגוף. כדאי להרבות במזונות מן הצומח עשירים בסידן:
    ירקות ירוקים עליים כגון ברוקולי, כרוב, כרוב סיני, חסה, אגוזים למיניהם, שקדים, זרעים, טחינה משומשום מלא, טופו, גרעיני דלעת וגרעיני חמניות, פירות יבשים (תאנים, משמשים,צימוקים).
    כל טוב
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז כדאי להפסיק עם החלב?

חל
    05/01/2010

בבוקר כוס חלב, בערב קוטג', בלילה יוגורט.

זה לא טוב במיוחד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד על חלב

שושנה שרשבסקי
    06/01/2010

אני לא רוצה לתת תשובה גורפת, תלוי למי, יש אנשים כאמור שהחלב גורם להם נזקים, אבל לאחרים זהבסדר גמור בכמות סבירה.רצווי לאכל יוגורט כל יום, גם קוטג' נספג טוב בגוף ולמי שאינו רגיש במיוחד אין בעיה. לגבי כוס חלב, אם אתה יכול לעבור לחלב עיזים זה עדיף.
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו