פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור לקוי
    sha
    05/11/2011

שלום אני בת 29 ויש לי בעיה בלדבר נכון.
    אני מעוותת את המילים, מתבלבלת בין א לבין ה.ואנשים שמכירים אותי שואלים אותי למה אני מדברת בכבדות.
    כשהייתי קטנה מצצתי אצבע עד גיל 15 האם קיים קשר לדיבור לקוי ?
    הייתי רוצה לדעת אם קיימים חוברות של למידה עצמית בשוק (מכיוון שכרגע נרשמתי לקורס קרינות כדי לעבוד על דיקציה).
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור לקוי

הוספת תגובה

• דיבור לקוי - תגובה

ענת תבור
    05/11/2011

שלום,
    אין חוברות לעבודה עצמית בשוק, מכיוון שלכל אדם יש שיבושים שיחודיים לו וצרכים אחרים. תוכלי לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת, שם תוכל להדריך אותך או להמליץ לך על טיפול עם הדגשים המתאימים לך איך לדבר ברור.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא דאגנית
    איריס לוי
    03/11/2011

שלום יש לי ילד בן 2.5 עם עיכוב שפתי של חצי שנה עקב נוזלים באוזניים.לאחרונה הוא עשה ניתוח כפתורים ואוצר מילים התרחב. בימים האחרונים ערכו לו אבחון דרך כלי התצפית.
    הוא מביע את עצמו בעיקר במבעים דו מילים פעילים אך לא נשמעו מבעים ספונטניים מסוג SVO אלא בחיקוי.
    בעיקר הוא חוזר על משפטיים של אדם אחר.
    לדעתי ילדי הוא מקובע במעשיו ובמחשבתו וברצוני לדעת כיצד אוכל לעזור לו ?
    כמו כן הוא יודע צבעים וצורות מגיל שנה וחצי מזהה אותיות ומספריים מרכיב פזלים של 30 חלקים.כיצד ניתן להסביר את הפער בין היכולות.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא דאגנית

הוספת תגובה

• אמא דאגנית - תגובה

ענת תבור
    03/11/2011

מספר שאלות:
    מי ערך לו אבחון?
    איך ההתפתחות שלו בתחומים אחרים?
    איך הקשר שלו איתכם? איך הוא כן מתקשר ומביע את עצמו באופן ספונטני (באופן מילולי או בלתי מילולי) - מה הוא עושה בדיוק כשהוא רוצה משהו?
    מה רמת ההבנה שלו?
    מה מידת שיתוף הפעולה שלו כאשר את מציעה לו פעיולויות משותפות / נותנת הוראות וכד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העזרה

איריס לוי
    05/11/2011

הקלינאית תקשורת ערכה לו את האיבחון במהלך האיבחון הול ביצע מספר דברים שבבית אכן הוא עושה זאת בוודאות.
    ילדי נולד היפוטוני עם גמישות יתר במהלך כשנה טופל בפיזוטרפיה בהתפתחות הילד והוא הלך בגיל שנה ושבע. ובאותה תקופה הוא התחיל לדבר יותר אוצר המילים שלו התרחב אך עדיין זקוק לתמיכה שפתית ולתיווך של מבוגר.
    הוא מביע את עצמו באופן מילולי, כאשר הוא זקוק לדבר מה הוא מבקש באפן מילולי. ההבנה שלו תקינה, אך איני יודעת להסביר לעצמי כיצד הוא יודע צבעים ,צורות ,למנות,מספרים,אותיות בגיל צעיר מאוד אך אינו יודע הפכים, מושגי מרחב , למרות שני מלמדת אותו בצורה מוחשית עדיין אין התפיסה האם עליי לדאוג?
    הוא אובה לשחק עימי הוא מקשיב ומשתף פעולה בצורה טובה הוא מקשיב ואובה ללמוד.וכן הוא אובה סיפורים.אשמח לתגובתך איריס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף לאחר קריאה בפורום

איריס לוי
    05/11/2011

בני חוזר על משפטים או שאלות שאדם מבוגר אומר אך כשהוא רוצה משהו הוא מבקש.
    הקלינאית תקשורת קראה לזה אקולליה אך איני מבינה מה זה ? והאם זה יחלוף ומה כדאי לעשות על מנת לעזור לו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העזרה - תגובה

ענת תבור
    05/11/2011

איריס שלום.
    קשה להסביר את מגוון אוצר המילים היחודי והאקולליה מבלי לראות את ילדך. מעניין אותי מה המליצה בסופו של דבר הקלינאית, האם התרשמה שהוא זקוק לטיפול או לא.
    בינתיים אני ממליצה לך לתת דגש על הרחבת הצירופים למשפטים ע"י חזרה שלך אחריו באופן מורחב (3-4 מילים לכל היותר) בכדי להדגיש את הפעלים, שמות העצם והמיליות החסרות. בגילו, הוא עדיין לא חייב לשלוט במושגים מגוונים, כי רובם יותר מופשטים, ועדיף לעודד הרחבה של התוכן היומיומי שמתכוון לומר והוא מבין, ולא בהכרח ללמד תכנים חדשים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכד שצועק
    יפעת
    02/11/2011

נכדי בן 6 בכיתה א'. מאז ומתמיד הוא רק צועק או מדבר בקול רם. ממש לא נעים לשמוע אותו מדבר, והערות שידבר יותר בשקט עוזרת ל-2 שניות בלבד. מה עושים??? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    נכד שצועק

הוספת תגובה

• נכד שצועק - תגובה

ענת תבור
    02/11/2011

סבתא שלום,
    דבר ראשון מומלץ לקחת אותו לבדיקת שמיעה, בכדי לשלול את הסיבה הזו. (מקבלים הפנייה למכון שמיעה מרופא המשפחה או רופא א.א.ג)
    לאחר מכן, ניתן לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת. בטיפול עובדים על שינוי הרגלים ושליטה בעוצמת הקול, תוך הדרכה מסודרת לבית.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום פתאומי
    סבתא
    01/11/2011

פעוט בן שלוש וחצי עד כה דיבר מצויין חוץ מאשר שלא ח' ו- ר'. והיה מדבר שוטף. פתאום שבוע ימים התחיל לגמגם קשה. איך להתנהג? איך להגיב? מה קרה פתאום ומה עושים? תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום פתאומי

הוספת תגובה

• גמגום פתאומי - תגובה

ענת תבור
    02/11/2011

קראי על כך בצורה מפורטת בתשובות לשאלות נפוצות בפורום זה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמירת סופיות בלבד
    שושי בולר
    01/11/2011

שלום האחיין שלי בן שנתיים וארבעה חודשים, החל לאחרונה לומר מילים בודדות שמתאימות לשלב חד מילי, כאשר מתבקש לדבר אומר את הסוף של המילה וגם רק ע"י חיקוי (לרוב צריך לומר את המילה והוא חוזר עליה) עבר בדיקת שמיעה שהייתה תקינה. האם אתן יודעות מה הגורם לתופעה של דיבור בסופיות בלבד? וכיצד ניתן לטפל בכך.
    בתודה מראש
    שושי

לקביעת תור
    סגירה
    אמירת סופיות בלבד

הוספת תגובה

• אמירת סופיות בלבד - תגובה

חן לדרר
    01/11/2011

הדיבור בסופיות הינו טבעי בשלבים מסויימים של ההתפתחות. הוא נובע מכך שבהתחלת הדיבור קשה לילדים להפיק את כל המילה ואז הם מפשטים אותה ואומרים את החלק הבולט.
    הטיפול במידה ויש צורך בכך נעשה ע"י קלינאית תקשורת. מתאורך נראה שמדובר באיחור ולכן מומלץ בשלב ראשון לבצע אבחון קלינאית תקשורת
    בבית חשוב לדבר בצורה ברורה וחזרתית. רצוי להתבטא במשפטים קצרים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיה אצל ילדה בת 4 ו8 חוד'
    אמא אוהבת
    30/10/2011

שלום רב!
    בתי בת 4 שנים ו8 חודשים. היא ילדה חכמה שמדברת הרבה,
    אבל יש מילים שהיא אומרת בצורה לא נכונה וקשה לה לומר אותן נכון גם אם אני מבקשת שתחזור אחריי,
    לדוג': לונה פארק- היא אומרת "נומה פארק"
    קרמבו- "רמבו",
    פלסטר- "פאסטר"
    מדרגות- "מדלגות"
    סוס פרא- "סוס פרד" או "פרג"
    אברה קדברה- אומרת קומץ הברות לא ממש דומה וממש לא מצליחה לומר תקין.
    ועוד, אלו רק הדגמות.
    לפעמים משבשת ומסכלת אותיות למשל: סלבנות במקום סבלנות ועוד.
    בדר"כ מדברת בשטף ולא תמיד ניכרת הבעיה.

יש לציין שגם לבעלי קשה לבטא מילים מורכבות ולחזור עליהן (למשל- סטרפטוקוק), ושמתי לב לעוד אח שלו שקשה לו לחזור על מילים שמסובכות לו, וכן קושי בקליטה מדוייקת של שירים.

נחזור לבת- הגננת שלה שוחחה איתי והציעה לקבל הפניה להתפתחות הילד ולקלינאית תקשורת.
    לאור המידע שמסרתי האם לדעתך יש צורך בכך או שעדיין היא קטנה מידי ושזה יכול להסתדר לבד?
    וגם מעניין אותי לדעת למה היא לא משחזרת מילה ששמעה- האם הבעיה בשמיעה, בזכרון או בשליפה מהזכרון?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    הגיה אצל ילדה בת 4 ו8 חוד'

הוספת תגובה

• הגיה אצל ילדה בת 4 ו8 חוד' - תגובה

חן לדרר
    30/10/2011

תודה על פניתך
    ע"פ הדוגמאות שציינת נראה שהקושי הינו בעיקר במילים ארוכות. כאשר קושי כזה מופיע במספר מילים בודדות זה אינו חריג ולרוב לא צמריך התיחסות.
    אם הדבר קורה בשכיחות גבוהה יש לבצע בדיקת שמיעה ואבחון קלינאית תקשורת ע"מ להמליץ לך על ההתיחסות הטובה ביותר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טון דיבור נמוך ועמוק
    אוריאל
    29/10/2011

שלום ד"ר.. איך אני יכול לעשות כך שטון הדיבור שלי יהיה נמוך ועמוק? (אני לא מתכוון לטון חלש אלא נמוך ועמוק). יש איזה ספר בעברית בנושא? ובמידה ואני יעשה את התרגילים למשך כמה חודשים.. הקול ישאר נמוך לתמיד או שצריך לבצע את התרגילים כל תקופה מסוימת? תודה מראש אוריאל

לקביעת תור
    סגירה
    טון דיבור נמוך ועמוק

הוספת תגובה

• טון דיבור נמוך ועמוק - תגובה

חן לדרר
    30/10/2011

אוריאל שלום
    טון הקול צריך להתאים למבנה הגרון ולכן גם אם תצליח לצור טון שאינו מתאים , לאורך זמן הדבר יגרום לנזק.
    מדוע אתה רוצה לשנות את הטון? מה גילך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריור וקשב וריכוז
    רונית
    25/10/2011

שלום רב,
    שמי רונית ובני בן ה8 וחצי לומד בכיתה ב' רגילה לאחר שהיה שנתיים בגן שפתי עם איחור בדיבור ובעיות מוטוריות בנוסף קיבל באופן פרטי קלנאית תקשורת ומרפאה בעיסוק .אובחן עם בעיות קשב וריכוז ומקבל ריטלין ל8 שעות .
    עדיין יש לו בעיית ריור ועדין מכניס חפצים לפה .הבעיה היא שלפי דעתי הוא לא בולע את הרוק ובגלל זה הדיבור שלו קצת ילדותי .מה אפשר לעשות ?
    תודה מראש
    רונית

לקביעת תור
    סגירה
    ריור וקשב וריכוז

הוספת תגובה

• ריור וקשב וריכוז - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    25/10/2011

שלום רונית

האם נושא זה לא עלה בתקופת הטפול הקודמת? האם זה משהו חדש ?

בכל אופן בעית ריור יכולה לנבוע מהרבה סיבות , לכן כדאי לערוך אבחון של קלינאית תקשורת וונראה גם הערכה של מרפאה בעיסוק מאחר ואת מתארת שהיו בעיות מוטוריות...

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריור

רונית
    26/10/2011

תודה על התשובה המהירה
    לגבי בעיות מוטוריות כבר אין לו והוא לומד שנה שניה בכיתה רגילה
    הבעיה היא יותר ריור והכנסת חפצים לפה
    התחלנו טיפול אצל קלנאית תקשורת דרך הקופה ובגלל שהיה יותר חשוב הבעיות מוטוריות ובעיות רגשיות אז בהמלצה של הקלנאית החלטנו להפסיק
    ועכשיו אני חושבת שאני צריכה לחזור לקלנאית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריור - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    26/10/2011

נראה שזו החלטה נכונה

ושיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום פתאומי בהגיית מילה ספציפית
    גל
    24/10/2011

שלום רב
    בתי בת השנתיים מדברת זה זמן רב משפטים שלמים ומורכבים ממספר מילים. קצב הדיבור מהיר מאד ודומה לשל בוגר (ואף מהיר יותר מאחד מאחיה הבוגרים!)
    פתאומית, היא מגמגמת בצורה קשה את המילה "רוצה", ללא קשר ממיקומה במשפט
    מילים אחרות ללא שינוי כלל
    כיצד ניגשים לבעיה? האם להמתין מס' ימים? אבחון?
    תודה על תשובתכן
    גל

הוספת תגובה

• גמגום פתאומי בהגיית מילה ספציפית - תגובה

ענת תבור
    24/10/2011

תוכלי לקרוא תשובה מפורטת על כך בתשובות לשאלות נפוצות שבפורום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקות הגייה

גל
    25/10/2011

ענת תודה על תגובתך המהירה
    לצערי אינני מוצא סיוע ב"תשובות לשאלות נפוצות"
    הבעיה נמצאת בהגיית המילה "רוצה" ללא קשר למיקומה במשפט (אני רו רו רו רו רו רו רוצה ללכת איתך לטיול עם הדסי). הדבר קרה פתאומית ולא יכולנו לקשר אותו לארוע מסוים.
    בכל משפט אחר אין כל בעיה (גם בקצב הדיבור)
    אודה על הכוונה
    גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקות הגייה - תגובה

ענת תבור
    26/10/2011

עדיין אני ממליצה לך לאמץ את אותן המלצות. יתכן כי המילה "רוצה" גוררת אחריה משפטים מורכבים יותר כי היא צריכה לנסח בצורה מורכבת את רצונותיה ולכן הגמגום קורה דווקא עליה. תן לזה קצת זמן לפני שאתה רץ לאבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3.
    יצחק
    24/10/2011

שלום וברכה!
    בננו מלאו לו 3 הוא מדבר יחסית יפה לילדים אחרים, אך ההתחלות של המילים והסופיות לא נשמעות טוב לדוגמא: קרקטור (במקום טרקטור) למלאו (במקום למלאות). מה צריך לעשות? להעיר לו על כך? להדגיש בדיבור שלנו התחלה וסיום?
    יש לציין שזה לא בכל המילים אם כי הדיבור לא חתוך במדויק.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3.

הוספת תגובה

• בן 3. - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    24/10/2011

שלום יצחק
    ידוע שבמהלך התפתחות הדבור מופיעים שיבושים בדבור והמובנות של המילים מעט ירודה .ממה שתואר לעיל הדבר נחשב בנורמה של הגיל . מאוד חשוב לשים לב :
    1- שהתופעות הנ"ל לא מופיעות בכל מילה ומילה , כלומר יש מילים שלמות הן בתחילית שלה והן בסופית שלה.
    2- יש כל הזמן תיקון עצמי ושיפור

אם לא תראו שיפור עם הזמן ( אנו מצפים להיעלמות השיבושים הללו לקראת גיל שלוש וחצי) ומובנות הדבור היא מאוד ירודה לסובבים (כלומר יש הרבה שבושים כנ"ל ברוב המילים )
    אז מומלץ לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהגיית אותיות שורקות
    יעל חיימוב
    23/10/2011

שלום, יש לי ילד בן 4 וחצי ושמו איתי. כרגע הוא נמצא בגן שפתי מכיוון שיש לו עיכוב בהתפתחות השפתית. הוא עובד עם קלינאית תקשורת בגן וגם באופן פרטי.
    בגן אמרו שלא עובדים איתו על הגייה מכיוון שאלה הוראות משרד החינוך (שזה נשמע לי פשוט אבסורד) ולכן החלטנו לתת לו תגבור באופן פרטי. הקלינאית הפרטית אומרת שהיא לא יכולה להתמקד רק על הגייה כי כך לא עובדים.
    בקיצור אני מבולבלת , אינני יודעת מה לעשות. האם יש קלינאיות שעובדות רק על הגייה והאם זה מומלץ לעבוד כך?
    הוא מתקשה בהגיית אותיות שורקות כגון ש, ס צ ולאחרונה היינו במרפאת השיניים והרופא הודיע שבמקום 10 שיניים יש לו 8.
    השאלה שלי בעצם האם זה יכול להשפיע על ההגייה שלו? מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

• קושי בהגיית אותיות שורקות - תגובה

ענת תבור
    23/10/2011

יעל שלום,
    ילדים שיש להם שילוב של קשיים גם בשפה וגם בהיגוי - קלינאית התקשורת מפעילה שיקול, בהתייעצות עם המשפחה, במה כדאי להתמקד והאם אפשר לטפל בשניהם או שעדיף לחוד. ישנם מקרים בהם משלבים שתי קלינאיות לכל תחום, שוב - בהתאם לצורך.
    לגבי הבעיה הספציפית של בנך - במידה ואכן מדובר בהגיית השורקות, אני לא יודעת מה בדיוק השיבוש, אך יתכן כי השיבוש שיש לו אינו בעייתי לגילו, או שפחות דחוף מתחומים אחרים שמחייבים טיפול כעת.
    חשוב מאד לשוחח עם הקלינאית ולבקש להתייעץ ולהבין עד הסוף מדוע המליצה על עבודה כזו ולא אחרת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריור
    אמא
    23/10/2011

שלום, ראשית - תודה על קיום הפורום החשוב שלכם.שאלתי: ביתי בת שנתיים ושבעה חודשים. מאז שהתחלו לצאת לה השיניים התחיל ריור. יש לה כעת בפה 16 שיניים. הריור ממשיך... הבנתי מתשובת רופא אף אוזן גרון בפורום כאן שאם לא יהיה שיפור לפנות לקלינאי תקשורת. מה עצתכן?
    - האם לחכות בסבלנות או להיבדק?
    - כיצד ניתן להעזר ע"י קלינאית תקשורת?
    יש לציין כי היא מדברת מצויין, שותה מקשית בכוס ללא בעייה כך שלא נראה כי השפתיים הן הבעייה....
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ריור

הוספת תגובה

• ריור - תגובה

חן לדרר
    23/10/2011

בעיית ריור יכולה לנבוע מסיבות שונות. באיזו כמות ריור מדובר - האם הרוק נוזל עד לסנטר? עד לחוצה? האם זה כל הזמן או רק בסיטואציות מסוימות.
    במידה ומדובר בריור משמעותי כדאי להתחיל תהליך ברור
    תחילה יש להבדק ע"י רופא א.א.ג כדי לוודא שלא מדובר בבעיה רפואית (כגון שקדים מוגדלים).
    במידה והוא לא יראה בעיה הוא יפנה אותכם לאבחון קלינאית תקשורת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן קול
    אנה
    23/10/2011

בתי בת 19, מטופלת בסרוקוואל וברידזין. ארטאן וקסנזין נגד תופעות לוואי.
    סובלת מאובדן קול הדרגתי מזה כשנתיים וחצי, כיום מדברת בלחישה חלשה מאוד. ללא ממצאים במיתרי הקול או בתפקודי ריאות.
    ניסינו טיפולים רגשיים וטיפול קלינאי תקשורת, ללא הטבה.
    האם יש לכם רעיון לטיפול בתופעה?
    האם יתכן כי זו תופעת לוואי של אחת התרופות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אובדן קול

הוספת תגובה

• אובדן קול - תגובה

חן לדרר
    23/10/2011

אנה שלום
    מתאורך לא ברור לי האם נמצאה סיבה לאובדן הקול או שניסו לטפל בסימפטום.
    אינני יודעת לגבי התרופות וחשוב להתייעץ ברופא המטפל בנושא
    לגבי טיפול: במידה והסיבה לפגיעה בקול הינה רגשית אז טיפול בדרך כלל מתמקד בטיפול רגשי ולעיתים לצדו טיפול ק"ת
    במידה והסיבה הינה שמוש לא נכון אז הטיפול נעשה ע"י ק"ת
    חשוב להתייעץ עם הגורמים המטפלים שכבר מכירים את הנושא ולשמוע את המלצותיהם
    באפשרותך גם לפנות למרפאת קול הכוללת ברור רפואי וברור תפקודי (למשל בבי"ח איכלוב)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 8 חודשים מאוד שקט
    מור
    14/10/2011

בני המתוק בן 8 חודשים,כמעט ולא מפיק רעשים. בגיל ארבעה חודשים היו לו כמה ימים שפתאום הפיק הברות אמ ג ד לא הרבה וזהו. לפני כמה שבועות פתאום התחילו צווחות , ממש מעט וגם זה נגמר. בין לבין הוא היה די שקט אבל לא ייחסתי לזה חשיבות.עכשיו הוא פשוט שקט. הוא מביע את עצמו באה אה בצלילים שונים ואני יודעת למה הוא מתכוון. הוא פשוט משחק בשקט 95 אחוז מהזמן. חייבת להגיד שאני מתחילה ממש לדאוג..

כמו כן כשאני קוראת לו והוא עושה משהו הוא כאילו לא שומע אותי. בשאר המקים מגיב יפה כשאני קוראת בשמו.

חוצמזה חייכן וצוחק צחוק מתגלגל צווח שמדגדגים אותו. סקרן ומתעניין. זוחל כבר חודש. מזהה אנשים שהוא אוהב ורוצה לידיים שלהם. מזהה מילים מסוימות ומגיב למשפטים מסויימים לדוגמא - אמא באה לתת לך ביס..והוא צווח מאושר. כשאני שואלת אותו איפה דברים הוא לפעמים (לא תמיד) מסתכל לכיוון שלהם.

בקיצור מכל שאר הבחינות עושה רושם שמתפתח נהדר.

האם עלי לדאוג? למה הוא שקט? האם הוא אמור להבין רוב מה שאומרים לו כרגע? אם לא מה הוא כן אמור להבין?

המון תודה

אמא דואגת מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 8 חודשים מאוד שקט

הוספת תגובה

• תינוק בן 8 חודשים מאוד שקט - תגובה

ענת תבור
    16/10/2011

מור שלום,
    בגיל שלו אנו מצפים להפקה של מלמול מגוון. מבחינת הבנה בגיל זה הוא אמור להבין מילים בודדות ולהיענות לבקשות פשוטות.
    כאשר ילד "שקט" מומלץ לבדוק דבר ראשון את שמיעתו. פנו לרופא המשפחה ובקשו הפנייה לבדיקת שמיעה.
    במידה והשמיעה תקינה ולא נראה שיפור משמעותי בהפקות - כדאי לפנות ליעוץ אצל קלינאי/ת תקשורת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלוש וחצי
    ליאור
    14/10/2011

שלום, ביתי בת 3 וחצי, נבונה ומתפתחת נהדר. מדברת שוטף מגיל צעיר ובעלת אוצר מילים גבוה, מעל הממוצע לגילה.

האותיות ש', צ',ס' נשמעות כסין- סלוש(שלוש), סרסר(לצרצר), לסבת(לשבת) , הלשון מעט משתרבבת החוצה כשהיא הוגה אותן. אציין רק ששיניה הקידמיות מעט בולטות(תור לאורטודנט מוזמן לגיל 11..)..

רציתי לדעת מתי אפשר ו/או צריך לעזור בהגיה נכונה. שכנה..אמרה לי שכדאי מוקדם..
    אך אני מעוניינת בחוות דעתכם המקצועית.
    תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שלוש וחצי

הוספת תגובה

• בת שלוש וחצי - תגובה

ענת תבור
    16/10/2011

ליאור שלום,
    האותיות השורקות נרכשות אצל ילדים רבים מאוחר יותר ולכן כדאי לפנות לאבחון אם לא יעבור לבד לקראת גיל 5-6 ש'.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה