מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיבור איטי.. שאלה חשובה לי!!רבקה12/08/2011
שלום רב!!
אני בת 18 ואני מרגישה שהדיבור שלי קצת איטי, לא מאוד. כאילו.. לא גמיש, וזה נורא מפריע לי, אני מדגישה כל אות וניקוד בדיבור וזה מה שגורם לי האיטיות, גם הקריאה שלי לא גמישה ולא מהירה, האם יש פיתרון לזה ומה עלי לעשות??
תודה מראש ובהצלחה!!
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור איטי.. שאלה חשובה לי!! - תגובה
ענת תבור12/08/2011אם זה מפריע לך - תוכלי לבקש אבחון של קלינאית תקשורת שתעזור לך לעבוד על העלאת קצב הדיבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעת הברות -בן שנתיים ועשרה חודשיםליטל09/08/2011
שלום,
בני בן שנתיים ועשרה חודשים. בעל אוצר מילים עשיר, ומרכיב משפטים שלמים. הבעיה היא שכשהוא מדבר - הרבה פעמים נבלעות לו ההברות כך שמאוד קשה להבין אותו. כשאני מבקשת ממנו לחזור על מילה בודדת שאותה אמר באופן משובש במשפט - הוא אומר אותה תקין (פרט לאות ל' שבמקומה אומר י'). כך למשל יכול לומר "היאחץ" במקום "להתרחץ", כשהמילה היא בתוך משפט אך לומר אותה תקין (פרט לל') בנפרד.
האם עליי לדאוג?
האם כבר עכשיו יש מקום לפנות לעזרה? אם כן- של מי?
אציין שבספטמבר הוא נכנס לגן טרום -טרום חובה ואני קצת חוששת שתהיה בעיה להבינו ושעקב כך הקליטה שלו תהיה קשה יותר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעת הברות -בן שנתיים ועשרה חודשים - תגובה
ענת תבור09/08/2011שיבוש של השמטת צלילים במילים מורכבות (כשיש מספר צלילים סמוכים אחד לשני) נפוץ בגילאים הצעירים. עצם זה שהוא מצליח לחקות את המילה באופן תקין זה אומר שהיכולת להשתלט על הפקה מדוייקת של מילים אלו הינה בתהליך רכישה. כאשר מדבר ברצף ולא מובן, אפשר לבקש ממנו לומר קצת יותר לאט, או פשוט לחזור אחריו בצורה מעט יותר איטית וברורה בכדי שישמע את המילה במלואה ("אה, אתה רוצה להתרחץ.."). באופן כללי, שיבושים אלו עדיין תקינים לגילו ואמורים להיעלם בחודשים הקרובים. גם הצליל "ל" נרכש בממוצע רק לקראת גיל 3 וחצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3ליז07/08/2011
שלום,בני בן 3 ההריון איתו היה תקין נולד במשקל 4.300 לא ינק. אוכל הכל ללא קושי בבליעה ולעיסה לא סובל מדלקות אוזניים עבר בדיקת שמיעה הכל תקין,מה שכן,הוא נוחר (לא תמידי) בלילה,וגם זה רק בחודשיים האחרונים החל .רופא א.א.ג שבדק אותו אמר לי להמתין חודשיים בערך לבדוק האם זה חולף ובמידה ולא לחזור אליו לניתוח פוליפים.השקדים שלו מוגדלים.עד גיל שנתיים וחצי בערך לא דיבר מילה מלבד אמא אבא.
בחצי שנה האחרונה חל שיפור ניכר בדיבור הוא מדבר ממש משפטים ויודע להתבטא, הבעיה שלא תמיד זה ברור.
הייתי איתו באיבחון אצל קלינאית תקשורת,לפני 4 חוד' בערך שראתה במהלך האיבחון תזזיתיות וקשב נמוך.יש לו בעיקר שיבושים של BACKING והשמטות.
במקום להגיד למעלה הוא אומר למרה משתמש באות ר במקום האות ל.
הופנתי לטיפול אצל קלינאית תקשורת בהקדם שתתמקד בשיפור היכולות השפתיות שלו והמובנות בדיבור.וכמו כן הדרכת הורים. הבעיה שישנה רשימת המתנה מאוד ארוכה אני כל כמה זמן מתקשרת למרפאה ואומרים לי שיש עוד לפני וההמתנה לתור מאוד מתארכת חבל לי שהזמן עובר ואנחנו לא מטפלים,למרות שכל יום ישנו שיפור והתקדמות טובה אך עדיין זה לא זה.היית מייעצת לי להמשיך להמתין? אודה לך אם תוכלי לומר לי היכן יוכלו לקבל אותי במיידית.אצלך או כל קלינאית טובה אחרת.תודה מראש וסליחה על אורך השאלה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 - תגובה
חן לדרר07/08/2011לצערנו אורך הורים רב , באפשרותכם לפנות באופן פרטי (תבדקו מול הקופה כי במקרים של תור ארוך הם מחויבים להחזיר חלק מהתשלום הפרטי)
אינני יכולה להמליץ על קלינאית תקשורת ספציפית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
ליז07/08/2011האם במכון הדים (הבנתי שקיים סניף בראשל"צ קרוב לביתי) מטפלים גם בבעיות דיבור לגיל 3 אפשרי לפנות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
חן לדרר07/08/2011בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ואינה מוחאת כפייםיפה04/08/2011
ביתי בת שנה נולדה במשקל של 2 ק"ג, שהתה בפגיה 10 ימים
וחוברה לזונדה יומיים בלבד.
כיום ,משקלה נמצא בנורמה ואוכלת אוכל מרוסק.
זוחלת על שש.
היא ביתי הראשונה ואני מוטרדת מאוד בשל התפתחותה התיקשורתי:
1. אינה מוחאת כפיים ואינה מצביעה על חפצים או אנשים, רק כאשר נשאלת איפה אור? היא מביטה לכיוון האור.
2. קשר העין שלה עם אנשים קרובים אליה אינו רציף, לעיתים קרובות היא מחייכת אל הדמות ובורחת במבט אל מקום לא מוגדר.מבט אפוף ולא מוגדר
3. אינה מפיקה כלל צלילים אלא קולות של דחיפה :הם.....
4. אינה יוצאת "דיאלוג" כלשהו
5. לעיתים רחוקות צוחקת בקול (אחרי דגדוג "מסיבי")
6. במשחקים מתייחסת בעיקר לתויות או לאריזה ולא לפונקצית המשחק.
7. בוכה ברוב שעות היום וגם בלילה קמה פעמיים שלוש ובוכה
8. אינה מחקה תנועות
9. אינה מחפשת את קירבתי יותר מאשר דמות שנמצאת איתה פחות כמו סבתא או דודה.
הייתי במרכז להתפתחות הילד (ערכתי בדיקות שמיעה - הן תקינות ),ובקשתי הדרכה מקלינאית תקשורת
נאמר לי שכדאי לקבל קודם ממרפאה בעיסוק טיפול ,למרות שאין בעיה במוטוריקה העדינה שלה
היא מפרידה את האצבעות ויש לה אחיזת פינצטה.
רציתי לשאול האם העיכוב התקשורתי יכול להיות בשל היותה פגית או בשל בעיות בתיקשורת .?
ולקבל הדרכה כיצד לגרות אותה לתקשורת קדם מלולית?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ואינה מוחאת כפיים - תגובה
חן לדרר04/08/2011יפה שלום
לא הבנתי מה בוצע בהתפתחות הילד?
באופן תקין פגות יכולה לגרום לאיחור קל בהתפתחות השפה , המוטוריקה וכדומה. כך לגבי פג מתיחסים עד גיל שנה או שנתיים לגיל המתוקן (כלומר הגיל שלו אם היה נולד בזמן) . יחד עם זאת אינה גורמת באופן תקין לעיכובים וקשיים בתקשורת.
לכן חשוב לבצע ברור התפתחותי מקיף בהקדם ע"מ לשלול קושי בתקשורת
לגבי הבית - חשוב לעודד קשר עין ע"י משחק משותף אפילו ללא חפץ (משחקי קוקו, שירי משחק וכו')
להקפיד להיות מולה ובגובה העיניים בזמן תקשורת, ללוות את הפעילות בממל קצר וממוקד (כגון ' לפתוח?')
תוכלי לקבל המלצות רבות בספר הקרוי 'לשיחה דרושים שניים' המדריך הורים לילדים בשלב טרום מילולי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה על מילה ראשונהטי03/08/2011
בת שנתיים ו 8ח' רוצה לדבר המון ומהר ונתקעת עם מילה ראשונה במשפט וחוזרת עליה כ 5 עד 10 פעמים לפני שהיא ממשיכה במשפט. עושה רושם כאילו תוך כדי החזרה על המילה היא בעצם חושבת איך לארגן את המשפט ולמצוא את המילים המתאימות. לא מוותרת ומדברת בלי הרף. דורש טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה על מילה ראשונה - תגובה
חן לדרר03/08/2011תוכל לראות תשובה מפורטת במדור שאלות נפוצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - חשוב
טי04/08/2011זה נמשך כבר 8 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - חשוב - תגובה
חן לדרר04/08/2011שוב אני מפנה אותך לתשובה במדור שאלות נפוצות לגבי מה לעשות בבית
בכל מקרה שהתופעה נמשכת תקופה כה ארוכה יש לבצע אבחון קלינאית תקשורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להודעה -עיכוב בדיבורשרה02/08/2011
שכחתי לציין שגם לאכול מוצק החל מאוחר רק בגיל שנה וחודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה -עיכוב בדיבור - תגובה
חן לדרר21/08/2011ראה תגובה לשאלה הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בדיבורשרה02/08/2011
שלום, בני בן שנה ועשרה חודשים, עדיין לא מדבר, כן אומר אבא אך סתם ככה באויר בעבר אמר כמה הברות למשל דה לנדנדה אך אחכ הפסיק או מחם למים פעם אחת ולא חזר על זה ככה פה ושם חצי מילה ולא חזר על זה אחכ. אני מדברת איתו וגם המטפלת מדברת איתו [הוא בבית עם מטפלת עדיין לא במסגרת] ושומע בבית דיבורים כל הזמן [אציין שהוא ילד ראשון]. יש התקדמות בדיבור מדבר ג'יבריש הרבה כאילו מדבר. חוץ מזה הכל בסדר אמנם בהרבה דברים התפתח באיחור אחרי הזמן אבל השלים הכל היטב הוא גם שומע מצויין כי גם כשממש לוחשת הוא שומע הכל ומגיב/מתייחס לכל רעש בתוך ומחוץ לבית
ב"ה הוא ילד פעיל וחברותי אוהב אנשים אוכל בסדר בררן אך כמויות טובות
מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לנושא הדיבור?
חשבנו שאולי גם בדיבור יתחיל כמו בשאר הדברים מאוחר אך האם צריך לפנות לקלינאית תקשורת?
מה זה אומר טיפול כזה-מה עושים בטיפול הזה?
האם יש לך בנתיים טיפים עבורנו איך לעודד הדיבור??
תודה
שרה
תודה מראש שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב בדיבור - תגובה
חן לדרר03/08/2011מאחר ואת מתארת התפתחות איטית בכל התחומים חשוב לפנות להתפתחות הילד לברור מקיף
בינתיים חשוב לבצע בדיקת שמיעה (זה הכרחי לפני כל אבחון)
בבית תת לו דגם טוב - לדבר אליו במילים בודדות או משפטים מאוד קצרים, להשתדל שיהיו הרבה חזרות על אותם מילים / משפטים
לנהל מעין שיחה - למשל בקריאת סיפור להגיד 'הנה חתול' ואז לתת לו זמן להגיב (יכול להגיב בכל דרך כולל בג'יבריש או לא להגיב כלל אך חשוב לתת את המקום לכך)
תוכלי לארות הסברים מפורטים במדור שאלות נפוצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש סיפור על גמגוםסטודנט02/08/2011
במסגרת פרויקט שאני עושה על מגמגמים, אני מחפש סיפור מעניין הקשור ליחס החברה או הממסד כלפי מישהו מגמגם הסיפור יכול להיות קשור לכל נושא, הרעיון הכללי הוא לספר את הסיפור של אדם מגמגם דרך זוויות אישית מסוימת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפש סיפור על גמגום - תגובה
חן לדרר21/08/2011אתה יכול לפנות לאמב"י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשוןחן31/07/2011
שלום רב,
ביתי בת 7 חודשים,זוחלת,עומדת כבר התחילה ללכת במיטה..מתפתחת ממש יפה..חייכנית תינוקת מדהימה :) ,ישנה בעיה שהיא כל הזמן עם הלשון בחוץ..בהתחלה חשבתי שזה נורמלי אבל זה נראה לי לא בסדר..
במקום אבא היא אומרת אדא (מוציאה לשון) היא כל הזמן כאילו לועסת את הלשון בצד... כשהיא מחייכת היא מוציאה את הלשון..היא מוציאה הרבה רוק,האם זה נורמלי?עליי לפנות לייעוץ מקצועי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון - תגובה
חן לדרר01/08/2011חן שלום
בגיל הרך הלשון עדיין נוטה לצאת הוצה ברוב הפעילויות (כגון אכילה). פעמים רבות הדבר יותר בולט כאשר יש צמיחה של השיניים ואז גם יש ריור רב (רוק)
תהני מהתפתחותה ואם הזמן השליטה בלשון תתפתח ואז התופעה תפחת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהיגוי האותיות השורקותנעמי לוי29/07/2011
שלום,
בני בן 4.5 וקיימות אצלו שיבושי הגייה באותיות השורקות.
הוא יכול להגיג במקום קוץ- כוס
אני מבינה ששיבוש זה יכול להסתדר עד גיל 5-5.5.
שאלתי- האם יש תרגילים מסויימים שאני יכולה לעבוד איתו עליהם בבית שיכולים לשפר את ההגייה או שמא לתת לדברים להסתדר מעצמם?
תודה מראש
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהיגוי האותיות השורקות - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור29/07/2011שלום נעמי
בגילו של בנך תני לדברים להסתדר מעצמם , כדאי בינתיים שהוא ישמע את המילים בצורה נכונה בלי לחקות אותו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום לאחר לידהויקי28/07/2011
שלום ,
אני אמא לשלושה ילדים ילדתי לפני חודש וחצי את ביתי השלישית. לפני כשבועיים התחילה בעית גמגום קלה אצל בני האמצעי בן שנתיים וחצי.ברצוני לציין כי הוא מדבר שוטף מגיל שנה וחצי ומאד מפותח לגילו.
הבעיה מתבטאת בכך שבמשפטים מסוימים קשה לו להגות את המילה הראשונה ואחר כך הוא ממשיך את המשפט כרגיל. שמתי לב שזה קורה יותר עם מילים שמתחילות באות א או ה' .
אני מאד לחוצה מכך ומעונייינת לפנת ליעוץ של קלינאית תקשורת אבל רוב האנשים וגם אחות טיפת חלב שמכירה אותו אמרה לי שכמעט בטוח שהגמגום נובע מהלידה והוא יעלם.
אשמח לשמוע את דעתכם,
יום טוב ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום לאחר לידה - תגובה
ענת תבור28/07/2011ויקי שלום,
את מוזמנת לקרוא תגובתנו בפורום ב"תשובות לשאלות נפוצות".
יכול להיות שאירוע הלידה הוסיף לחץ וזה משפיע על בנך, כמו שעל ילדים אחרים הולדת אח משפיעה בדרכים שונות. קראי המלצותינו בפורום בנושא זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור שפתיאלנה27/07/2011
שלום רב!
בני הבכור בן השנתיים טרם החל לדבר. יש כמה הברות, יש סוגים של אינטונציות(התפעלות,שמחה,כעס וכו...) אבל לא מילים/חצאי מילים ולא כוונה לחפצים/אנשים מסויימים. לאחר פגישה עם רופא ניורולוג (בנוכחות קלינאית תקשורת) נקבע כי הילד מאוד תקשורתי, מפותח לגילו (מבחני צבעים, פאזלים,שיתוף פעולה, קשר עין...), עובר מהר מדבר לדבר ורוצה להיות עצמאי (שמבחינתי זה לא ממש פגם). נאמר לנו שאנו זקוקים לטיפול של קלינאית תקשורת ,יכניסו אותנו לרשימת המתנה וזה "ייקח זמן". בינתיים הופננו לבדיקת שמיעה חוזרת ובדיקת EEG (בעבר לא היו שום בעיות עם האוזניים וגם לא נמצאו נוזלים בבדיקה של רופא אאג).
ברצוני לשאול, האם יש כלים "ביתיים" בהם אני יכולה לעזור לבני עד שנקבל את הטיפול הנדרש?
בתודה מראש!
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור שפתי - תגובה
ענת תבור27/07/2011השהות עם הילד בבית ומתן מודל לדיבור ושפה הוא הכרחי וחשוב. הדרכה מפורטת תוכלי לקבל בטיפול של קלינאי/ת תקשורת שמכירה את בנך.
אם אכן ניתן לקבוע טיפול בקרוב (במסגרת התפתחות הילד הכוונה?) - אפשר לחכות, אבל אם זה ייקח הרבה זמן (כמה חודשים), תוכלי לקבוע פגישת יעוץ/ אבחון עם קלינאי/ת באופן פרטי שתוכל להדריכך עד אז.
בינתיים מומלץ לשים לב לכמה דברים: לחשוף להפקות קוליות ומילים קבועות בזמן פעולות קבועות - ז"א, בזמן שהילד עושה דבר מה או רוצה דבר מה - לחזור על המילה בצורה מבודדת וברורה, כמו "עוד" כשרוצה עוד משהו, "את זה" כשמצביע לכיוון משהו, שמות בני הבית, תמונות בספר שאוהב, מילים משמעותיות (אם רוצה מים, אפשר לומר רק "מים" ולא "אה, אתה רוצה מים?, הנה יש פה על השולחן..." - משהו שיהיה מסוגל לקלוט וגם לחזור עליו בהמשך). כדאי להיות עקביים ולקרוא לדבר קבוע בשם קבוע תחילה - למשל: לבקבוק מים קראו "מים" ולא במספר שמות כמו: "מים", "בקבוק", "לשתות", וכד' במקביל.
אפשר להדגיש מילים מפעילות, כמו "הופ", "בום" וכד' - במהלך משחק פיזי או עם חפצים, ולחזור על כך. חשיפה לקולות של חיות מאפשרת הפקה של מגוון צלילים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש המלצה לטיפול בשיבוש בדיבוראיל26/07/2011
אני בן 35, רהוט מאד. עם השנים הדיבור הפך למהיר מאד עם בליעת מילים ואני הופך פחות ופחות לברור מספיק
מחפש המלצה לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפש המלצה לטיפול בשיבוש בדיבור - תגובה
חן לדרר27/07/2011אם כך סיכוי רב שאתה זקוק לטיפול קלינאית תקשורת בנושא קצב ומובנות הדיבור.
יש לבצע תחילה בדיקת שמיעה ואבחון קלינאית תקשורת .
באבחון יומלץ לך הטיפול המתאים
עליך לברר האם קופת החולים שלך מממנת זאת ואם לא לגשת באופן פרטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וחודשמרין26/07/2011
שלום!
ביתי בת שנה וחודש, אינה מדברת אבל מקשקשת ה-מ-ו-ן!!!!! היא עושה זאת מגיל צעיר מאוד וכמעט כל יומיים שלושה מוסיפה עוד וריאציות לקישקוש, לאחרונה אף התחילה "לשיר" ביחד עם המוסיקה.
בביקור אצל רופאת התפתחות נאמר לי שלכאורה ישנו איחור בהתפתחות הדיבור כיוון שבגילה היו רוצים לשמוע כבר מילים כמו - אמא, אבא, מים וכו'.
ביתי גודלת במשפחה דו לשונית אני ובעלי מדברים איתה עברית וסבא סבתא מדברים איתה שפה אחרת ולמיטב ידיעתי בנושא - ילדים הגודלים בצורה זו מאחרים בדיבור כי יש קצת "סלט" בראש.
אציין שהיא מבינה כשמבקשים ממנה משהו בשתי השפות (בעיקר כשזה מלווה בתנועת יד המרמזת מה מבקשים ממנה), הילדה מאוד פקחית וחכמה אבל האם באמת נמצאת בקטגוריית "מאחרת בדיבור"??????
את עניין הדו לשוניות ציינתי בפני הרופאה וזה לא עשה עליה רושם....
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וחודש - תגובה
ענת תבור26/07/2011טווח הנורמה מבחינת רכישת מילים ראשונות הוא רחב מאד, מופיעות סביב גיל 10-15 חודשים בממוצע. דו-לשוניות מצריכה מהילד לרכוש שתי מערכות שונות ולכן יכולה לעכב במקצת את הבעת השפה. ברגע שיש מלמול מגוון והבנה טובה, אפשר להיות רגועים ולהמשיך לעקוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיון קבלהגלית25/07/2011
שלום, מחר אני אמורה לעבור ראיון קבלה לקלינאות תקשורת. רציתי לשאול.. כיצד הראיון בדר"כ מתנהל? אילו תכונות עלי להדגיש? האם ישנן שאלות שעלולות להכשיל אותי כמו " חולשות" "אירוע שלילי בחיי" וכיצד עלי לענות על שאלות אלו? אילו דגשים עלי לשים לב?
בברכה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיון קבלה - תגובה
ענת תבור25/07/2011בזמן שאנחנו התקבלנו ללימודים לא היה ראיון, כך שאינני יכולה לתת לך עצות, מלבד להיות את עצמך.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)