מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמגום ותורשהרותם24/03/2011
שלום,
בת 32 עם הריון ראשון שבוע 15.
אח של בעלי מגמגם האם תופעה כזו יכולה חלילה לעבור לילדים שלנו?
יש לציין שעשינו בדיקות גנטיות וברוך השם הכל בסדר
אך עניין של ליקויי דיבור שכזה לא כלולו בבדיקות...
בנוסף, עד כמה שידוע לי, לבעלי היה בעיה קטנה בדיבור
אך שהיא קטן הלך לקלינאית תקש' וזה הסתדר ( היה לו שינוי בהברות..)
לי שהייתי קטנה גם הייתה איזהשהיא בעיה והיא נפתרה אצל קלינאי תקש'.
האם יש בדיקה שיכולה לבדוק את זה עוד בעודי בהריון או אחרי..?
סליחה של השאלה ההיסטרית זה מדאיג אותי
אשמח לקבל תשובות ל -2 השאלות..
בתודה מראש
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום ותורשה - תגובה
חן לדרר24/03/2011רותם שלום
יש נטייה לגמגום לחזור באותה משפחה אך יש גם מקרים רבים שבהם זה לא קורה. אין בדיקה הבודקת נושא של דיבור בהריון או אחריו.
בכל מקרה לכל ילד עשויה להיות בעיית דיבור ובכל זאת רוב היחדים מתפתחים היטב.
מומלץ להשתדל לא לדאוג מכך כיום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמירת מילים ללא כוונהשרון22/03/2011
בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי אומרת מילים אחרות במקום המילים שהתכוונתי להגיד. לעתים אפילו מספרים מסויימים במקום מילים...
חשוב לציין שזו הייתה תקופה לחוצה מאוד מבחינת לימודים ועומס של המון דברים לזכור ולעבד.
אבל האם זה מראה על בעיה והאם יש משהו שאפשר לעשות בנידון כדי להימנע מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמירת מילים ללא כוונה - תגובה
חן לדרר23/03/2011אשר מופיע שינוי משמעותי בדיבור חשוב לבצע ברור רפואי ולכן מומלץ לפנות לרופא המשפחה שלך ולהתייעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשיםלימור14/03/2011
שלום,
בני בן 10 חודשים מאוד חייכן (אבל גם רגזן...), אוהב מוזיקה וטלויזיה. מפותח מאוד מבחינה מוטורית והקדים את גילו בהרבה (התהפך מגב לבטן בגיל 4 חודשים, זחל בגיל 6 חודשים, עומד עם רהיטים מגיל 7 חודשים). עושה בעיות עם אוכל מוצק. יודע איפה אור (מסתכל), נותן נשיקה, עושה שלום, לפעמים מוחא כפיים, נוגע באף שלי עם האצבע כשאני שואלת איפה אף. אני דואגת מבחינת התפתחות השפה שלו: הוא אומר בווו, אבווו, בוווב, יאבווו, מיילל וצועק. המגוון שלו מאוד דל אבל מה שיותר מדאיג אותי זה שהוא "תקוע" על זה כבר חודש וחצי ולא מכניס מילים חדשות לאוצר המילים שלו. הוא משתמש במילים האלה כדי לתקשר (בתגובה למשהו, כשהוא מתלהב למשל). תופעה מטרידה נוספת היא שהוא דופק על כל דבר עם היד... הוא לא מחקה אותי כשאני עושה "ידיים למעלה" אבל כן מחקה אותי בצורת משחק (מצילתיים למשל).
האם זה נשמע חשוד? מתי כדאי להתייעץ עם קלינאית תקשורת אם בכלל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 10 חודשים - תגובה
חן לדרר23/03/2011לימור שלום
בכל מקרה של דאגה מומלץ להתייעץ. ניתן להתייעץ עם רופא הילדים או עם קלינאית תקשורת. בגיל 10 חודשים זה עדיין תקין לא לדבר. אנחנו כן מצפים להופעת הברות חזרתיות כגון פהפה, בהבה, מהמה וכו'. במידה ומגוון הצלילים נשאר על ב' בלבד אז הדבר שווה בדיקה
בשלב ראשון מומלץ לבצע בדיקת שמיעה
כמו כן חשוב להתרשם מהתקשורת הכללית - האם יוצר קשר עין, האם משתמש בתנועות גוף, הבעות פנים וצלילים השגת רצונותיו וכדומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלוש מגמגםשוש14/03/2011
שלום
בני החמוד והמקסים אמר כמה מילים כבר בגיל 6-7 חודשים (אבא, אמא, על הידיים, מטרנה ועוד) אבל אז הוא הפסיק כמעט לגמרי, וכמעט ולא דיבר בכלל עד גיל שלוש למעט מילים ספורות בעיקר אבא אמא ו-מה? (בדיקות שמיעה תקינות). לאחרונה הוא התחיל קצת לדבר (הגננת אמרה שכדאי לבדוק, הוא עבר בדיקת התפתחות ושפה וכו' ונאמר לנו שהכל בסדר) אבל הוא מגמגם הרבה פעמים, הוא נתקע על המילה הראשונה ואז פתאום אומר משפט שלם. למשל אומר: "אן אן אן אן אני אני אני אני אני אני אני רוצה ללכת לשחק היום בטרקטור הצהוב בגן שעשועים". (יש לציין, אני לא יודעת אם זה קשור או לא, אבל שנה שעברה הוא היה הכי גדול בגן בחברת ילדים צעירים ממנו, וכעת הוא הכי צעיר בגן, מאז שעבר לגן עם הילדים המבוגרים יותר כרונולוגית ממנו הוא התחיל לדבר, אבל אז הוא התחיל גם לגמגם)
מה עושים?? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שלוש מגמגם - תגובה
ענת תבור14/03/2011שוש שלום,
תראי תגובה מפורטת שלנו בתשובות לשאלות נפוצות על חוסר שטף וגמגום.
בכל מקרה, תמיד תוכלי לפנות לאבחון קלינאי/ת תקשורת, שם תוכלי לקבל המלצה לטיפול או לא, יעוץ והדרכה בהתאם לצורך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות הדיבור לתינוק בן 11 חודשיםרונן14/03/2011
שלום,
בני בן ה- 11 חודשים עדיין לא משמיע הברות, אלא רק מילמולים וקולות.
מה ניתן לעשות כדי לעזור לו להתקדם?
תודה
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות הדיבור לתינוק בן 11 חודשים - תגובה
חן לדרר14/03/2011רונן שלום
יש לוודא שהשמיעה תקינה - בקשו מהרופא המטפל הפניה לבדיקת שמיעה
במקביל מומלץ לתת גדם טוב של דיבור - לדבר אליו במילים בודדות ולא משפטים, לשחק משחקי צלילילם - כך למשל כאשר דופק עם כף להגיד כל פעם בום וכן הלאה צלילים פשוטים ויומיומים (הופ, אוי, צלילי חיות וכו')
האם שאר ההתפתחות טובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה חן, גם בשאר ההתפתחות איטית
רונן14/03/2011הוא זוחל על הגחון ואם שמים לו צעצוע מרוחק הוא זוחל אליו.
הוא גם עושה בעיות עם אכילה של מזון מוצק. אוכל רק דניאלה וגרבר פירות ואם שמים לו בפה ביצה או פירה למשל הוא מתחיל לצרוח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה חן, גם בשאר ההתפתחות איטית - תגובה
חן לדרר14/03/2011באופן כללי ההתפתחות מתקדמת בכל התחומים ומהתאור שלך גם המוטוריקה גבולית. מומלץ להתייעץ עם רופא הילדים שלכם ואלי לפנות לאבחון בהתפתחות הילד שם יוכלו לתת לכם הדרכה יותר מקיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן שנה ושלושה חודשיםאריאלה11/03/2011
שלום רב בני בן שנה ושלושה חודשים לא מדבר כלל. לא אומר אמא אבא הייתה תקופה שהיה קורא לאבא דאד שזה חלף לאחר זמן גם כמעט ולא נשמעת גיבריש תוך כדי משחק, הוא שומע הייטב מבצע הוראות פשוטות של תביא תיקח אפילו אם זה מחדר אחר. עושה ביי, נשיקה באוויר מוחא כפיים לא עם הראש אם אינו רוצה משהו. יודע איך עושה כלב חתול נמר. יודע איך לקראו לחתול. יודע להצביע על כל חפץ שאגיד לו כולל חיות או משחקים בספרים. רוב התקשורת שלו היא בהצבעה על חפצים שהוא רוצה והשמעת קול של צעקות שאראה מה הוא רוצה. ההתפתחות שלו תקינה לחלוטין פרט לעניין השפה. התחיל ללכת מוקדם בגיל 11 חודשים, התפתחות מוטורית תקינה אף מהירה לגילו. מרכיב בניין מקוביות, פרמידות צורות לתוך התאים שלהם לפי צורה.
השפה המדוברת בבית היא רוסית אבל טלויזיה רואה בעברית כמו גם לפני חודשיים נולד לו אחר ואולי יש קשר לרגרסיה הזאת ולחוסר ההתקדמות?
מתי עליי לפנות לקלינאית תקשורת? האם זה משהו חריג? ואיך אני מוצאת קלינאית תקשורת שדוברת רוסית באופן פרטי לא דרך הקופות חולים כי המערכת בריאות מאכזבת ברמות שלא ניתן לתאר. לחכות 3-4 חודשים לתור?! לא ניראה י הגיוני אני מעדיפה לבדוק את הילד באופן פרטי ולקבל הכוונה בעת הצורך.
אשמח לתשובה בהקדם תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט בן שנה ושלושה חודשים - תגובה
חן לדרר13/03/2011קלינאית תקשורת תוכלי לאתר דרך אגודת קלינאיות התקשורת בישראל
בגיל של בנך הינו מצפים לפחות למנספר מילים (כולל צלילי חיות או מילים לא מדויקות) אם אין אז שווה לפנות לאבחון.
במקביל יש לבצע בדיקת שמיעה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
אריאלה13/03/2011הוא יודע לחקות חיות ולקרא לחתול שלנו קיססס כשאני אומרת לו תקרא לו האם זה נחשב למילים או צלילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
חן לדרר13/03/2011זה נחשב למילה אם הוא אומר זאת מעצמו ולא רק להוראה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת...מירית11/03/2011
בני בן 11 חודשים מתוקן (נולד פג שבוע 27) זוחל על 6,עומד עם תמיכה ברהיטים, מנסה לבנות מגדלים, חייכן, ממלמל בה, בה, בה, אבא, דה,דה, גה, גה, ולפעמים מה, מה, , עונה לשמו, מבין- שים בפנים, תוציא, מבין- איפה הדובי? והולך לחפשו למשל, איפה הספרים, איפה השעון ועוד. יודע לנופף לשלום, למחוא כפיים, לעשות "טובה" לבובות. מתייחס אחרת לכל אחד מבני המשפחה, מאוד יוצר קשר, אנו מבינים אם הוא לא רוצה משהו- הוא מפנה ראש הצידה.
השאלה שלי- הוא לא מצביע על חפצים ולא מחקה קולות שלנו למרות שבדיקת השמיעה תקינה ואין נוזלים באוזניים.
האם עליי לדאוג? גם לזחול התחיל יחסית מאוחר? האם כדאי לטפל?
עד מתי מצפים לראות חיקוי והצבעה?
תודה רבה על התשובה וסליחה מאוד על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת... - תגובה
חן לדרר13/03/2011מירית שלום
הצבעה מופיע סביב גיל 9 חודשים עד שנה ולכן זה עדיין סביר. חשוב לראות שיש כל הזמן התקדמות ומתחילות גם להופיע מילים (אפילו מילים תינוקיות כמו הם לאוכל או מילים חלקיות כגון BU לבקבוק).
אם אתם רואים שאין התקדמות רבה בשלושת החודשים הקרובים אז שווה לפנות לאבחון
בכלל כפג יש מקום לשקול מעקב התפתחותי בהתפתחות הילד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מירית13/03/2011תודה רבה על התגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקשורת תומכת חלופיתדנה09/03/2011
שלום אני אמא לילד עם CP 4 גפיים
הוא אינו מדבר ויש לו עיוורון קורטיקאלי
בתוכו מסתתר גאון קטן את זה רואים מיד
אני מחפשת קלינאית תקשורת שתעבוד עם בני באופן פרטני
האם יש לכן המלצה על מישהי אני ממש אשמח כי מאוד קשה למצוא
אנחנו מאזור הדרום
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת תומכת חלופית - תגובה
ענת תבור09/03/2011תוכלי לפנות לאגודת "צעד קדימה" אשר נותנת מענה חינוכי ומקצועי לאוכלוסיית ילדי ה CP. בנוסף, קיימים עוד מרכזי טיפול וגנים ברחבי הארץ שיוכלו לעזור לך בהפנייה מתאימה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנתיים אמור לדבר?קרן08/03/2011
היי,
בני בן שנתיים ועדיין אינו מדבר.
הוא אומר מילים כמו - אמא, אבא, דור (כדור), ניים (עייניים), יובל (יובל המבולבל), בוא, קום ועוד מילים. כשאני שואלת שאלות הוא מבין ועונה בכן ולא.
אציין גם כי אנו מתגוררים בחו"ל והוא בגן שדובר את השפה המקומית. בשפה זו הוא גם מבין הכל ואומר מספר מילים כמו "לא רוצה".
האם זה בסדר? האם אני צריכה לדאוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנתיים אמור לדבר? - תגובה
ענת תבור09/03/2011קרן שלום,
לקראת גיל שנתיים בממוצע (חשוב לזכור שטווח הנורמה רחב) ילדים מתחילים לצרף שתי מילים יחד לצורך הבעה מעט יותר מורכבת. ידוע כי ילדים דו-לשוניים אשר צריכים לבנות שתי מערכות שפה נפרדות מראים איחור קל ביחס לדוברים חד-לשוניים אשר צריכים להתמודד עם מערכת לשונית אחת בלבד, לכן טבעי שיקח לבנך קצת יותר זמן. חשוב לעקוב ולראות שלאורך הזמן אוצר המילים עולה ומתחילים צירופי מילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בליקוי דיבור למבוגריםעידו07/03/2011
שלום,
אני בן 28 ובילדותי טופלתי על ידי קלינאית תקשורת בגלל תופעה של "בליעת מילים" והגייה לא נכונה של אותיות שורקות. רוב הבעיות טופלו בזמנו אך עדיין נותרה בעיה מסוימת בהגייה של אותיות שורקות. איני יודע מדוע הופסק הטיפול בזמנו.
שאלתי היא האם מבוגרים מטופלים ברמה הזו? היכן ניתן לקבל טיפול? האם קופת החולים ממנת טיפול? מהו אורך התהליך?
בתודה מראש
עידו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בליקוי דיבור למבוגרים - תגובה
ענת תבור07/03/2011היתרון בטיפול אצל אנשים בוגרים (על אף החסרון שבקושי בשינוי הרגל) - הוא שיש להם מוטיבציה לשינוי. לכן, אם חשוב לך לשנות את הדיבור - מומלץ לפנות לאבחון קלינאי/ת תקושרת.
טיפול תוכל לקבל אצל מכון/ קלינאי/ת תקשורת באופן פרטי או דרך מכון שעובד בהסדר עם קופ"ח.
תוכל לברר בקופ"ח שלך אם גם כבוגר הנך זכאי להשתתפות בתשלום - אולי דרך הביטוח המשלים.
אורך הטיפול תלוי כמובן בקצב התרגול וההתקדמות שלך ויכול לקחת כ-10-20 טיפולים בערך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור אצל ילד בן שנה ועשרה חודשיםקרן06/03/2011
שלום,
בני בן שנה ועשרה חודשים. יש לו אחות גדולה בת שלוש וארבע ח'.
מבין כל דבר שמדברים איתו. ישנם מקרים שאני ובעלי אומרים משהו ביניינו, לדוגמא: "מה נכין לאכול?" והוא מייד אומר: "פסטה" או "אולי נרד לפארק?" והוא מייד לוקח את האופניים שלו לדלת ועוד הרבה דוגמאות נוספות.
כל דבר שהוא נשאל/ נדרש הוא מייד מבצע. יש לו אוצר מילים בסיסי שאותו הוא מבטא יפה, לדוגמא: אבא, אמא, פארק, מים, דג, סוס, כלב: "הב הב", ברווז: "גע גע" תיש, יונה, "ישן", "שמש" "סיר" (סיר אוכל) שמות של ילדים מהגן וכו'.
אך את רוב הדברים הוא אומר את הסיומות של המילה לדוגמא: "אופנים" "ניים", "כרית"="רית" מכונית = "נית" חתולה: "תולה" ציפור = "פור" שמיכה: "כה", סירה= "רה", משפך :"פך", מסננת: "ננת"
בצירופי מילים, הוא אומר: "לא יפה אמא" = "או יפה אמא"/ אבא וכו, "אמא קח", "מעלית בואי", תביאי לי: ,הביאי לי", לא רוצה: "או רוצה".
כששואלים אותו את שמו יודע להגיד את שמו ואת שם המשפחה, יודע לבצע את השייכות :"שלי" "אני".
בטיפת חלב אמרו לי שזה לא מספיק לגילו, ושהוא צריך להצליח לדבר משפטים עם לפחות שני מילים. שלחו אותי לבדיקת שמיעה ויעוץ אצל קלינאית תקשורת.
לדעתי, הילד בסדר גמור, יחד עם זאת מהרגע שאמרו לי את זה אני אבדתי את הבטחון שלי לגביו. אשמח לדעת האם נשמע שהתפתחות השפה מתאימה לגילו, ואם לא - מה ההמלצה.
בברכה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור אצל ילד בן שנה ועשרה חודשים - תגובה
ענת תבור06/03/2011אני מסכימה איתך ששפתו כעת מתאימה לגילו ואין צורך בבירור מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלה פתאומית של גמגום - ילד בן שנתליאור03/03/2011
שלום רב,
הבן שלנו, בן שנתיים וחצי (כמעט), החל לגמגם באופן פתאומי וזאת לאחר תקופה בה החל לגבש משפטים שלמים ללא כל הפרעה בדיבור.
הפתאומיות הבלתי מוסברת הזו, מדאיגה אותנו מאד!, בייחוד לנוכח 'הופעתה' ביום אחד אחרי שאספנו אותו מגן הילדים.
נשמח לקבל כל מידע בנושא ספציפי זה, בייחוד מאנשי מקצוע ו/או בעלי ניסיון.
תודה מראש,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלה פתאומית של גמגום - ילד בן שנת - תגובה
ענת תבור06/03/2011תוכלו לקרוא תגובה לתופעה זו בתשובות לשאלות נפוצות. בנוסף, תוכלו לקבוע פגישת יעוץ אצל קלינאי/ת תקשורת בכדי לקבל יעוץ מפורט ומותאם אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחציגלית03/03/2011
הבן שלי שהוא בן שנתיים וחצי. מבין דברים אבל יש לו בעיה ביכולת להתבטא.. קשה לו להגיד את המילים ס. וח' .
וכשהלכתי לקופת חולים אמרו לי שמגיל 3 אפשר ללכת לקלינאי תקשורת. שנה הבאה הוא יהיה בגן ואני לא רוצה שתהיה לו בעית תקשורת עם הילדים.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וחצי - תגובה
חן לדרר06/03/2011גלית שלום
הגייה לא תקינה של ס' וח' בדרך כלל אינה פוגעת בתקשורת , מה גם שחרוב הילדים בגילאים האלו יש שיבושים
לקלינאית תקשורת אפשר להגיע בכל גיל אך אם השיבוש תואם גיל היא לא תטפל (ישנם שיבושים שמתאימים אפילו עד גיל 6)
בגדול מומלץ לא להתייחס לשבוש, לתת לילד דגם דיבור תקין (כלומר לא לחקות את השיבוש שלו) אך בצורה חיובית מבלי לעורר את מודעותו לשיבוש
אם מדובר בשיבוש אופיני לגיל אז סיכוי רב שהוא יעבור מעצמו עם הזמן
אם תפרטי מה השיבוש אוכל לתת פרטים יותר מדויקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי לילד בן 7 לבטא את עצמותקווה02/03/2011
שלום בני בן 7, בעבר לפני כ 5 שנים טופל במשך 2-3 שנים אצל קלינאית תקשורת מטעם שרותי כללית, ואכן חל שיפור ניכר בדיבור של הילד אך כעת הוא מראה קושי להביע את עצמו בע"פ.
כשהוא קורא הוא קורא יפה ורצוף (כיתה א') אך כשהוא מנסה להביע רעיון או סתם לספר חוויה שהוא חווה, הוא מתקשה לעשות זאת ו"נתקע", דבר הגורם לו להתסגר בתוכו ולהמעיט בדיבור שמא יתקשה לכן הוא מעדיף מלכתחילה לא לעשות זאת.
אודה לך אם תתן עצות להמשך טיפול
בברכה,
תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לילד בן 7 לבטא את עצמו - תגובה
חן לדרר06/03/2011תקווה שלום
חשוב לעשות אבחון של קלינאית תקשורת כדי לראות מה הגורם לקושי שאת מתארת. בתום האבחון ימליצו לכם גם על הטיפול המתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםאורנית02/03/2011
שלום
אני בת 24 אני לא יודעת איך לקרוא לבעיה שלי בשם גמגום או חוסר שטף או ליקוי דיבור יחסית זה התחיל בגיל מאוחר בגיל 8 או 11
אחותי ואבא שלי גמגמו מאוד קשה כל מילה נגיד ל ל ל לככת
אבל זה עבר להם והם מדברים שוטף רגיל כמו כולם
ואצלי זה נשאר נחנו מדברים 2 שפות רוסית ועברית וכשאני מדברת ברוסית נגיד אני שוכחת מילים אני מתבלבת במילים וכשאני רוצה להגיד משהו לא משנה באיזה שפה אני פשוט נתקעת
אז מה זה בדיוק אצלי? אני לא חוזרת על המילים או על ההברות הם פשוט לא יוצאות לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום - תגובה
חן לדרר06/03/2011קרן שלום
אבחון צריך לעשות בצורה מעמיקה ומסודרת וכמובן שלא ניתן לתת לך אבחנה על סמך הפרוט פה. יכולות להיות סיבות רבות למה שאת מתארת ובהתאם לכך גם המלצות שונות להתמודדות וטיפול
אני ממליצה לך להגעי לאבחון קלינאית תקשורת כדי שתקבלי את מלוא המידע ותוכלי להחליט מה ברצונך לעשות בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)