צום על בסיס מים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צום על בסיס מים
    יעל
    01/12/2007

שלום עדנה, אני סובלת מ cfs בעיקר (תסמונת התשישות הכרונית) כמה שנים עם סממנים גם של פיברו' קל. התופעות הבולטות ביותר הן תשישות, עייפות, בעיות קוגני' ובתקופות בחילות וחום נמוך שמתפרץ מדי פעם. עברתי לטבעונות ואני משתדלת לאכול אורגני ותזונה מנקה מרעלים- הרבה פירות וירקות, מיצי ירקות, דגנים מלאים, מעט קטניות, מעט אגוזים ושקדים. לפני מספר חודשים עשיתי צום על בסיס מים בלבד עפ"י ההייגינה הטבעית) ,בהשגחה, למשך 14 יום. מצבי השתפר לזמן קצר מאוד אחרי הצום, אבל כמה זמן לאחר מכן חזרו הסימפטומים, והבחילות התגברו, בעיקר בשעות הבוקר ובנסיעה.
    האם לדעתך צום על בסיס מים או על בסיס מיצי ירקות או פירות מתאים למצבים כאילו? איך אני יכולה לדעת אם הבחילות מעידות על ניקוי או על משהו אחר? ואיך ניתן בינתיים לטפל בבחילות?
    בנוסף, בהייגינה הטבעית אומרים לי לאכול בעיקר raw ולא להכניס רעלים ומצד שני האוכל המבושל צורך פחות אנרגיה מהגוף. מה דעתך בסוגייה? אני יודעת שזה מקרה מורכב אבל אשמח לאיזשהי עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צום על בסיס מים

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

עדנה מינץ
    01/12/2007

צום מים בהשגחה רפואית הוא הצום המנקה ביותר, אך הבעיה היא שקשה להתמיד בו. יש לנו נסיון טוב עם אנשים עם פיברו שעברו צומות מיצים וכן מנוחה, מדיטציות ושינוי באורח חיים, שהצליחו לצאת מהמחלה. לאחר הצום כדאי לעבור לתזונה של RAW FOOD. צום מיצים הוא משהו שאני ממליצה עליו, בתוספת כל מה שמניתי לעיל. הבחילות הן תופעה שמגיעה בתהליך הניקוי ולעתים מלווה גם בכאבי ראש וכו'. אם התכנית של מצמפה אלומות מענינת אותך, היכנסי לאתר שלנו.
    בברכת בריאות טובה
    עדנה מיץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי,תודה על התייחסטתך,עוד מס' שאלות

יעל
    02/12/2007

האם יש לכם ניסיון גם עם תסמונת התשישות או רק עם פיברו?
    האם בצום על בסיס מים ואולי גם על בסיס מיצים הגוף לא משתמש ברזרבות שלו?
    בנוסף, רציתי לשאול לגבי מצחי מרפא שעוזרים לגוף להתנקות ולהתחזק ולגבי אצות, מיסו ופטריות- האם את חושבת שזה יכול להועיל במצבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

עדנה מינץ
    03/12/2007

יעל שלום
    יש לנו נסיון טוב עם פיברומיאלגיה.
    לגבי שאלתך על צום - בצום מים הגוף משתמש ברזרבות שלו אבל מצד שני גם מוציא רעלים מהר יותר מהגוף, כל המערכות בגוף במנוחה. לעומת זרת בצום מיצים הגוף מקבל את כל התזונה הדרושה לו מלבד סיבים. אנחנו מוסיפים למיצים בצהריים גם נבט חמניה שמכיל הרבה מהחמרים המזינים שיש בגרעיני החמניה (כלומר, שומנים, פחמימות וחלבונים).
    נראה לי לגבי צמחי מרפא שכדאי לך להתייעץ עם איש מקצוע ולא לקחתצ דברים על דעת עצמך. הומאופט או נטורופו יוכלו לעזור לך בכך.
    בהצלחה
    עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך,רק לא השבת לי לגבי

יעל
    05/12/2007

האצות,המיסו והפטריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל

עדנה מינץ
    05/12/2007

אצת ים כלורלה ידועה כאצה שמוציאה רעלים מהגוף. לגבי פטריות: שיטקי ומייטקי מחזקות מערכת חיסון. מיסו מוצר פרוביוטי ומעודד שגשוג של הפלורה במעי. בהחלט כדאי לנסות מוטצרים אלה.

בהצלחה
    עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

יעל
    08/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו