מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שונות..ענת05/09/2011
שלום,
ילדה בת שנתיים ועשר, דו לשונית, הופכת מילים (חלצת במקום צלחת, שוכך במקום חושך), לא כל כך מובנת בגן. מתקשה בזכירת שמות של אנשים חדשים,. מבלבלת זכר ונקבה וההטיות שלה לא מדויקות (ראתי במקום ראיתי) את רואת במקום את רואה.
מקשקשת בלי הפסקה בעברית( לא בהכרח עם קשר בין מילה למילה) ,מבינה הכל באנגלית ויש מילים שהיא יודעת רק באנגלית. יודעת לתרגם מעברית לאנגלית ולהיפך.
אנא זקוקה לייעוץ האם לאבחן אותה, ואילו מהדברים צריכים להדליק לי אור אדום (אם בכלל).
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שונות.. - תגובה
חן לדרר06/09/2011ענת שלום
מאחר ואת מצינת כמה תופעות מומלץ לבצע אבחון קלינאית תקשורת מסודר. אומנם חלק מהתהליכים אהלו יכולים להיות תקינים אך ילד בגיל הזה אמור להיות ברור לסביבתו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום עם הכניסה לגןענבל04/09/2011
שלום
בני בן שנתיים וארבעה חודשים. חוזר פעמיים רבות על המילה הראשונה במשפט ואז משתחרר ושאר המשפט נאמר ברצף. בנוסף הופיעו תיקים בעיניים. האם יש קשר? האם יש מקום לפנות לקלינאי תקשורת או לתת לזה קצת זמן? התחיל לפני כשבוע עם הכניסה לגן החמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום עם הכניסה לגן - תגובה
ענת תבור04/09/2011ראי תשובה מפורטת על חוסר שטף ב"תשובות לשאלות נוספות".
כניסה לגן חדש יכולה בהחלט להוות גורם לחץ לילדים מסויימים. נסי להתעלם כעת מתופעות הדיבור, שמושפעות כנראה מאותו לחץ, ונסי עד כמה שאפשר ליצור אווירה רגועה ונינוחה גם בבית וגם עם המעבר לגן. העצימי חוויות שהן לא מילוליות והמעיטי שאילת שאלות כמו: "איך היה בגן?"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בדיבור גימגוםרותי03/09/2011
ילדי בן 16 כאשר הוא רוצה לדבר מספר משפטים ומהר הוא מתחיל לגמגם לקחתי אותו לבדיקת שמיעה והכל היה תקין . שמעתי שישנו מכשיר לליקוי בדיבור ורציתי לדעת פרטים נוספים לגבי המכשיר ומי יכול לאשר לגבי התאמתו לילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בדיבור גימגום - תגובה
חן לדרר04/09/2011המכשיר שאת מדברת עליו נקרא SPEECH EASY הוא נועד לאנשים בעלי גמגום בינוני עד חמור שלא השפתר לאחר טיפול קלינאית תקשורת.
ולכן זה בהחלט לא השלב הראשון
בשלב ראשון צריך לבצע אבחון קלינאית תקשורת כדי לוודא האם מדובר בגמגום ומה מאפייניו , במידה ויומלץ על טיפול מומלץ תחילה טיפול קלינאית תקשורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה על משפטמיקה01/09/2011
בני בן שנתיים ו- 8 חודשים. היום היינו בהתפתחות הילד (ילד היפוטוני) והפנו את תשומת ליבי כי בני חוזר על משפטים כשהוא מדבר. לדוגמא: איפה היית? אז הוא עונה: "איפה היית? פה" וכו'. מעבר לכך, הוא מבין מה רוצים ממנו, בעל אוצר מילים גבוה, מכיר את כל הצבעים, אותיות, מספרים, צורות וכו'.
לפי מה שראיתי באינטרנט לתופעה כזו קוראים :אקולליה וזה פירושה: חזרה פתולוגית על מילים שנאמרות על-ידי אדם אחר. עשויה להיות תסמין של הפרעת דיבור, אוטיזם, קטטוניה או תסמונת ג'יל-דה-לה-טורט.
כמובן שנילחצתי.... מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה על משפט - תגובה
חן לדרר01/09/2011כמובן שהלכת מאד רחוק עם אבחנות מאוד קשות
חזרה על משפט יכולה גם להופיע כשילד מתקשה להבין או זקוק לזמן לעבד מה רוצים ממנו או כדי לבנות תשובה
את מתארת רק מאפייני אוצר מילים, איך התקשורת שלו? האם משתמש במשפטים מגוונים (גם אם קצרים), האם מבין הוראות מילוליות (הוראה שניתנת בדיבור ללא רמזים כגון תנועת יד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה על משפטים - המשך
מיקה04/09/2011טוב, אחרי שהייתי לא רגועה. התחלתי לשים לב לכל מה שהילד אומר. אז קודם כל, הוא חוזר רק על שאלות שהוא לא יודע מה לענות. אז אני רגועה. והוא מנסה למשוך זמן עד שהוא מבין מה שאלתי. לגבי שאר התקשורת שלו. אז הוא יוזם שאלות כמו איפה אבא? מביע רצונות: כמו אני רוצה לשתות, אני רוצה לאכול רק זה או בלי זה. מבקש עזרה כשצריך ובכלל מבין הוראות. הדבר היחיד - יש לו קושי בהיגוי של ל', ש', צ', ז', ח'. האם כדאי לטפל כבר אצל קלינאית תקשורת על מנת שיהיה מובן גם לאחרים ולא רק למשפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה על משפטים - המשך - תגובה
ענת תבור04/09/2011מהדיווח שלך, אכן לא נשמע שיש סיבה לדאגה, בכל מקרה - אם את לא רגועה, תמיד ניתן לעבור אבחון אצל קלינאית תקשורת שתראה אותו ותתן חוו"ד מקצועית.
לגבי הצלילים - כל הצלילים שאינו מפיק עדיין תקינים לגילו. יש לפנות לאבחון בגיל זה רק אם מדובר במובנות דיבור ירודה באופן כללי, המפריעה לתקשורת שלו עם הסביבה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםולרי01/09/2011
שלום!אני בן 34! יש לי פחד להכיר אנשים חדשים.פחד לצאת למילואים....בגלל שאולי יהיו שם אנשים חדשים וגם לא ממש חדשים...אבל אני לא מרגיש בנח בסביבת קבוצת אנשים!חשוב לציין...יש לי קצת בעיה עם דיבור...יש לי גימגום מילד קטן! אני עולה חדש...אבל חושב שהעיברית שלי מספיקה לחיים שיגרתים....אני לא צריך מתרגם תכלס בכל מקום אני מסתדר.אבל.....לפמים אני מתחיל לדבר וקשה לי להוציא מילה מהפה.....זה מין סטופר כזה ואנשים חושבים שאני לא מבין טוב עיברית!אבל הבעיה אחרת......וגם זה נותן לי תחושה...שאני לא ממש בסדר....לא כמו כולם!הליקוי הזה מפריע בחיים.....יש רב מקומות עבודה טובים.....אבל בהם צריך להשתמש בקול..בדיבור...ואני לא יכול! השאלה-יש לליקוי כזה תרופה ואיך להתמודד בחיים עם זה!!! עוד בעיה-אני מרגיש מין פחד כזה לפני למשל כניסה לרופא ואפילו שאני מכיר את הבנאדם.....אני מפחד שפונים אלי בחדר כושר או במקום ציבורי אחר.אני מתחיל לגמגם או שיש לי חשש שאני אתחיללדבר לא באופן תקין! מה לעשות......איך להתמודד..??? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום - תגובה
חן לדרר01/09/2011האם טופלת בעבר?
בהחלט יש טיפוים המשפרים את שטף הדיבור ואת החיים עם הגמגום, לשם כך יש לפנות תחילה לאבחון לינאית תקשורת
במקביל באפשרותך לשקול גם פניה לפסיכולוג שיעזור להתמודד עם החששות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמגום
ולרי01/09/2011היי! כן.....ההורים ניסו לטפל בדיבור שלי...אבל ללא הצלחה! מה אפשר לעשות ולמי לפנות? יש מומחים באיזור אשקלון...דרום? ועד כמה יקר הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגימגום
סלבה04/03/2013אני ממש מבין אותך אני בן 26 ו יש לי גימגום חזק מאוד
ו אני מתמודד בזה כל יום גם ב עבודה אני עובד ב חברת ניקיון בתור מנהל
ו אני חוזר הביתה עם כאיבים חזקים בראש כל יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 עם בעייהפלונית29/08/2011
בן בן 3 ממעט בדיבור, מעדיף לשתוק ולהקשיב, מבין מה מדברים איתו, אך השפה שלו מאד דלה. צריכים לגרות אותו לדבר, הוא בקושי מדבר, אינו מצליח לבטא אותיות: ח' ו- ר' . האם זו בעייה שצריכים לטפל ואם כן אצל מי?? האם זה עובר לבד? תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 עם בעייה - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור29/08/2011שרית שלום
חשוב לאבחן האם ישנו קושי בהבעה ואיחור בהשוואה לבני גילו מבחינת מרכיבי הבעת השפה , או זה סגנון של ילד אשר יש לו תחביר תקין והבעת רעיון וסיפור שמתאים לגיל 3 אך זהו הסגנון - שהוא ממעט בדבור .
בשביל לעשות אבחנה כזו מומלץ לבצע אבחון ע"י קלינאי תקשורת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 2ליאת28/08/2011
ביתי בת 2
לא כל כך מביניםימההיאת
כלומר היא אומרת אתול במקום חתול ורק כשמתקנים אותה אומרת נכון
עד לפני שבועיים קראה לאחיה מר ורק עכשיו התחילה לקרוא לו איתמר
היתה אומרת הן ועכשיו אומרת כן
היום לקחנו אותה לקלינאית ומפגישה ראשונה איתה התרשמה שיש לה בעיה פונולוגית
מה זה אומר????
מה הטיפול והאם זה יכול להסתדר לבד עם הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 2 - תגובה
חן לדרר28/08/2011פונולוגיה הינה תורת הצלילים. באופן כללי ככל שילד מתפתח מגוון הצלילים שלו משפתר וכן היכולת להשתמש בהם במילים ארוכות ומורכבות.
בגיל צעיר ישנם שיבושים תקינים שאנו מצפים שילכו וישתרו בהדרגה.
מטרת האבחון לבדוק האם השיבושים של ביתך מתאים לגילה או לא, כמו כן שיקול נוסף לגבי הצורך בטיפול הינו מידת המובנות (האם אדם זר יכול להבין את רוב דבריה או לא)
במידה והשיבושים אינם תואמי גיל או פוגעים במובנות הדיבור באופן משמעותי אז מומלץ טיפול (וודאו עם המאבחנת מה דעתה). אונמם יתכן ששיבושים אלו יסתדרו לבד יחד עם זאת אנחנו מעדיפים לא לחכות כדי למנוע תסכול
בכל מקרה כאשר יש שיבושי היגוי חשוב לא לתקן את הילד - זה גורם בטווח הרחוק לתסכול ובטווח הקרוב לא מביא לשיפור משמעותי.
כן מומלץ לתת דגם תקין (כלומר לחזור כשאפשר על דבריה בצורה תקינה, בתנאי שהחזרה הינה חלק מהשיחה ונעשית באופן חיובי ולא תיקון)
המאבחנת תוכל לתת לכם הצעות נוספות בטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
ליאת28/08/2011האם אין בהשתפרות המילים שהיא למדה לומר כמו אוטובוס ,איתמר,חתול וכ"ו
סימן חיובי להתקדמות
האם טיפול הוא הכרחי בגילה או שאפשר לחכות
היא בת שנתים וחצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני - תגובה
חן לדרר28/08/2011השיפור בדרך כלל נובע מבשלות, הסכנה הגדולה באימון ותיקון כפי שאתם עושים שהוא מאוד מעלה את המודעות שלה לשיבוש וכך גם את התסכול. בחלק מהמקרים ילדים מתחילים להמנע מדיבור ובאחרים מסרבים לשתף פעולה אח"כ.
אינני יכולה להמליץ לך לגבי טיפול כי זה תלוי במידת החומרה אך בגדול אני בעד טיפול מוקדם - הטיפול נעשה בצורה מהנה וחוויתית ומתבסס הרבה על הדרכתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
ליאת29/08/2011תודה על תשובותייך
נמשיך באבחון בשבוע הבא ואני העדכן אותך בתוצאותיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהיגוידנה27/08/2011
היי,
בת 29, יש לי בעיה אבל אין לי מושג מי עשוי לעזור ואם זה בתחום טיפולו של קלינאי תקשורת. לעיתים אני מרגישה קושי ביצירת משפטים הגיוניים, כאילו המילים מסרבות להתחבר ביניהן בצורה טובה בעלת משמעות. הראש חושב ויודע מה הכוונה לומר, אך הקושי הוא לבטא זאת במילים. יש בלבול המילים, הגייה לא נכונה, בליעת רוק באמצע הגיית המשפט, חיבור לא הגיוני בין מילים. תוצאות: בלבול, צד שני שלא יכול להבין את הכוונה ובעיקר תסכול. מתי זה קורה? מאוד תלוי באנשים איתם אני מדברת. זה לא קורה בשגרה, לא קורה תמיד, בעיקר במצבי לחץ, מול אנשים שנתפסים בעמדה בכירה יותר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהיגוי - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור27/08/2011שלום דנה
האם את מתארת מצב חדש ? האם עברת אבחון בנושא הזה בעבר?
בכל אופן כדאי לעשות אבחון ע"י קלינאי תקשורת ו/או פסיכולוג ( תקשורתי/רגשי)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעודד25/08/2011
ביתי בת שנה ותשע חודשים."אוצר"המילים שלה מונה כ 20 מילים.חוץ מהמילה אבא אמא ומים ,שאר המילים הן חלקיות בלבד
בחודש האחרון ניתן היה לצפות שהיא מפעילה כוח פיזי,הכוונה מרימה ידיים על אמא ואבא,על ילדים בגן,לא ביישנית,לא מופנמת,חייכנית לרב,מתחברת בקלות לילדים
הילדה מבינה ,מבצעת כמעט כל דבר שנאמר.כל דבר רוצה ללמוד לבד בלי שיראו לה,מסוגלת לשבת לבד שעה עד שתלמד לעשות זאת לבד.
האם יש קשר בין אוצר המילים שברשותה להתנהגות שמוזכרת לעיל-הכוונה בלהרים ידיים
האם כמות המילים שברשותה תקין לגילה
האם אתן רואות כאן מקום לאבחון ו/או התערבות של קלינאית
אודה על תשובתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור27/08/2011נראה שכמות המילים מתאימה כמעט גליל , ומותר כמון שיהיו חלקי מילים , מאוד חשוב לראות התקדמות מבחינת הוספת עוד מילים עד להפקת שתי מילים יחד , ושיפור בהגיה.
לגבי ההתנהגות המתוארת , נראה שזה קושר להתפתחות ולגיל , תעקבו אחרי המצב עם הגננת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלינאי תקשורת למבוגריםבר23/08/2011
מחפשת בדחיפות המלצה לקלינאי תקשורת למבוגרים לשיקום הדיבור אחר ניתוח במיתרי הקול.
האם יש לכם המלצה לקלינאי למבוגרים באזור השרון, עם עדיפות לכפר סבא והסביבה הקרובה או הרצליה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלינאי תקשורת למבוגרים - תגובה
ענת תבור23/08/2011תוכלי לפנות לסניפי "הדים" בכפר סבא או רמת השרון ולבקש אבחון קול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון קול?
בר24/08/2011מה הכוונה אבחון קול? קיבלנו המלצה לטיפול? האם הם גם מטפלים. האם יש המלצה למטפל לא במסגרת המכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון קול? - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור25/08/2011שלום בר
לפני טיפול , הקלינאי יערוך אבחון כדי לתכנן את הטיפול. תוכלו לעשות זאת בסניפי הדים . תוכלי לשאול בקופה לאיפה לפנות בהסדר או פרטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4ליאת22/08/2011
שלום
בני בן 4 עבר לפני חודשים ניתוח להסרת שקד שלישי
בגלל שסבל מהשקד שלישי במשך שנתיים לערך יש לו לסת תחתונה קטנה ואחורית ובלט של הלסת העליונה לפני הניתוח לא יכל פיזית לסגור את הפה
כיום חודשים לאחר הניתוח יש שיפור בסגירת השפתיים והוא ישן רב הזמן עם פה סגור
אבל במשך השבועיים האחרונים שמתי לב שהוא מחכך שיניים ולפעמים תוך כדי דיבור הוא מירר
מה דעתכם ?
האם זה בעקבות השינוי לאחר היתוח האם הלסתות זזות והשרירים רפויים
מה עלי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
שוב אני22/08/2011==
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובה - תגובה
חן לדרר22/08/2011בנושא חיכוך השיניים רצוי להתיעץ עם רופא
לגבי הריור מאחר ואת מתארת תופעה שרק הופעה צריך לבדוק. ריור יכול להופיע כאשר מצוננים, השיניים מתחלפות וכדומה. אם זה לא עובר תתיעצי עם רופא המשפחה בשני הנושאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שלב לפנות לקלינאית תקשורת?שירה21/08/2011
הבן שלי מגמגם כבר במשך שבועיים, אין לי מושג מדוע.
הוא בן 6, האם כבר בשלב מוקדם זה כדאי לפנות לקלינאית תקשורת או לחכות?
יש לציין שהוא נראה לי יותר נרגש לאחרונה, יתכן שהוא מגמגמם כתוצאה
מהתרגשות, אינני יודעת לשייך זאת בודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה שלב לפנות לקלינאית תקשורת? - תגובה
חן לדרר21/08/2011למה את קוראת גמגום ? נסי לתאר את התופעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבושי שפהyafit14/08/2011
שלום לך, ביתי בת שנתיים וחודש את האות ק היא הוגה כ-ת, ואת האות ג מחליפה בד'. אני יודעת שזה מוקדם ושזה מצב מוכר אך היא הוגה את כל האותיות האחרות ומדברת ללא הפסקה. יש לה אוצר מילים רחב מאוד והיא מאוד מפותחת שפתית. האם יש משהו לעשות? או להניח לה? עד לפני חודשיים היה לה קשה להגות ר', אבל אחרי שעבדתי איתה על זה היא כבר אומרת ומשתמשת בה בלי בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבושי שפה - תגובה
חן לדרר14/08/2011יפית שלום
אכן מוקדם מידי, באופן טבעי בהתפתחות ההגייה משתפרת בהדרגה. השיבוש שאת מתארת מתאים לגיל ומסתדר בדרך כלל סבב גיל שלוש - שלוש וחצי
כרגע מומלץ להתעלם מכך , כמובן הדגם שלכם צריך להיות תקין אך לא להתייחס לשבוש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהאלנה13/08/2011
שלום רב!
בני בן השנתיים טרם החל לדבר. היינו בפגישה עם רופא ניורולוג בנוחכות קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק. בשורה התחתונה נקבע כי הילד מאוד תקשורתי וצריך לקבל עזרה של קלינאית תקשורת, אך בשל "רשימה ארוכה" של קופת חולים זה ייקח זמן (מרוב טפשותי לא שאלתי כמה).גם קיבלנו הפניה לבדיקת EEG
רציתי לשאול שתי שאלות, אני רוצה לקבל חוות דעת נוספת, האם כדאי לפנות לרופא ניורולוג או פגישה עם קלינאית תקשורת מנוסה תספיק? והאם תוכלו להמליץ על קלינאית תקשורת באיזור ראשון-רחובות?
בתודה מראש!
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור13/08/2011תוכלו לגשת לאבחון פרטי ע"י קלינאית תקשורת , ונראה שזה יספק.
כאן אנו לא יכולים להמליץ על קלינאית ספיציפית , תבדקי בקופת החולים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה.. ותודה מראש!רבקה12/08/2011
יש לי בת.בת 5 ולא מבטא ת'אות ג', וק', במקום גימל היא אומרת דימל, ובמקום האות קוף היא אומרת תוף, השאלה שלי אם היא חייבת טיפול או שזה יעבור לה עם הזמן?
אני גרה בחו''ל ואני לא יודעת אם יש קליניקה לדיבור ואם כן זה לא השפה שלי מה עליי לעשות?? תודה מראש
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה.. ותודה מראש! - תגובה
ענת תבור12/08/2011בגילה, סביר להניח כי לא יעבור לבד והיא תצטרך טיפול.
נסי לחפש כן מטפלת בעברית, יש ארצות שאני מאמינה שניתן למצוא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)