צימחוני או תזונת האדם הקדמון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צימחוני או תזונת האדם הקדמון
    שאול
    19/11/2010

אתר הבריאות הפופלארי בעולם דר מרקולה,טוען שכל הצימחונים חולים,הוא מטיף לתזונה טבעית ,המון ירקות רצוי לא מבושלים,מעט פירות (סוכר)ודגים ובשר אורגני,הוא מתנגד חזק לכל הדגנים למזוקקים הוא קורא רעל אך גם למלאים הוא די מתנגד בעיקר במצבי חולי כי הן סוכרים וגורמים לקפיצות אינסולין ודוגל באוכל אורגני ולהמעיט בפחמימות

לעומת זה הצימחונים מטיפים להרבה דגנים
    אז מה באמת הגישה הנכונה לבראיתונו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צימחוני או תזונת האדם הקדמון - תגובה

חנה הרשקוביץ
    21/11/2010

שלום שאול!

אני לא הכרתי את האדם הקדמון. לעומת זאת אני יודעת ש -
    *פחמימות מזוקקות הן אכן רעל.
    *לדגנים מלאים יש חשיבות תזונתית רבה.
    *כמויות גדולות של מזון מהחי הן גורם לרוב המחלות הנפוצות בעולם המערבי.
    *ויטמין B12 הוא חיוני ביותר לבריאותנו ואפשר למצוא אותו רק במזונות מהחי.
    *אוכל אורגני עשיר יותר ברכיבים תזונתיים ונקי יותר מחומרים כימיים.
    *כל אחד יכול להשתגע ממגוון הדעות, האופנות והמחקרים בענייני תזונה.

המסקנה שלי היא, שצריך לאכול מזון מלא, בעיקר מהצומח, ומעט מוצרים מהחי, ולהתרחק ממזונות מעובדים. ולשמור על איזון.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צימחוני או תזונת האדם הקדמון - תגובה

שושנה שרשבסקי
    21/11/2010

שלום שאול,
    אין גישה אחת נכונה
    יש הסכמה רחבה שמזון מעובד, סוכרים פשוטים, צבעי מאכל אינם מטיבים עם הבריאות

יש הסכמה רחבה היום שתזונה צריכה להיות מושתתת על הרבה ירקות, דגנים מלאים, קטניות, פירות ומעט חלבון מן החי למי שרוצה וטוב לו.

אבל ברור שאין תזונה שהיא מתאימה לכל, כל אדם הוא שונה, הצרכים הם מגוונים, הטעמים הם שונים, העכול הוא שונה, לכן התזונה צריכה להיות אינטגרטיבית, להתאים את עצמה לבן אדם.
    לאחד מתאים ירקות לא מבושלים אך לשני זה יגרום לבעיות קשות בעיכול, אחד רגיש למזון זה או אחר ולאחר זה המזון האולטימטיבי בשבילו.
    בחורף מרבית האנשים יעדיפו ירקות מבושלים, ובקיץ יעדיפו ירקות שלא עברו חימום.

דגנים מלאים הם מזון בריא לרוב האנשים אבל במצבי חולי מסוימים, יהיה צורך להימנע מהם, לדוגמה יש אנשים רגישים לגלוטן והם יצטרכו להימנע מחלק גדול של הדגנים.

פחמימות מורכבות, בעלי אינדקס גליקמי נמוך אינם מעלים מהר את הסוכר בדם, (גם בגלל הכמות הגדולה של סיבים המצויים בהם) ובדרך כלל הן מזון מעולה גם לסוכרתיים ,דווקא עודף של חלבונים ושומנים עלולים לגרום לבעיות.

לסיכום, להתאים את התזונה לאדם, ולא ללכת על פי דיאטות שונות ומשונות

כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה פחמימות מזוקקות?

חנה הרשקוביץ
    21/11/2010

מחקתי בטעות את השאלה שלך, אבל הנה התשובה:

דגנים שעיבדו אותם והוציאו מהם את הקליפה ומרכיבים נוספים כמו אורז לבן וקמח לבן שהם בעיקר עמילנים וחסרים את הערך התזונתי המקורי. גם סוכרים למיניהם - סוכר לבן, סוכר ענבים, סירופ תירס ועוד - הם פימימות מזוקקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל בבקשה פירוט?

דרור
    03/06/2013

הי חנה,
    תודה על תשובתך.
    אנא צרפי רשימה של מאכלים כגון שציינת ואם אפשר אז גם את המקבילה שלהם.
    לדוגמא:
    אורז לבן - אורז מלא.

תודה
    דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דוגמאות בבקשה

דרור
    03/06/2013

הי חנה,
    תודה על תשובתך.
    אנא צרפי רשימה של מאכלים כגון שציינת ואם אפשר אז גם את המקבילה הבריאה שלהם.
    לדוגמא:
    אורז לבן - אורז מלא.

תודה
    דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה שלי לדרור בקשר למה ששאלת

הראל
    07/06/2013

מן הסתם שמה ששאלת מאוד פשוט. כל מה שמלא הוא בריא. אורז לבן, פסטה, פתיתים, לחם מקמח לבן וכדומה הם מוצרים שעברו תהליך להסרת הקליפה והמרכיבים המרכזיים והבריאים של הדגן.
    הדגנים הבריאים הם: אורז מלא, בורגול, כוסמת, לחם מקמח מלא, קוואקר וכדומה.

בקשר לצמחונות ולמה ששאלת על דגנים וחלבון.
    אני, כאדם צמחוני (כמעט טבעוני- לא אוכל גם מוצרי חלב ומעט מאוד ביצים) יכול להגיד לך שהפסקתי לפני כ-9 חודשים לאכול בשר, דגים ומוצרי חלב, ביצים אחרי כמה חודשים הפסקתי לאכול. אני חייב להגיד שמאוד חשוב לאכול כל יום גם קטניות (חלבונים מהצומח כמו: אפונה, שעועית, עדשים וכדומה) וגם דגנים (פחממות כמו: כוסמת, אורז מלא, בורגול וכדומה). בבדיקת הדם האחרונה שעשיתי ראיתי שרמות הברזל והb12 שלי נמוכות, הסיבה הייתה שפשוט הזנחתי את הגוף ולא אכלתי באופן מסודר את הקטניות שמכילות כמויות גדולות של ברזל.
    אחרי בדיקות הדם האחרונות אני מקפיד לאכול כל יום קטניות ודגנים ככה שאני באמת מבין שבלעדיהם הגוף שלי לא יקבל את מה שהוא צריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה שלי לדרור בקשר למה ששאלת - תגובה

חנה הרשקוביץ
    28/07/2013

שלום דרור וסליחה על העיכוב בתשובה :)

פחמימות לא מעובדות מגיעות בטבע בעיקר בפירות (המקור הכי טוב) וכעמילנים (בתוך ירקות עמילניים כמו תפוחי אדמה ובטטות, בתוך דגנים ובתוך קטניות).
    לגבי דגנים וקטניות, ככל שהמוצר שלם יותר ולא מעובד, כך יהיה בריא יותר.
    ניתן בהחלט להשיג ברזל וחלבון ללא אכילת דגנים וקטניות אך כדאי ללמוד איך לאכול נכון על מנת להצליח.

דגנים מלאים: חיטה מלאה, שיפון, שעורה, שיבולת שועל (קווקר גס), אורז מלא, קינואה, תירס, דוחן, כוסמת, כוסמין.
    קיטניות (שעועית, חומוס, וכו').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו