בעיות עיכול וגזים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות עיכול וגזים
    אנונימית
    25/02/2011

שלום

כמה שאלות :

1. הבטן שלי משמיעה רעשים וקרקורים חזקים (גם כשאני לא רעבה) - כאילו הקיבה לא מצליחה לעכל . זה לא משהו שנמצא אצלי באופן קבוע אבל מדי פעם זה קורה ונמשך לכמה ימים
    מה יכול להיות הגורם לזה?

2. אני סובלת מנפיחות בבטן וגזים רבים.דבר שמלווה אותי במשך תקופה ארוכה ומאוד מעיק. אני אוכלת הרבה ירקות בעיקר מלפפון,גמבה וגזר. מקריאה באינטרנט הבנתי שירקות יכולים לגרום לתופעה כזאת של גזים

אילו המלצות יש לכן לגבי תופעות אלה? אולי כדאי להפחית עם הירקות או להימנע ממאכלים מסויימים? האם
    איזה מאכלים כן יכולים להפחית את זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עיכול וגזים

הוספת תגובה

• בעיות עיכול וגזים - תגובה

שושנה שרשבסקי
    28/02/2011

שלום ,
    (אני חוזרת באופן חלקי על התשובה שנתתי לרחל (בטן נפוחה)

גזים הם תופעה רגילה ותקינה (על כל בליעה של מזון חודר אוויר והוא יורד לקיבה ביחד עם המזון.)
    התנפחות הבטן היא תוצאה של עודף גזים. כדי להפחית את כמות הגזים החודרים לגוף יש לשים לב לכמה דברים:
    יש לשים לב מה אוכלים ואיך אוכלים:
    באכילה בהיסח הדעת, יותר אוויר נכנס לוושט.
    חשוב מאד ללעוס היטב את המזון, פירוק ראשוני של המזון נעשה בפה, ככל שהמזון יהיה מפורק יותר , ההרגשה הכללית תהיה טובה יותר.

חשוב לפתח מודעות ולשים לב איזה מזונות נותנים תחושה טובה ואיזה לא. בכל מקרה כדאי להתנזר מסוכר. הסוכר גורם לתסיסה במעיים ועלול לגרום להתנפחות הבטן.

חשוב להימנע משתייה בזמן האוכל

ירקות טריים לפעמים קשים לעיכול ועלולים לגרום לגזים אצל אנשים מסוימים. חשוב מאד לאכל ירקות, אפשר להקל על העיכול שלהם על ידי בישול קצר או אידוי,

הסיבה העיקרית לעודף גזים היא עיכול לא שלם וספיגה לא תקינה .ניתן להיעזר גם בתוספי תזונה:
    1. פרוביוטיקה (אצידוופילוס, ביפידופילוס...)
    2. אנזימי עיכול: פורמולות טבעיות (הן מכילות ברומליין, פפאין ועוד)
    שווה לך לנסות, יתכן שזה יעזור לך לרעשים וקרקורים וההרגשה הלא נעימה

בברכה
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו