לגבי צריכת פחמימות...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגבי צריכת פחמימות...
    תוהה
    06/01/2008

אני בת 19. אני אוכלת בצורה לא רגילה, עם אובססיה קלה ל "מה שבריא"- הדיאטה שלי מבוססת על סלטים גדולים ועשירים, קטניות, טחינה משומשום מלא, פירות שקדים ואגוזים. כשאני ממש חייבת לנשנש אני אוכלת גרגרי חומוס וסויה קלויים.
    אני נמנעת כמעט לחלוטין מסוכר, שמן, ורוב מוצרי החלב.
    בזמן האחרון אמא שלי מודאגת מזה שאני לא אוכלת פחמימות כמו לחם, קרקרים, פסטה, אורז וכו'. (ואני לא אוכלת- בכלל!). גם ברוב "טבלאות המזון" הפחמימות מהוות את החלק המרכזי, ואני ממש לא מסוגלת להכניס אותן בתפריט שלי- הפחמימות היחידות שאני אוכלת הן בקטניות ובפירות. לא לאכול לחם בכלל זה רע? ואני חושבת שרוב הקלוריות שאני צורכת מקורן בשומן- שקדים, טחינה וכו'...

ועוד שאלה- מה הכמות של טחינה משומשום מלא שכדאי לצרוך ביום? לאחרונה עליתי מעט במשקל (המשקל שלי תקין לחלוטין)- יכול להיות שהרגלתי את הגוף שלי לצריכה מינימלית של קלוריות ועכשיו כשהכנסתי טחינה לתפריט היא גורמת לי ממש להשמין?

תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לגבי צריכת פחמימות...

הוספת תגובה

• לתוהה

עדנה מינץ
    06/01/2008

שלום רב
    אמרי בבקשה לאימך המודאגת שבכל הקטניות ובפירות וכן ברוב הירקות יש פחמימות. את ממש אוכלת לפי התזונה שאנחנו במצפה אלומות ממליצים. אני מקווה שאת גם מנביטה את הקטניות, כי זה מוסיף לערך התזונתי שלהן פי עשרים.
    לגבי לחם, את יכולה לאכול לחם מאיכות טובה (ללא שמרים) אם אין לך בעיה עם גלוטן. יש לחם של ד"ר מארק שהוא משיפון מלא, ויש לחם מחיטה נבוטה שאפילו אינו מכיל קמח. אם את אוכלת לחם, עדיף לחם שאור ללא שמרים.את יכולה להוסיף גם מעט פירות יבשים.

בברכה
    עדנה מינץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה... טוב לשמוע

תוהה
    06/01/2008

מה לגבי הטחינה? ולעלייה במשקל בכלל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחינה

עדנה מינץ
    06/01/2008

אם את אוכלת כמו שתיארת לי ואפילו מוסיפה טחינה לתפריט, אין ללך מה לדאוג לעודף משקל. השומנים שתזונה כזו "נשרפים" בגוף ביעילות ובמהירות ומשמשים כדלק מיידי ולא כרזרבה של שומנים .

עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו