אשמח לעזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לעזרה
    לירון
    26/05/2011

שלום, ברצוני לשנות את הרגלי האכילה שלי ואני מתקשה לעשות זאת על כן אשמח לעצה.
    אני בת 19. גובהי 165 ומשקלי 53 קילו.
    אין ספק שאינני מרוצה מהמשקל שלי ואשמח להוריד שלושה קילו.
    מה שיותר חשוב לי מההורדה במשקל זה לעבור לתפריט ואורח חיים בריא, אך אני לא יודעת איך עושים זאת. כל פעם שאני מתחילה זה מחזיק לשלושה-ארבעה ימים ואז יש לי חשק חזק לשוקולד ודברי מתיקה ואז יש לי סוג של בולמוס שאני אוכלת המון מתוק.
    כאילו אני מרגישה שאני "חוסכת" מעצמי במהלך כמה ימים ואז זה מתבטא בבולמוסים האלה. איך אני יכולה לשנות את הרגלי האכילה שלי?
    אשמח אם תוכלו לתת לי סוג של תפריט לדוגמא.
    למשל היום זה מה שאכלתי:
    בוקר: נס קפה ללא סוכר+ חטיף אנרגיה 91 קק"ל.
    צהריים: פלפל אדום ממולא באורז ובשר, לקט ירקות מבושלים (אפונה, תירס, גזר, שעועית) וסלט ירקות שכלל מלפפונים, עגבניות וכרוב לבן.
    ביניים: גלידה בטעם יוגורט תות (רק 91 קק"ל!!)
    ערב: סלט ירקות שכלל מלפפון עגבנייה גזר וגמבה ושלוש פריכיות אורז עם קוטג'.

כמה קלוריות למשל שווה התפריט הזה?
    האם הוא בסדר? בריא?
    האם ניתן להוריד במשקל אם דובקים בתפריט שכזה?

תודה מראש
    :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    27/05/2011

שלום לירון,
    1. קודם כל את לא צריכה לרדת במשקל. אם תרדי תהיי בתת משקל!
    2. יופי שאת רוצה לעבור לתפריט יותר בריא שיעזור לך להימנע מדברי מתיקה, ובכל אופן לא להגיע למצב של בולמוס אכילת מתוקים.
    3. מה שחשוב זה לא מספר הקלוריות אלא איכות המזון שאוכלים, ואז לא מרגישים כאילו "חוסכים" משהו.
    4. ארוחת הצהריים שלך כוללת הרבה ירקות, מבושלים ובסלט וזה מעולה
    5, פלפל ממולא,זה כמובן בסדר , אפשר לעשות אותו בריא יותר עם אורז מלא.
    לא כל יום אוכלים פלפלים ממולאים, אז אפשרויות בריאות לצהריים לצד הירקות:
    דגנים מלאים: אורז מלא/אורז אדום/ אורז פראי/ קינואה (מעולה!), כוסמת, גריסי פנינה, הכל בכל צורת הכנה
    לצד הדגן, כדאי להכניס לתפריט (פעמיים-שלוש בשבוע או יותר)קטניות: עדשים, שעועית, חומוס, אפונה, גרעיני סויה או תופו,
    הוספת דגנים מלאים וקטניות לתפריט עשויים לעזור לך להיגמל מה"מתוק" הרע, ללא ערך תזונתי.
    ושאר הימים דג / עוף / הודו (ורק מדי פעם בשר אדום, לבחור נתחים עם כמה שפחות שומן )
    לבוקר, עדיף פרוסת לחם מלא עם 'מריחה 'איכותית: אבוקדו, חומוס איכותי, טחינה (ביתית מטחינה גולמית מלאה), ביצה...וירקות. ברוב חתיפי אנרגיה, יש סוכר או תחליפי סוכר , לא כדאי לאכל אותם על בסיס קבוע.

טוב בהחלט להוסיף לתפריט כמה אגוזים, שקדים, גרעיני דלעת, חמניות, על מנת לקבל שמנים איכותיים, ומרכיבי תזונה מעולים (את הסלט כדאי לתבל בשמן זית, לימון, שום

לערב פריכות אורז עם ירקות וקצת קוטג', זה בסדר

אני מקווה שעזרתי לך
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו