הכנת לחם מלא לבד בבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנת לחם מלא לבד בבית
    תוםתום
    04/09/2010

שלום, יש לי מכונה לאפיית לחם בבית ויש לי מתכון אחד רק וזה נהיה כבר משעמם. רציתי לשאול אתכם האם אתם מכירים משהו שיהיה בריא וגם טעים :)
    הבעיה לרוב בלחם מלא לגמרי זה שהוא לא פריך ודחוס כזה ולא נעים לאכול, אם יש לכם מתכון מנצח אשמח לנסות :)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנת לחם מלא לבד בבית

הוספת תגובה

• לחם מלא

חנה הרשקוביץ
    12/09/2010

שלום תוםתום!

מהנסיון שלי, כל פעם שאפיתי כיכר מקמח מלא היה לי קשה אח"כ לחתוך אותו לפרוסות בלי לעשות מליון פירורים, לכן מצאתי פתרון אחר - אני מכינה לחמניות ומקפיאה.

אני שמה קמחים מסוגים שונים בקערה, מוסיפה כף שמרים יבשים לקילו, קכף סוכר על השמרים לקילו, כף מלח לקילו, ביצה לקילו ושמן זית לפי העין והרצון. עכשיו אני מוסיפה מים פושרים עד שנהיה לי בצק הכי רך שאפשר בלי להיות דביק (אלא אם כן שמתי קמח שיפון ואז הוא בכל מקרה יצא דביק).
    אח"כ מתפיחים, עושים עיגולים בידיים רטובות, מתפיחים שוב ואופים ב-200-210 מעלות עד שמוכן.
    כמובן שאפשר לשדרג את הלחמיניות עם עשבי תיבול בתוך הבצק או גרעינים למיניהם או בצל או שום ושמיר, אפשר לשים על הלחמניות ביצה ושומשום או שמן וזעתר וכו' וכו'.

גם אני מחפשת עדיין מתכון מנצח לכיכר לחם...

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו