מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שלוש וחצי מגמגמת מלפני שבועייםשירי29/04/2011
ילדתי בת שלוש וחצי התחילה לגמגם לפני שבועיים, עד אז הייתה מדברת רגיל ללא גמגום.
האם יש טיפול? מה צריך לעשות? מי מאבחן זאת בקופ"ח?
אודה לתגובה לא בשבת.
שירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש וחצי מגמגמת מלפני שבועיים - תגובה
חן לדרר01/05/2011שירי שלום
את מוזמנת לקראו את ההסבר המפורט במדור שאלות נפוצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיקויזקוקה לעזרה28/04/2011
שלום רב ,
ביקשתי משני ילדים בני 3 + 5 לומר מספר משפטים בדיוק כפי שאני אמרתי אותם
לדוגמא : " הכדור נפל לא רחוק מעץ הברוש "
לילד בגיל 3 כל המשפטים שביקשתי ממנו כולל משפט זה הוא לא אמר נכון : הוא החסיר מילים , הוסיף מילים משלו ושאל המון מה ?
הילד בן ה5 כן חזר נכון על המשפטים שביקשתי מלבד פעם או פעמיים שהוא אמר מילה בודדת בצורה לא נכונה
הוא אמר את המשפטים נכון אך בתום כל משפט הדגיש כי הוא לא הבין את משמעותו .
השאלה שלי כתוצאה מכך האם מטלת החיקוי של משפטים נותנת מידע לגבי יכולותיו השפתיות של הילד ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיקוי - תגובה
ענת תבור28/04/2011באבחוני שפה משתמשים במטלת חיקוי משפטים פעמים רבות על בסיס ההנחנה שילד לא יכול לחקות משפטים שאינו מסוגל להביע מבחינת מורכבות השפה.
יש כאן כמובן מרכיבים נוספים, כמו זכרון שמיעתי, קשב וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת סטודנטית באזור הדרום -באר שבעאביגיל28/04/2011
שלום רב,
ביתי בת שנתיים והיא מעוכבת שפתית בצורה משמעותית. יש לה קצת בעיות של קשב וריכוז. נמצאת בגן פרטי רגיל. בהמלצת הפסיכולוגית - אני מחפשת סטודנטית לפסיכולוגיה או ק"ת מאיזור הדרום שתגיע לגן בו היא נמאת, תלווה ותסייע במשחק ובריכוז ובכל הדרוש מס' שעות בשבוע. כמובן שכל הנ"ל יהיה בתשלום. בבקשה מי שמעוניינת אשמח להיענות או להמלצות או הכוונה .
בברכה
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביגיל
אליסה08/07/2011אני סטודנטית לתואר שני לפסיכולוגיה ומתגוררת בבאר שבע, אם זה עדיין רלוונטי אשמח לדבר איתך בנוגע לעזרה לביתך. המייל שלי: [email protected].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבושי הגייה בת 6יערה28/04/2011
שלום,
בתי כמעט בת 6. לא מבחינה בהיגוי בין צדי לסמך ובין צ' ל-ש.
סבלה מבעיות שמיעה בגיל 2.5-4.5 בשל נוזלים באוזן.
שפתה עשירה, והיא שרה ללא זיופים.
האם יש צורך לטפל, או מוטב לחכות שיפתר מעצמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבושי הגייה בת 6 - תגובה
ענת תבור28/04/2011מומלץ לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת. צלילים אלו אמורים להרכש כבר בגיל זה, ולכן אין מה לחכות, גם מבחינת הדיבור וגם מבחינת רכישת הקריאה לקראת כתה א'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה עושים בדיקת שמיעה בגיל חצי שנהלירון28/04/2011
שלום
האם בדיקת שמיעה בגיל חצי שנה עושים רק בבית חולים?
האם למקומות פרטיים (הדים / אודיומדיק וכו') גם יש מכשור , כלים וידע לבצע בדיקות שמיעה בגיל חצי שנה?
תודה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה עושים בדיקת שמיעה בגיל חצי שנה - תגובה
ענת תבור28/04/2011מכונים פרטיים יכולים לבצע בדיקת שמיעה לתינוקות מרגע לידתם, אולם יש הסכמים שונים עם קופות החולים השונות ולכן כדאי לברר מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנה ללא הברותלירון26/04/2011
שלום רב
בני בן 6 וחצי חודשים
חייכן, מתפתח מוטורית היטב, עוקב, מביע עניין בהורים, באנשים שניגשים אליו ובכלל בסביבה, מתקשר היטב עם העיניים, עם הידיים, מחפש צעצועים ומכניס אותם לפיו וכו'.
הבעיה היא שכמעט ולא שומעים אותו - הוא צוחק עם קול לעיתים רחוקות , לרוב צוחק ללא קול.
כמו"כ הוא לא מרבה לדבר / למלמל. מידי פעם שומעים אותו מוציא קולות מהפה אך לא הברות של ממש.
כשאנחנו מדברים איתו, נראה שהוא רוצה לדבר איתנו חזרה, הוא עושה את התנועות עם השפתיים, אך בסופו של דבר הצלילים לא יוצאים לו מהפה.
כמו"כ הוא בוכה עם קול ונראה ששומע היטב - מבדיקות לא מקצועיות שאנחנו עושים לו בבית הוא שומע קולות שונים, מסתובב לכיוון הקול ומחפש את מקור הצלילים.
האם מדאיג בשלב זה? דורש בדיקה כלשהי?
תודה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חצי שנה ללא הברות - תגובה
חן לדרר26/04/2011לירון שלום
בשלב ראשון חשוב לבצע בדיקת שמיעה מקצועית
בבית ניתן עודד הפקת צלילים ע"י משחקי צלילים : כשאתם למשל אחד מול השני להשמיע צליל פשוט (אה, או, בה) ולחכות. כדאי לחזור על אותם צלילים פעמים רבות בהזדמנויות שונות ותמיד עם הפסקות שמאפשרות גם לבנכם להצטרף (אך לא לבקש ממנו)
באותה צורה כשבכם מפיק צליל ניתן לחזור אחריו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לירון26/04/2011תודה על העצה , נבצע בדיקת שמיעה מקצועית על פי המלצתך
אם השמיעה בסדר, זה רק ענין של זמן או שישנם דברים נוספים שדורשים אבחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
חן לדרר27/04/2011אי אפשר לדעת, , בכל מקרה אם תחושו שאין שינוי משמעותי תוך חודשיים שווה להגיע לאבחון והדרכה של קלינאית תקשורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום בת שנתייםחסוי25/04/2011
שלום,
בתי בת שנתייים לפניי כחודש החלה לגמגמם היא אומרת את המילה הראשונה מספר רב של פעמים ורק לאחר מכן את כל המשפט האם יש צורך באיבחון של קלנאית תקשורת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום בת שנתיים - תגובה
ענת תבור25/04/2011ראי תשובתנו ב"תשובות לשאלות נפוצות" לגבי חוסר שטף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 48 בחיים לא לא היה לי קושיN,HFVI23/04/2011
עד לפני 10 שנים הכל עבד טיפ טופ עבדתי והכל היה תקין
סובלת מחרדות
ממחלה אוטואימונית
וגילו שי שלי סרטן בשד אמורה להתחיל טיפולים .
לפני כמה חודשים הרגשתי שאני לא מצליחה להסביר את עצמי
לא מובנת השיחות שלי.
ופתאום בערב החג הרגשתי רוצה להגיד שני מילים פתאום ניתקעו לי האותיות האחרונות.
ומאז אני מתקשה להגיד מישפטים
לפעמים מצליחה לדבר רגיל
ולעיתים לא מצליחה עם אני מדברת מהר
כשדאני מדברת לאט מנסה לא לגמגם אך כן מרגישה קושי להוציא את המילה
מה קורא לי מה עובר עליי
למי עליי לפנות?
מה יכול לעזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 48 בחיים לא לא היה לי קושי - תגובה
ענת תבור25/04/2011כדאי להתייעץ עם הרופא שלך לגבי השפעות רפואיות/רגשיות שאולי משפיעות על הדיבור שלך. במידה וימליץ, תוכלי לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאכזבתי מהטיפול בהדים תיכנסו דחוף!יפית23/04/2011
הבן שלי טופל בהדים עשו לא בדיקת של קלינאית תקשורת והקלינאית אמרה שהילד לא ידבר הילד היה בן 3 והייה אומר רק אבא אמא ואוטו ואמרו לנו שהוא לא ידבר בגיל 4 הילד התחיל לדבר חלק ולשיר פשוט ההיתפתחות שלו הייתה איטית הוא ילד חכם מאוד ואין לו שום בעיה הוא מדבר יפה מאוד על תיתייחסו למה שאומרים לכם על תאבדו את התקווה שלכם אותנו הם הפחידו והדאיגו הם לו יודעים מה הם אומרים תאמינו בילד ותעזרו לו אבל אף פעם על תיתנו למטפלים להדאיג אותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאכזבתי מהטיפול בהדים תיכנסו דחוף! - תגובה
חן לדרר26/04/2011יפית שלום
משמח לשמוע על ההתקדמות היפה
כקלינאיות תקשורת אנחנו אף פעם לא נומר צפי כל כך החלטי מאחר ואנחנו יכולים רק לתת השערה על סמך מצב הילד והתקדמותו בטיפול.
אני מניחה שכהורה גם כשהדברים נאמרים בצורה מסוייגת זה יכול להיות מלחיץ יחד עם זאת עלינו לתת להורה את כל המידע שבידנו בנוגע לילדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום לאחר אשפוזענת22/04/2011
שלום,
בני בן השנתיים וארבעה התחיל לגמגם ימים ספורים לאחר שחזרנו מבי"ח בו אושפז 4 ימים. במשך האשפוז הוא סבל מכל הבדיקות, התרופות וביקורי הרופאים וביקש כל הזמן לחזור הביתה. יש לציין שלפני האשפוז ואף במהלכו הילד דיבר מצוין (באופן יחסי לבני גילו). כ"כ אציין שהוא לא חזר לעצמו עדיין מבחינה פיזית - יש פריחה מגרדת שהיתה גם סיבת האשפוז והוא חלש והרבה פעמים אומר לי שאין לו כח.
שאלותי הן
1. האם טראומת האשפוז גרמה בהכרח להתחלת הגמגום או שיש מקרים שבהם ילדים מתחילים לגמגם בלי סיבה לאחר שכבר דיברו בשטף. ובמקרה כזה, האם ההחלמה היא ספונטנית או שיש צורך בהתערבות?
2. כמה זמן בדרך כלל עובר עד שהגמגום עובר? האם יתכן שהוא לא יפסיק לגמגם?
3. הוא מדי פעם אומר שהוא פוחד למרות שאין סיבה? האם ללכת לפסיכולוגית ילדים?
תודה מראש על התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום לאחר אשפוז - תגובה
ענת תבור25/04/2011ענת שלום,
אני ממליצה לך לפנות תחילה לפסיכולוגית ילדים כדי לעזור לו תחילה להתמודד עם המצוקה הרגשית שעובר, שיתכן והגמגום הוא ביטוי שלה.
בינתיים מומלץ לא להתייחס כלל לגמגום, אלא להקשיב לשוחח עם בנך באופן טבעי כמה שאפשר.
במידה ותופעה זו תמשיך לאורך זמן, מומלץ לפנות בהמשך גם לקלינאי/ת תקשורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיקת לשוןיעל22/04/2011
שלום, אני בת 21 ויש לי תופעה של דחיקת לשון שמתבטאת באופן בולט בהגיית האותיות השיניות. האם ניתן לטפל בזה בגילי ומה זה דורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיקת לשון - תגובה
ענת תבור25/04/2011פני לאבחון של קלינאי/ת תקשורת. טיפול בתחום זה עובד על שיפור המוטוריקה של הלשון ומנח הלשון במהלך בליעה, דיבור ובמצב מנוחה. טיפול מעין זה דורש תרגול חוזר לצורך שינוי הרגלים. מוטיבציה יכולה להוביל לשינוי בתפקוד הלשון בכל גיל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום ודיבור לקוי אירוע מוחישאלה22/04/2011
שלום,
אבי עבר אירוע מוחי לפני כשלוש שנים. האירוע היה בגזע המוח וכתוצאה מכך נפגע לו הדיבור. הדיבור איטי, לא ברור ויש גמגום. אני יודעת שהוא הולך עדיין לריפוי בדיבור בהדסה הרה"צ אולם אין כלל שיפור בשנתיים האחרונות, המצב נותר כשהיה. מלבד הדיבור, הוא מתפקד רגיל בצורה עצמאית.
מה עוד ניתן לעשות על-מנת לסייע לו? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום ודיבור לקוי אירוע מוחי - תגובה
ענת תבור25/04/2011כדאי לשוחח עם הקלינאית המטפלת ולשאול אותה לגבי הפרוגנוזה שלו (סיכויי ההחלמה מבחינת הדיבור). חשוב להעריך איך מתפקד מבחינת התקשורת שלו, על אף ההפרעה בדיבור, ולתת על זה את הדגש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבטאת את האות ל'הילי22/04/2011
בת 3 וחצי - במקום ל' אומרת י' בכל המילים. מתי צריך לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבטאת את האות ל' - תגובה
ענת תבור25/04/2011זה לרוב הגיל שבו פונים לאבחון בשל שיבוש הגה זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהי' במקום ל'
הילי26/04/2011תוך כמה זמן בערך זה מסתדר? האם זה יכל לעבור ללא טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהי' במקום ל' - תגובה
ענת תבור28/04/2011הצליל "ל" בממוצע נרכש עד גיל 3 וחצי באופן טבעי, אם כי זה תלוי בסוג השיבוש.
בדרך כלל, אם אינו נרכש עד גיל זה מומלץ לפנות לטיפול. אורך הטיפול משתנה מאד בין הילדים - תלוי ברמת הבשלות ושיתוף הפעולה שלהם ושל המשפחה (למשל - המשך תרגול בבית) וכן אם יש בעיות דיבור נוספות. יכול לקחת מפגשי טיפול בודדים ויכול להמשך גם מספר חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום אצל ילדיםיפעת21/04/2011
היי
בני בן 4 ו-9 חודשים, מגמגם כבר כמעט שנה.
הוא החל לדבר בגיל 2.7 שנים וממש משפטים רק בגיל 3.3 שנים.
הוא אובחן כהיפוטוני לפני כ-4 חודשים (גם בסביבות הפה), ונאמר לנו שעקב כך החל לדבר מאוחר, (אני אגב גם זוכרת שבגיל שנה הוא אמר כמה מילים והפסיק לאחר זמן מה, וחזר לדבר כפי שפירטתי קודם, בדיוק כפי שהחל לזחול בגיל 8.5 חודשים, זחל שבוע והחל ללכת על 6, והסבירו לי שכנראה היה לו קשה לזחול ולכן עבר לעמוד על 6).
אנו הולכים לספורט טיפולי כבר 5 חודשים אחת לשבוע והוא מתקדם מאוד יפה, ובעקבות כך הוא גם הפסיק ליפול כבעבר, והדיבור השתפר, אך בחודש וחצי האחרונים אני שמה לב שכמעט בכל מילה הוא נתקע.
הוא מטופל ע"י קלינאית תקשורת שנה כמעט (ועוד שנה וחצי קודם ע"י 3 אחרות) ז"א ששנתיים וחצי בערך.
כמו כן הוא בריפוי בעיסוק בעקבות ההיפוטוניה (אחזקת עפרון וכו').
הבעיה הכי גדולה שלנו כרגע הוא הדיבור הקטוע שלו.
אני שמה לב שיש לו משפטים מאוד חכמים, והוא מבין הכל ומתנהג כילד לכל דבר, אך הגמגום מאוד מפריע לי כי אני מאוד מפחדת שיצחקו עליו בעתיד (כרגע אני יודעת שלא צוחקים עליו בגן, ויש לו חברים רבים, והוא הולך אליהם והם באים אליו).
אציין שהוא שר שירים (של 4-5 משפטים) הוא לא מגמגם,רק בדיבור ולא כל הזמן, רוב הזמן.
אציין שיש לו 2 אחים גדולים בבית.
אשמח לשמוע את דעתך בנושא זה, והאם כדאי לפנות לטיפול נוסף או אחר או במקום מסויים, או בשיטה מסויימת (אנו גרים במרכז הארץ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום אצל ילדים - תגובה
ענת תבור21/04/2011יפעת שלום,
נשמע שכרגע אתם נמצאים במקום המתאים - קלינאית התקשורת היא זו שמטפלת בתחום זה אצל ילדים. חשוב שתשוחחו איתה ותעלו שאלות לגבי הטיפול הספציפי הזה - האם יש שינוי בשטף הדיבור לאורך הזמן, האם יש יישום של השיטה הנלמדת על-ידו וע"י המשפחה באופן כזה שתומך בשטף וכד'. במידה והטיפול נמשך שנה (אני משערת שלא התמקד רק בגמגום) - חשוב למקד שוב את מטרות הטיפול, ספרו לה מה הכי מפריע לכם ועל מה תרצו לעבוד כעת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגת.טלי19/04/2011
היי יש לי ילד בן שנתיים וחמישה חודשים בני התחיל לדבר רק בכמה חודשיים האחרונים מילים מאוד פשוטות כמו:אמא אבא תאתא יובלי ועוד כמה מילים .. בשבוע האחרון התחיל להגיד לא בא לי וזוזי ודי ועוד הוא לא מדבר משפטים או רצף של שתי מילים ויותר מה שכן הוא יודע איך עושה כל חיה יודע צבעים וחלק משמות האצבעות השאלה שלי אליכן האם קיימת בעיה?בדיקת שמיעה עשינו בטיפת חלב והיה בסדר הרופא משפחה אמר שהוא בסדר ולתת לו עוד קצת זמן ועוד משהוא כל מילה שאני אומרת הוא חוזר אחרי יפה אבל לדבר לבד הוא לא מצליח ובמקום דיבור יוצא לו מין שפה כזו בלגן והוא חושב שהוא מדבר טוב ומבינים אותו בספטמבר הוא אמור ללכת לגן ערייה האם זה נכון לשלוח אותו לגן ערייה או עוד במעון ?האם בארבעה חודשיים הוא ידבר ויתאים לגן ? מחכה לתשובה תודה מראש סליחה על הבלגן והאי סדר של השאלות זה מהלחץ.חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת. - תגובה
ענת תבור20/04/2011טלי שלום.
אני כן הייתי ממליצה לך לפנות לאבחון קלינאית תקשורת, משום שיש איחור בהבעת השפה - ועדיף לראות מישהו מקצועי, שאולי רק ימליץ על ביקורת ויתן לך הדרכה, אבל אולי כן יש צורך בהתערבות, ואם את מודאגת - כדאי שיראו אותו.
לגבי בדיקת שמיעה, מומלץ לבצע בדיקת שמיעה מלאה במכון שמיעה (הפנייה מרופא משפחה או א.א.ג.).
לגבי גן, במידה ויש איחור שפתי, מומלץ לשקול להשאירו שנה נוספת בגן פרטי. הוא עדיין צעיר וסביר להניח שיהיה לו יותר קל להתמודד עם החומר השפתי המוגש, בתקשורת עם הילדים, ויחזק את בטחונו. (זאת כמובן בתנאי שהגן הוא גן תומך, עם מספר ילדים/צוות סביר).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שאומר כמה מילים זה ילד שמדבר
יפית23/04/2011על תדאגי הבן שלי הייה אומר בגיל 3 רק אבא אמא ואוטו וגם אנחנו דאגנו טופלנו בהדים והם אמרו שהילד לו ידבר וזה לו נכון בגיל 4 הילד כבר דיבר חלק פשוט ההיתפתחות שלו הייתה איטית כול ילד מתפתח בצורה שונה היום הילד בן 5 והוא לא מפסיק לדבר אנחנו הפסקנו את הטיפול בהדים אחרי מה שהם אמרו לנו וניגשנו לטיפול של קלינאית תיקשורת בבית חולים והם מעולים בטיפול תאמיני בילד שלך ילד שאומר כמה מילים זה לא ילד שלו ידבר כי ילד שלו מדבר לו אומר אפילו מילה אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)