מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מישהו ניסה את ה SpeechEasy ?rvc01/07/2011
יש מישהו שמסתובב עם המכשיר מעבר לחודשיים ?
מחפש את המשתמשים שעברו את השלב הפסיכולוגי של : תקוע לי משהו באוזן שעלה 18000 ש"ח , אז יאללה נישתדל להוכיח שלא סתם פתחתי תכנית חיסכון .
כרגע , אחרי כמה ימים עם המכשיר אז חוץ מהעובדה שהוא ממש מעצבן , אז יש שיפור מסויים בשטף שאני די מתעקש להשליך אותו על הקטע הפסיכולוגי ולא משהו רפואי שישרוד מעבר להתלהבות הראשונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו ניסה את ה SpeechEasy ? - תגובה
חן לדרר03/07/2011ישנם רוכשים בארץ שהולכים עם המכשיר כבר מספר שני. בשל חסיון רפואי אינני יכולה לתת לך שמות כמובן. בהתחלה התחושה של החוסר נוחות באוזן באמת עשויה להיות בולטת אך עם השמוש מסתגלים לכך
כדי לשפר את השטף יש לתרגל את השמוש במכשיר והנסיון מראה שלא מדובר באפקט פסיכולוגי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקד שלישי מוגדל ודיבור לא ברורליאור30/06/2011
שלום בני בן ה- 4 מדבר לעיתים לא ברור או בדיבור מאנפף. יש לו שקדים מוגדלים 3+ ושקד שלישי גדול (כמובן גם בעיות נשימה בלילה). הוא אמור לעבור ניתוח להוצאת השקד השלישי- האם יש סיכוי לדיבור ברור יותר בעקבות זאת או מקור הבעייה היא בשקדי הגרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקד שלישי מוגדל ודיבור לא ברור - תגובה
חן לדרר03/07/2011לימור שלום
יש שניסוגי אנפוף אני מניחה שאת מתייחסת לאנפוף סגור או חוסר אפיות הבא לידי ביטוי בדיבור הנשמע מנוזל (עם אף סתום). ברוב המקרים הורדת האדנואיד פותחת את המעבר והדבר משפר או מונע אנפוף. לגבי דיבור לא ברור תלוי האם האנפוף הוא הגורם היחיד.
במידה ולא יהיה שיפור משמעותי מומלץ לפנת לאבחון קלינאית תקשורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה ו10 חודשים לא מדברגל29/06/2011
שלום רב,
יש לי 3 ילדים, הגדול בן 4 ותאומים (בן ובת בני שנה ו10 חודשים)
הבת הקטנה מדברת באופן שוטף, בעוד הבן הקטן מבטא חלקי מילים בלבד - בקבוק, זה בוק.... אומר אמא ועוד כמה חלקי מילים בודדות...
הוא מאוד חברותי, אוהב מאוד מוזיקה ודווקא בליווי מוסיקה הוא אומר מילים שלמות (בשירים שהוא מכיר...)הוא משתתף במשחקים עם חברים ועם אחיו, אוהב לרקוד במעגל ועוד- אך מתבטא בעיקר בהצבעה...
האם יש מקום לדאגה בגיל הזה???? (הוא עדיין לא במסגרת אלא נמצא עם חמתי, האם יכול להיות שבשנה הבאה בגן ישתנו הדברים???)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה ו10 חודשים לא מדבר - תגובה
חן לדרר29/06/2011בגיל הצעיר בהחלט יש ילדים שמפשטים מילים ואומרים את החלק הקל שלהן
צריל לבדוק כה דברים:
א) לוודא מצב שמיעה
ב) לראות האם יש לו מגוון רחב של מילים (בגילו נצפה לפחות ל50 מילים שונות)
ג) לראות שיכולת התקשורת שלו טובה - משיג את רצונותיו בדרכים אחרות תוך שמירה על קשר עין
במידה וכל הנ"ל תקינים אז השקול האם לחכות או לפנות לאבחון הינו מידת המובנות של הדיבור במידה והדיבור משובש ברמה שקשה לאנשים שאינם הוריו להבינו אז שווה להתייעץ עם קלינאית תקשורת כבר עכשיו.
במידה והדיבור די מובן וכל הסעיפים הקודמים תקינים ניתן לחכות עוד מספר חודשים ובינתיים להקפיד לתת דגם טוב - דבור ברור , מבעים קצרים וחזרות רבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה להסביר לילדה?רעות29/06/2011
בתי בת 6.
לפני חודשיים וחצי חזרה לה תופעה שקרתה לה לראשונה בגיל 3.5, ושוב בגיל 5, שקשה לה "להוציא" את המילה. כלומר אם היא תרצה לומר "תגידי", היא תשתהה כמה שניות בניסיון להגות את ההברה הראשונה "ת", ואז תירה את המילה.
חשבתי שכבעבר זה יחלוף אך זה ממשיך ואינני רוצה שכך היא תעלה ל-א'.
התחלתי תהליך של פנייה לקלינאית. שאלתי- איך עליי להסביר לבתי את העניין. היא ראתה היום שהבאתי לגננת טפסים למילוי. היא תשאל אותי על כך. לדעתי היא לא שמה לב לתופעה שקורית לה. האם להעלות את העניין למודעות שלה? אציין שהיא נבונה מאוד ומבחינה בניואנסים ובדקויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה להסביר לילדה? - תגובה
חן לדרר29/06/2011בעקרון אומנם איננו רוצים לעורר מודעות רבה לנושא ההתקעות אך בגילה של ביתך (בעיקר אם רגישה לדקויות) סיכוי רב שכבר מודעת לבעיה כלשהי. בכל מקרה מומלץ להגיד את האמת מבלי להכנס לפרוט יתר: שהולכים למשהי שעוזרת לדבר בקלו והיא תשא אותה שאלות ותשחק איתה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קולמיכל29/06/2011
שלום,
אני בת 22 ובשנים האחרונות "פיתחתי" קשיים לדבר במקומות שקטים.
הדיבור נעשה מאומץ והקול שמופק נשמע שונה מהרגיל (גם לי וגם לאחרים).
ממה זה נובע? חשוב לי לציין שאין לי פחד במה ואני מסוגלת לדבר רגיל בפני המון אנשים והקושי הוא רק כאשר האזור שקט.
האם יש דרך לטפל בזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קול - תגובה
חן לדרר29/06/2011מתאורך נשמע שמדובר בבעיה שלאו דוקא קשורה לקול (בד"כ קשה אם כבר לדבר במקומות רועשים) ויתכן שמשהו בסיטואציה גורם לך להיות במתח ולשנות את קולך
כדי לדעת אם ניתן לטפל צריך קודם לאתר את הבעיה. כדי לוודא בכל זאת שלא מדובר בבעית דיבור מומלץ ללכת תחילה לבדיקת רופא א.א.ג ואח"כ אבחון קלינאית תקשורת.
במידה ויוחלט שזה לא הפתרון יוכלו להפנות אותך הלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה בהגיית עיצוריםדידוש28/06/2011
שלום רב,
בתי בת 2.9, ילדה נבונה מאוד ובעלת אוצר מילים עשיר.
בתי מתקשה בהיגוי נכון של חלק מהעיצורים. לדוגמא:
ח' אומרת כ' (חתול=כתול)
ש' אומרת ט' (שלום=טלום)
כמו כן אין לה ו', ב' (רפויה), פ' (רפויה)...
אני מודאגת מאוד כי אני שומעת ילדים קטנים ממנה שמתבטאים יפה מאוד.
אגב, אני לא מתקנת אותה אלא עונה לשאלותיה תוך שימוש בהגייה נכונה...
אם אני מבקשת ממנה לבטא חחחחחח אז היא מצליחה וכך גם שששש אבל לא כחלק ממילה...
האם מומלץ על אבחון בשלב כזה?
האם יש תרגילים שניתן לבצע עימה לשיפור?
למי עלי לפנות? לקלינאי תקשורת? אם כן הבנתי שתורים אורכים המון זמן וזה יכול התקבע אצלה...
בטיפת חלב אמרו לי שיש טבלה של עיצורים לפי גילאים אבל אני לא מוצאת אותה באינטרנט משום מה....
אודה להתייחסותכם בנושא, תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה בהגיית עיצורים - תגובה
ענת תבור28/06/2011כל השיבושים שביתך עושה נובעים מאותו תהליך, שנקרא stopping, בו למעשה היא מפיקה צלילים "חוככים", שנהגים כאשר יש מפגש בין אברי היגוי (לשון, שפתיים, שיניים או חייך) אבל נשאר מעבר אויר ביניהם (ש,ס,ח,ו וכד')- כ"סותמים" - מפגישה בין אברי ההגוי ולא נותנת לאוויר לזרום (ואז מפיקים ת,ת,ק,ב בהתאמה). זהו תהליך התפתחותי וטבעי שקורה אצל ילדים רבים ואמור להיעלם לקראת גיל 3-3 וחצי ש'. לכן, בשלב זה לא מומלץ לנסות ולתקן אותה.
במידה ובגיל 3 ש' עדיין ישאר השיבוש הנ"ל - מומלץ לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת (גם אם יקח קצת זמן המתנה, לא נורא...).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!!!
דידוש30/06/2011הרגעת אותי כמעט... חחח
עכשיו אמתין "בסבלנות" לגיל 3 וחצי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בדיבורג'יין28/06/2011
יש לי גמגום חלקי. לפעמים אני מגמגמת ולפעמים לא. ואין לי מושג מזה. ולא משנה באיזה חברה אני נמצאת, אפילו עם ההורים.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בדיבור - תגובה
חן לדרר28/06/2011גמגום הינה תופעה גלית - יכולים להיות מצבים טובים יותר או פחות.
במידה ולא עברת אבחון קלינאית תקשורת חשוב לבצע אבחון במהלכו יוכלו להמליץ לך מה יכול לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלוש עם בעיית הגייהאביטל28/06/2011
ביתי בת השלוש מדברת בצורה שוטפת לגמרי עם אוצר מילים עשיר מאוד, אך רק את האות ר' היא הוגה כמו שהוגים אותה באנגלית.
זאת אומרת, האות ר' אינה גרונית כפי שאמורה להיות בעברית אלא היא מבטאת אותה כמו שמבטאים את האות R באנגלית.
האם עליי להפנות אותה לקלינאית תקשורת שתלמד אותה להגות נכון את הר' או שאולי הדבר יסתדר מעצמו?
מאיזה גיל כן כדאי לנסות וללמד אותה להגות ר' נכון אם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש עם בעיית הגייה - תגובה
ענת תבור28/06/2011ההגה "ר" נרכש באופן תקין בממוצע לקראת גיל 4 ש'. זה אומר שהיא בהחלט יכולה בשנה הקרובה לרכוש את ההגה הזה באופן ספונטני.
לכן, מומלץ בשלב זה לא לתקן אותה, כי סביר להניח שלא תדע איך להגות נכון וזה סתם מתסכל. אפשר בינתיים באמבטיה לתרגל משחקי מים ולגרגר מים - נותן תחושה של מיקום נכון של הפקת ה"ר".
במידה ועד גיל 4 ש' עדיין לא תרכוש הפקה תקינה - יש לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בדיבור ובהבעהמתילדה28/06/2011
אני בת 17, ומאז שאני זוכרת את עצמי יש לי בעיה בהתבטאות. כשאני רוצה להגיד דבר מה אני נתקלת בקושי למצוא מילים מתאימות ולזכור מילים בסיסיות, בין מילה אחת לשנייה המוח שלי נוטה "לקפוא" ואני פשוט מאבדת את עצמי בתוך המשפט. כך יוצא שלוקח לי זמן רב מדי לבטא משפט/רעיון.
אין לי שום בעיה בהבנת הנקרא והנשמע (ההפך הוא הנכון), ואף אוצר המילים שלי נחשב לרחב דיו בשביל גילי. בנוסף, ניסיתי לפרש זאת בתור תסמין של חרדה חברתית (שאכן יש לי), אבל הבעיה מופיעה גם כשאני מנסה להביע את עצמי אל מול הורי.
חשוב לי לציין שהבעיה מופיעה רק בהתבטאות בקול ולא בכתיבה או בחשיבה...
השאלה שלי היא - כצפוי - מדוע זה קורה לי, וכיצד אפשר לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בדיבור ובהבעה - תגובה
ענת תבור28/06/2011את יכולה לפנות לאבחון אצל קלינאי/ת תקשורת, בו יאבחנו את הקשיים שיש לך בהתבטאות וימליצו במידת הצורך על טיפול.
ניתן לפנות דרך רופא המשפחה או לקלינאי/ת תקשורת באופן פרטי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש בהגיית ל' - בן שלוש וחציא27/06/2011
שלום,
בני בן 3.5 אינו הוגה את העיצור ל'. בעבר היה אומר במקומה י'. כיום אומר ה'.
למשל: "הו רוצה". כשהיה תינוק נאמר לי שהלשון שלו מעט קשורה אך מדובר במצב גבולי.
בנוסף הוא מתקשה לעתים בעיצורים כמו צ' ש', אבל ל' אינו אומר כלל.
באופן כללי הוא מאוד מילולי, אומר משפטים ארוכים מאוד ומספר לנו סיפורים שלמים בשפה מאוד גבוהה יחסית לגילו.
כשהיה בן 3 הלכנו לקלינאית תקשורת שטענה שיש לחכות עד לגיל 4. האמנם? בקרוב הוא הולך לגן טרום טרום חובה שבו רוב הילדים יהיו גדולים ממנו (גילאי )4-5 ומאוד חבל לי שלא יבינו אותו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוש בהגיית ל' - בן שלוש וחצי - תגובה
חן לדרר27/06/2011אכן גיל הרכישה של ל' הינו סביב 4. זה אומר שעד לגיל זה זה תקין לשבש ככה ויש עדיין סיכוי משמעותי שירכוש את ההגה לבד.
אני מניחה שהק"ת שבדקה אותו וידאה שהלשון הקשורה אינה מונעת הפקת הצליל, במידה ונעשה אז צריך לחכות.
באופן כללי הפגיעה במובנות דיבור אינה גדולה וילדים רגילים לדיבור לא מושלם. במידה ולקראת גיל 4 אין ינוי קיבעו תור לאבחןו ק"ת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 2 וארבעה חודשים החל לגגםאסף24/06/2011
בני בן השנתיים וארבעה חודשים החל לגמגם, עד עכשיו הוא דיבר מאוד יפה עם אוצר מילים גדול ומשפטים ארוכים. קראנו בפורום ואנחנו מודעים לכך שזה כנראה יעבור, ואנחנו נוהגים כמו בהמלצות.
הדבר היחיד שמפריע לנו שזה מתסכל אותו ולפעמים כשהוא נתקע באות הראשונה של מילה מסוימת הוא יכול לא "לצאת" מזה וכמעט מגיע עד בכי שהוא לא מצליח לבטא את המילה.
התופעה התחילה רק לפני כמה ימים אך היא מחריפה מיום ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן 2 וארבעה חודשים החל לגגם - תגובה
חן לדרר26/06/2011במידה ומפיע תסכול מומלץ לפנות לאבחון. במקביל נסו ליצור כמה שיותר חוויות שטף (מצבים בהם לרוב אין בעיות שטף כגון שירה ודקלום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 19 לא מבטא את האות לנעמי22/06/2011
שלום רב,
הבן שלי בן 19 , בגיל 3 הבנו שהבן לא מצליח לאמר ל' - . היינו אצל קלינאיות תקשורת מגיל 3 עד גיל 10 , אפילו עשינו ניתוח חיתוך הפרונולום כדי לתת מרחב ללשון ואולי עוד סיבות בהמלצה של קלינאית תקשורת. זה לא עזר . היום זה מאוד מפריע לו ואני מאוד רוצה לעזור לו. אשמח אם יש לכם רעיון כלשהו ?
תודה נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 19 לא מבטא את האות ל - תגובה
ענת תבור23/06/2011הי נעמי,
כמו שאת יודעת אין פתרונות קסם.
המלצתי היחידה שיש לי אליך זה שינסה כעת שוב טיפול. אם זה מאד מפריע לו ויש לו מוטיבציה גבוהה לשינוי, אולי זה יצליח ושווה להמשיך ולנסות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דספרקסיהשירן22/06/2011
שלום,
בתי בת שנתיים ילדה עם התפתחות כללית איטית.
החלה ללכת בגיל שנה ותשעה חודשים ומדברת 5 מילים בלבד. אנחנו נמצאים במעקב של המכון להתפתחות הילד אך הקצב שלהם איטי מאוד באופן אירוני והם עדיין לא פנו אלינו עם הערכה (עברו כבר 5 חודשים מאז שהגענו לשם)
אני מתרשמת שהיא מתקשה בהפקת צלילים וגם היום התנועתיות המוטורית שלה מאוד מסורבלת והיא נראית לא יציבה.
שאלתי היא באיזה גיל ניתן לאבחן דספרקסיה?
ומתי למעשה אפשר להתחיל טיפול עם קלינאית תקשורת?
האם גיל שנתיים מתאים להתחלת טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דספרקסיה - תגובה
ענת תבור23/06/2011שירן שלום,
קשה לאבחן דיספרקסיה בגיל כה צעיר. יתכן כי יש בעיית שפה והיגוי ספציפית ויתכן כי היא קיימת על רקע האיחור ההתפתחותי הכללי.
יחד עם זאת, היום ניתן להתחיל לטפל גם בגיל צעיר אם חושדים שיש מספיק קשיים שימנעו התפתחות דיבור תקינה.
האם בהתפתחות הילד המליצו על טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתות אצל בת שנתיים וחציdafni21/06/2011
שלום
בתי בת שנתיים וחצי ומבטאת ש כמו ס.
שמתי לב שהיא מניחה את הלשון לא רפויה בפה אלא בין השיניים הקדמיות כאשר היא מבטאת שין וכך זה נשמע כמו ס.
חוץ מזה היא מדברת מצוין.
האם יש מקום לדאגה בגילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפתות אצל בת שנתיים וחצי - תגובה
ענת תבור21/06/2011לא.
נדבר לקראת גיל 5...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי דיבור לחולה msaroz20/06/2011
בהמשך לבקשתי עלי לציין שבעלי קבל טפול אצל קלינאית תקשורת בבית לווינשטיין, אך המצב כעת מדרדר, והקושי רב יותר.תודה! אשמח לקבל תשובה מהירה ולהתחיל לתרגל עמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות דיבור
adel28/09/2012לרוז, במידה ואת מעונינת להתכתב איתי, לאחי יש אותה הבעיה.
חולה באותה מחלה וקשיים בדיבור. כתבי לי ואשלח לך את המייל שלי
בברכה עדאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי דיבור לחולה msa - תגובה
ענת תבור20/06/2011במידה ויש לכם חומר כתוב מבית לוינשטיין (מחברת תרגילים וכד') תוכלו להעזר בה כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(1).jpg)