מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בשליפת מילים - סוג של בלקאווטשירי19/05/2011
רציתי לשאול,יש לי בעיה רגשית(כנראה) שבסיטואציות מסוימות עם אנשים מסוג מסוים אני נכנסת ללחץ (לא משהו ממש מודע) שגורם לי לבעיה קשה בשליפת מילים, אני מקבלת סוג של בלקאווט שממש לא מאפשר לי להתבטא בדיבור רציף.
בכתב יש לי יכולת ביטוי מעל הממוצע.
האם פניה לקלינאית תקשורת זה הדבר הנכון לי או שמדובר פה על צורך בפסיכולוג בלבד?
אשמח לתשובה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בשליפת מילים - סוג של בלקאווט - תגובה
חן לדרר22/05/2011אם זה קשור רק לחץ אז הכתובת הינה פסיכולוג, אם זה קורה גם בסיטואציות לא מלחיצות אז יש מקום להתיעץ גם עם קלינאית תקשורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים ו4 חודשים בעיית דיבוראורנה17/05/2011
שלום,
יש לי בת בת שנתיים ו4 חודשים שמדברת מגיל די מוקדם
היא אומרת משפטים שלמים ומורכבים ואפילו מכניסה לשפה היומיומית משפטים בהם אנחנו משתמשים כשההקשר מתאים.
מבדילה בין זכר ונקבה מילו שייכות ויודעת הפכים צדדים צבעים וכו'...
הבעיה היחידה איתה, מה שמדאיג אותנו, זה שהיא לא אומרת את האות האחרונה במילה שנגמרת בשווא ובחלק מהמילים מחליפה אותיות לדוגמא: מטו = מטוס אוטובו = אוטובוס לינו = לישון לבה = לבן נפה = נפל
אם אנחנו לא מבינים אותה היא חוזרת על המילה ומנסה לעיתים להגות אותה יותר ברור ולפעמים אומרת את המילה ושואלת - הבנת?
בגלל השיבוש, משפטים שאומרת יכולים להשמע לא ברור למי שלא נמצא איתה בקשר יומיומי
בטיפת חלב אמרו לי לחכות לגיל שנתיים וחצי אבל מניסיון אני מעדיפה לשמוע חוות דעת נוספת
האם לדעתך יש צורך לטפל בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים ו4 חודשים בעיית דיבור - תגובה
חן לדרר17/05/2011באופן כללי בגילאי שנתיים וחצי עדיין יש שיבושי היגוי שהינם תקינים לגיל כגון השמטת חלק של המילה. במידה ושיבושים אלו פוגעים במובנות אז לעיתים כן יש צורך בהתערבות מוקדמת. בכל מקרה זמן ההמתנה לאבחון ק"ת ברוב הארץ לפחות כמה חודשים ולכן אם אתם מוטרדים מומלץ כבר להרשם בתור. במידה ויהיה שיפור משמעותי תוכלו לבטל בהמשך.
כמובן שחשוב גם לבצע בדיקת שמיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בדיבורטל16/05/2011
שלום!!
אני בת 19 ויש לי בעיות בדיבור:ברצף או שנתקעות לי המילים,קשה לי עם זה
ובמיוחד בתקופה הזו משום שאני צריכה לדבר מול קהל ואני חוששת מאוד!
מה אפשר לעשות כדי לשפר או להפחית מהבעיה?
אשמח לתשובה,טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בדיבור - תגובה
חן לדרר17/05/2011דבר ראשון צריך לעבור אבחון קלינאית תקשורת ע,מ לראות באיזו בעיה מדובר. באבחון הקלינאית תוכל לתת לך המלצות כלליות ובמידת הצורך תמליץ על טיפול בדיבור עצמו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםאני15/05/2011
שלום.
בעלי בן 32, החל לגמגם באופן פתאומי בצעירותו. אינני יודעת מה היה בצעירותו שגרם לו לגמגם פתאום אך אציין מס' דברים שאני כן יודעת: חלק מבני הדודים שלו מצד אימו גם-כן מגמגים ואינני יודעת האם אצלם זה מלידה או הגיל הילדות כמו אצל בעלי. רציתי לדעת בהקשר הזה, האם גמגום הוא עניין תורשתי? והאם הוא יכול להופיע פתאום גם אם הוא לא חווה אירוע טראומתי כלשהוא?
דבר נוסף: גמגומו אינו ניכר לעין. אני חושבת שזה מוגדר גמגום קל. בדר"כ ביום-יום הדיבור שלו שוטף וכמעט שאין גמגומים למעט מקרים בודדים בהם נתקעת לו מילה מסויימת וקצת קשה לו להגיד אותה. הבעיה היא כאשר הוא מדבר בטלפון עם אנשים שאינו מכיר, בדר"כ שיחות רשמיות (לא עם חברים). או למשל כשהוא עושה קידוש בשבת ויש אנשים בבית (וכאן זה יכול להיות גם חברים), או כאשר הוא רוצה להיות חזן בתפילה- אז הוא מגמגם ממש הרבה!!! כל זה כמובן מבייש אותו מאוד ולכן הוא מתחמק מלהיות חזן, מלעשות קידוש (הוא תמיד נותן לאחרים שיעשו...) והוא גם שונא לעשות שיחות טלפון רשמיות כאלה.
מאחר ודיבורו באופן יום-יומי כמעט שוטף וללא גמגומים, רציתי לדעת האם יש טיפול לבעיות גמגום קלות מעין אלו (שנובעות אולי מחוסר בטחון עצמי)???? ואם כן, איך ניתן לטפל בזה בצורה היעילה ביותר?
אציין שיש לו קול מאוד יפה, ושאם הוא שר או קורא משהו במנגינה- הוא לא מגמגם. הוא כמובן מודע ליופי שבקולו ולכן מאוד רוצה להיות חזן אך אינו מצליח, דבר אשר גורם לו לחוש בושה, ולהיות מתוסכל ועצבני...
בתודה מראש על תשובתכם, אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום - תגובה
חן לדרר17/05/2011באופן כללי גמגום מופיע לרוב ללא סיבה ספציפית וברורה (רק במקרים מעטים נובע מטראומה). בהחלט יש נטיה להופעת גמגום באותה משפחה.
גם בגמגום קל יש מקום לטיפול קלינאית תקשורת. בטיפול כזה עובדים לרוב גם על טכניקות שעוזרות להשיג שטף טוב יותר וגם על כיצד לא להמנע מסיטואציות קשות. יעוץ פסיכולוגי יכול להוסיף ולתמוך בבטחון העצמי.
בשלב ראשון מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים וחודשייםמורן סולומון12/05/2011
שלום רב
שמי מורן אמא לשניים יש לי מלאכית בת 4 וילד מקסים בן שנתיים וחודשיים
מאז שנולד ההתפתחות שלו הייתה איטית מאד ובשל כך היה איתי שנה וחצי בבית הוא היה זקוק לטיפול בפיזוטרפיה בשל המוטוריקה ומפני שלא ידע לזחול נכון לשבת לעמוד בקיצור לא היה פשוט.
את המילים הראשונות אבא אמא התחיל לומר לקראת גיל שנתיים והיום הוא משלים רק סופי מילים זה לא מדאיג אותי הדבר שכן מדאיג אותי היא האלימות שלו. לפני כשנה בערך
פניתי להתפתחות הילד מפני הקושי שלו להתבטאות זה תסכל אותו מאד וגם אותי הוא היה רוקע ברגליים דופק את ראשו בכל דבר בבית ועדיין אמרו לי שהתנהגות זו תשתפר עם הזמן
אך ההנהגותו רק הולכת ומחמירה מתחילת שנה זו הוא בגן ובאמת יש שיפור הוא אומנם כבר לא דופק את ראשו או רוקע ברגליים אבל הוא נהיה אלים הגננת אינה משתלטת עליו
הוא אלים כלפיי ילדי הגן לאחותו כלפיי וכלפיי אביו ניסיתי לפליק לו אך זה לא עוזר יש לו סיבולת כאב במקום לבכות הוא צוחק לנו בפנים
עונשים עובדים בדיוק לשתי דקות היחידה שמצליחה איך שהו להרגיע אותו זו ביתי הגדולה שבגן הגננת הגדירה "כתפקיד שלה" (שניהם באותו הגן)
ברור שהדבר לא מוצא חן בעייני פניתי לרופאת המשפחה והיא אמרה תמשיכו לדבר אליו כרגיל אין מה לדאוג
שנה הבאה ביתי עוברת לגן עירייה אין לי מושג איך הוא יסתדר ומה נעשה עכשיו?
אני פונה אליכם כי כבר אין לי למי לפנות איני יכולה לחכות לגיל 3 שיקבל טיפול דרך הקופה אני חייבת כלים לדעת איך לעזור לו להתמודד ותוך כדי לעזור לעצמי
אני רוצה לציין שהוא ילד חכם מבין הכל חברותי מאד באמת ילד מקסים רק שבתחום הזה
כמו בהתחלה אנו מבקשים ללמוד את הכלים הנכונים
לפני כחצי שנה הוא עשה בדיקת שמיעה שיצאה תקינה
מה אני יכולה עוד לעשות?
בכבוד רב ותודה מראש,
מורן סולומון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים וחודשיים - תגובה
חן לדרר12/05/2011מורן שלום
מאחר ואת מתארת ילד עם איחור בהתפתחות וקשיי התנהגות הכתובת הינה התפתחות הילד וחשוב שתחזרו לשם לאבחון קלינאית תקשורת ואבחון פסיכולוגי. הם יוכלו להמליץ על הטיפולים המתאימים ולתת לכם הדרכה.
חשוב לא לחכות עם כך קופות החולים מממנות טיפול מגיל לידה כך שאין סיבה לחכות לגיל 3
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על תשובתך אך בכל זאת...
מורן סולומון12/05/2011קופת חולים ממנת אבחונים כמו שציינת רק מגיל 3 להתפתחות הילד שפניתי לפני כשנה הייתה פרטית לא דרך הקופת חולים גם התייעצות פסיכולוגית דורשת המתנה לגיל 3 האמיני אני מכירה הכל עברתי לא מעט דברים עם ילדיי אני מדברת מתוך ניסיון
פניתי אליכן על מנת שתוכלו לעזור לי לפנות לגורם המתאים באיזור המרכז ללא כל קשר לקופה הקופה מזמן איכזבה אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על תשובתך אך בכל זאת... - תגובה
חן לדרר12/05/2011איננו יכולים להפנתך למקומות ספציפיים אך דעי שזכותך להגיע לאבחון בהתפתחות הילד הינה בכל גיל וזה גם המקום המתאטים ביותר לילדים עם קשיים במספר תחומים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגירת אוכל בפהשלי11/05/2011
שלום בני בן 10 חודשים, אכל עד כה מוצקים יפה ולאחרונה החלה בעיה שלפעמים הוא אוגר אוכל בפה, ואז כנראה זה מעורר לו רפלקס הקאה והוא פולט את הכל. זה לא קורה כל הזמן אבל בערך פעם ביומיים וזה גם מאד מלחיץ כי אני חושבת שהוא נחנק וזה יוצר היסטריה אצלי. אני נותנת לו כמות קטנה בכפית ומנסה לראות אם הוא בולע אבל לא תמיד מצליחה. הוא לא מרוכז לרוב באוכל ומחפש גירויים בלי סוך, כמו משהו לשחק איתו וזורק את הצעצוע על הרצפה ומקטר אם אין לו משהו ביד לשחק איתו. כמובן שהתופעה החדשה גורמת לי ללחץ רב סביב האוכל ואני חוששת לתת לו מרקמים גסים יותר מהפחד שייחנק מזה. ברור לי שהלחץ לא תורם, אני גם בלחץ כי הוא עולה לאט במשקל אז אולי יצרתי סטרס סביב האוכל... אשמח לעצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגירת אוכל בפה - תגובה
חן לדרר11/05/2011כדאי להתייעץ עם רופא הילדים . מאחר וזו תופעה חדשה אולי נובע משינוי בפה? (צמיחת שיניים חדשות?). בכל מקרה אם הבעיה לא עוברת ניתן לפנות למרפאת אכילה והאכלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש בהגיית ל'shironi10/05/2011
בתי בת שנתיים ושמונה חודשים. מדברת שוטף וברור מגיל צעיר ביותר. הגיית הל' שלה משובשת. במקום ל' היא אומרת י' . אני יודעת שאצלי יש הגייה משובשת מעט של אותה אות, בגלל חיבור של הלשון. הבנתי שיש ניתוח בו חותכים משהו שמחבר את הלשון, באופן שמאפשר הגייה של ל'?? בכל אופן השיבוש של בתי הוא הרבה יותר גרוע. האם צריך לפנות לקלינאית תקשורת או האם יש מקום לבחון ביצוע טיפול רפואי - שאין לי עליו הרבה מידע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוש בהגיית ל' - תגובה
ענת תבור10/05/2011יש תינוקות שנולדים עם פרנולום קצר = "לשון קשורה". לחלקם זה לא מפריע לתפקוד ולא עושים עם זה כלום, ולחלקם זה מפריע באכילה או הגייה ואז ממליצים לחתוך.
דבר ראשון, יש להתייעץ עם רופא המשפחה שלכם לגבי מצב הלשון.
לגביי הגיית "ל" - ישנם ילדים רבים, בעלי מבנה לשון תקין, שבגיל זה הוגים "ל" כ- "י" ורוכשים את הצליל מאוחר יותר - סביב גיל 3 וחצי ש'.
במידה ואין בעיה רפואית, חכו לגיל הנ"ל ואם היא עדיין לא רכשה מעצמה את הצליל - פנו לאבחון של קלינאי/ת תקשורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 3 החל לגמגםאסתר צמח08/05/2011
שלום,
בני יהיה בן 3 בחודש הבא, אני יכולה לספר עליו שבגן הוא מאוד סגור ומופנם בשונה מהתנהגותו בבית. לפני 4 וחצי חודשים נולד בני הצעיר דבר שיכול להשפיע, אך כבר קודם היו לא קשיים בדיבור והחלנו בטיפול אצל קלינאית תקשורת, דבר שעזר מאוד ובני החל לדבר באופן שוטף מלבד החסרת הברה אחת לעיתי בחלק מהמילים.
לפני כשבועיים התחלנו בתהליך גמילה מחיתולים ולדעתי כתוצאה מלחץ נפשי בני החל לגמגם. הגימגום החל בהדרגה החל משבוע שעבר שהחל את הגמילה בגן והיום לאחר שבוע בדיוק הגמגמום ממש נתפס בכל מילה.
אשמח לקבלת חוו"ד שלכן בנושא, אני ובעלי נושא בלחץ, מנסים כמובן לא לשדר לילד דבר ויושבים איתו מאוד בסבלנות וממתינים לשמוע אותו מדבר למרות שלדעתי הוא מאוד נבוך מהעניין.
בברכה,
אסתר צמח
נייד - 052-3-507318* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן 3 החל לגמגם - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור09/05/2011שלום אסתר
כאשר חוסר השטף/גמגום חוזר כדאי לפנות שוב לקלינאית תקשורת שתנחה אותכם או גם תעבוד עם הילד במקביל להגברת השטף. בינתיים תמשיכו באותה צורה
תוכלו לקרוא עוד על חוסר שטף באתר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתח וקמץ במקום צירה וסגולמירב07/05/2011
שלום לכן, בתי בת 4 ולאחרונה בעקבות ביקור של קלינאית תקשורת בגן הבנו שמה שחשבנו שמאוד חמוד בדרך שהבת שלנו אומרת מילים מסויימות זה בעצם בעיה שיש לטפל בה.
כל המילים שיש בהם צירה וסגול היא אומרת עם פתח וקמץ
מאותו רגע התחלנו לעבוד איתה אבל זה קשה והיא לא בדיוק משתפת פעולה רציתי לקבל קצת עצות איך לדובב אותה לשיתוף פעולה או בכלל לפנות לקלינאית תקשורת שלה בעצם הכלים והידע לטפל בעיה כזאת.
אשמח לקצת פרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתח וקמץ במקום צירה וסגול - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור09/05/2011שלום
שיבוש בהגיית התנועות מצריך פניה לקלינאית תקשורת כדי להנחות אותכם מה לעשות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת שתי שפות ופער בדיבור אותו גילסוניה שחייידם07/05/2011
בני בן שלוש וחצי שנים רוכש שתי שפות ,בבית אנו דוברי ערבית כשפת אם של הדרוזים והילד מתקשר איתנו בערבית ואם יש מילים יותר קל בעברית משתמש במילים בעברית באותו משפט ובמקביל בפעוטון והיום בגן השפה המדוברת עברית בלבד,ויש לו פער עם ילדים באותו גיל שדיברו אתם עברית בלבד ,הילד חכם ומבחין שבגן לא מבינים ערבית ולכן לא משתמש בשפה בגן גם אם יש מילים שלא רכש אותם בעברית ובערבית יודע אותם ,הוא לא ידבר בערבית ,התקשורת שלנו אתו מצוינת כי משתמש בשתי השפות ,אבל בגן זה ברור לנו שיש פער עם אותו גיל בדיבור בלבד והתפתחות שלו רגילה .,עברנו עם הילדה הגדולה אותם שלבים אבל ההבדל שנתקעה בגן השתמשה בערבית גם אם זה היה באמצע משפט והבן לא עושה את זה ,אצל הבת בגיל חמש הפער נעלם והיום היא בכתה ו ומצטיינת בלימודים ומנהיגה חברותית ,
אבקש לדעת מה עושים במקרה זה?והאם לחכות כמו שחכנו עם הבת הגדולה בלי לעשות כלום זה דבר נכון? והאם אי שימוש שלו בשפה הערבית למרות שיודע זו תופעה רגילה ? ואיך אפשר לשבר את השפה יותר מהר? והאם לעבור לעברית בלבד יכול לפתור את הבעיה ?ומה צריך לעשות בגן כדי לזרז את ההצלחה ?האם צריך קלינית תקשורת ובאיזה שפה ?
אשמח מאוד אם אקבל הסבר מה לעשות וכתבות הקשורות לשאולות שלי ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכישת שתי שפות ופער בדיבור אותו גיל - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור08/05/2011שלום סוניה
מדיווחך אני מבינה שאין קשיי שפה בשפת האם שהיא הערבית - ואם אתם משלבים עברית בבית - אז יכול להיות שאוצר המילים בערבית יקטן .
בקשר לעברית בגן - נראה שהוא מאוד ערני לקיומן של שתי השפות ומי מדבר איזו שפה , לכן ניתן לתת לו זמן כדי לרכוש את אוצר המילים בעברית כדי שיוכל להשתמש
לכן יש לתת לו זמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום-האם יש טיפול?חי02/05/2011
שלום!
אני בן 14 וחצי ולפני 3 שנים גיליתי לקות בדיבור.
כמובן שזה מאוד השפיע עליי לרעה והפחתתי בדיבור עם אנשים, קריאות מתוך הכתוב וכ'ו..
מכיוון והבעיה הזו לא הייתה קיימת אצלי קודם אני עדיין מרגיש קושי בלדבר על זה עם אנשים ועוד לא התוודיתי על זה (אפילו משפחה קרובה).
אני באמת מרגיש שלתופעה זו יש השפעה ענקית על החיים שלי בעיקר כי אני עדיין לומד בבית ספר ולכן אני נדרש לקרוא ולדבר כמעט כל יום.
שאלתי היא, האם יש טיפול תרופתי? אני מעדיף לא להשתמש בטיפולים אלטרנטיביים וכדומה..
כוונתי בטיפול תרופתי היא פשוט דבר שצריך לצרוך באופן קבוע וכך יוקל לי בדיבור.
תודה, חי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום-האם יש טיפול? - תגובה
ענת תבור03/05/2011חי שלום,
אני שמחה שאתה כותב. אני ממליצה לך לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת - אפשר באופן פרטי או דרך קופת חולים, ואז היא תמליץ לך מה אפשר לעשות, כשלא ידוע היום על טיפול תרופתי, אלא על טיפול שעובד על רכישת טכניקות לדיבור שוטף יותר וחיזוק שלך בדיבור מול אנשים. המטרה היא שלא תפסיק לדבר, במיוחד כשאתה מתבטא כל-כך יפה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום - מתי לגשת לטיפול?שלומית02/05/2011
שלום,
בני בן שנתיים ושמונה חודשים.
לפני כחודש ילדתי את בני השני ובשבוע האחרון בני הבכור החל לגמגם.
אנו סבורים כי יש להופעת האח החדש השלכות וגורם לגמגום.
הגמגום מתבטא במשיכת המילה הראשונה כמעט בכל משפט ולעיתים גם בקישור ו'
בני אוהב מאוד לדבר ולדבר מהר, אנו משפחה שמרבה לשוחח בבית
לכן הגמגום מתסכל אותו מאוד והוא לעיתים רחוקות נוטה להגיד "אוף" ולנטוש את המשפט
קראנו רבות אודות נושא הגמגום באינטרנט ואנו נרתמים לנסות הכל על מנת לטפל בנושא.
הגמגום הוא אמנם חדש והבנתי שלרוב עובר כשלעצמו אך ברצוני לדעת במידה והגמגום אינו חולף מתי יש לגשת לטיפול מקצועי?
תודה שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום - מתי לגשת לטיפול? - תגובה
ענת תבור02/05/2011מומלץ לגשת לאבחון כאשר זה נמשך מעל 3 חוד', ו/או אם מביע תסכול על אופן דיבורו. במידה והנכם חשים שיש קושי רגשי מיוחד סביב לידת האח, תוכלו במקביל לפנות גם ליועץ לגיל הרך/פסיכולוג התפתחותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמך במקום צדורית ליניק01/05/2011
ביתי בת 7 כמעט, שן קדמית אחת גדלה שנייה עדיין לא, לא מצליחה להגות את האות צ וגם בכתיבה מחליפה בין האותיות: עסים במקום עצים, מסות לפסח וכו.
האם לפנות לקלינאית תקשורת, האם אשפר דרך קופת חולים מכבי. אנחנו מתגוררים בתל אביב, אשמח לקבל המלצות
תודה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמך במקום צ - תגובה
ענת תבור02/05/2011יש צורך באבחון קלינאי/ת תקשורת. תוכלי לפנות לרופא המשפחה לקבלת הפנייה ולהרשם לאבחון במכון או אצל קלינאית תקשורת שעובדים בהסדר עם קופת החולים שלך. אפשרות נוספת היא לפנות לאבחון באופן פרטי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים ועשרהלירון01/05/2011
שלום,
בן שנתיים ו - 10
ילד תקשורתי, סקרן, חברותי ומתפתח כמצופה לגילו.
מגיל צעיר היה עיכוב קל בהתפתחות הדיבור שלו, למעשה החל ממש לדבר משפטים מלאים רק לפני מספר חודשים. כשהיה תינוק לא מלמל ג'יבריש פסח לגמרי על השלב הזה.....
אך לאחרונה ישנה התקדמות מאוד יפה, מדבר משפטים מלאים עם הטיות - "את רוצה לשחק איתי? , אני עייף וכו' . מדבר שוטף ויפה.
כמובן שיש עוד מעט שיבושי הגייה אך נראה לי שזה נורמאלי , תתקני אותי אם אני טועה כמו - אני מקלק ( במקום מלקק) או להדליק אוח ( במקם אור, מחליף את הר ב ח' ).
מה שמטריד אותי שהוא מדבר הרבה פעמים בקול גבוהה מאוד ויש הרבה מילים שאומר כמו מנגינה, כלומר בסוף המילה הוא "מושך" אותה. לדוגמא - אני רואה אותךךךךךךך. הוא קצת מתאמץ בהגייה
קבעתי בדיקת שמיעה ( שנייה, כשהיה קטן עשינו גם) ואני שוקלת גם לקחת לאבחון של קלינאית. האם הבעיה שאני מתארת מצריכה טיפול? איך נוהגים לטפל בזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים ועשרה - תגובה
ענת תבור02/05/2011אכן מומלץ לבצע שוב בדיקת שמיעה בכדי לוודא שלא מדבר בקול חזק בגלל שלא שומע טוב. במידה והשמיעה תקינה - מומלץ לדבר איתו בבית בעוצמה שקטה. ז"א, אם מתחיל לדבר בצעקה לענות לו בקול רגוע, כך יתאים את קולו בפעם הבאה לעוצמת הקול של האדם איתו הוא מדבר.
לגבי משיכת הצלילים בסוף מילה, קשה לי להבין למה הכוונה בדיוק. שימו לב אם זה קורה בהקשר מסויים, בצלילים מסויימים, כשהוא רגוע/לחוץ/כועס וכד'. האם זה קורה לעיתים רחוקות או פעמים רבות במהלך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין לא מדברעדי30/04/2011
שלום רב,
בני בדיוק בן שנה.
הוא ממלמל, אך עדיין לא משלים מילים ולא מדבר.
קראתי במאמרים שבגילו הוא כבר היה צריך לומר כמה מילים כמו אבא, בננה, מוצץ...
אבל אף מילה הוא לא אומר.
גם כשאני מנסה שישלים לי את המילה הוא לא משתף פעולה.
כמו כן הוא עדיין איננו מצביע על חפצים.
האם יש סיבה לדאגה ולפנות לאבחון?
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין לא מדבר - תגובה
חן לדרר01/05/2011הופעת מילה ראשונה הינה בין גיל 9 ח' לגיל 15 חודש כך שזה עדיין נחשב לתקין. באופן תקין ילד אינו משלים מילי שאינו מכיר ולכן לא מומלץ לעודד תגובה מסוג זה.
בגילו כן הינו מצפים שיתחיל להצביע לעבר דבר שמעונין בו (למשל על המדף של המוצץ, על תמונה בספר וכדומה)
מה שחשוב בשלב זה שיש תקשורת טובה כלומר שיוצר קשר עין, שמביע את כוונותיו בדרכים שונות (למשל עושה לא עם הראש, מושיט יד למשהו שרוצה ומסתכל עליכם שתתנו לו וכו') וכן שיש הפקות קוליות מתאימות (הפקות חוזרות של הברות כגון בהבהבה, פהפהפה וכדומה)
במידה ודברים אלו מתקיימים אין צורך באבחןו, טווח ההתפתחות התקינה הינו גדול מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)