פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור לא ברור בגן
    ping
    28/11/2011

שלום,

בתי בת 4 , בעברה שני ניתוחי כפתורים , האחרון שבהם לפני כחודשיים, בדיקת השמיעה אחרי הניתוח עדיין הצביעה על ירידה קלה בשמיעה.ונדרש מעקב.

הילדה לדעתי ולדעת בני משפחה ומקורבים מדברת ברור לחלוטין.

הגננת העירה את תשומת ליבי שהפונטיקה שלה אינה ברורה ושהיא מדברת כאילו יש לה משהו על הפה ולא ברור וחלש.

אני יודעת שלבת שלי לוקח הרבה זמן להיפתח בעיקר בפני דמות סמכותית ,מתביישת, ולא מדברת בפה מלא , כנל גם קורה בביקורת השמיעה ואצל קלינאית התקשורת.

אני מרגישה קצת מתוסכלת היות ולא יודעת איך לעזור לה , ושהגננת אכן תשמע שהיא מדברת כראוי.לדעתי מדובר בבטחון ובסביבה.

אודה לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור לא ברור בגן

הוספת תגובה

• דיבור לא ברור בגן - תגובה

ענת תבור
    28/11/2011

שלום,
    קורים מקרים שרואים שיש תפקוד שונה אצל הילד בבית ובגן. בהחלט יכול להיות מצב של לחץ נפשי, חוסר ביטחון בדיבור וכד' שמשפיע על הדיבור בסיטואציות מסויימות ומול אנשים מסויימים.
    חשוב להתייעץ עם אנשים אובייקטיביים בסביבתכם (כאלו שלא שומעים אותה יום-יום) אם אכן מובנת ומדברת ברור. שימו לב אם יש קושי בדיבור בסיטואציות אחרות שיכולות להשפיע על הביטחון - כמו בביקור אצל חברים, מפגש עם אנשים חדשים.
    במידה ואת מרגישה שהקושי הוא ספציפי מול הגננת ובמליאת הגן, חשוב לשוחח על כך עם הגננת, שתנסה ליצור עם ביתך שיחה נינוחה אחד על אחד ולהוריד את הלחץ סביב התקשורת ביניהן. שתנסה להתרשם איך היא מדברת עם שאר הילדים בזמן משחק.
    יתכן כי הקושי נובע רק מקושי רגשי, ויתכן כי יושב על קושי שפתי כלשהו - תתרשמי איך היא מבטאה את עצמה (מבחינת אוצר המילים, מבנה המשפט, ארגון הרעיון) כשהיא מדברת איתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב בדיבור?
    מיקה
    23/11/2011

שלום,

הבן שלי בן שנה+5 מפותח מכל הבחינות:

הולך, מצביע, מבקש, יודע תנועות לכל השירים שלמד, תקשורתי וחברותי.

הוא אומר רק 2 מילים: קוף ודג. ומשלים 2 מילים שאני אומרת את ההתחלה.

האם זה מעט לגיל הזה?

בחודשיים האחרונים מאז שנכנס לגן, חלה 3 פעמים בדלקות אזניים ממושכות,

לפני כן מעולם לא היה חולה!

האם יש מקום בשל כך לבדיקת שמיעה ?

מומלץ לבדוק אם יש עיכוב אצל קלינאית תקשורת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב בדיבור?

הוספת תגובה

• עיכוב בדיבור? - תגובה

חן לדרר
    24/11/2011

בהחלט יש מקום לבצע בדיקת שמיעה.
    מבחינת כמות מילים זה קצת מעט. כאשר סופרים מילים מתיחסים לכל צליל שנאמר באופן קבוע לאותו חפץ / דמות כך למשל האו לכלב זו מילה. האם יש לו עוד מילים כאלו? לא אומר אבא או אמא?
    האם יש לו מגוון צלילים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלינאית לפעוט

מיקה
    24/11/2011

יש מגוון צלילים / הברות, מגיב שפונים אליו... אין נוזלים באזניים או שעווה.
    לא קורא להורים. אין אבא בתמונה אבל מקשקש את המילה "אבא" כחלק
    מהקשקושים.
    צועק "אמ אמ " שרעב ומצביע על מה שרוצה לאכול.
    קיבלנו היום הפנייה לקלינאית בטיפת חלב אבל לא לבדיקת שמיעה.
    אגב עבר בעבר בדיקה בגיל 8 ח' ונמצא תקין (ביחס למה שאפשר לבדוק אצל תינוק...).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלינאית לפעוט - תגובה

חן לדרר
    24/11/2011

לגבי בדיקת שמיעה אליכם לבקש הפניה מרופא א.א.ג או רופא ילדים
    לגבי אבחון קלינ אית תקשורת מומלץ לבצע ושם גם יוכלו להמליץ לכם על דרכים לעידוד השפה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודעות ותסכול מחוסר שטף בגיל שנתיים
    מיה
    21/11/2011

מנהלות הפורום שלום,
    בתי בת שנתיים וחודשיים. הדיבור אצלה התפתח יחסית במהירות, וכבר לפני כחמישה חודשים היא דיברה כמעט באופן שוטף, שרה שירים באורך מלא, ונהנתה מאוד מיכולת הדיבור שלה.
    לפני כשבועיים בתי החלה לגמגם. הקושי הוא בעיקר בתחילת משפט, שאז היא יכולה להיתקע זמן רב עם ההברה הראשונה שלא יוצאת.
    מעבר לתופעה המוכרת של חוסר שטף התפתחותי, חשבתי על שני גורמים נוספים שיכולים לעודד את הגמגום. האחד, הוא היותה "קטנה בגן של גדולים". פרט לכמה ילדות בנות גילה, רוב הילדים בגן החדש הם בני 3-4 ומדברים באופן שוטף. היא אוהבת מאוד את הגן ואת הילדים, אך ייתכן שהיא מאתגרת את עצמה בדיבור כדי להשתוות אליהם. השני, הוא העובדה שאני בתחילתו של הריון נוסף, וייתכן שהיא מרגישה בשינויים והם משפיעים עליה.
    הדאגה שלי נובעת בעיקר מהיותה מודעת לעניין. אנחנו נהגנו לפי ההמלצות, לא התייחסנו לגמגום בכלל, הקשבנו, ולא "הוצאנו לה משפטים מהפה". למרות זאת, כאשר הדיבור נתקע, היא מתחילה מעט לבכות ואומרת "אני לא מצליחה לדבר". התלונה הזאת חוזרת על עצמה כ-3 פעמים ביום. המודעות שלה והתסכול שנובע ממנה מדאיגים אותי, ואני לא יודעת מה הדרך הנכונה להגיב.
    כמו כן, האם מומלץ להתייעץ כבר עתה עם קלינאי תקשורת, או להמתין את אותם 3 חודשים, שבהם זה אמור לעבור.

אודה מאוד על עצותייך.

בברכה,
    מיה

הוספת תגובה

• מודעות ותסכול מחוסר שטף בגיל שנתיים - תגובה

ענת תבור
    21/11/2011

מיה שלום,
    כל מה שאמרת יכול להשפיע על חוסר השטף וזה מאפיין תקופה זו בחייה. יחד עם זה, ברגע שיש מודעות והבעת תסכול מכך, יש חשיבות לתת לה עזרה ותמיכה. ולכן במצב זה כן מומלץ לפנות לקלינאי/ת תקשורת כבר בשלב הזה. בינתיים, תהיו קשובים לתסכול שלה, מצד אחד לקבל את הקושי ולשקף אותו, ומצד שני - לחזק מאד את מה שהיא אומרת (למשל: "אני מבינה שקשה לך, אך אני רוצה לשמוע מה יש לך להגיד, ואני אחכה עד שתצליחי").
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיה
    21/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בביטוי שפתי
    אביבית
    20/11/2011

שלום אני אמא לתאומים זהים בני חמש וחצי שניהם מאובחנים עם בעיית קשב וריכוז והיפרקטיביות. לאחר האבחון נאמר לי שישנו קושי שפתי בשליפת המילים אצל שניהם. שניהם מדברים די מהר ולפעמים קשה להבין את כל המשפט שאמרו.
    אצל תאום אחד הרבה פחות חמור ואצל השני הקושי מאוד מורגש.
    קיבלתי הפניה מרופא המשפחה לקלינאית תקשורת עבור התאום שאצלו קשה יותר.
    ברצוני לדעת על דרך הטיפול שעובדת הקלינאית תקשורת בקשר לקושי השפתי והאם בעקבות הטיפול הילד ידבר פחות מהר, ויותר ברור.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בביטוי שפתי

הוספת תגובה

• קושי בביטוי שפתי - תגובה

ענת תבור
    21/11/2011

יש הבדל בין קשיי שפה לדיבור.
    כשמדובר ב"שפה" - אנחנו מתייחסים למרכיבים שונים באמירות של הילד, כמו אוצר המילים, יכולת השליפה, הידע שלו על מילים, היכולת שלו להרכיב משפטים ולהשתמש במבני משפט מורכבים כדי להביע את עצמו בצורה מאורגנת, עשירה וברורה לסביבה.
    כשמדובר ב"דיבור" - אנחנו מתייחס ל"איך" הדיבור נשמע - כאן יעבדו איתו על שיפור בהגיית הצלילים, בקצב הדיבור וכד'.
    הקלינאית עובדת איתו על התחומים שפחות חזקים אצלו (דרך משחק), כשיש תהליך של יישום הנלמד בחיי היומיום במהלך הזמן. בד"כ הקלינאית מבקשת לתרגל את הנלמד בבית במהלך השבוע, כך יוכל להשתמש במה שלמד בדיבורו הספונטני כמה שיותר מהר. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרות אותיות בגיל 4 ושמונה חודשים
    נורית
    20/11/2011

ערב טוב יש לי תאומים בן ובת בני 4 ושמונה חודשים . הבת מדברת מצויין ואילו הבן חסרות לו אותיות כמו ק, ג, כ, הייתי בקלאינית תקשורת מדהימה אך ללא הועיל עד כה והקליאנית החליטה יחד איתי שצריך לקחת הפסקה עד לגיל 5 מיותר לציין שזה גורם לי לצער גדול כי מאוד קשה להבין אותו , מעונינת אני בהמלצה ? מה ל עשות איתו בבית ?

הוספת תגובה

• חסרות אותיות בגיל 4 ושמונה חודשים - תגובה

ענת תבור
    21/11/2011

מוטב לחכות על-פי המלצת הקלינאית. לעיתים טיפול כזה, שמתבצע כשהילד יותר מוכן לכך, נהייה קצר, יעיל יותר ועם חוויה טובה. עדיף מאשר להתעקש כשאין התקדמות.
    כרגע מומלץ לא לעבוד כלל בבית, ובמידה והוא מעלה תסכול מדיבורו - ניתן להזכיר לו שיוכל לחזור לאותה קלינאית שתעזור לו. לעיתים זה מפריע לנו ההורים יותר ממה שזה מפריע לילדים. דווקא אם זה יפריע לו - יש סיכוי שיגיע לטיפול עם יותר מוטיבציה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריור
    לונה
    18/11/2011

שלום רב

בני בן שנתיים וחצי, בסהך הכל מדבר יפה לגילו, אבל הבעיה שיש לו ריור רב, הוא לא בולע את הרוק, החולצה שלו כל הזמן רטובה וממשיך להכניס עדיין חפצים לפיו כל הזמן. האם בגילו זה כבר נחשב לבעייה? האם זה נושא לבירור אצל קלינאית תקשורת?

זה מפריע לי מאד מכיוון שהוא כל הזמן רטוב ובקור של החורף גורם לפצעים סביב כל איזור הפה.

תודה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    ריור

הוספת תגובה

• ריור - תגובה

ענת תבור
    19/11/2011

לונה שלום,
    בגיל זה הריור אמור להתמעט מאד, לכן יש צורך לבדוק את הנושא. ריור מרובה יכול לנבוע ממספר סיבות ולכן קודם כל חשוב להתייעץ עם רופא המשפחה.
    בהמשך מומלץ לפנות לאבחון קלינאי/ת תקשורת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיבור
    פ.
    16/11/2011

שלום,

בני בן 4 וחצי (נולד פג, דובר רוסית עד שבספט' שעבר נכנס לגן) התחיל טיפול אצל קלינאית. הוא מדבר אבל במשפטים פשוטים, חסר לו בעיקר פעלים ומרבה להסביר ולהדגים את מה שלא מצליח להביע. מבחינה שפתית כל הזמן יש התקדמות. בשיחת הכרות עם הקלינאית ביקשתי שבדרך מסתורית כלשהי תנסה ללמדו צבעים, מספרים, לפחות לחזור על ספרות מ1 עד 10 ברצף לבד בלי להתבלבל. הוא עד היום לא יודע את זה וכן משקיעים בגן בתחום זה.

הבעיה שהיינו כבר 5 מפגשים ואין שיפור. הוא עדיין לא הסכים להקשיב לסיפור. הוא עושה טובה כשחוזר על המשפט המלא של קלינאית. הוא מעדיף לשחק שם. אני לא רואה הבדל בשיטתה ממה שעושים איתו בבית. בסך הכל הם משחקים והיא חוזרת על הצבע. זה מה שעושים איתו בבית כבר תקופה ארוכה ארוכה.

לי אין בעיה עם זה שחסר לו מעט מילים או ששפתו פשוטה כל עוד הוא יכול לתקשר ולהביע את עצמו לפי הצורך. לי מאוד מפריע שהוא יודע פחות מבני גילו ושאנו לא מצליחים ללמדו דברים בסיסיים שצריכים להרכש בטבעיות.

ההתלבטות שלי האם להמשיך עם הקלינאית או שזה בזבוז זמן וכסף שלנו?

למה למעשה עליי לצפות בעקבות טיפולים איתה?

אני די מיואשת.

אשמח להכוונה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדיבור

הוספת תגובה

• טיפול בדיבור - תגובה

חן לדרר
    17/11/2011

שלום רב
    5 טיפולים זוהי תקופה קצרה ולרוב לא ואים עדיין שיפור משמעותי בשלב זה
    טיפול הינו תהליך שכוללתקופה של יצירת קשר וחיפוש הדרכים היעילות לעבודה עם הילד
    באופן כללי עבודה עם ילדים נעשית דרך משחק כי זו הדרך הטובה ביותר בשבילם. חלק ממטרת הטיפול הינה להדריך אותכם כיצד לעבוד בבית , תרגול שהינו הכרחי להתקדמות
    אני מציאה לך לנהל בדיוק את הדיון הזה עם הקלינאית המטפלת זה חלק חשוב מטיפול לחשוב ולדבר על התלבטויות כאלו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך מס' שאלות

פ.
    24/11/2011

שלום רב,
    קראתי בעיון את תשובתכם. הבנתי שמדובר בפרק זמן קצר. רציתי לשאול מס' שאלות על מנת שאוכל לגבש את דעתי לגבי המשך טיפול.
    1. כמה זמן הטיפול? אנו מקבלים 30 דק' טיפול ושמעתי שבמקומות אחרים הטיפול הוא 45 דק'. מה נהוג? במה זה תלוי?
    2. כיצד מתבצעת תקשורת בין מטפל להורה? שיחת הכרות עשינו ללא ילד בעבור טופס 17 כאילו שהיה טיפול. אחרינו יש טיפול של ילדה אחרת ואין לי אפשרות לשוחח עימה. שאלתי כיצד נדבר והיא הציע לעשות שיחה בשבוע הבא, אבל אמרתי שחבל לי לבזבז עוד טופס 17 על שיחה. בטלפון היא לא זמינה. הגיוני שכל פעם שאני רוצה לדבר עליי לבחור בין שיחה לטיפול? איך מתבצעת הדרכת הורים שאנו אמורים לקבל מקלינאית?
    3. בהתחשב בזמני המתנה מטורפים ובפרק זמן שקלינאי יוצר קשר עם הילד הגיוני לנסות מישהו אחר? אין לנו המלצות בכלל וזה נבחר פשוט לפי זמן המתנה ומרחק מהבית. אך אני מרגישה לא מסופקת.
    4. האם יש קלינאי תקשורת שמתמחה בילדים עם בעיית קשב וריכוז? הוא כלל לא מקשיב, עובר בין 3-4 משחקים, הדברים נעשים בעמידה או בהסתובבות שלו סביב שולחן וארון משחקים. לעומת זאת אצל מרפאה בעיסוק הוא ממש יושב מול השולחן ואומנם יש הפרעות והסחות אך שומר על רצף הפעילות. לי מאוד חשוב שהפעילות עמו תתבצע בזמן שהוא מרוכז וקשוב, כי חשוב לי שילמד הרגל למידה. זה אחד הקשיים הגדולים שלו.
    תודה רבה מראש,
    פ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך מס' שאלות - תגובה

חן לדרר
    27/11/2011

את כל השאלות האלו עדיף לשאול את הקלינאי המטפל
    בגדול - הדרכת הורים נעשת בקצרה (כמה דקות) בסוף טיפול כחלק מה30 דקות. מעבר לכך עושים זאת במקום טיפול וזה אינו בזבוז של טופס 17 אלא רווח כי השינוי המהותי יקרה מהתרגול בבית.
    כל ק"ת שעובד בגיל הרך רגיל לילדים עם קשיי קשב ומתאים עצמו לכך. כדאי להתיעצץ עם המטפלת לגבי ההבדל בהתנהגות בין הריפוי בעיסוק לטיפול השפה (הרבה פעמים נובע מהקושי השונה)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ני לא רוצה לדבר עם רופא המשפחה שלי.

ל
    17/11/2011

דיברתי איתו הרבה והוא לא יודע כל מיני דברים ולא כיף לי לדבר איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא סימנתי שיודיעו לי במייל על תגובה

ל
    17/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מפריע לי מה שאומרים מסביב
    ל
    16/11/2011

ומה שעוד כתבת. אין לי גישה לטיפולים פארא רפואיים

הוספת תגובה

• זה מפריע לי מה שאומרים מסביב - תגובה

ענת תבור
    16/11/2011

תוכלי לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לפנות ומה יהיה אחרי האבחון?

ל
    16/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לפנות ומה יהיה אחרי האבחון? - תגובה

ענת תבור
    16/11/2011

תוכלי להתייעץ לאן לפנות ומהן זכויותיך עם רופא המשפחה שלך. ניתן להגיע לאבחון דרך קופ"ח או באופן פרטי.
    באבחון ימליצו במידת הצורך על טיפול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין

ל
    16/11/2011

לי מושג איזה טכנירקות למדתי ושנים הייתי בטיפול פסיכולוגי ולא למדתי שם שום טכניקות והאטת קצב הדיבור בשביל להיות ברורה יותר מסתבר שזאת לא טכניקה טובה אם חושבים בגלל זה שיש לי דיסארתריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסארתריה
    ל
    15/11/2011

שלום. אני עברתי לפני 24 שנים ת.ד. היה לי אחר כך ריפוי בדיבור לתקופה מסוימת. לפני שנים מעטות הייתי אצל נוירולוגית בקופת חולים והיא כתבה שיש לי דיסארתריה. אני חשבתי שאני מדברת רגיל. אני רוצה לדעת בבקשה איך מאבחנים דיסארתריה ומה לעשות בשביל להתפטר מזה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיסארתריה

הוספת תגובה

• דיסארתריה - תגובה

ענת תבור
    15/11/2011

דיסארטריה זה ביטוי של חולשה והאטה של אברי הדיבור, בדר"כ בעקבות פגיעה עצבית כלשהי. זו תופעה שגורמת לדיבור איטי, מרוח - במגוון חומרות ויכולה לחלוף כחלק מהשיפור הכללי בתפקוד בעקבות הפגיעה, או להשאר.
    במידה ואת מרגישה כעת שהדיבור אצלך תקין - אין צורך לעשות דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ל
    16/11/2011

אחרי הפגיעה דווקא הייתי מדברת מהר מדי ומערבבת מילים ולמדתי בריפוי בדיבור לדבר לאט וברור. למדתי את זה יותר מדי טוב ואחר כך השתדלתי לדבר יותר מהר. יכול להיות שאצל הנוירולוגית ההא השתדלתי לדבר ברור וזה נשמע ככה. אני לא יודעת כבר מה טוב ומה לא טוב. ביחוד מתי שאני פוגשת חברות מפעם. יש לי בעיה דומה עם רגל שהתאחתה לי קצת לא ישר כי היה לי שבר שחסם את הדם ואיחו לי אותו בצורה שלא תחסום את הדם והלכתי אחר כך עם רגל נוטה פנימה ואחר כך תיקנתי ת זה בפיזיותרפיה ואחר כך אולי הגזמתי עןם זה ואחר כך פגשתי חברה שזכרה שהרגל לא ישרה ושאמא שלי אמרה לה שזה מהמח , והרבה פעמים אני מנסה לתקן תוך כדי ולא מדבר5לת טבעי ולא הולכת טבעי כי מזכירים לי שאמרו שדברים לא ישתנו ולא מאמינים לי שדברים השתנו. איך אני אתרגל לדברים נכונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ענת תבור
    16/11/2011

במידה ואת מרגישה שיש תפקוד שעדיין לא בסדר באיזשהו תחום וזה חשוב לך לשפר ואת לא יודעת בדיוק איך - תוכלי לפנות לקבל עזרה מקצועית. תוכלי לפנות שוב לקלינאית תקשורת לאבחון בדיבור. השאלה אם באמת יש בעיה כיום? האם זה מפריע לך בחיי היומיום? אם את מרגישה שאת מדברת בסדר, זה פחות חשוב מה אומרים מסביב, או מה אמרו בעבר. אם יש פעמים שאת לא מובנת לאחרים - תוכלי להשתמש בטכניקות שלמדת, למשל, להאטת קצב הדיבור וכד' (כך אני מניחה ניתן לעשות בהתמודדות עם הרגל או כל דבר אחר).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנה וחצי
    leah
    11/11/2011

שלום יש לי ילד בן שנה וחצי חברותי מאוד לא מדבר רק אומר מאמא (אמא) מצביע צועק הרבה מקשקש אבל לא מדבר אני קצת מודאגת בגלל השפה כי אנחנו נמצאים בחול והוא שומע בעיקר עברית וקצת אנגלית עכשיו הוא מתחיל גן מישהו אמר לי שאני צריכה להפריד בבית עברית ובגן אנגלית אני משתדלת למרות שלפעמים זה לא כל כך מסתדר כי נפגשים עם אנשים שמדברים רק אנגלית מהי הדרך הנכונה לפעול בסיטואציה הזה?ואם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• ילד בן שנה וחצי - תגובה

ענת תבור
    11/11/2011

לאה שלום,
    תוכלי לקבל תשובה מלאה על כך בתשובות לשאלות נפוצות בפורום זה.
    שנה וחצי נחשבת לגבול התחתון של הנורמה בהופעת המילים הראשונות. במידה וילד חשוף לשתי שפות - לעיתים זה גורם לעיכוב קל, שמסתדר בהמשך. בינתיים חשוב לוודא שמיעה תקינה, ע"י בדיקה במכון שמיעה וכן לוודא כי שאר המרכיבים ההתפתחותיים - כולל הבנת שפה ותקשורת לא מילולית מתפתחים בהתאם לגיל.
    לגבי חשיפה לשפות - מאד מומלץ שכל אדם בעל משמעות עבורו ידבר איתו בשפה אחת קבועה. הוא בשלב שצריך לקלוט שתי מערכות שפה שונות ולכן ככל שתשמרו על הפרדה - כך יהיה לו קל יותר. אם הוא חשוף לאנגלית בגן - יוכל לרכוש את השפה במהלך שהותו שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלינאית תקשורת בהוד השרון
    ענת
    10/11/2011

האם אפשר לקבל פרטים של קלינאית תקשורת טובה בהוד השרון ?

הוספת תגובה

• קלינאית תקשורת בהוד השרון - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    10/11/2011

תוכלי לקבל שמות דרך קופ"ח שלכם ודרך האגודה לקלינאי התקשורת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 11 התחיל לגמגם לפני שנה
    עדה
    07/11/2011

שלום
    יש ילד בן 11 התחיל לגמגם לםני שנה וחצי היה מטופל אצל תקשורית קלינית בקופ"ח כל פעם שמפסיקים את הטיפול חוזר הגמגום
    איזה עוד דריכים יש לטפל בזה
    לתשובתכם אודה
    עדה

הוספת תגובה

• ילד בן 11 התחיל לגמגם לפני שנה - תגובה

חן לדרר
    07/11/2011

מומלץ בנושא זה להתיעץ עם קלינאית התקשורת שטיפלה בו מאחר וזה מאוד משתנה מילד לילד.
    באופן כללי בחלק מהמקרים מומלץ לשלב טיפול רגשי (פסיכולוגי) או טיפול קלינאית תקשורת קבוצתי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני בנים
    תמאר
    06/11/2011

ערב טוב
    יש לי שני בנים הגדול בן 4 ו חצה.. . והקטן בחודש הבא בן שנתיים... לקחנו את הגדול לאבחון לפני 5 ח' כי הוא מחליף אותיות ולוקיח לו כמה שניות עד שהוא אומר משהוא (לא תמיד) נאמר לנו שהוא לא צריך טיפול ולחזור כשיהיה בן 5 ... אני מודאגת האם לחכות או לקחת לאבחון במקום אחר?
    הקטן שלנו עדיין לא מדבר רק כמה הברות בא מא תא אנא מבא כשאומרים לו לחזור על מילה מסוימת או שאומר את האות הראשונה או שבכלל לא עונה.. יש לציין שהוא מבין הוראות חברותי מאוד ומתפתיח מצוין לגילו.. האם צריכים לטפל או לחכות??

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שני בנים

הוספת תגובה

• שני בנים - תגובה

חן לדרר
    07/11/2011

לגבי הגדול: אילו החלפות עושה? השיקול האם להתחיל טיפול או לחכות תלוי בסוג השיבוש. לכל הגה גיל עד אליו אמור להופיע ולכן ישנם מקרים בהם מחכים
    לגבי הקטן - בגילו כבר אמורות להיות עשרות מילים, המילים לא חיבות להיות מדויקות וכך ישנם ילדים שבמקום כדור אומרים דו, במקום אור או וכו' . כמו כן בד"כ בגיל זה כבר יש התחלה של צרופים (אבא בוא, עוד חלב)
    מתאורך נשמע שאין לו כלל מילים שהוגה עצמאית מיוזמתו?
    לכן מומלץ לפנות לאבחון בהתפתחות הילד ובמקביל לבצע בדיקת שמיעה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ותשעה חודשים לא מדבר
    דנה
    06/11/2011

בני בן שנה ותשעה חודשים 47XYY. הבנתי שיש בעיה של נשאי הכרומוזום הנוסף הזה של עיכוב בדיבור. הוא ילד שמח ,חברותי, מתקשר מעולה בפנטומימה, מבין הכל וממלא הוראות. אומר מספר קטן של מילים, אמא, אבא, הלו (בשיבוש קל) ועוד כמה.... יש התפתחות בחודשים האחרונים אבל יחסית לבני גילו, לא מדבר.
    רציתי לברר מאיזה גיל יש לפנות לקלינאית תקשורת, הבנתי שיש דרך לשפר מצב זה

הוספת תגובה

• בן שנה ותשעה חודשים לא מדבר - תגובה

חן לדרר
    06/11/2011

בכל גיל ניתן לפנות לק"ת, מאחר ומתאורך קיים איחור מומלץ כבר לפנות לאבחון במכון להתפתחות הילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת אות באות לילד בן 3
    יעל
    06/11/2011

בני בן השלוש וחודש מדבר מאוד יפה ודי ברור.

הבעיה היא שהוא מחליף:

את האות ח' באות פ' - לדוגמה מחר=מפר.
    את האות ר' באות ל' - לדוגמה עומר = עומל.

בתחילה גם היה אומר תודה = תובה אבל זה הסתדר אחרי שבקשתי שיחזור אחרי
    תו דה.

אבל את האות ר' - לא מצליח לבטא כלל...

האם הנ"ל מצריך בדיקה? האם יסתדר לבד בעתיד? הגננת חושבת שזה עדיין מוקדם אך בכ"ז מעדיפה לדעת מגורם מוסמך.

תודה על התשובה המהירה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת אות באות לילד בן 3

הוספת תגובה

• החלפת אות באות לילד בן 3 - תגובה

חן לדרר
    06/11/2011

יעל שלום
    האם שיבושים אלו מופיעים רק במילה אחת או בכל מקום בו ההגה צריך להופיע?
    במידה ומפיע תמיד ומאחר שיבושי ההיגוי שאת מציגה אינם אופיניים (כלומר אינם מופיעים כחלק מההתפתחות בד"כ) - יש לבצע אבחון קלינאית תקשורת ובדיקת שמיעה.
    במקרה זה מומלץ לא להתייחס לכך בבית בשלב זה ורק לתת דגם תקין (כלומר שאתם תדברו רגיל ולא תגיבו על אופן דיבורו אלא על התוכן)
    במידה וזה קורה רק במילה מסוימת אשמח להציע אופציות אחרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה