פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדבר בצעקות
    ליליה
    11/10/2011

שלום רב

בני בן 3.5, מאז שהיה קטן דיבר בקול מאוד רם, על סף הצעקות

הילד ללא בעיות שמיעה, הוא ממש צועק כשהוא מדבר, רוב הזמן מדבר בקול גבוה מאוד.

האם יש דרך ללמדו לווסת את הקול או פתרון אחר?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מדבר בצעקות

הוספת תגובה

• מדבר בצעקות - תגובה

ענת תבור
    11/10/2011

ליליה שלום,
    אצל ילדים צעירים ניתן לאחר אבחון של קלינאי/ת תקשורת לעשות הדרכה משפחתית עם או בלי טיפול ישיר עם הילד בכדי להכניס הרגלים חדשים וטובים של דיבור.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן שנתיים ועדיין לא ממש מדבר
    ליאת אנג'ל
    09/10/2011

שלום, בני בן שנתיים, הוא החל לזחול בגיל 10 חודשים וללכת בגיל שנה ועשרה חודשים. הוא מתקשר בהרבה דרכים מעבר לדיבור, אבל אוצר המילים שלו מאוד מצומצם והרבה פעמים הוא לומד לומר מילה אבל כאילו שוכח אותה כמה ימים לאחר מכן.
    הוא נראה כאילו הוא מתעצל הרבה פעמים כי פעם אחת הוא מבקש שאני יוריד אותו מהספה כאילו הוא לא יכול אבל אם הוא מבין שאין לו ברירה הוא ירד או יתפס לבד. כך בהרבה דברים אחרים, הוא אוכל לבד יפה מאוד ושותה לבד אבל הוא הרבה פעמים ידרוש שאנחנו נעשה את זה במקומו.
    עניין נוסף הוא פיתח ריטואל מאז שהוא בן שנה לערך שחוזר על עצמו בעיקר בבית, הוא יושב ישיבה מזרחית וקופץ בזמן שהוא מזמזם לעצמו מרים ידיים ומוכה כפיים הריטואל הזה יכול לקחת כעשר דקות בכל פעם.
    אני חושבת שישנה בעיה, לאן אני יכולה לגשת בכדי לקבל אבחון?
    אני לא ניגשת לטיפת חלב כי חוץ מלהלחיץ אותי לא קיבלתי אף פעם פתרון יעיל. אני רוצה שהוא יעבור אבחון מסודר שמתאים לגילו.

תודה ליאת

הוספת תגובה

• בני בן שנתיים ועדיין לא ממש מדבר - תגובה

ענת תבור
    09/10/2011

ליאת שלום,
    בגיל זה מומלץ לפנות לאבחון במכון להתפתחות הילד. לפי תיאורך קיים איחור בהתפתחות שלו במספר תחומים - כמו המוטוריקה והשפה, ולכן חשוב שיראה אותו צוות רב-תחומי. אין מה לפחד מאבחון כזה - בעזרתו תוכלי לקבל יעוץ לגבי בנך והמלצות כיצד לנהוג - האם זקוק לטיפולים ואיזה, או שאולי נמצא בטווח הנורמה מבחינה התפתחותית ויש צורך רק במעקב וכד'..
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אומרת ריש
    רוני
    09/10/2011

האות א במקום ריש, היא אומרת ששמה אוני
    אייך מתקנים?

לקביעת תור
    סגירה
    לא אומרת ריש

הוספת תגובה

• לא אומרת ריש - תגובה

ענת תבור
    09/10/2011

אם לא מצליחה להפיק "ר" לבד עד גיל 4, מומלץ לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת. בטיפול ילמדו אותה באופן מסודר והדרגתי איך להפיק את הצליל וליישם אותו בדיבור היומיומי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכר ונקה
    יולי
    05/10/2011

בני בן 4 , יש רקע של עיכוב שפתי, נמצא בטיפול של קלינאית . כרגע מדבר שוטף פחות או יותר אבל עדיין יש לאן להשתפר. הבעיה היחידה שממש בולטת בשפה שלו זה בעית זכר/נקבה בהטעית פעלים (בשמות תואר כמעט תמיד אומר נכון, אין בעיה עם יחיד/רבים או זמנים). נראה שהעניין הזה לא סגור אצלו. הוא כן יודע להבדיל בין ילד וילדה, איש ואישה אבל טועה הרבה בין בן לבת למרות שיודע שהוא בן וגם אחיו ואני בת . בדיבור חופשי מדבר ברוב מוחלט של מקרים בזכר. לאחרונה אני התחלתי להתעלם ממנו כשהוא פונה אליי בזכר או שאומרת לו שאני לא שמעתי אותו והוא יודע לתקן את עצמו נכון כלומר הוא כן יודע לתקן בעצמו אבל בשיחה חופשית עם אחרים (הם כמובן לא ישחקו איתו את משחק ההתעלמות שאני עושה) הוא מדבר רק בזכר. (יגיד לחברה בגן "אתה רוצה לשחק איתי בגן שעשועים?"). הקלינאית עובדת איתו על הנושא הזה כבר חצי שנה וזה עדיין לא מסתדר. לטענתה זה יסתדר לבד עם הזמן. אני מתחילה לחשוב שהוא ילך לכיתה א' ועדיין ידבר רק בזכר. יש דרך כלשהי לקדם את הנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    זכר ונקה

הוספת תגובה

• זכר ונקבה - תגובה

ענת תבור
    10/10/2011

יולי שלום,
    בטיפולי שפה אין "פתרונות קסם", צריך לעיתים הרבה סבלנות. יש ילדי שקולטים דברים לאט ויש שיותר מהר. כאשר משהו מסויים לא נקלט, כדאי לעבוד עם הילד באופן איטי והדרגתי, עם הרבה סבלנות. שוחחי על כך עם הקלינאית המטפלת וחישבו יחד איך לעזור לו, אולי לעבוד רק על קבוצת מילים קטנה בכל פעם, אולי על הטיית הגופים קודם..- מה שהכי קל לו והוא מצליח. כשאת מתעלמת ממנו, את למעשה נותנת לו סימן שצריך לתקן את עצמו - זה יכול לעזור רגעית, אך זה לא בהכרח אומר שהבין את השיטתיות. שיטת ההתעלמות היא תגובה שלילית ויכולה ליצור תחושה לא טובה אצל ילדך, אפשר מאידך לתת לו מודל נכון של הדיבור בכל פעם, או לחזק אותו כאשר כן מצליח.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיבור
    גלית
    04/10/2011

אני מורה להתעמלות עם כאבים במיתרי הקול. הופניתי לטיפול בדיבור. בעבר כבר הייתי בטיפול בדיבור .
    מאוד חשוב לי להבין איך הטיפול עובד, מהי הפיזיולוגיה, מדוע נשימה סרעפתית היא חשובה,ולא נשימה מבית החזה.ברגע שאני מבינה מה שאני עושה בטיפול, הוא יהיה הרבה יותר יעיל בשבילי.
    ניסיתי לפנות ולשאול את הקלינאית, אך היא אינה משיבה לי.
    אשמח מאוד להסבר, או לכל מידע שנוגע לתהליך הטיפולי שמתרחש בגרוננו..
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדיבור

הוספת תגובה

• שלום שוב

גלית
    07/10/2011

מחכה לתשובה, או להפנייה למידע רלוונטי, תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב - תגובה

חן לדרר
    10/10/2011

אורית שלום
    דבור מיטבי מבוסס על מספר שינויים שנשימה הינו רק אחד מהם.
    לנשימה הסרעפתית מספר מטרות:
    - לתת שליטה על הנשיפה
    - להוריד את המאמץ מאזור צוואר וכתפיים
    - לתת נפח נשיפה ארוך יותר
    כמובן שעדיף לשאול שאלות אלו את הק"ת המטפלת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותיות חסרות לבני בן 5

נורית
    10/10/2011

היי שמי נורית אמא לתאומים בני 4 וחצי בת שמדברת בשפה עשירה ומגוונת לגילה והבן מתקשה בדיבור חסרות לו אותיות כמו ג, צ, ק, ואת הכל הוא הופך לאות ת לדוגמא את האות ג הוא אומר דימל ואת ק הוא אומר תוף או תולם במקום כולם לקחתי הוא לטיפול בדיבור אצל קלינאית מדהימה אך לאחר מספר טיפולים הוא לא רצה להמשיך כי הוא לא מצליח להוריד את הלשון למטה וזה מתסכל אותו, בקיצור המליצו לי לתת לעניין הפסקה עד גיל 5 בערך ואז לחזור,עליי לציין שאני מאוד מודאגת כי רק מספר אנשים קרובים מבינים מה שהוא אומר זה נשמע לפעמים כמו גיבריש וגם הוא מתוסכל כי הוא ילד רגיש מאוד ועדין מאוד, בקיצור יש משהו אס או אס או טיפול חדשני משהוו שאני ירגיש שיש שיפור, אנא תייעצו לי מחכהההההההההההההההה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותיות חסרות לבני בן 5 - תגובה

ענת תבור
    10/10/2011

נורית שלום,
    נושא המוטיבציה והתמודדות עם קשיים ותסכול הוא פקטור מאד משמעותי בהצלחת טיפול מסוג זה. אני משערת שאם הקלינאית ראתה לנכון כי הטיפול כרגע אינו גורם לשיפור, אלא יוצר התנגדות ותסכול, שווה להפסיק כרגע ולנסות שיהיה בוגר יותר. ככל שהילדים גדלים - הם גם בשלים יותר להתמודד עם קושי וגם לרוב המוטיבציה שלהם עולה כי זה מתחיל להפריע להם עצמם ולא רק לאמא שלהם. חשוב לומר לו אם מתוסכל שתמיד יוכל לחזור לקלינאית, שיש פתרון והיא תוכל לעזור לו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום ילדה בת 3
    דניאל
    03/10/2011

ביתי בת 3, התחילה לגמגם לפני כחודשיים, כמעט כל משפט שני יש חזרה על צליל אחד בין 3 ל 8 פעמים. לפעמים היא לא תסיים את המשפט. היא דו לשונית (עיברית ואנגלית) והתופעה קורית בשתי השפות. קראתי את חוברת ההמלצות של אמב"י ובכל זאת אני תוהה מה עוד אפשר לעשות ובאיזה שלב לפנות לעזרה, איזה סוג של טיפול אפשר להציע בגיל הזה? אנחנו כרגע לא חיים בארץ. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום ילדה בת 3

הוספת תגובה

• גמגום ילדה בת 3 - תגובה

ענת תבור
    03/10/2011

בשלב זה מומלץ פשוט לחכות ולפעול על-פי ההנחיות שקיבלת. סיכויים רבים שהגמגום יחלוף מעצמו. במידה וזה ימשך (מעבר ל-3 חוד')/יחמיר מאד/יגרום לתסכול/המנעות מדיבור וכד' - יש לפנות לייעוץ עוד קודם אצל קלינאי/ת תקשורת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים + 3 חודשים
    טלי
    02/10/2011

שלום,
    בני בן 27 חודשים. התחיל לדבר מילים ראשונות בגיל שנה, לצרף בגיל 22 חודש. היום מדבר בקביעות משפטים בני 4-5 מילים עם הטיה יפה של פעלים, מילים כמו אני\אתה\היא, שלי\שלך\שלה ועוד הרבה. אין עדיין כמעט אותיות שימוש (מלבד ב') ומילות קישור. יש יחיד\רבים, זכר\נקבה אם כי רחוק משלמות.
    אני חושבת שמבחינה זו הוא בסדר, נכון?
    מבחינת היגוי: המילים הראשונות שלו היו מאוד לא ברורות (יותר מהרגיל לדעתי) ומאז הוא משתפר בהתמדה. היום הוגה את כל הצלילים מלבד כ מתחלף בת, ג מתחלף בד. ל' דומה לי' לפעמים, וש',צ' קצת דומות לס'. מילים ארוכות כמו מרפסת לפעמים עדיין מקצר (אפסת). גם זה נראה לי סביר לגילו, נכון?
    הבעיה: הגיה לא תקינה של תנועות, בעיקר חולם\שורוק שמחליף לפעמים בקמץ\צירה.
    בכלל, עושה רושם שמנסה לדבר עם מינימום תנועה של השרירים בפה, בעיקר השפתיים והלחיים והתוצאה היא לעיתים קרובות "מילמול" שמובן רק לי. הקול שלו גם חלש מאוד אלא אם כן צועק בכוונה ("לא רוצה!")
    יש לציין שלועס היטב מגיל צעיר ואין ריור. בינקותו אובחן כהיפוטוני וזחל והלך מאוחר לאחר פיזיו'. מוטוריקה עדינה מצוינת. יודע צבעים ועושה פאזלים.
    האם יש טעם לפנות לקלינאית בגיל זה? אם כן, ואם - עקב התורים הארוכים - אעדיף טיפול פרטי, איך מאתרים קלינאית המתמחה בגיל זה, ובשיבושים ספציפים אלו?

ושאלה אחרונה, אני מאוד מוטרדת, האם אלו שיבושים נפוצים? האם הם מסתדרים בדרך כלל עם הגיל או שנוטים "להתקבע"?

תודה וסליחה על האורך!

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים + 3 חודשים

הוספת תגובה

• בן שנתיים + 3 חודשים - תגובה

ענת תבור
    02/10/2011

טלי שלום,
    שיבוש התנועות שציינת גם הוא עדיין מתאים לגיל. אמנם זה לא שיבוש אופייני, אך התנועות יכולות להרכש גם עד גיל 3, אם הוא כן מצליח להפיק אותן תקין לעיתים, יתכן כי הוא נמצא כעת בתהליך הרכישה שלהן.
    ישנה אפשרות כי "הדיבור החלש" שתיארת מתקשר להיפוטוניה כללית, ויתכן כי לא. אפשר להתייעץ גם עם פיזיוטרפיסט/ית. השיקול אם לפנות כעת לאבחון או לא הוא מידת החומרה של הבעיה. אם הוא כן מובן יחסית לסביבתו, ויודע להגביר את קולו כשצריך - כדאי לחכות ולראות איך מתקדם בחודשים הקרובים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום אצל ילד בן 3
    ח
    02/10/2011

שלום,יש לי בן בן 3..נכנס לגן חדש עם חלק מהילדים מגן של שנה שעברה(ז"א מכיר חלק מהילדים).בגן הוא אחלה.בבית קשה לו להוציא מילה ראשונה,א"כ בסדר.
    האם צריך טיפול של קלינאי תקשורת?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום אצל ילד בן 3

הוספת תגובה

• גמגום אצל ילד בן 3 - תגובה

חן לדרר
    02/10/2011

מתאורך לא ברור לי מה בדיוק קורה לו וזה משמעותי
    אנא ציני כיצד נשמע - האם חוזר על הצליל הראשון מספר פעמים או שנתקע ולא מצליח כלל להוציאו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ח
    02/10/2011

הי.לרוב חוזר מס' פעמים על אותו צליל...או אותו צליל למשך כמה שניות...(אבל זה פחות)..הוא גם יודע מה הוא רוצה להגיד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

חן לדרר
    02/10/2011

התופעה שאת מתארת לרוב הינה חוסר שטף התפתחותי ועוברת לאחר תקופה קצרה. תוכלי לקרוא הסבר מפורט במדור שאלות נפוצות. החשיבות הינה להתעלם מכך ככל האפשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב בדיבור
    שירלי
    02/10/2011

בוקר טוב,

בני בן שנתיים וחצי, ילד חכם, נבון, מצחיק ושמח במיוחד. מאד תקשורתי ובעל הבנה גבוהה מאד גם למצבים מורכבים.
    הדיבור שלו מורכב ממילים רבות שרובן ככולן משובשות (או שיאמר רק את סוף המילה או שיאמר רק הברה מייצגת ממנה כדור = או עם שורוק) מעטות המילים אותן הוא אומר באופן תקין, אותיות כמו ר', ז', ק' - חסרות לו. מילים המכילות את הצליל צירה | סגול הוא לא אומר כלל. כשהוא מרכיב משפט הוא יאמר אותו ללא מילות קישור.
    אנחנו נמצאים כבר בטיפול קלינאית תקשורת פרטית שאבחנה את זה כעיכוב דיבור, לא משו ספציפי מזה. העלתה אופציה לדיספרקציה.
    כרגע הוא נמצא בגן פרטי ומאד נהנה שם (גילאי שנה וחצי עד שלוש וחצי) נראה שעניין הדיבור לא מטריד אותו, למרות שהוא מאד מודע לזה.
    אני מתלבטת לגבי הגן בשנה הבאה - האם לשלוח לגן עירייה רגיל או לגן שפתי? נראה שהטיפול עוזר והוא מתקדם בקצב איטי אך בטוח. הבנתי שעל מנת לרשום אותו לגן השפתי - יש להתחיל התהליך כבר עכשיו ...

שנה טובה ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב בדיבור

הוספת תגובה

• עיכוב בדיבור - תגובה

חן לדרר
    02/10/2011

התהליך לגן שפתי מתחיל מאבחון התפתחותי מקיף וכלן כצעד ראשון בהתלבטות פנו למכון להתפתחות הילד, לאחר האבחון הם יוכלו לייעץ לכם בנושא
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי בהיגוי
    ניקי
    29/09/2011

יש לי תאומים בני 4 ו-9 חודשיםת בן ובת. הבת אחרה ההיגוי האות ר ואותיות גרוניות אחרות אך הסתדר לה סביב גיל 4. היתה עם מוצץ עד לפני חודש. מדברת עם ס במקום שבאופן בולט. הבן אומר ש וכמעט שורק בביטוי האות.

האם כדאי ללכת ליעוץ?
    תודה,
    נ.

לקביעת תור
    סגירה
    ליקוי בהיגוי

הוספת תגובה

• ליקוי בהיגוי - תגובה

ענת תבור
    30/09/2011

ש זהו הגה שבאופן ממוצע נרכש מאוחר יותר, לקראת גיל 6. אם אין רכישה תקינה בגיל זה יש לפנות לאבחון קלינאי/ת תקשורת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחישות בלבד
    י
    24/09/2011

נתקלתי בבחורה שמצליחה לדבר בלחש בלבד. האם יש שם לתופעה? מה מקורה?

לקביעת תור
    סגירה
    לחישות בלבד

הוספת תגובה

• לחישות בלבד - תגובה

חן לדרר
    25/09/2011

יתכן שמדובר בצרידות קשה אך לא ניתן לקבוע רק על סמך תאור הדיבור שלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וארבע מדבר ללא מילות קישו
    נועה
    24/09/2011

בני בן שנתיים וארבעה חודשים, התחיל לדבר מאוחר וכרגע מדבר במשפטים של 2-3 מילים לרוב ולעתים מצרף גם ארבע מילים. הוא ממעט להתשמש בפעלים ( למעט שם הפועל) ואינו משתמש כלל במילות קישור - את, של, וכו. בנוסף הוא מתקשה להגות עיצורים בתיחלת מילה ומילה כמו פצע יבטא כ-אצע, רוץ = אוץ וכו'. ישנו שיפור איטי אך עקבי בנושא ההגיה. האם זה מספיק או ממה שאני מתארת עולה בעייה?

הוספת תגובה

• בן שנתיים וארבע מדבר ללא מילות קישו - תגובה

חן לדרר
    25/09/2011

בגילו של בנך עדיין יש נטיה לפשט את המילים - כלומר להגיד אותן בדרך יותר קלה
    במידה והשיפור ממשיך אז הוא בכיוון נהכון
    שימו לב האם הוא מובן לאנשים זרים, אם הגננת וקרובי משפחה מתלוננים שלא מבינים אותו אז מומלץ לשקול אבחון קלינאית תקשורת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותיות חסרות וגמגום.....
    יעל
    18/09/2011

שלום וברכה,

בתי בת 3 ותשעה חודשים.
    היא החלה לדבר יחסית מאוחר (סביבות גיל שנתיים, מילים),
    מאז היא מדברת המון, משפטים, סיפורים, שרה,
    אבל חסרות לה אותיות לשוניות כמו ל', ז', ט'/ת', נ' (ל' מחליפה בר' לדוגמה),
    היא למעשה לא מרימה את הלשון לחיך העליונה.
    הבנתי שעד גיל 4 אין צורך להתחיל לטפל,
    האם זה נכון?
    היא עשתה איבחון+בדיקת שמיעה לפני שנה בערך, הכל יצא תקין ונאמר לנו שהדיבור יסתדר מעצמו.

בנוסף,
    לפני כמה חודשים היא החלה לגמגם והדבר עבר מעצמו.
    הדבר חזר על עצמו שוב עכשיו.
    האם עלי לדאוג?

תודה רבה, שבוע טוב ומבורך

לקביעת תור
    סגירה
    אותיות חסרות וגמגום.....

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף כמה פרטים חשובים:

יעל
    18/09/2011

חשוב לי להוסיף,
    התאלמנתי במהלך ההריון (חודש חמישי) באופן פתאומי כתוצאה מתאונה דרכים קטלנית בה נהרג בעלי ז"ל, לפני ארבע שנים.
    נכון לעכשיו אני מגדלת את הילדה כאם חד הורית,
    בתקווה שזה ישתנה בעתיד הקרוב בעז"ה.
    הילדה לא מעורבת כמובן בנסיונות שלי אחר מציאת בן זוג חדש,
    הדייטים מתרחשים מחוץ לבית,
    ומעולם עוד לא הצגתי בפניה גבר זר במסגרת הזו.

היא מבינה שהמצב הנורמאלי הוא משפחה בה יש אבא ואמא,
    ומדברת הרבה על כך שהיא רוצה "אבא חדש",
    יש לה דוגמאות למשפחות כאלו מכל הכיוונים (סבא וסבתא, דודים וכו').

כשהיא מעלה את הנושא בשאלות כמו "איפה אבא שלי?",
    "מתי יהיה לי אבא חדש",
    אני עונה לה בסבלנות ונותן לה מקום לשאול עוד,
    עד שהיא עוזבת את הנושא בעצמה.

מה שכן,
    אני רואה שחשוב לה מאוד כל הנושא המשפחתי,
    בציורים היא תצייר בדר"כ אבא ואמא,
    בפליימוביל היא בדר"כ מחפשת ערכות שיש זוג הורים.....

אני מניחה שהמצב הזה הוא הגיוני למצב אליו היא נולדה,
    האם יש לכך השפעה גם על הדיבור,
    שבעצם יש לפתור ע"י טיפול פסיכולוגי?

תודה רבה שוב,
    שבוע נפלא לכולנו :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותיות חסרות וגמגום

ענת תבור
    18/09/2011

אפרת שלום,
    קודם כל - מצער מאד לשמוע על מה שעברת.
    לגבי ביתך - מבחינת ההיגוי, כדאי לפנות כבר עכשיו לאבחון משום שפעמים רבות לוקח זמן עד שקובעים תור, ומכיוון שיש שיבוש של הגיים רבים, כדאי להתחיל לטפל בזמן בכדי למנוע מצוקה ותסכול בכך שהיא לא מובנת.
    לגבי הגמגום, בגיל זה זו תופעה מאד שכיחה בקרב ילדים, וזה לעיתים בא והולך. תתייעצי גם לגבי זה באבחון של קלינאי/ת התקשורת. גמגום יכול להתעורר או להחמיר על רקע מצוקות רגשיות, אך פעמים רבות, אין לכך כל קשר וזה חלק מתהליך התפתחות הדיבור. אם את מרגישה צורך ביעוץ פסיכלוגי לגבי המורכבות שביתך חובה בשל האירועים המשפחתיים, בהחלט מומלץ לפנות, עם או בלי קשר לגמגום.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מ-ת
    דץמרים
    09/09/2011

שלום
    בני בן 8שנים ו9 חודשים היה בטיפול גמגום לפני כמה שנים וזה חזר אין שום שיטה שלא ניסיתי הגענו למסקנה שאין עוד טיפולים אבל הגמגום חזר עוד פעם בתקופה הנוכחית
    כפי שאני מכירה את הילד שלי ומתקופת הטיפול וכל מה שעבר מקרים של פחד ואסונות
    טבע וכל דבר שגורם לפחד משפיע עליו לקחתי אותו לייעוץ פסיכולוג לטפל במצב הפחד שלו שיקל על מצב הגמגום כפי שהבנתי מהמטפל יש מצב של פחד בדרגה נמוכה ואפשר לטפל בו .
    השאלה שלי האם זה נכון אם הגמגום קשור למצב של פחד כלשהו האם אפשר לצאת מזה
    ואם יש טיפול אחר חוץ מקלינאית תקשורת דרך אגב עברנו תקופה קשה בחיים מוות האבא
    בנושא שיטות הטיפול לפי הגל או לשים צמיד ביד או לארגן את המחשבות לפני דיבור כל מיני שיטות.

תודההה

לקביעת תור
    סגירה
    מ-ת

הוספת תגובה

• מ-ת - תגובה

ענת תבור
    14/09/2011

במצב זה מומלץ טיפול משולב - פסיכולוגי וקלינאי תקשורת. גמגום מאופיין כידוע בגליות, ויש תקופות טובות יותר או פחות. הטיפול הפסיכולוגי אמור לעזור לו להתמודד עם הפחדים או החרדות שמגבירות את הגמגום, במקרה שלו, והטיפול בדיבור עוזר לו ומזכיר לו איך להשתמש בטכניקות הדיבור בכדי לדבר שוטף יותר, על אף הקושי הקיים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן השנתיים ו3 חודשים
    ניצה
    06/09/2011

בני בן שנתיים ושלושה חודשים הילד אחל לדבר ולשיר כבר בגיל 8 - 9 חודשים בצורה בורורה ומובנת . בחודש האחרון שמנו לב כי הוא התחיל למשוך מילים שבהם הוא אמור להביא את רצונותיו. השבוע מאז החזרה למעון המצבהחמיר והבוקר הוא לא הצליח לומר בוקר טוב הוא ניסה וכשלא הצליח הוא פשוט שתק

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן השנתיים ו3 חודשים

הוספת תגובה

• בני בן השנתיים ו3 חודשים - תגובה

חן לדרר
    06/09/2011

ניצה שלום
    תוכלי לקרוא הסבר מפורט על התופעה והמלצתות במדור שאלות נפוצות בפרום זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה