מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני נואשת,עזרה...אודליה,ארה"ב.19/12/2007
היי עדנה, שלום וברכה.
קוראים לי אודליה,אני בת עשרים ומתגוררת מזה כ-4 חודשים בארה"ב{קונטיקט}.
כידוע לכל האוכל בארה"ב עתיר שומן ואינו בריא כלל,מעצם היותי שומרת כשרות,הסיכוי להיתקל באוכל ה"ג'אנק פודיי" נמוך,אך בכל זאת קשה לי פה מאוד עם המזון ואני חייבת עזרה בהרכבת תפריט מסודר למשך היום....ברצוני לציין שאני הולכת להתגורר פה כשנה,במסגרת עבודה ואני פשוט פוגשת פה חברות שעלו 15 ו20 קילו במשך שהותם בארה"ב,נכון זה מדהיםואפילו מפחיד וזה ברור שאני לא רוצה להגיע למצב הזה.
אוקיי אז אני שוקלת 61 והגובה שלי הוא 1.63. ברצוני להשיל כ-10 קילו,ולא רק בגלל מראה חיצוני,עברתי ניתוח פנדציט לא מזמן ובגלל הקושי שלי לבצע פעילות גופנית העליתי קצת במשקל ואני מרגישה כובד וחוסר נחות וברצוני להיפטר מזאת.
אני מתאמנת כ-5 פעמים בשבוע במכון כושר שם אני מבצעת פעילות גופנית כשעה ומתאמנת על מכשירים לעיצוב הגוף,אבל אני לא רואה ממש שינוי ואני חושבת שזה בגלל התזונה...
אני מחפשת רבות אחר מישהו שיעזור לי בתפריט לדיאטה אבל אין לי מענה...
אני רוצה לציין מיכיוון שהיותי שומרת כשרות אני יכולה לאכול רק דג סלומון,דג טלפיה,עוף{פולקע}או חזה עוף...{מבחינת חלבונים}כמובן שפירות וירקות יש לי בשפע כמו כן פחממות{פסטה,אורז תפוח"א}איו לי בעיה,אבל מיכוון הפחד שלי להשמין אני למשל מחסירה בארוחת בוקר ועוד ארוחות אני אוכלת רק ארוחת צהריים וזהו עד למחרת,אני יודעת שזה מעט וזה לא בריא ואני צריכה תפריט מאוזן שיעזור לי להפחית במשקל ולראות תוצאות,עוד ברצוני לציין שקשה לי מאוד למצוא פה מוצרי חלב כמו גבינה לבנה,או קוטג'{הכל כ 30 אחוזי שומן שזה מלא}אז אני לא נוגעת בזה לכן אבקש שהתפריט יהיה ללא מוצרי חלב,למעט חלב רזה שאני יכולה לשתות....אני מתחננת לעזרה אין לך מושג לכמה אנשים רשמתי אבל אף אחד לא ממש מבין את בקשתי....
אני מודה לך מקרב לך ומצפה בכיליון עיניים לתשובתך....תודה,אודליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאודליה
עדנה מינץ19/12/2007אודליה שלום
אני מבינה את הקושי שלך, אני עצמי חייתי שנים רבות בארה"ב, אבל יחד עם זאת הצלחתי לשמור על תזונה מאוזנת. ככל שאוכלים יותר במסעדות, תשימי לב שהמשקל עולה יותר. ראשית במסעדות בארה"ב יש מעט ירקות במנה, ואז היא או עשירה בחלבון מן החי, שומן או מוצרי חלב שמנים.
בבוקר אפשר לאכול ארוחה המורכבת מפירות בלבד (מלון שלם, או שילוב של פירות העונה) או יוגורט רזה עם פרי, בין הארוחות פרי, בצהריים דג עם סלט גדול או ירקות מאודים ללא עמילנים), או חזה עוף עם סלט וירקות מאודים או מנה צמחונית (רצוי להרבות ביותר אוכל צמחוני) חומוס וטחינה, ירקות קציצות פלאפל בתנור ולא מטוגנות, מג'דארה , וכו'. בערב אותן הארוחות שבצהריים רק להחליף.
נסי לעשות גם שילוב של אוכל עם מיצי ירקות או אפילות יום בשבוע של מיצים בלבד עם הרבה ירקות י רוקים (מלפפון, סלרי, חסה, כרוב, קישוא, עלים ירוקים כמו פטרוזיליה, שמיר וכו',) בצהריים להוסיף לזה קצת גזר וסלק, בערב מיץ נוסף ואחה"צ מיץ מפירות.
השתדלי לאכול ארוחה אחרונה בסביבות 7 בערב ולא לאכול עוד משהו. אם את רעבה, רק איזה פרי.
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,תודה ושוב תודה.
אודליה,ארה"ב.20/12/2007הייי עדנה!קודם כל אין לך מושג איך שמחתי לראות שענית לי{אין לך מושג לכמה כתבתי..}
באמת תודה על העצות,אבל היו כמה דברים שלמשל לא התחברתי אליהם כמו "מיצי ירקות"שהצעת...אין לי מושג בזה...מה זה?איך עושים?....הצעת לי ביום אחד לאכול רק ירקות?..זה לא קשה?....ואני לא מחסירה מגופי את "אבות המזון"הנחוצים?....חוץ מזה שבתפריט שהצעת לי לא ראיתי כמעט כלל הצעה לפחממות{אורז,פסטה,קוסקוס}את מציעה לא לאכול את זה בכלל?...
אני רוצה לרשום לך את התפריט היומי שלי שהכנתי לעצמי ולהיוועץ איתך אם זה יעזור לי להפחית במשקל ומה אני צריכה לתקן אז ככה
8:00 -אני שותה נס קפה עם חטיף אנרגיה.
11:30-אני אוכלת 2 פרוסות לחם מקמח מלא עם חומוס ועליי חסה.
סביבות 3:30 אני אוכלת את הארוחה העיקרית שזה או חתיכת דג סלומון אפוי,עם 2 כפות אורז\קוסקוס\פסטה\ וסלט גדול
לקראת הערב אני אוכלת בננה,ואולי שותה תה עם נענע....
עכשיו אני רוצה לדעת אם התפריט הזה והפעילות הגופנית שאני מבצעת כמעט בכל יום יעזרו לי להשיל מהמשקל?...אם כן למה אני מרגישה תקועה?...כאילו זה לא זז?אולי אני צריכה להפחית?...כמו כן לפעמים במקום הדג אני עושה "מוקפץ"של חזה עוף עם הרבה ירקות מאודים{כפית שמן זית} אבל חשבתי שצריך מנה עם פחממות אז אני תמיד משתדלת להוסיף עם זה אורז או פסטה....אני באמת רוצה להוריד מהמשקל ורוצה לדעת מה הדרך הנכונה.....
בקשר לירקות אני מאוד אוהבת ירקות,אבל אם זה אמור להופיע בתור מיץ אז לא נראה לי שאני כל כך יאהב את זה,כמו כן האם הארוחת בוקר שלי בסדר?....
אגב אני בכלל לא מתקרבת פה למסעדות אז ככה שאין לך מה לדאוג...{עניין הכשרות}.....
אני אשמח לשמוע ממך בקרוב ולדעת אם אני צריכה לשנות את התפריט שלי ולמה?....
שיהיה לך אחלה וייקנד....מצפה בכיליון עיניים אודליה....
אני "טסה" למכון כושר עכשיו......תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנאוה
נאוה20/12/2007ראשית, כוס קפה עם חטיף אנרגיה אינם מהווים ארוחת בוקר אלא חטיף. ארוחת הבוקר חשובה מאד וקובעת את המשך היום. כדאי שהיא תהיה יותר מאוזנת כמו: יוגורט עם פרי וכרנולה, או קוואקר,פרוסת לחם עם אבוקדו או טחינה וסלט, או פירות (כמו מילון שלם)). ארוחת הצהריים שלך בסדר, ולארוחת הערב איכלי גירסה דומה ללארוחת הערב הישראלית: ביצה עם סלט, לחם מחיטה מלאה, טחינה/חומוס.
השתדלי להמעיט באכילת פחמימות בתקופת הדיאטה.
הקפידי לאכול 5 סוגי ירקות ביום ו-3 מנות פירות.
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)