מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטן נפוחהאנונימית22/02/2011
שלום
אני בת 20, משקל 60, גובה 1.64
אני מתעמלת במכון כושר כבר 5 שנים, כל יום שעתיים.
אני מקפידה על תזונה בריאה ומאוזנת- לא אוכלת ארוחות גדולות, לא אוכלת בכלל מאפים/בצק/מזון מהיר/חטיפים/שוקולד וכל מזון תעשייתי. מקפידה על תזונה טרייה וביתית, הרבה ירקות וסיבים תזונתיים. אמנם החולשה שלי היא עוגיות, ואני אוכלת עוגייה אחת כל שלושה ימים בממוצע. לוקחת כל יום אומגה 3 וויטמין C.
מקפידה מאוד על תזונה ואורח חיים בריא.
למרות כל זאת, יש לי אי נעימות בבטן. לדוגמא- הבוקר אכלתי שתי פרוסות לחם שחור עם שכבה דקה של דבש וכוס תה עם דבש.
אחר כך סלט עם פריכיות ויוגורט.
בצהריים אכלתי אפונה עם שתי כפות קטנות של ספגטי. מעט מאוד פחמימות...
ועם זאת- הבטן שלי נפוחה, לא נעים לי כלל. אני משערת שזה מגזים...
אשמח לקבל המלצה לטיפול נגד גזים, ועזרה כלשהי.
בברכה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה - תגובה
שושנה שרשבסקי24/02/2011שלום רחל,
גזים הם תופעה רגילה ותקינה (על כל בליעה של מזון חודר אוויר והוא יורד לקיבה ביחד עם המזון.)
התנפחות הבטן היא תוצאה של עודף גזים. כדי להפחית את כמות הגזים החודרים לגוף יש לשים לב לכמה דברים:
יש לשים לב מה אוכלים ואיך אוכלים, נראה שאת מקפידה מאד על מה שאת אוכלת, כל הכבוד, והנה כמה הצעות על מנת לצמצם את ההתופעה:
באכילה בהיסח הדעת, יותר אוויר נכנס לוושט. חשוב מאד ללעוס היטב את המזון, פירוק ראשוני של המזון נעשה בפה, ככל שהמזון יהיה מפורק יותר , ההרגשה הכללית תהיה טובה יותר.
חשוב לפתח מודעות ולשים לב איזה מזונות נותנים תחושה טובה ואיזה לא. בכל מקרה כדאי להתנזר מסוכר. הסוכר גורם לתסיסה במעיים ועלול לגרום להתנפחות הבטן.
חשוב להימנע משתייה בזמן האוכל
הסיבה העיקרית לעודף גזים היא עיכול לא שלם וספיגה לא תקינה .ניתן להיעזר גם בתוספי תזונה:
1. פרוביוטיקה (אצידוופילוס, ביפידופילוס...)
2. אנזימי עיכול: פורמולות טבעיות (הן מכילות ברומליין, פפאין ועוד)
3. תה קמומיל תמיד מרגיע
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה-האם הכוונהלאכילת יוגורט?
אנונימית25/02/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה-האם הכוונהלאכילת יוגורט? - תגובה
שושנה שרשבסקי28/02/2011יוגורט ביו, זה טוב.
במקרים קשים, יש מקום לפעמים לקחת את הפרוביוטיקה כתוסף, הכמות של החיידקים הטובים ביוגורט נמוכה, זה לא טיפולי.
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)