מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בדיבורשואלת25/09/2010
שלום,
אני בן 37. בשנתיים האחרונות אני מרגיש שממש קשה לי לדבר באופן שוטף. או שאני מדבר מהר מדי או שאי בולע את המילים. שמתי לב גם שכשאני מדבר השפתיים שלי לא נעות בחופשיות, כאילו אני מדבר רק בעזרת הלשון ומשהו עוצר את השפתיים מלנוע באופו מסונכרן עם הלשון בצורה שאשמע ברור. מה אפשר לעשות? זה מפריע לגמרי בתפקוד היומיום. בהרבה מצבים אני למעשה נמנע מלדבר כי קשה לי להתבטא בצורה ברורה ומובנת כתוצאה מהנ"ל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בתפקודי הדיבור
ענת תבור26/09/2010אנחנו לא מצפים לראות שינוי בתפקודי הדיבור בגיל המבוגר, ולכן צריך קודם כל לברר את הסיבה - פנה לרופא המשפחה שלך והתייעץ איתו לגבי בדיקות ובירורים בתחומים השונים שיכולים להשפיע על קשיים בדיבור.
במידה ולא יימצא פתרון רפואי, תוכל להגיע לאבחון קלינאי/ת תקשורת בכדי לעבודה על תפקודי הפה והדיבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי לא מצביעהאילונה21/09/2010
שלום וצהריים טובים,
ביתי בת שנה וארבעה חודשים. היא ילדה מאוד סקרנית, עקשנית, חייכנית וחברותית. מזהה את הקרובים לה. לא מוכנה להיות בידיים של אנשים זרים.מחייכת לאנשים שלא מכירה. היא נהנית ממוסיקה (מנענעת את הגוף לפי הקצב) ומתכניות טלוויזיה מסוימות.נותנת נשיקה כשמתבקשת לתת, לא עושה כפיים.מבצעת פעולה של נקישת שתי קוביות בידיים כאשר מתבקשת.מושיטה ידיים כאשר רוצה בידיים. מגיבה למילה: "לא" ומזהה את שמה. משחקת יפה עם צעצועים ועירנית לסביבתה.עושה ידיים למעלה כאשר מתבקשת, אציין שאינה מפיקה מילים אלא רק ממלמלת לדוג': באבא, דאדא, מאמא,נהנה. ביתי לא מצביעה על חפצים או על אנשים. כשושאלים לדוגמא איפה אור או איפה אמא היא מסתכלת על הדמות אך לא מצביעה.
האם יש פה איזשהי בעיה שדורשת אבחון או טיפול ?
אשמח לתשובתך המקצועית וחוות דעתך.
אמא של אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבעה
ענת תבור22/09/2010אפרת שלום,
הצבעה היא ג'סטה שמשרתת פעולות תקשורתיות (כמו בקשה, זיהוי, הפנייה לתשומת לב וכד'). בגיל של ביתך חשוב לזהות שפעולות תקשורתיות אלו קיימות. ז"א - מה היא עושה כשהיא רוצה משהו רחוק או גבוה שמחוץ להישג ידה, מה היא עושה כששואלים אותה איפה x?, האם מנסה להפנות את תשומת ליבכם למשהו רחוק ואיך היא עושה את זה?
פעולת ההצבעה עצמה דורשת גם התפתחות מוטורית וקוגניטיבית. ילדים מתחילים להצביע בגיל שונה בהתאם לבשלות ההתפתחותית.
במידה ואת רואה תגובות ויוזמות של ביתך לתקשורת (כפי שפורטה מעלה) בדרכים אחרות - כמו הפניית מבט מהחפץ למבוגר, סימן שמצליחה להביע את עצמה בדרך אחרת וזה מצוין.
בכדי לעודד הצבעה - הצביעו אתם על דברים רחוקים מהישג ידה, אך שעדיין יכולה לראות ואימרו את שמם. כששואלים אותה "איפה x?" לאחר שמסתכלת - הצביעו על הדבר בעצמכם ואימרו "הנה!".
שבו איתה עם ספרי תמונות והצביעו על התמונות וספרו מה רואים. נסו לשאול אותה אח"כ "איפה x?".
כשרוצה משהו, לאכול למשל, עימדו לידה, התכופפו עד לגובהה והצביעו לכיוון המאכל ואימרו את שמו, ואז הביאו לה לאכול.
במידה ועדיין מתקשה אפשר להתייעץ עם רופא הילדים מה מעכב אותה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי לא מצביעה - לאילונה
ריקי16/10/2010לביתי היתה את אותה בעיה שבהמשך גרמה גם לבעיה בדיבור - היה לה צורך במשקפיים ולא ידענו. גילינו זאת בעקבות שעורה שנוצרה בעין ופנייה לרופא עיניים שביקש שנפנה לבי"ח לבדיקה מקיפה ושם גילו כי היא זקוקה למשקפיים.
הייתי ממליצה בחום לבצע בדיקת עיניים אצל רופא מומחה לילדים - בהצלחה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לילך01/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי ועיכוב בדיבור - רקע גנטי ?אורנית זיו20/09/2010
שלום לכן
הנני אם לשלושה ילדים לכולם בילדותם בסביבות גיל 3 היה קושי בדיבור, קושי בהיגוי ובמשך שלוש שנים טופלו על ידי קלינאית תקשורת. בתי הבכורה כיום בת 8 שנים מדברת כיום יפה ובני בן ה-5 לומד עדיין עם קלינאית, כעת בני הצעיר בן השנתיים וארבעה חודשים
מתקשה בדיבור, ממעט בדיבור אך מבין הכל..
לבעלי בילדותו היה גמגום שנמשך עד גיל ביה"ס.
נראה לי שיש בסיס גנטי לקושי בדיבור בקרב ילדיי ? מה דעתכן ?
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בדיבור
חן לדרר20/09/2010אורנית שלום
בחלק מהמקרים של איחורים שפתיים ו/או שיבושי היגוי רבים נראית חזרה של התופעה בתוך משפחה
בהחלט כאשר יש כבר שני ילדים עם בעיה ידועה חשוב לפנות עם הילד השלישי מוקדם ככל האפשר לאבחון (כמובן כאשר רואים בעיה) כי בחלק מהבעיות טיפול מוקדם יכול להועיל מאוד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לפנות לקלינאית?
רוני28/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לפנות לקלינאית? - תגובה
חן לדרר28/10/2010בהחלט, באבחון כוונתי לאבחון קלינאית תקשורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוי בדיבור אצל בת שנתייםושלושה חד
לילך31/10/2010ביתי מבינה הכול ואומרת הכול, אבל בצורה מאוד לא ברורה.
חוץ ממני ומבעלי רוב המשפטים שהיא מדברת אנשים אחרים לא מבינים.
מחפשת המלצה על קלינאית תקשורת באיזור צפון הכנרת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוי בדיבור אצל בת שנתייםושלושה חד - תגובה
ענת תבור01/11/2010לילך שלום,
בגיל זה של ביתך תוכלי לפנות לאבחון במכון להתפתחות הילד בעיר הקרובה למקום מגורך או לאבחון פרטי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור לא ברור אצל נער בן 13.5
ענת01/11/2010שלום רב
בני כיום בו 13.5 והדיבור שלו לא "יפה" הוא מדבר מהר מאד עד שקשה להבינו.
בני החל לדבר רק בגיל 3 ומגיל 4.5. ועד 6 היינו בטיפול אצל רופא להתפתחות הילד ואצל קלינאית תיקשורת.
האם בגיל זה ניתן עדין לעזור לו לדבר יפה ונכון? יש שאמרו לנו שקצב החשיבה שלו כה מהיר עד שזה משפיע על הדיבר המהיר שלו. האם זה נכון?
אני אשמח מאד לקבל יעוץ ממך.
האמא החוששת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור לא ברור אצל נער בן 13.5 - תגובה
ענת תבור01/11/2010לענת,
ילדים רבים בגיל של בנך נוהגים לדבר באופן מהיר ולא ברור. ברגע שהדבר פוגע בתקשורת איתם (כשהם לא מובנים) זה בהחלט מצריך התערבות.
אני ממליצה לך לפנות לאבחון קלינאי/ת תקשורת - שם יתייחסו למובנות הדיבור שלו - הגייה, קצב דיבור ומאפיינים נוספים וימליצו במידת הצורך על טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםחנאן19/09/2010
שלום
יש לי בעיה בדיבור לא זוכרת בדיוק ממתי אבל בגיל 12 התחלתי להרגיש אותה לפני זה לא זוכרת אם היתה בכלל . יש הרבה מילים שאני לא יכולה להגיד בכלל ויש מילים שאני חוזרת עליהן הרבה פעמים אם אני מדברת עם אנשים שאני מכירה או עם קבוצה קטנה הגמגום חלש יש אבל חלש אבל אם אדבר עם קבוצה גדולה יש הרבה מילים שאני לא יכולה להגיד(יתכן שזה מחוסר ביטוח עצמי?! אבל בד"כ זה קורה אפילו עם ההורים שלי ועם הקרובים ..).
אני עכשיו בת 26 והדבר הזה מאוד מזיק לי בהרבה דברים במיוחד בראיונות עבודה ( יש לי תואר ראשון )אני מאוד מתקשה בראיון קבוצתי .
אני רוצה לשאול אם יש פתרון לבעיה זו ?!
אם יש פתרון תשלחי לי בבקשה לאן אפשר לפנות
האם פסיכולוג עוזר גם כן?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר20/09/2010חנאן שלום
בהחלט מומלץ לפנות לקלינאית תקשורת לאבחון וטיפול. לשם כך עליך לבדוק בקופת החולים שלך האם ממנים טיפול . אם כן הם יפנו אותך למכונים רלוונטיים. במידה ואינם ממנים טיפול עליך לפנות באופן פרטי
פסיכולוג בהחלט יכול להוסיף לטיפול. בטיפול ק"ת עובדים על טכניקות לשיפור שטף הדיבור והתמודדות עם קשיי השטף. פסיכולוג יכול לעזור בניית ביטחון עצמי וגורמים נוספים המשפיעים על שטף הדיבור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת גמגום
עומר23/09/2010שלום לך
ניתן למזער עד מאוד את התחושות שיש לך מהגמגום
שילוב של כמה סוגי טיפולים ידוע כמועיל מה שהיה לפחות אצלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בדיבורלי19/09/2010
ביתי בת שנה ושלושה חודשיים טרם מדברת אפילו לא אומרת אבא,מבחינת הבנה
היאמפותחת היו מספר מילים שאמרה ונעלמו,שעון היתה אומרת תק,לטייל אייתה,כל מה שהיא רוצה היא אומרת אא ומצביעה עם היד,כך שמבינים אותה
בגיל חצי שנה היא עברה בדיקת שמיעה ויצא תקין
האם כדאי לפנות לרופא ילדים כדאי לקבל הפניה לקלינאית תקשורת?או לחכות לגיל שנה וחצי.
תודה
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם רכישת הדיבור
ענת תבור20/09/2010לי שלום,
טווח הנורמה של רכישת המילים הראשונות הוא רחב. בשלב הראשוני בהחלט יכולות להופיע מילים או שנדמה שכך ולהיעלם (ראי תשובה לשאלה קודמת בפורום). האם יש לה מלמול?
מה שחשוב זה הדברים האחרים שתיארת - שהיא מביעה את עצמה בקולות ובג'סטות (כמו הצבעה), שמבינים מה היא רוצה, שהיא מבינה אתכם.
ישנם ילדים שרק בגיל שנה וחצי מופיעות אצלם מילים ראשונות וזה עדיין תקין אם שאר המרכיבים ההתפתחותיים טובים.
חכי עוד וחישפי אותה למילים בכל עת שמנסה להביע משהו ומפיקה קול במקום. עשו איתה משחקי קולות תוך כדי משחק (דגדוגים או הקפצות) והשמיעו קולות חוזרים - בום, הופ, ב-ב-ב, קולות חיות וכד'.
במידה ולא תראו התקדמות לקראת גיל שנה וחצי, התייעצו עם רופא הילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור בדיבור
לי20/09/2010הבעיה היא לא מלמלת הרבה,הכל אצלה אא,היא מבינה סיפורים ומשתפת פעולה.
איך לעודד אותה למלמל הבהרות?
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידוד הברות
ז'קלין סקרן מנסור20/09/2010שלום לי
כמו שנאמר בתגובה של ענת, תנסי לשחק איתה ותוך כדי משחק להפיק קודם כל תנועות שונות בנוסף ל /א/ שיש לה כמו /או = U / למשהו חם /אי -E / למשהו שהופיע פתאום /או = O / להפתעה או סתם לשחק כאילו מפחידים מישהו . אחכ ניתן להתחיל להוסיף כל מיני עיצורים כמו /ש/ למישהו ישן ו /מממ / למשהו טעים . אחכ לעבור להברות כמו / מו לפרה / מיאו לחתול / /הב לכלב/ /ביפ לאוטו /ו/טוט לרכבת/ וכו ......
ולהמשיך להגיד מילה קבועה כל פעם שהיא מצביעה : למשל מצביעה לצאת אז להגיד / אהה בחוץ , או אה לטייל ... / או אם מצביעה על בקבוק להגיד / את רוצה בקבוק והדגיש את המילה בקבוק/ וכו
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מילים יכולות להעלם?נועה19/09/2010
בני בן שנה ושלושה חודשים וגם ככה לא דברן גדול: אומר אמא, אבא, מים, דובי, וקורא לכלב בשמו. בשבועיים האחרונים חזר להגיד רק "אבא" , מפטפט המון אך אינו אומר מילים של ממש. האם יכולה להיות נסיגה באוצר המילים? האם העובדה שהחל גן חדש יכולה להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמות מילים
חן לדרר19/09/2010לאורך ההתפתחות לעיתים כאשר תחום אחד מתפתח השני עוצר מעט .
מאחר ומדבר בצמצום של 5 מילים לאחת וזמן קצר בלבד יתכן שזו הסיבה, בעיקר אם שאר התחומים נשארו כרגיל. אם בכל זאת לא תראו חזרה לכמות הקודמת בתקופה הקרובה יש להתייעץ עם רופא ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי עתיד הגמגוםרוחל'ה14/09/2010
שלום רב! פגשתי משהו בגיל 26 שיש לו בעיית גמגום והוא אמר לי שהוא התחיל לגמגם לפתע בגיל 8-9 ממשו שנבהל... האם זה אומר שזה כנראה באמת תמידי ושילווה אותו כל החיים וגם האם זה תורשתי וזה יכול לעבור לילדים?? אני לא יודעת אם יש להורים או לאחד מבני המשפחה שלו בעיה כזו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עתיד הגמגום
ענת תבור14/09/2010רוחל'ה שלום,
הסיבות לגמגום יכולות להיות שונות. גמגום יכול להיות גנטי ויכול גם להיות נרכש (למשל על רקע רגשי).
לגבי הבחור שפגשת, כאשר גמגום מופיע בגיל הצעיר ונמשך לאורך זמן, יש להניח שזה אכן ילווה אותו בחייו, כאשר חומרת הגמגום יכולה להשתנות בתקופות שונות. בנוסף, ניתן לטפל בכך ולרכוש הרגלי דיבור שיקלו על הגמגום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא ברור לי מאיפה לקחת
ארי15/09/2010שיש כמה סוגי גמגום?
אין שום הוכחה שיש דבר כזה גמגום על רקע רגשי,מלבד במקרים מאוד נדירים .
מצאו בערך 10 אחוז מהגנים שחושבים שאחראיים לגמגום,ויש יותר מחצי מהמקרים שמצאו עבר של גמגום במשפחה.
כל היתר זה ספקולציות,אף אחד לא יודע.
ההנחה היא שיש גורם גנטי לרוב המגמגמים לפחות.
הסיכוי לבן מגמגם להורה מגמגם עומד על 4 אחוז,אבל כשתופסים את הגמגום בזמן,
ניתן לחיות עם הנטייה לגמגם חיים נורמאלים ומלאים.
מה ששומעים ורואים בגמגום ברובו הגדול הוא הרגל נרכש מתוצאה של חיים של שנים עם גמגום,ובגיל צעיר קל יותר למנוע את התוצאה של הגמגום.
החלק הכי משמעותי בגמגום הוא מה שעובר במוחו של המגמגם,ובגיל צעיר החשיבה הזו פחות מפותחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים ושלושה חודשיםלירון12/09/2010
שלום,
בן שנתיים ושלושה חודשים, ילד מאוד מפותח מוטורית וקוגנטיבית. הוא מאוד תקשורתי, יוזם משחק משותף ובכלל הוא משחק מאוד יפה - יש המון מחשבה. למשל שמשחק בחיות בונה להן בית מלגו, מחליט על חלקים מסויימים שיהיו האוכל, דואג שיהיו לחיות חברים ועוד'. בנוסף מזהה צורות, צבעים, מרכיב פאזלים ועוד'.
עד לאחרונה די שקלנו לפנות לקלינאית תקשורת מכיוון שהיה פער בין יכולת ההבנה שלו לבין ההפקה של המילים. היה אומר מילים בנות הברה אחת כמו - עץ, עף, רץ וכו' ובנוסף מילים בנות שתי הברות אבל פשוטות להגייה כמו - עין, מים, אמא, אבא ועוד'.
את שאר המילים שהכיר היה אומר רק את ההברה האחרונה ולפעמים היה משתמש בהברה אה כדי להגיד מילים. למשל ביי היה אי או פסטה היה אומר - אה.
ממש היינו קרובים לגשת כבר לקלינאית ופתאום בימים האחרונים הילד לא מפסיק להגיד מילים חדשות ונכונות, אפילו כאלו שהן בנות 2 הברות. כמו - דגים, פסטה, אוטו, פיפי, נו נו נו ועוד'.
אפילו שמעתי אותו מנהל דו שיח עם הדג שלנו - דג בוא איול אוטו אש ( דג בוא לטיול באוטו החדש).
האם לאור ההתקדמות היית ממליצה לחכות או שעדיין מצבו מצדיק בירור? אם כדאי להמתין איך אפשר להמשיך ולחזק אותו ואיך אפשר להשים דגש על מילות קישור כמו - אבא ואמא (עד עכשיו אומר את זה כמילים בודדות אבא, אמא)
שאלה נוספת - עדיין לא אומר ש עם פתח ו ח עם פתח, כן אומר שששש ו חחחחח ( עם שווא) איך אפשר לעודד אותו להגיד את זה?
תודה מראש
וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ז'קלין סקרן מנסור12/09/2010שלום
טוב שיש התקדמות יפה מאוד : לפי דיווחך יש גם מעין משפטים קצרים וזה מה שחשוב . אחרי הופעת המילים והצירופים הוא הגיע למשפטים, ולפי התיאור נמא בשלב התפתחותי מתאים לגילו.
מצד ההורים אנו מבקשים שאתם תשחקו איתו ותחזרו על המילים שהוא אמר בצורה ברורה בלי לבקש שהוא יחזור על כך . בגיל הזה אנו לא מצפים להופעת קישוריות מעין ו החיבור או מושגי יחס כמו /על/ או /ב/ .אתם תמשיכו להשתמש רגיל למשל להגיד / אה - לנסוע באוטו / וזהו , הוא צריך לשמוע מלל נכון , ברור וקצר.
לגבי האותיות שהזכרת : בהתפתחות אנו רואים הגאים אלה סוף ההברה כמו שווא ולאט לאט הילד מתחיל לצרף אליהן תנועות ואז משלב אותם כפותח מילה או באמצע - סבלנות.
שוב , יופי על ההתקדמות שימשיך כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בן שנתיים וחמישה חודשיםקרן12/09/2010
רציתי לציין גם שבדיקת השמיעה יצאה תקינה אך יש נוזלים בשדה חופשי 15-20 דציבלים
הבנתי שה בתחום הנורמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה
ענת תבור13/09/2010התוצאות מעידות על ירידה מזערית בשמיעה, כנראה בהשפעת הנוזלים. זו אינה בדיקה תקינה ויש להמשיך ולעקוב גם אצל רופא א.א.ג. וגם בבדיקות שמיעה אחת לכמה חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחמישה חודשים לא מדבר כללקרן12/09/2010
בני בן שנתיים וחמישה חודשים לא מדבר כלל בשבועות האחרונות התחיל למלמל פה ושם אך לא בצורה ספונטנית ילד מאוד נבון מבין הוראות מבין עניין ועושה שימוש נכון במשחקים
אנחנו בטיפול אצל קלינאית פעם בשבוע וממה שהבנתי הוא סובל מדיספרקציה - יש לציין שמבחינה מוטורית הכל בסדר
שאלתי היא האם מספיק פעם בשבוע טיפול ומה זאת השיטה שאתם מפרסמים באתר? VML
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספרקסיה
ענת תבור13/09/2010לגבי כמות הטיפולים - זה משתנה מילד לילד וממשפחה למשפחה. חשוב להתייעץ עם הקלינאית המטפלת.
גם אם הטיפול הינו אחת לשבוע - חשוב מאד להמשיך בעבודה אינטנסיבית במהלך השבוע בבית.
לגבי שיטת VML - זו אחת מיני שיטות רבות. איננו מפרסמים אותה ספציפית בפורום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצי עיכוב בהתפתחות שפהקרן12/09/2010
שלום רב,
בני בן שנתיים וחצי לפני כחצי שנה עבר אבחון בהתפתחות הילד והפנו אותנו לאבחון של ריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת, באבחונים נאמר לנו שהילד אכן צריך טיפולים.
הוא מבין הכל אך אוצר המילים שלו דל, וגם המילים שנאמרות ברובן משובשות.
דבר נוסף שמטריד' אותי הוא שהילד נוטה להיקשר לפריטים מסוימים (לדוגמא ללבוש חולצות מסוימות או לישון עם הנעליים וכו') וכמו כן המשחקים שהוא בוחר הם משחקים קבועים כגון להכניס פריטים לקופסא ולמנות אותך, לשחק עם החיות אך לא משחקי דמיון אלא להעמידם בשורה ולהגיד את שמם.
האם פעולות אילו יכולות להעיד על בעייתיות נוספת עם הילד? אם כן מה? האם קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק יכולה לעזור בזה?
תודה ושנה טובה,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא המודאגת קרן
ז'קלין סקרן מנסור12/09/2010שלום
מהדיווח שלך אני מבינה שילדך כבר עבר אבחון ואני מצפה שהוא בטיפול , ולכן הכי נכון לשאול את הצוות המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת דיבורדבורה12/09/2010
שלום רב,
ברצוני לברר על מצב בו ילד בן 12, שהיה מצטיין בבית הספר וכד', השתתף בחוג דרמה ואף הופיע בפני קהל בית ספר,
לפתע הפסיק לדבר!
מגיב לשאלות שהוא נשאל, מבין את המתרחש סביבו, עד כמה שניתן לומר וכד', אך פשוט לא מדבר!
מה ניתן לעשות וכיצד ניתן לטפל בו??
להתייחסותכן אודה מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת דיבור
חן לדרר12/09/2010דבורה שלום
כאשר יש שינוי פתאומי בהתנהגות חשוב מאוד לברר את הגורם בשלב ראשון מומלץ לפנות לרופא משפחה שיברר יחד איתכם האם הברור צריך לפנות לכיוון רפואי או פסיכולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חן לדרר12/09/2010דבורה שלום
בנוסף אני ממליצה לבדוק בבית הספר האם היה ארוע כלשהו שגרם לשינוי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור לא מובן אצל בת 18פרי11/09/2010
בתי בת 18 .לאורך השנים בהיותה צעירה טופלה ע"י קלינאיות תיקשורת (הטיפול האחרון ניתן בגיל 14) ועם זאת עדין הדיבור יוצא נמהר, לא ברור כאילו היא מדברת בפה מלא אבנים. יש גם בעיה בהתאמת הטון והנימה לדברים שהיא אומרת.
באופן כללי התמונה המתקבלת מאופן הדיבור שלה מפחיתה מערכה שכן הדיבור נשמע מאוד לא אסטטי.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור לא מובן
חן לדרר12/09/2010פרי שלום
בכל גיל ניתן להמשיך ולשפר את הדיבר. מאחר ומדובר בשינוי לא קל של הרגלי דיבור חשוב שהצורך והרצון יגיעו מביתך מאחר וגם העבודה הקשה תהיה שלה.
כאשר היא תהיה מעונינת בכך צריכה לפנות שוב לאבחון ק"ת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום אצל ילדה בת שנתיים וחצירותי10/09/2010
בתי חוזרת על ההברה הראשונה והשניה מספר פעמים כמעט בכל מילה, זה מאד בולט. התופעה התחילה לפני כשבועיים. לפני כן, היא דיברה באופן שוטף ובשפה עשירה יחסית לגילה. היא לא נראית מוטרדת מזה. ראיתי שאתם ממליצים לחכות שבועיים שלושה, אבל בדפי המידע של אמב"י הם אומרים שכדאי להתחיל לטפל מיד. זה קצת בלבל אותי, מה עדיף? לחכות חודשיים שלושה, ואז לגשת לאיבחון, או לגשת כבר עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר12/09/2010רותי שלום
ההבדל טמון בגיל הילד. אנחנו דרך אגב המלצנו לחכות חודשיים - שלושה מאחר שהתופעה שאת מתארת בדרך כלל אינה גמגום אלא חוסר שטף התפתחותי
כפי שמתואר במדור שאלות נפוצות באתר זה תשומת לב יתרה לדיבור בתקופה כזו יכולה רק להחמיר את המצב ולכן איננו ממליצים על טיפול בשלב כזה במיידי.
אם אינך רגועה בכל זאת באפשרותך לפנות לאבחון קלינאית תקשורת שתתן לך הדרכה יותר אישית וספציפית ותמשיך במעקב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוי דיבור??דנה07/09/2010
היי, בשלוש השנים האחרונות החלה אצלי תופעה מוזרה, בזמן דיבור אני הופכת את המשפטים או שסתם יוצאות לי מילים שלא קשורות למשפט שאמרתי. זה גורם לי להרגיש מטומטמת וליד אנשים חדשים אני ממש חייבת לשים לב למה שיוצא לי מהפה. אין לי מושג למי עליי לפנות ובכלל אולי זו בעיה ניאורולוגית שעד לפני שלוש שנים לא היתה קיימת בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בדיבור
ענת תבור07/09/2010כל תופעה שקורת פתאום ולא צפויה - שווה בירור. בהחלט מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה / נוירולוג לגבי התופעות שאת מתארת. לאחר הבירור הרפואי, ניתן לפנות לאבחון אצל קלינאית תקשורת בכדי לעזור לך במידת האפשר להתמודד עם המצב החדש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוי דיבור??
דנה07/09/2010תודה. קבעתי תור לניאורולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)