תזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה
    שרון
    07/08/2010

התזונה היומיומית שלי בנוייה מכמה מצרכים ורציתי לדעת מה כדאי להוסיף כדאי לקבל עוד ויטמינים ולשמור על המשקל, (דרך אגב ממש רזיתי מאז שהתחלתי לאכול כך)

פחמימות: אורז בסמטי מלא, קינוא, שיבולת שועל גסה ולחם מלא שיפון או חיטה.
    חלבונים: ביצים, קציצות הודו, עוף, דג סלומון, חומוס מבושל, עדשים, אפונה.
    ירקות: חסה, בצל, פטרוזיליה, שום, מלפפון, פלפל ירוק, עגבניה וחסה.
    סוכרים: מולסה, אגבה, דבש, סילאן לגמרי הוצאתי את הסוכר הלבן.
    שמנים: שמן זית, טחינה גולמית, אבוקדו בחורף, חומוס מקופסא.
    3 כוסות נס קפה עם חלב 3 אחוז שומן.. (זה הדבר היחיד הלא בריא שאני לא רוצה לוותר)

זה בערך 90% מהזמן מהתזונה שלי ולפעמים יש חריגה קלה לדברים לא טבעיים כמו יוגורט עם גרנולה או חטיף אנרגיה המכילים סוכר. לגבי פירות יוצא לי 3 פירות בשבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• שלום לירון!

חנה הרשקוביץ
    08/08/2010

קודם כל, לפי מה שכתבת התזונה שלך יפה מאוד בשביל בחור בגיל שלך! בד"כ בחורים בגיל הזה לא מתעניינים בכלל אם האוכל בריא או לא. העיקר שהוא טעים... כל הכבוד!

מה שחסר לי ברשימות שלך זה אגוזים (מלך, פקאן, ברזיל וכו') וזרעים (דלעת, חמניות, פשתן) שמזינים מאוד וחשובים מאוד להתפתחות.
    יש מקום להכניס עוד פירות.

לגבי המשקל - המזונות שכתבת בהחלט יעזרו לך לשמור על משקל תקין אם לא תגזים בכמויות.

ולמרות שאתה לא רוצה לוותר... 3 כוסות קפה ביום זה הרבה לכל בן אדם אבל זה יותר הרבה בגיל 14. יש הרבה נזקים לטווח ארוך מקפאין.
    תנסה להישאר עם כוס אחת.

מקווה שעניתי לך.

בהצלחה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בחורה!! ואני בת 38!

שרון
    08/08/2010

כנראה איזו טעות עם הגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה.... :)

חנה הרשקוביץ
    08/08/2010

בדיוק לפני השאלה שלך יש שאלה מלירון אחר בן 13 וחצי...
    ערבבתי ביניכם...

לגבי השאלה שלך:
    מה שכתבתי על ההרכב, על האגוזים והזרעים ועל הקפה, רלוונטי גם לך.
    אולי כדאי להוסיף אומגה 3 בכמוסות או דרך זרעי פשתן ודגים, בשביל זה צריך התייעצות יותר מפורטת.
    התזונה שלך נראית מאוזנת. כל הכבוד והמון בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו