מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 4.5 לא מבטא את האות ר' כמו שצריךיניב שמואל14/11/2010
שלום רב
שרון שלנו בת 4.5 ועדיין מתקשה אם האות ר'.
לדוגמא את המילה "רעש" היא אומרת "אאש"
אז קבענו תור לקליניקת תיקשורת, בגלל שאנחנו חדשים בתחום אז מאוד אשמח אם תתנו לי עצות: על מה לשים לב יותר, מה לשאול? מה להתעקש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4.5 לא מבטא את האות ר' כמו שצריך - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור14/11/2010שלום
אבחון של קלינאית תקשורת נערך בנוכחות ההורים בד"כ או אחד מהם , יקחו ממכם פרטים כלליים ואנמסטיים על הילדה .דרך שיחה ומשחק ייצרו קשר מהנה עם הילדה כדי שתשתף פעולה ותגיב לפי הצורך הן בשיחה חופשית ומשחק וחיקוי ההגה המשובש . יעבירו לילדה אבחון היגוי ואולי גם שפה . בסוף האבחון יסכמו את התוצאות , ותחליטו אם ישנו צורך בטיפול. לרוב אבחון כזה אורך כשעה או פחות. אם יהיה צורך יזמנו אותכם להשלמת האבחון.
שיהיה לכם בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכון או טיפול פרטי?רחלי14/11/2010
שלום.
ביתי בת השנתיים לא מדברת, מלבד הברות בודדות היא לא אומרת מילים כלל.
יש לציין שעשינו לה בדיקת שמיעה והיא תקינה.
שאלתי היא- האם אפשר וראוי להסתמך על הבדיקות במכונים להתפתחות הילד ( דרך הקופה) או ללכת על טיפול באופן פרטי ( שהוא כמובן יותר יקר ) אבל תדירות הפגישות גבוהה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכון או טיפול פרטי? - תגובה
חן לדרר14/11/2010ההבדל העיקרי בין מכון פרטי להתפתחות הילד הינו אורך התור (שבד"כ קצר יותר בפרטי). תדירות הטיפולים לרוב שבועית בכל מקום מאחר ונדרש זמן לעשייה בבית בין מפגש למפגש.
במכון פרטי את בוחרת מטפל מסויים
לעומת זאת במכון להתפתחות הילד עובד צוות רב מקצועי (למשל ריפוי בעיסוק) המאפשר טיפול מקיף ומתואם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית דיבור לילדה בת 4ירדן10/11/2010
שלום
בתי בת ה 4 מתקשה בהגיית מיליים. בגיל שנתיים היא עברה ניתוח להסרת פוליפ שישב על עצב השמיעה.
היינו בטיפול אצל קלינאית תקשורת שטענה כי הילדה אינה מוכנה נפשית לטיפול ושיש להמתין שהיא תכיר בצורך. היות וביתי בת 4 אני מניחה שזה לא יקרה בשנה הקרובה.
האם ישנם תרגילים שכדאי לי לעשות איתה בבית בזמן ההמתנה לקלינאית אחרת?
האם זה בסדר להעיר לה כאשר היא איננה הוגה נכון את המילים?
בתודה מראש
ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית דיבור לילדה בת 4 - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור10/11/2010שלום
את מתארת המלצה של קלינ אית " לא לטפל" בתקופה זו , אז כדאי להמתין ולא לעשות תרגול ללא הנחיות מתאימות. אם בכל זאת אתם חושבים שהיא כן תשתף פעולה איתכם , אז כדאי לפנות לקלינאית ולבקש ממנה הדרכה על תרגול בבית.
באופן כללי אנו לא מיעצים להורים להעיר לילדים על הדבור שלהם , מה שכן אנו ממליצים לדבר נכון ולהגות את המילה בצורה שהילד שומע אותה בצורה ברורה ללא בקשה ממנו לתיקון .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילדה בת 4
ירדן14/11/2010קודם כל תודה על התגובה המהירה
שנית אכן תיארתי מצב בו הקלינאית לא רצתה להמשיך טיפול אך לדעתי חוסר שיתןף הפעולה היה עם הקלינאית עצמה כי בבית ביתי ממש שמחה כשאנחנו חוזרות על מילים.
שאלתי כעת היא האם קיימת הדרכה להורים שאינה מחייבת טיפול לילד? אני אסביר כרגע לביתי חשש מטיפול אצל קלינאית (נשארה לה טראומה קלה) לכן אני ובעלי נשמח ללכת להדרכות ולעבוד איתה בבית אם קיים דבר כזה
בתודה מראש
ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילדה בת 4 - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור14/11/2010שלום
להורים של ירדן
מומלץ לקבוע את גישת הטיפול המתאימה לילד בהסכמה בין ההורים והקלינאית ,היא תראה לכם את החיובי והשלילי בכל שיטה ותבחרו ביחד מה מתאים . כדאי לחזור לקלינאית שהיא כבר מכירה את הקשיים בדבור של בתכם כדי להעלות את האופציה שלכם ולקבל ממנה הדרכה אם זה מתאים .
זה נראה עדיף מאשר ללכת לקלינאית שאינה מכירה את הילדה , ותצטרך להעביר לה אבחון וכפי שתיארת למעלה - הילדה אינה מוכנה לדבר כזה בתקופה זו ...
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי אומרת במקום האות ג' דימל
rivka26/11/2010שלום לכולם!
יש לי ילדה בת 4 וחצי שלא מבטא את האות ג' וק',
במקום גימל היא אומרת דימל, ובמקום ק' היא אומרת טוף
השאלה שלי, האם זה חולף לבד עם הזמן, או רק טיפול יכל לעזור..
אם כן, למי אני אמורה לפנות? לעיסוק ודיבור?
אשמח לתשובה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי אומרת במקום האות ג' דימל - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור27/11/2010שלום רבקה
ביתך בגיל שמתאים לטיפול של /ק/
תבקשי הפניה לאבחון של קלינאית תקשורת דרך הקופת חולים של הילדה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי לא מבטא את האותיות ג' וק'
rivka26/11/2010שלום
ביתי בת 4וחצי והיא לא מבטא את האותיות ג' וק' ובמקום האות ג היא אומרת דימל ובמקום ק' היא אומרת טוף
אני רוצה לדעת בבקשה, אם זה חולף עם הזמן, או שהיא צריכה טיפול, ומה ומי מטפל למי אני אמורה ליפנות?
אשמח לתשובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום אצל ילד בן 3אורית09/11/2010
שלום,
בני בן שלוש וחודש התחיל לדבר יחסית מאוחר לקראת גיל שנתיים, התחיל לדבר ואח"כ לחבר משפטים קצרים (יש לציין שבגיל שנה ו- 11 הוא נכנס לגן פרטי עד אז היה בבית עם סבתא).לפני כחודשיים שמתי לב שהוא מגמגם קלות המשכתי כרגיל כאילו לא קרה כלום כדי לתת לו תחושת ביטחון ובשלב כלשהו חשתי שיש שיפור בדיבור אלא שבשבועות האחרונים זה שוב חזר רק שזה יותר חמור למשל כשהוא רוצה להגיד לי משהו: אמ אמ אמ אמ אמא או כשהוא מבקש משהו: שוקו שוקו שוקולד רוצה שוקולד ויש מצבים שזה ממש נתקע לו ולפעמים הוא פשוט מתייאש ובמקום להגיד משפט אומר רק מילה מהמשפט.
בכלל יש לי תחושה שיש לו קושי להביע את מה שהוא חושב ואני לא יודעת למה לשייך את זה. חשוב לציין כמה דברים: שבני נשאר בגן הפרטי עוד שנה, לפני שמונה וחצי חודשים נולדה לו אחות ולפני חצי שנה בערך הוא נגמל מחיתולים ביום ולפני חודשיים הורדנו חיתול בלילה יש לציין שעם השתן ביום אין בעיה ואין פיספוסים אך עם הצואה יש לנו בעיה מהתחלה בני לא עשה אפילו פעם אחת את הצואה באסלה אלא רק בתחתונים ובכל פעם שניסיתי להושיב אותו או לעודד אותו לשבת על האסלה הוא סירב בתוקף ואף נהיה אלים.
אני לא יודעת אם יש קשר בין הדברים לכן אני פונה לאחת מכן לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום אצל ילד בן 3 - תגובה
חן לדרר09/11/2010אורית שלום
לגבי חוסר השטף תוכלי לקרוא הסבר והמלצות במדור שאלות נפוצות בפורום זה.
מתאורך ההתפתחות השפתית היתה איטית אך לא ברור לי אם כיום בנך מדבר כבני גילו או שעדיין קצת מאחר. במידה ואת חשה שעדיין קיים איחור מומלץ לבפנות לאבחון קלינאית תקשורת גם בנושא השפתי , שיכול לגרום לתסכול ולהחמרת חוסר השטף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בדיברמיכאל07/11/2010
בתי בת 2.8 חודשים והשבוע הבחנתי בעצירת שטף הדיבור.היא חוזרת על הבהרות , ולעיתים קשה לה להוציא את מה שהיא רוצה לומר מה שמתסכל אותה מאוד. יש לי התחושה שהיא מודאת לעצירת שטף הדיבור לפתע.חשוב לציין שאני אביה וגם אני סבלתי ועדיין סובל מגמגום אומנם לא ברמה גבוהה אבל בהחלט ניתן להבחין בגמגום קל אצלי
מה עלי לעשות? האים אני צריך לחשוש יתר על המידה ולמהר לקלינאית תקשורת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בדיבר - תגובה
ענת תבור07/11/2010מיכאל שלום,
קרא בבקשה את התשובה שלנו לגבי "חוסר שטף התפתחותי" בתשובות לשאלות נפוצות בפורום זה.
יחד עם זה, מכיוון שיתכן שיש כאן פן תורשתי - חשוב לעקוב במיוחד. בנוסף, בד"כ בגיל זה הילדים לא מודעים לחוסר השטף, יתכן והתחושה הזו באה יותר מצידך, כי לנו המבוגרים קשה לראות את ילדינו נתקעים. במידה ואכן מביעה תסכול מכך שנתקעת - מומלץ לפנות לאבחון קלינא/ית תקשורת כבר עתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופכת אותיות כאשר אני מדברתמישי07/11/2010
היי
אני בת 17 וחצי ולאחרונה החלה להתרחש אצלי תופעה מוזרה שבה אני הופכת אותיות תוך כדי דיבור למשל במקום להגיד " מלח" אני אומרת "לחם" במקום להגיד "עצם" אני אומרת "מעצ"... אני ממש מוודאגת מכך.. חשוב לי לציין שאני לא דיסלקטיתץ
ממה הדבר יכול להיגרם ואיך אפשר להפטר ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופכת אותיות כאשר אני מדברת - תגובה
חן לדרר09/11/2010מישי שלום
כאשר מופיע שיבוש בדיבור שלא היה בעבר יש להתייעץ עם רופא תחילה.
מומלץ לפנות לרופא השפחה שלך ולהליט איזה בירורים יש לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום ושיבושי דיבוראלוהבאני נידא05/11/2010
אימן בן 12 הוא מגמגם מגיל ארבע שנים טופל ועדיין מטופל אצל קלינאית תקשורת , אין שיפור במצב אלה החמרה.
אימן היו לו קשיי נשימה נולד פג הונשם 59 יום יצא הביתה עם חמצן, הוא סבל מבעיות בבלוטת הטריס, הרחבה בחדרי המוח האם זה קשור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום ושיבושי דיבור - תגובה
חן לדרר28/11/2010גמגום לרוב נובע מעירוב של גורמים שונים כולל לעיתים פגיעות נוירולוגיות. יחד עם זאת אם הבעיה הינה נוירולוגית ניתן להניח שהיו עוד סימנים. בכל מקרה באפשרותכם להתיעץ עם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בי בן 1.8 לא מדבר כמעטרחל04/11/2010
שלום
בני בן 1.8 התפתח מוטורית מאוד יפה עד עכשיו ,כל דבר עשה מתי שצריך.הולך מגיל 1.1.בבית אנחנו מדברים 2 שפות, רוסית ועברית. אני מדברת איתו רק ברוסית ובעלי בעברית.הוא נמצא הרבה אצל אמא של בעלי וכן במעון ששם השפה היא עברית. הוא מבין הכל, מבצע חלק מהדברים, מביע רצונותיו ע"י הצבעה, יש קשר עין והכל. לא עשינו בדיקת שמיעה אבל נראה שהוא מקשיב ושומע היטב. אוצר מילים שלו: אבא, אמא, אוטו, את זה, הנה, ואתו(את זה ברוסית). אם הוא רוצה משהו הוא מצביע ואומר את זה.אני חוזרת על המילים הפשוטות כל הזמן, מנסה ללכת על פי הוראות שיש פה באתר אבל לא נראה שיש שיפור בשפה.
מה אתם ממליצים לעשות?
אולי להפסיק לדבר אית וברוסית?
נראה שהוא מבין מצוין בשני השפות.
תודה רבה
נ.ב כשהוא נולד ערכו לו בדיקת שמיעה שהיתה תקינה וגם בטיפת חלב בדיקה של סיבוב הראש לרעש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בי בן 1.8 לא מדבר כמעט - תגובה
ענת תבור04/11/2010רחל שלום,
לדבריך בנך מתפתח היטב בכל התחומים, כולל בתחום התקשורתי והבנת השפה. מכיוון שהוא חשוף לשתי שפות במקביל, לוקח יותר זמן לפתח שתי מערכות שונות.
בשלב זה חשוב שתמשיכו בעקביות לחשוף אותו לשתי השפות כמו שאתם עושים.
המשיכי לדבר איתו רוסית והחשיפה לעברית תעשה בגן.
במידה ואת רואה שאין התקדמות משמעותית לקראת גיל שנתיים, מומלץ לשקול פניה לאבחון קלינאי/ת תקשורת.
מומלץ בכל מקרה לבצע בדיקת שמיעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שטף -דחוףרוני03/11/2010
שלום לך בני בן 3.4 מדבר מגיל מאד צעיר (שנה וחצי), שמתי לב שכשיש אוירה מתוחה בבית ביני לבעלי הוא מדבר בחוסר שטף וחוזר לעיתים קרובות על ההברה הראשונה למשל- .אאאיך קוראים לך? קוקוקוקראים לי איתמר. אולם הבחנתי בכך שזה חלף כעבור יום יומיים כאשר האוירה השתנתה וחזר לדבר שוטף. זה קרה מחודש אוקטובר מס פעמים בהם יומיים לעיתים יום או שלושה ימים דיבר בחוסר שטף (כאשר אנו רגועים בבית הדיבור חזר להיות כפי שצריך) מה קורה פה? כמו כן היום בגן סיפרה לי הגננת שרצתה לתת לו תפקיד לממסיבת חנוכה ולמרות שדיבר שוטף כבר מספר ימים והא "נתקע" בהברה הראשונה ולא הצליח להוציא מילה אז היא ויתרה .(מזה שבוע הוא מדבר יפה וחלק) אולם כאשר היה עליו לחזור על המשפט עם עוד ילדים הוא דיבר שוטף. האם הוא "סתם"התרגש ואם היא היתה עושה חזרות איתו הוא היה מצליח ללא גמגום? היא חששה כיוון שלא רצתה שהוא יתרגש ויגמגם במסיבה מול כל ההורים. האם היה עליה לגלות יותר סבלנות ולחזור איתו עוד כמה פעמים או שטוב שויתרה ולמה הוא לא הצליח להומיא משפט מהפה כשהיה לבד? זה נורמאלי?
אציין שבני הוא פרפקציוניסט ורוצה שיהיה הכל מושלם יכול להיות שהוא פשוט ניסה לבטא זאת בדרך המושלמת ופשוט לקח לו זמן והיא לא היתה מספיק סובלני?
אשמח לתשובה במהרה מאד מאד דואגת.:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שטף -דחוף - תגובה
חן לדרר04/11/2010חוסר שטף יכול להופיע באופן טבעי בהתפתחות לתקופות קצרות, .לרוב הילד אינו מודע לחוסר השטף הזה ולכן מומלץ להמשיך לפעול איתו כרגיל ואם התופעה נמשכת לפנות לאבחון קלינאית תקשורת (קראי פרוט והמלצות במדור שאלות נפוצות בפורום זה)
ברוב המקרים גם אין סיבה ברורה להופעת חוסר השטף.
את מתארת קשר ברור בין האווירה בבית למצב הדיבור במידה וקשר זה אכן ברור (בדקי האם באמת מגיב לכל שינוי בבית או שאתם פשוט מנסים למצוא הגיון לתופעה ומצמידים אותה לדברים אחרים) יש לשקול בדיקה והתערבות תחום הרגשי ואז כדאי להתייעץ עם פסיכולוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות דיבור הם מחלה?אמירה01/11/2010
שלום,
אני בת 60, עובדת במקום ציבורי. אני לוקה בהפרעות דיבור זה שנתיים, שלאחרונה החמירו. נוירולוג שלל את קיומן של מחלות דמנטיות מכל וכל. מה יכולה להיות הסיבה להפרעות? האם זו בעייה פסיכולוגית או פסיכיאטרית? ההפרעות הן: גמגום, החלפת אותיות , קושי במציאת מלה או החלפתה באחרת, שיבוש בהגיית מלים ארוכות ואותיות מסויימות, התקעות באמצע משפט, "חוסר כוח" לסיים משפט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות דיבור הם מחלה? - תגובה
חן לדרר04/11/2010האם עברת אבחון קלינאית תקשורת?
אם לא חשוב לעבור אבחון כזה , במקביל בשל ההופעה של תופעות שלא היו בעבר יש להתייעץ גם עם רופא המשפחה לגבי גורמים רפואיים נוספים אפשריים וכן לבצע בדיקת שמיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גמגםאולין01/11/2010
אני ילדה בת 12 ויש לי גמגום בשיעורים אני לא מצביעה ופוחדת לדבר בשיערים מה לעשות זה באמת מעצבן אף אחד לא מבין אותי מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גמגם - תגובה
חן לדרר01/11/2010אולין שלום
האם הלכת בעבר לטיפול של קלינאית תקשורת? על מנת לתת לך הצעות שיתאימו לך עליך לעבור אבחון קלינאית תקשורת והיא תמליץ מה יכול לעזור
בקשי מהוריך לקבל הפניה לאבחון מהרופא שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחמישה חודשיםנועה01/11/2010
דברן קטו מאוד, אומר אולי חמש מילים, מה- למים, תיתי לחתול, ביבי לכלב ( מזל שיש בבית בעלי חיים אחרת לא היה אומר מילה...) רהרה לספר ואבא.
אבא היא למעשה המילה היחידה שאומר שהיא מילה, כל השאר הן הברה שחוזרת על עצמה פעמיים.
אין לו בעיית שמיעה, בדקנו.
הוא מבין יפה, ויבצע פעולות כמו - תדליק את האור, תביא את הכדור , שים במקום, תן נשיקה וכו'.
האם לחכות עוד או לפנות לקלינאית תקשורת?
האם יש זה דבר שאפשר לעשות דרך הקופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחמישה חודשים - תגובה
חן לדרר01/11/2010אפשר לפנות לאבחון קלינאית תקשורת בכל גיל. מבחינתנו מילה כגון תיתי היא בהחלט מילה וטוב שאת סופרת אותה
בגילו של בנך הינו מצפים ליותר מילים ולכן רצוי לפנות כבר לאבחון (מה גם שהתורים לוקחים לרוב זמן)
בינתיים עודדו כל הפקה של קול גם אם אינו מילה. הקפידו על חזרות רבות ועל שמוש בשפה פשוטה (מבעים של מילה - שתיים) כאשר אתם פונים אלייו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגברת קולגבי פוליצר30/10/2010
האם ניתן לסייע לצעירה הלוקה בניוון שרירים אשר איבדה את קולה לאחרונה להגביר את הקול משמעותית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגברת קול - תגובה
חן לדרר31/10/2010ישנם מכשירים העוזרים בהגברת הקול במידת הצורך
מומלץ לפנות להתייעצות בנושא עם קלינאית תקשורת המתמחה בכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות דיבורמיכל28/10/2010
דר' שלום רב,
אני פונה בהקשר לאח שלי הסובל מסכיזופרניה, בן 24. כבר מספר חודשים הוא סובל מבעיות דיבור המתבטאות בקושי לפתוח את הפה לגמרי בשעה שמדבר, וזה נשמע ונראה כאילו הלסת ושריריה תפוסים. הפסיכיאטר אמר שזה נובע מהכדורים שלקח בעבר - INVEGA. היום הוא לוקח את ה"לפונקס"..
הפסיכיאטר שלו הפנה אותו לנוירולוג לגבי הבעיה, אך לא נשמע בטוח כלל שהנוירולוג יתן מענה לבעיה שיש לו..
איזו דרך טיפול אפשר לנקוט על-מנת לסייע לו??
ולמי אפשר לפנות?
בבקשה עזרתך!
תודה רבה רבה, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות דיבור - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור29/10/2010שלום מיכל
כאשר ישנו שינוי בדבור פתאומי עקב תרופה/ ארוע ... יש כן לפנות לנוירולוג והוא יפנה אותכם לפי הצורך לאבחון של קלינאית תקשורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה על ההברה הראשונהרוני28/10/2010
שלום לכן אני אמא לילד בן 3 ו4 חודשים.
בני החל לדבר נוקדם מאד (בגיל שנה ומצי הוא חכם ומפותח כבן 4 ) .
בגיל שנה ו 9 גמגם בגלל שחשב יותר מהר משיכל לדבר.
בגיל 2.9 במשך כשבוע בו אביו נעדר מהבית ללצורך עבודה הוא החל "להתקע" עם ההברה הראשונה של המילה,לדוגמה אאאאיך קוראים לך?
.כשאביו חזר והיה עימו זה חלף כלא היה.
כעת בגיל 3.4 בשבועיים האחרונים החל מידי פעם "להתקע" שוב למשל"קקקקקוראים לי איתמר" ולעיתים הוא מקרב את היד לפיו.כאילו מודע לקושי..
ישנם ימים בהם הגננת אומרת שהכל חלק(למשל היום) ,ואילו אתמול אמרה שהוא לא דבר חלק יחד עם זאת אחהצ היה בסדר פרט לפעם אחת בה נתקע כשפנה לחבר.
אציין כי אתמול כעסתי עלייו קצת בבוקר (סתם בגלל נושא כלשהו)בעלי אמר שזה בגלל מתח בבית ושלא כדאי שנתווכח כשהוא בסביבה(אציין כי היו מתחים ביני לבעלי מאז שנולד), האם הוא עד כדי כך רגיש?האם זה על בסיס רגשי?.,והמתח יכול לגרום לו לגמגם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא קיבלתי תגובה
רוני28/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה על ההברה הראשונה - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור29/10/2010שלום רותי
לפי תיאורך החזרות / ההיתקעות נעלמת וחוזרת כבר תקופה ארוכה
חשוב שבתקופה של חוסר השטף (החזרות וההיתקעות) להתייחס לדברים כפי שנכתב לגבי החוסר שטף.
האם המקור של החזרה על ההברה הוא רגשי או אחר , ? לא ברור ?
כדאי לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת מאחר ומדובר בתקופה ארוכה , ולפי אבחונה היא תייעץ לכם אם לפנות לייעוץ רגשי .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)