מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
חיזוק המערכת החיסונית
לירון09/11/2010שלום,
אני בהתאוששות (מקווה) מ CMV- חטפתי אותו די קשה הפעם. מלבד ה CMV בימים האחרונים "הצטרף לחגיגה" כנראה גם וירוס בטן. התחושה שלי היא שמאז שהתברכתי והפכתי לאמא (קרוב ל 5 שנים) הפכתי לספוג לכל וירוס אפשרי- לא מפסיקה לחלות.
יש המלצות?
ביום יום אני אוכלת בריא, מתאמנת לא מעט (כשאני בריאה!), אך אין ספק שאיני חוסכת מעצמי את הסוכרים הפשוטים והקמח הלבן, אותם ראיתי כבר שציינת ככאלה שכדאי להסיר מהתפריט. עם מסגרת חיים עמוסה ביותר אני חייבת המלצות שאוכל להתמיד איתן..
מלבד זאת -יש המלצה על תוספי מזון, או שזה לא המקום?
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק מערכת החיסון ע"י תזונה + שיבורונית17/08/2010
שלום,
אני אחרי מחלת הנשיקה (CMV) ומעוניינת לחזק את הגוף על ידי תזונה נכונה.
אם תוכלו לייעץ לי מה כדאי לאכול וממה להמנע (כבר הורדתי קמח לבן).
בנוסף - רכשתי שיבולת שועל עבה (הבנתי שהיא הריאה יותר מהדקה) - האם אפשר להוסיף ממנה לסלט ירקות ללא בישול? איך עוד אפשר להשתמש בה (אני לא אוכלת יוגורטים/דייסותעם חלב)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק מערכת החיסון
שושנה שרשבסקי17/08/2010שלום רננה,קודם כל אני שמחה שאת אחרי...
מה לאכל:
חשוב שהתזונה תהיה מאוזנת :חלבונים ביחד עם פחמימות מלאות ולצידם ירקות (ושמן זית)
ירקות מכל הצבעים ומכל המינים, אם את עדיין חלשה, עדיף לאכל אותם מבושלים (קצת), כי הם פחות "מעייפים" את מערכת העיכול. לפי ההרגשה תכניסי גם ירקות טריים (עלים ירוקים)
דגנים מלאים. בשלב ראשון כדאי להוריד את מוצרי החיטה בכלל (לא רק הקמח הלבן) שהם קשים יותר לעיכול, ובהדרגה להכניס אותם שוב לתפריט. במקום מוצרי קמח חיטה, אפשר לאכל מוצרי כוסמין , אורז מלא, כוסמת, קינואה , שיבולת שועל
קיטניות, בעיקר עדשים, מאש, אם אפשר מונבטות, (עוד יותר טוב )
תאכלי גם אגוזים, זרעי דלעת עשירים מאד באבץ, עובד מעולה על מערכת החיסונית), זרעי חמניה, (כמובן לא קלויים , לא ממולחים)
חשוב לקבל שמני אומגה 3, ( דגי ים, פשתן, זרעי מרווה)
קצת בשר,עוף, הודו, לפי ההרגלים שלך, אם הם טובים לך
מעט פירות, טוב פירות אדומים עשירים בנוגדי חמצון
והכי חשוב: לשתות הרבה (מים, חליטות תה)
ומה לא?
להימנע מכל מזון עשוי מקמח לבן ומסוכר, להוריד את הסוכר הפשוט לגמרי, זה אומר להימנע מעוגות, עוגיות, ופלים, וכו'
להימנע ממזונות מעובדים, מזונות תעשייתיים
להימנע ממעוררים (קפה, אלכוהול)
להימנע או לצמצם מוצרי חלב
לגבי שיבולת שועל: כדאי לבשל את הפתיתים הגסים בישול קצר, את הדקים אפשר לאכל ללא בישול (לא לקנות את המעובדים), אני מוסיפה אותם לרסק תפוחים(ללא תוספת סוכר!) , אפשר להוסיף זרעי פשתן טחונים או זרעי מרווה ועוד פירות כמו אוכמניות כחולות, זה טעים מאוד!
בברכת החלמה שלמה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלות נוספות
רונית18/08/2010ראשית - תודה על התשובה המפורטת!
יש לי מספר שאלות נוספות:
חליטות תה - האם תה צמחים (קמומיל) של ויסוצקי (ללא קפאין) זה בסדר או שעדיף לשתות חליטה ממש? ואם כן - איזו?
לגבי מיני הזרעים שציינת (דלעת, חמניות,מרווה) - האם אלו זרעים שניתן להוסיף לסלט ירקות?
אני לא אוהבת יוגורטים ודייסות ולכן מבחינתי זו הדרך היחידה לצרוך אותם...
(הזכרת הוספה לרסק תפוחים - האם את מתכוונת לרסק שקונים בפחית שימורים? או שיש משהו בריא יותר שאני לא מכירה...)
הזכרת ירקות עליים - האם יש להם יתרון על פני ירקות אחרים? לאלו ירקות את מתכוונת - חסה ועלי בייבי או שיש משהו מומלץ יותר?
שוב תודה לך על הפרוט והסבלנות!
רננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית תשובות לשאלות הנוספות
שושנה שרשבסקי19/08/2010שלום אורית,החליטות של החברות השונות בסדר, אבל אני מעדיפה לקנות את הצמחים (קמומיל ואחרים) בבתי טבע, שם מוכרים אותם בשקיות של 50 גר', לכוס חליטה שמים כפית עד כף צמחים), חולטים 10 דקות ומסננים.(יש גם מקומות שמוכרים לפי משקל)
את הזרעים אפשר להוסיף לסלט, וגם לאכל אותם סתם כנישנוש...
לגבי רסק תפוחים, כמובן שתמיד טוב יותר לגרד תפוח או לבשל אותו בישול מאד קצר, אבל לפעמים נח להתעצל...אני קונה רסק בצנצנות זכוכית(ללא תוספת סוכר, בודקת שאין שום דבר מוסף, רק 100% תפוחים), בבתי טבע ניתן לקנות רסק תפוחים אורגני .
באופן כללי ירקות ירוקים (ירוק כהה) עשירים בברזל וגם בויטמין A , אבל כמובן שלכל ירק יש ההרכב המיוחד שלו, מה שחשוב זה לגוון, וטוב להוסיף לתפריט היומי סלט ירוק(חסה, עלים למינהם, וזו הזדמנות טובה להוסיף שמן זית)
אני מקווה שעניתי לשאולותיך
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)