טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום קארין,, מזונות צמחיים עשירים בסידן: ירקות ירוקים עליים כגון ברוקולי, כרוב, כרובית, חסה, קולרבי טופו (עשיר במיוחד) אגוזים (שומנים טובים, אומגה 3) שקדים (עשירים במיוחד) טחינה משומשום מלא (ועוד יותר טוב, טחינה משושמשום מלא מונבט, הספיגה של הסידן בשומשום המונבט מעולה - ההנבטה הורסת את החומצה אוקסאלית המפריעה לספיגה של הסידן בגוף) גרעיני חמניות (לא קלויים!) וגם במידה פחותה גרעיני דלעת (עשירים מאד באבץ) תאנים יבשים וגם במידה פחותה משמשים וצימוקים יבשים (לא להגזים בכמות, משהו כמו 2 תאנים או חופן צימוקים)
השמנים הנמצאים בשקדים, באגוזים, בגרעיני חמניות הם שמנים בריאים, צריכה מאוזנת מיטיבה עם הבריאות ואינה משמינה, אפשר לאכל כל יום 10 -15 שקדים כל יום (פחות אם רוצים לרדת במשקל) או 4-5 אגוזים
חשוב לדעת: עודף חלבון מן החי גורם להגברת הסידן בשתן קפאין, אלכוהול, ניקוטין,ועודף מלח בישול, כל אלו גם גורמים להפרשת הסידן בשתן יש גורמים המפריעים לספיגה מירבית: יחס גבוה במזון של הזרחן לעומת הסידן, לדוגמה משקאות קלים כמו ספרייט חומצה אוקסאלית וחומצה פיתית גם קושרות את הסידן לכן במזונות עשירים בחומצות אלו הספיגה אינה מירבית(עלי סלק, פטרוזיליה, תרד...)
אפשר בהחלט לקבל את הסידן הדרוש ללא מוצרי חלב או דג בתזונה צמחונית מאוזנת
בברכה שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים