מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולה MSAroz20/06/2011
הייתי רוצה לקבל במייל תרגילים שיעזרו לבעלי (חולה msa) לפתור בעיות של דיבור. מדבר בפה כמעט סגור.הפה מתמלא ברוק,והמילים לא מובנות "ומרוחות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה MSA - תגובה
ענת תבור20/06/2011אי אפשר לשלוח המייל תרגילים לאדם שלא ראינו בפועל. קבעי אבחון אצל קלינאית תקשורת והיא תוכל להדריך אותך מה לעשות בבית, או להמליץ על טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבטאה ס' במקום צ'טליה19/06/2011
שלום, בתי בת 5.5 ילדה וורבלית מאוד ומבטאה היטב את עצמה אך אינה מצליחה לבטא את הצ' אלא זה יוצא לה סמך. לאחרונה סיפרה שזה מציק לה ונעלבה כשילדה אמרה לה שהיא לא מדברת טוב. ניסינו בבית לעשות לה תרגילים אך זה לא מצליח האם היא צריכה קלינאית או שאפשר לתרגל איתה בבית תרגילים מתאימים?
אודה על תשובתכם המהירה
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבטאה ס' במקום צ' - תגובה
חן לדרר19/06/2011לא מומלץ לתרגל בבית מאחר וצריך להתאים בכל שלב ליכולות שלה
אתם מוזמנים לפנות לאבחון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה להשיג קלינאית אך אין תורים
טליה22/06/2011ניסיתי לקבוע לכמה קלינאיות אך אין תורים בטווח הקצר האם את יכולה להפנות אותי למשהיא באופן פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה להשיג קלינאית אך אין תורים - תגובה
חן לדרר22/06/2011אין באפשרותי להמליץ, באגודת קלינאיות התקשורת תוכלי לראות רשימה של ק"ת העובדות באופן פרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום - ילד בן 8סיגל16/06/2011
שלום לכולם
בני בן ה-8 מגמגם מאוד דבר שגורם לו להיות מאוד עצבני ורגזן . ניסינו טיפולים עם קלינאיות תקשורת אך הוא לא היה מוכן לשתף פעולה , ניסינו גם טיפול בהיפנוזה דבר אשר עזר לפרקים אך הוא לא מוכן להמשיך בטיפול .מה עוד ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום - ילד בן 8 - תגובה
חן לדרר16/06/2011מומלץ בהרבה מקרים לפנות לפסיכולוג - גם אם בינכם אינו מעוניין תוכלו אתם לקבל יעוץ כיצד לעזור לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספסתם את השאלה שלימאיה14/06/2011
שלום
בני בן 3.5 מדבר בלי ר' ממש כאילו אתמול עלה מאנגליה. אנגלית הוא לא יודע ולא שומע רק עברית . אנו לא יודעים מה לעשות האם זה בסדר בגילו לא להגיד ר' ? או צריך טיפול?
אפילו גננת אמרה שהוא נשמע עם מבטא של אנגלים או אמריקאים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספסתם את השאלה שלי - תגובה
חן לדרר15/06/2011שיבושים שונים בצליל ר' טיפוסיים עד גיל 4 ואין להם קשר לחשיפה לשפות אחרות. במידה והשבוש לא יסתדר עד אז יש לפנת לאבחון קלנאית תקשורת
בינתיים חשוב להתעלם מכך - יש לתת דוגמה נכונה כמובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדברת מהאףרון13/06/2011
שלום, אני רון, בת 18. מאז הוא מתמיד היה לי ידבור מאנפף..בריחת אוויר מהאף ודיבור מצונן כזה.עברתי שלושה ניתוחים באף ככי היו לי בצקות ומחיצה עקומה. עכשיו אני ארבעה חודשים אחרי הניתוח השלישי והאף שלי פתוח לגמרי, אני נושמת מהאף בקלות. אבל עדיין שאני מדברת שומעים את האף שלי, אני עדיין מדברת מהאף ויש לי בריחת אוויר כשאני מדברת.
זה מאוד מפריע לי, ואני מבינה שזה לא האף-כי אותו סידרתי. מה זה יכול להיות? והאאם טיפול אצל קלינאי תקשורת יעזור?
תודה מראש [:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדברת מהאף - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור14/06/2011שלום רון
מאוד חשוב להתייעץ עם הרופא של אאג , ולפי המלצתו / או לפי הצורך הוא יפנה אותך לאבחון קול/דבור ע"י ק. תקשורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושי בדיבור ילדה בת 1.8ויקי13/06/2011
שלום ,
יש לי ילדה מקסימה בת 1.8 חייכנית,ערנית,חכמה וכו'.
נעמדה והתחילה ללכת בגיל 9 חודשים, כרגע רצה בלי הפסקה
הבעיה היא שהיא כמעט ולא מדברת. עוצר מילים שלה זה 5-6 חיות - צלילים שהם עושים + 10 מילים - שהיא גם אומרת אותם כשמבקשים אותה.
האם זה מצביע אל בעיה כלשהי? מה אלי לעשות במצב זה? אני מאוד מוטרדת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בדיבור ילדה בת 1.8 - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור13/06/2011שלום
מאוד חשוב לפני הכל לבדוק מצב השמיעה והאוזניים ע"י רופא אאג. בנוסף מאוד חשוב לוודא את מצב ההבנה של השפה : איך מבינה הוראות פשוטות כמו תני לי , תני לאבא , קחי , תשימי .... איך ההבנה הכללית , איך התקשורת באופן כללי .
לפי דיווחך היא החלה לדבר וישנן מילים גם אם זה חצאי מילים או קולות העיקר שזה קבוע.
אם אין בעיות שמיעה וההבנה תקינה נצפה להתקדמות בהפקת המילים , תעקבי אחרי המצב ואם אין התקדמות תוכלי לפנות לאבחון .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול בכינויי גוףשירד12/06/2011
שלום
בני בן שנתיים וארבעה חודשים. החל לדבר סביב שנה ו-4 חודשים. היום יש לו אוצר מילים רחב ומחבר משפטים אך ההגייה מאוד לא ברורה (כאילו מדבר מהאף ולכן כל העיצורים של O או U לא מובנים. גם מחליף אותיות בסגנון טופלה טוטוריטו). עם זאת יש שיפור כל הזמן, וכמו כן פעם היה מבטא רק סופי מילים או לא מצליח לסגור את המלה והיום כבר יותר טוב. סובל גם לפעמים מחוסר שטף\גמגום שהופיע לאחר לידת אחותו לפני 3 חודשים.
העניין המטריד אותי יותר מההגייה הוא שהוא די תבניתי כלומר מדבר על עצמו בגוף שני-אתה- ובעצם מחקה אותנו (אתה רוצה לעזור לי כשרוצה לומר בעצם אני רוצה לעזור לך או שיחקת, אכלת וכו' במקום שיחקתי אכלתי). אציין שיש לו נוזלים מגיל צעיר באוזניים והיתה ירידה בשמיעה לתקופה. עברנו בדיקת ברה שהיתה תקינה ובגלל שיפור במצב הנוזלים הוחלט לא לנתח אך הוא עדיין במעקב. גם לא ברור אם יש שקד שלישי מהצילום שעבר.
האם זו תופעה שדורשת טיפול מיידי? כמו שציינתי נולדה אחות לא מזמן ואנו עוד 3 שבועות עוברים לבית חדש (הוא נשאר באותו גן). מצד שני אם צריך טיפול אשמח שיהיה לו קל יותר פני שנה הבאה. מה מומלץ?
האם יש מה לעשות בנתיים בבית בקשר לכינויי גוף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול בכינויי גוף - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור13/06/2011שלום
שמוש לא נכון בכינויי גוף אינו מתאים לגילו בצורה הזו , אך מאוד חשוב לשמוע ממך איך התקשורת היומיומית : איך מבקש דברים , האם משוחח איתכם , איך קשר העין , איך המשחק ( האם גם הוא תבניתי ) ?.
האם הוא הולך לגן ? מה אומרים שם על התקשורת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירד14/06/2011שלום ותודה
בהמשך לשאלותייך הוא הולך לגן. מהדיווח של הגננות נשמע שהוא יוצר איתן קשר וגם עם ילדים אחרים, משתתף במפגש או בחוגים. כשבא הביתה מספר לנו מה היה בגן אך יכול לשאול שאלה כמו "למה גיא בכה?" כשבעצם רוצה לספר לנו שילד אחר בכה כי לקחו לו את המשחק וכו'. הוא משתף אותנו במשחקים כמו מחבואים, משחקי קופסא, בנייה, נגינה משותפת, מראה לנו או מדבר על דברים שרואה בטלויזיה, יש הנאה משותפת ומשחק משותף במשחקי קופסא למשל. יוצר קשר עין אם כי עם זרים הרבה פעמים מבויש ולא משיר מבט אך בהמשך זה משתפר. יוצר קשר עם זרים רק לאחר שמתרגל, זקוק לזמן הסתגלות.
אני אומר שהחלק התקשורתי הוא לא התחום החזק אצלו, לקח לו זמן למחוא כפיים, להצביע, לפנות בבקשה אך השלים הכל. הוא מתחמם לאט בתחום הזה. מאידך גם לא נראה שיש בעיה משמעותית שניתן לראות בעין לא מקצועית.
האם הליקויים שתיארתי בשפה נופלים על החלק התקשורתי ולא על השפתי?
מה כדאי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור14/06/2011הבלבול בשמוש בכינווי גוף , זמן הסתגלות ארוך ותחום תקשורתי שאינו "חזק", אך מצד שני מתואר ילד שכן משחק יחד ויש קשר עין עם הסובבים : לכן קשה לקבוע כאן אם זה חלק תקשורתי אושפתי (רכישת כינויי גוף ) לכו מומלץ לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת ועדיף שזה יהיה בתמרכז להתפתחות הילד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלינאית תקשורת מתחת לגיל 3אילנה09/06/2011
בני בן שנתיים ושלושה חודשים. אומר רק מילים (בשיבושים). אך הבעיה היא שהוא לא מצרף 2 מילים בכלל.
היינו באבחון בהתפתחות הילד בשניידר והומלץ לנו על טיפול של קלינאית תקשורת לאלתר.
שאלתי:
אנחנו שייכים לקופ"ח כללית. הבנתי שדרך הקופה (הטיפולים שייכים למושלם) יש השתתפות החל מגיל 3. מה עושים מתחת לגיל זה אם זקוקים לטיפול בהקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלינאית תקשורת מתחת לגיל 3 - תגובה
חן לדרר09/06/2011הכוונה הינה שמעל גיל 3 משלמים השתתפות עצמית. מתחת לגיל 3 מטופלים אך ללא השתתפות עצמית.
המקום האידאלי לגיל זה הינו התפתחות הילד, במידה והתורים ארוכים באפשרותך לברר האם הקופה עובדת עם מכון הסדר שבו התור יותר קצר.
ואם לא אז אפשר ללכת באופן פרטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת...נופר05/06/2011
התינוקת שלי בת 10 חודשים ואף פעם לא אמרה דה,בה או כל הבהרה אחרת...
מבחינת ההתפתחות שלה היא דיי בסדר היא התיישבה לבד בגיל 8 חודשים והתחילה לזחול על 6 בגיל 8 וחצי חודשים חייכנית ומאוד אוהבת לראות בסביבתה ילדים ותינוקות.
היא מבינה מה זה בואי, אני מדברת איתה המוןן לרוב היא מתעלמת ממני ומתעסקת בצעצועים שלה או בטלוויזיה שאגב לגבי הטלוויזיה פעם היא הייתה דלוקה אצלי כמעט כל היום ועכשיו סיננתי לה יש לה רק בבוקר למשך 20 דק' ובמשך היום אני דואגת להעסיק אותה ולהפעיל אותה עם ילדים של חברות או בגינה בריכת שחייה לתינוקות ועוד...פניתי לרופאת ילדים והיא הפנתה אותי לבדיקת שמיעה למחר...לומרות שלדעתי השמיעה שלה מעולה מה את ממליצה לי לעשות..אני ממש מודאגת כשאני רואה ילדים קטנים ממנה מנסים לדבר והיא לא...
תודה נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
נופר05/06/2011היא כל היום אומרת אההה...ולא יותר מזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת... - תגובה
ענת תבור05/06/2011אכן חשוב ביותר לבצע בדיקת שמיעה דבר ראשון.
במידה והשמיעה תקינה ואין התקדמות משמעותית בתגובה שלה לפניות או גיוון של ההפקות שלה, מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום אצל ילד בגיל 2 וארבעה חודשיםרונן01/06/2011
שלום בני בן השנתיים וארבעה חודשים החל בתהליך גמילה מחיתולים נראה שהוא מגלה חרדה גדולה למול האפשרות שיפספס..... בנוסף יש לו פחדים לעיתים מוקצנים שמתבטאים בבכי הצמדות אלי או אל אימו למול מגוון של גירויים כגון רעשים , אופנוע, אדם חובש קסדה , ועוד..... יש לציין שלפני חודשיים לשמחתנו הצטרף בן משפחה חדש . הוא מגלה אליו סבלנות מבזה .... מבחינת הדיבור עד לפני חודש שפתו היתה עשירה וקולחת יחסית לילד בגיל זה מזה כחודש החל לגמגם ...... שאלתי האם זה תולדה של חרדה ואם כן כיצד לנהוג או שלחלופין יש אפשרות של פגיעה אחרת ....? או שמא פשוט נחכה עד שיעבור תוך התנהגות מכילה יותר כלפיו . תודה מראש רונן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום אצל ילד בגיל 2 וארבעה חודשים - תגובה
חן לדרר02/06/2011רונן שלום
הסבר מפורט לגבי חוסר שטף בגיל זה תוכל לארות במדור שאלות נפוצות בפורום זה. אתה מתאר בנוסף חרדות רבות נהקשרות לגמילה ולכן מומלץ בנושא זה להתיעץ עם פסיכולוג התפתחותי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נער בן 12 מתקשה לנהל שיחהשרון01/06/2011
שלום ,
בני בן ה- 12 בעל יכולות ורבליות מאוד נמוכות ושפה מאוד דלה. בגיל הילדות טופל כשנתיים אצל קלינאית תקשורות עכב איחור משממעותי בדיבור וגם כשהחל לדבר , תמיד השתמש בשפה דלה.
גם בבית הספר הוא בהחלט מתקשה במקצועות רבי המלל.
אני מאוד מעונינת לשפר את יכולות הביטוי שלו ובכך גם את יכולותיו בניהול שיחה.
הדבר מפריע גם מבחינה חברתית.
תודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער בן 12 מתקשה לנהל שיחה - תגובה
חן לדרר02/06/2011שרון שלום
לא ממש הבנתי מה השאלה. אם ההתלבטות היא לגבי טיפול אז בכל גיל יש מקום לשקול טיפול. צריך לפנות לאבחון קלינאית תקשורת ואז ניתן יהיה להחליט האם מתאים טיפול או לא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 12 מתקשה לנהל שיחה
שרון02/06/2011תודה חן.
לזאת בדיוק התכוונתי
רציתי לדעת לאן לפנות לקלינאית תקשורת או לטיפול אחר
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 12 מתקשה לנהל שיחה - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור03/06/2011שלום שרון
את מתארת קשיים בהבעה ובשיחה שהם מתחומי עבודתם של קלינאי תקשורת , לכן כדאי לפנות לאבחון של קלינאי תקשורת, והיא/הוא יהיה ביכולתם להחילט אם ישנו צורך בטיפול או להפנות אותו טיפול אחר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופלה טוטוריטואלי01/06/2011
שלום,
הבת שלי בת שלום מדברת כמו "טופלה טוטוריטו".
מאיזה גיל מטפלים בלקות דיבור זו.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופלה טוטוריטו - תגובה
חן לדרר01/06/2011סביב גיל 3:06 -4 שנים. תלוי גם כמה הגאים משבשת (אם רק ק, גם ג', גם ח וכו')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קול נמוךשיר29/05/2011
אני לומדת הוראה ומאז התחלתי לשים לב שיש לי קול נמוך- אפילו כשאני צועקת, חשוב לציין שאין לי בעיות במיתרים וכד', האם יש תרגילים או דברים אחרים שאוכל לעשות בבית כדי שהקול שלי יהיה גבוה יותר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קול נמוך - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור29/05/2011שלום שיר
את מתכוונת לקול חלש בעוצמתו ?
יש לגשת לבדיקה של אאג .ולקבל ממנו אבחנה לגבי מצב המיתרים .
את ציינת שאין כל בעיה במיתרים - אך לאבחון קול צריך להגיע עם בדיקה והפניה של אאג .
לאחר מכן תוכלי לפנות לאבחון קול ע"י קלינאי תקשורת ,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקול נמוך- תגובה
שיר02/06/2011תודה על התגובה, אך רציתי לדעת האם בנוסף לאבחון יש תרגילים או פעולות שאוכל לעשות בעצמי כדי להגביה את הקול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקול נמוך- תגובה - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור03/06/2011כן שיר
לאחר אבחון ואם יהיה צורך בטיפול יפרטו לך את התוכנית והתרגילים וינחו אותך בהתאם . בינתיים לא לעשות לבד.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים לא מדברתדודה20/05/2011
שלום
יש לי אחיינית בת שנתיים כמעט ילדה ערנית חייכנית מקסימה כובשת במיוחד אך לצערי לא ממש מדברת היא אומרת אולי 4 מילים וגם לא בשלמותם חצאי מילים לא מסיימת את המילה עד הסוף.בהתנהגות שלה ובשפת הגוף היא מאוד רוצה להתבטא אבל ממש לא אומרת דבר.הייתי רוצה לדעת האם הדבר נורמלי והאם יש סיבה לדאגה? במידה וכן האם יש מקום שאליו אפשר לפנות לטיפול או ייעוץ.?
אשמח לשמוע בהקדם תודה מראש
הדודה שמודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים לא מדברת - תגובה
חן לדרר22/05/2011באופן כללי בגיל שנתיים אנו מצפים ליותר מילים. בהרבה מקרים הם לא צריכות להיות מדויקות אך צריכה להיות כבר כמות של 50-70 מילים (כולל צלילי חיות וכדומה)
במידה ועדיין אין מומלץ לפנות להתפתחות הילד לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בדיבור בגיל 17.עדי20/05/2011
שלום,
אני בת 17, תלמידת תיכון.
(לא יודעת אם זה קשור, אך אציין בכל זאת-אובחנתי כבעלת דילסקציה
התפתחותית המתבטאת בלקויות למידה. בכללי אינני סובלת משום מחלות נפש,
לא נוטלת כדורים כלשהם ואני תלמידה טובה).
לאחרונה, לפני כשלושה חודשים, החלה אצלי תופעה פתאומית של
הפרעות בדיבור ומעירים לי על זה המון פעמים, אף פעם לפני כן, לא סבלתי
מהפרעות בדיבור.
ההפרעה מתבטאת בבליעת מילים, דיבור מהיר מאוד, לפעמים גימגום,
קושי לומר מילים ארוכות, לעיתים גם קושי בשליפת מילים מהזיכרון..
אנשים מעירים לי בעיקר על העובדה שהם פשוט לא מבינים מה אני אומרת,
הם דורשים ממני להירגע, להאט את הקצב ולהפסיק לבלוע מילים.
איני מרגישה לחוצה בזמן שאני מדברת, וגם לא לחץ חריג כלשהו בכללי,
בדר"כ אני אדם רגוע... אפילו יותר מידי רגוע.
שאלתיי הן ממה זה יכול לנבוע? האם זה יישאר כך או יחלוף ? יש צורך בטיפול כלשהו ?
אודה לתשבותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בדיבור בגיל 17. - תגובה
חן לדרר22/05/2011לירוי שלום
כל תופעה המופיעה פתאום מחייבת ברור רפואי. חשוב שתגשי לרופא המשפחה שלך ותתיעצי איתו איזה ברור צריך לעשוצ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)