טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, לאחרונה התוודעתי לעולם הנבטים, קראתי רבות בנושא, וכיום אני מגוון בסוגי נבטים רבים. השאלה שלי היא כמה בעצם מותר לצרוך? סה"כ אני אדם שמאד מאד אוהב לאכול, לא שמן לא רזה. ואוהב מאד להכין קערה ענקית ( מאד) של סלט אחרי יום עבודה. האם ניתן לאכול כמות גדולה של הנבטים השונים? אני מאד אוהב ירקות בכלל, כמה מנת ירק מותר לאכול מדי יום? האם ישנה הגבלה כלשהי?
כל טוב ותודה!! דן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אין הגבלה על כמות הנבטים. אתה יכול לאכול כמה שאתה רוצה וכדאי לגוון בסוג.
אתה יכול לאכול את כל הירקות בלי הגבלה אלא אם כן ירק כלשהו גורם לך להרגיש לא טוב. לדוגמא - יש אנשים שרגישים לירקות ממשפחת הסולניים - עגבניות, פלפלים, תפו"א וחצילים. יש אנשים שמגיבים באי נוחות במערכת העיכול לירקות ממשפחת המצליבים - כרוב, כרובית, קולורבי וכו'. יש שאוכלים יותר מידי סלק ומשלשלשים... לכן עקרונית אין בעיה אבל תקשיב לגוף שלך.
לבריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים