לגבי חימום במיקרוגל ועוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגבי חימום במיקרוגל ועוף
    נועם
    13/02/2011

יש כמה דברים שמעניינים אותי ואשמח לדעת אם אתן יודעות על זה משהו:

1. לגבי חימום במיקרוגל קראתי שהוא עלול להרוס ויטמין בי 12
    אם יש לי עוף מבושל במקרר, האם אתן ממליצות לחמם אותו בטוסטר אובן במקום?

2. לגבי עוף קראתי גם שכשמבשלים בטמפרטורה גבוהה למשל במחבת
    נוצרים חומרים מסרטנים כמו HCA, האם יש לכן ידע בנושא, ואם כן
    איך אתן ממלציות לבשל עוף, בתנור בטמפרטורה נמוכה למשך הרבה זמן?
    קראתי גם שאם משרים את העוף לפני הבישול במרינדה עשירה באנטיאוקסידנטים
    זה גם עוזר.

תודה מראש, נועם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לגבי חימום במיקרוגל ועוף

הוספת תגובה

• לגבי חימום במיקרוגל ועוף - תגובה

חנה הרשקוביץ
    14/02/2011

שלום נועם!

חימום במיקרוגל הורס רכיבי תזונה שנהרסים בחום, גם בחימום רגיל.
    בנוסף, טכנולוגית החימום של המיקרוגל פוגעת במזון פגיעה רחבה יותר, מולקולרית.
    אני ממליצה לא לחמם אוכל במיקרוגל כלל וכלל.

חימום בטוסטר אובן הוא חלופה טובה.
    למרות זאת יש לקחת בחשבון שכל חימום פוגע ברכיבים התזונתיים בהתאם לדרגת החום ולמשך החימום.

לכן צריך לבשל את המזון במינימום זמן הדרוש לקבלת התבשיל הדרוש.

אכן תיבול המזון בתבלינים נוגדי חמצון ישפר את בריאות המנה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה לגבי המקירוגל

נועם
    14/02/2011

ממה שחיפשתי באינטרנט לא ראיתי שיש מחקרים מוכחים שחימום במיקרוגל
    פוגם באיכות המזון, ואפילו ראיתי שיש מחקרים שמראים שמיקרוגל הוא עדיך
    בגלל שאין שימוש בשמן שנשרף ו/או שבחימום במיקרוגל האוכל לא מושרה בתוך
    מים וככה רכיבי המזון אינם זולגים אל המים.

אז השאלות הן בעצם:

1. האם יש מחקרים שמוכיחים שהמיקרוגל מזיק למזון ברמה מולקולרית?

2. האם קטניות קפואות מבושלות מראש (סנפרוסט כאלה) לא עדיף במיקרו
    מאשר לבשל בתוך מים כי אז רכיבי המזון זולגים למים? או שיש אפשרות לאדות
    את הקטניות איכשהו בלי מיקרו? או שאולי אפשר פשוט להפשיר במקרר?

תודה מראש, נועם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי תשובה על הנושא הזה...

נועם
    20/02/2011

חימום במיקרוגל הוא הפוך מחימום רגיל - במקום חימום מבחוץ פנימה, הוא מחמם מבפנים החוצה.

ואני מצטטת ממאמרו של ד"ר מרדכי הוכברג, תזונאי:

תנורי מיקרוגל בנויים על העיקרון של זרם חילופי. אטומים, מולקולות ותאים נפגעים על ידי הקרינה האלקטרומגנטית והקוטביות שלהם משתנה מ-1 ל-100 ביליוני פעמים בכל שנייה. שום אטום, מולקולה או תא של אורגניזם כלשהו לא יכול בפני כוח הרס כזה כל פרק זמן שהוא, אפילו לא בטווח האנרגיה הנמוך של מיליוואטים. לכן מבנה המולקולות של מים הנמצאות במזון נקרע לגזרים ונוצרים איזומרים לא טבעיים – כלומר איכותם נהרסת.

גם השמש פולטת גלי מיקרו. אבל גלים אלו שונים בעוצמתם ואין הם פוגעים באורגניזמים חיים.

בטכניקת מיקרוגל משתמשים במחקר, כאשר רוצים לשנות גנים. מחלישים אותם עם קרינת מיקרוגל ואז הם ניתנים לשינוי. הקרינה הורסת את מבנה התא ובכך מנטרלת את הקוטביות החשמלית שבו. קוטביות זו מהווה את כוח החיות של התא המתקיים מההבדלים בקוטביות בין פנים התא לדופנותיו.

תאי הגוף של הניזון ממזונות כאלו הופכים לתאים אנאירוביים שמנצלים אנרגיה מגלוקוז בדרך של תסיסה. זהו המצב כשיש סרטן. זוהי הדרך בה תאי סרטן שורדים ומתרבים. תאי סרטן אינם יכולים להתקיים בנוכחות חמצן.

ותודה לד"ר הוכברג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי תשובה על הנושא הזה... - תגובה

חנה הרשקוביץ
    21/02/2011

חימום במיקרוגל הוא הפוך מחימום רגיל - במקום חימום מבחוץ פנימה, הוא מחמם מבפנים החוצה.

ואני מצטטת ממאמרו של ד"ר מרדכי הוכברג, תזונאי:

תנורי מיקרוגל בנויים על העיקרון של זרם חילופי. אטומים, מולקולות ותאים נפגעים על ידי הקרינה האלקטרומגנטית והקוטביות שלהם משתנה מ-1 ל-100 ביליוני פעמים בכל שנייה. שום אטום, מולקולה או תא של אורגניזם כלשהו לא יכול בפני כוח הרס כזה כל פרק זמן שהוא, אפילו לא בטווח האנרגיה הנמוך של מיליוואטים. לכן מבנה המולקולות של מים הנמצאות במזון נקרע לגזרים ונוצרים איזומרים לא טבעיים – כלומר איכותם נהרסת.

גם השמש פולטת גלי מיקרו. אבל גלים אלו שונים בעוצמתם ואין הם פוגעים באורגניזמים חיים.

בטכניקת מיקרוגל משתמשים במחקר, כאשר רוצים לשנות גנים. מחלישים אותם עם קרינת מיקרוגל ואז הם ניתנים לשינוי. הקרינה הורסת את מבנה התא ובכך מנטרלת את הקוטביות החשמלית שבו. קוטביות זו מהווה את כוח החיות של התא המתקיים מההבדלים בקוטביות בין פנים התא לדופנותיו.

תאי הגוף של הניזון ממזונות כאלו הופכים לתאים אנאירוביים שמנצלים אנרגיה מגלוקוז בדרך של תסיסה. זהו המצב כשיש סרטן. זוהי הדרך בה תאי סרטן שורדים ומתרבים. תאי סרטן אינם יכולים להתקיים בנוכחות חמצן.

ותודה לד"ר הוכברג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ולגבי השאלה השנייה

נועם
    21/02/2011

שאלתי גם עוד שאלה שאני אשמח אם תוכלי לענות, התשובות שלך מאוד עוזרות לי, תודה מראש.
    הנה השאלה:

2. לגבי עוף קראתי גם שכשמבשלים בטמפרטורה גבוהה למשל במחבת
    נוצרים חומרים מסרטנים כמו HCA, האם יש לכן ידע בנושא, ואם כן
    איך אתן ממלציות לבשל עוף, בתנור בטמפרטורה נמוכה למשך הרבה זמן?
    קראתי גם שאם משרים את העוף לפני הבישול במרינדה עשירה באנטיאוקסידנטים
    זה גם עוזר.

נועם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ולגבי השאלה השנייה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    21/02/2011

שלום נועם!

לגבי חימום חלבונים זה נכון - צליה וטיגון ואף אפיה (לפני בישול) יוצרים חומרים רעילים ומסרטנים הנקראים אמינים הטרוציקליים. במיוחד ככל שהטמפרטורה עולה, במיוחד מעל 200 מעלות צלזיוס.
    גם פחמימות שמטוגנות או אפויות בטמפרטורות גבוהות יותרות תרכובות מזיקות.

הפתרון הוא לחמם מזונות כמה שפחות - מינימום טמפ' ומינימום זמן.
    בנוסף, בישול על בסיס מים (לעומת טיגון ואפיה יבשה) יוצר פחות חומרים מזיקים.
    בכל זאת אנחנו כן אופים ומטגנים מידי פעם, ובמקרים אלו כדאי להקפיד על צריכה מספקת של מזונות המכילים נוגדי חמצון - שפע ירקות באותה ארוחה, ושפע פירות בארוחה אחרת.

כן ידוע לי שהשריה של עוף/בשר עם נוגדי חמצון מספקת הגנה (כמה?) מפני אותם חומרים מזיקים, כמו השריה בשום ובשל, ברוזמרין, בכורכום ועוד.

לגבי השאלה על הקטניות הקפואות -
    אפשר לאדות בסיר אידוי או על אותו עקרון לשים מסננת ברזל על סיר עם מים רותחים.
    אפשר גם לאכול אפונה קפואה ללא בישול, כחטיף.
    ואם מבשלים במים, אפשר להשתמש במים למרק. וגם אם לא - לא נורא.

לבריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך את ממליצה לבשל עוף?

נועם
    26/02/2011

מה הדרך הבריאה ביותר לבשל עוף לדעתך אז מהבחינה של החומרים המסרטנים?
    (הכוונה אם במחבת/בתנור/כמה מעלות וכמה זמן וכו')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה לגבי בישול של עוף

נועם
    28/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך את ממליצה לבשל עוף? - תגובה

שושנה שרשבסקי
    02/03/2011

שלום נועם,
    א. חשוב להוריד את העור מהעוף, בעור רוב הכולסטרול ושומן רווי

ב. בישול בהרבה מים, מרק עוף, מרק מצוין, רוב החומרים הטובים של העוף נכנסים למים, לעוף כבר אין ערך תזונתי גבוה, אך הוא קל לעיכול .(ולא הכי טעים...)

ג. לדעתי אפייה בתנור, כאשר עושים קודם מרינדה, (מצפים את העוף בתבלינים טובים, אין צורך להוסיף שמן או מים, אפשר להוסיף ירקות,(בצל, שום, עגבניות פלפלים....)אפייה על 180 מעלות לשעה או קצת יותר, תלוי בתנור ואיך אוהבים את העוף, רך מאד או לא כל כך .
    אפשר גם לאפות את העוף בצפוי (שייק אנד בייק, כדאי להכין את הצפוי בבית!), ולאפות 180 מעלות כ50 דקות, יוצא יופי!(בלי הוספת שמן או מים)

ד. במחבת, יש צורך בדרך כלל לתגן את העוף בשמן אז זה קצת פחות טוב, אם כי אפשר להכין את העוף בתוך רוטב כלשהו

אני מקווה שעניתי לשאלתך
    בהצלחה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטער שאני מציף אבל יש לי עוד שאלה

נועם
    04/03/2011

אהלן, הפורום הזה פשוט כל כך טוב שאני מתפתה לשאול עוד שאלות :)
    מצטער אם אני מציף

תהיתי למה מבשלים עוף בטמפרטורה כל כך גבוהה אם יש את כל העניין של החומרים המסטרנים ושחום גם ככה בטח הורס עוד דברים.
    אני ראיתי לפי ההנחיות של משרד הבריאות האמריקאי שהטמפרטורה המינימלית
    הבטוחה לבשל עוף היא איזה 70 מעלות צלזיוס, אז למה תמיד מבשלים
    בטמפרטורות כאלה גבוהות?
    לא עדיף פשוט לבשל בטמפרטורה נמוכה כמו איזה 100 מעלות למשך קצת יותר זמן
    וזה יחוצא יותר בריא?

תודה מראש, נועם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב

נועם
    04/03/2011

נ.ב אני מדבר על חתיכות דקות של עוף כמו חזה עוף, ברור לי שעוף שלם זה מאוד עבה אז צריך שהוא יתחמם גם מבפנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב - תגובה

שושנה שרשבסקי
    05/03/2011

שלום נועם,
    חזה עוף מבשלים כמה דקות, הכי טוב על מחבת פסים, אין צורך בשמן (או ממש ממש מעט), וגם אם אופים בתנור או על מחבת חשמלית, זה מוכן תוך כמה דקות.
    אני לא נסיתי לאפות כרעיים של עוף ב70 מעלות, אבל תנסה! אשמח לשמוע על התוצאות!
    בהצלחה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו