פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמגום ומה כדי לעשות לגבי זה
    גיא
    20/02/2011

עשיתי קצת מחקר היום באינטרנט
    שאלתי שאלות בפורומים והסבירו לי שבגלל שאני מגמגם קל והבעיה שלי הרבה הרבה יותר פסיכולוגית מאשר פיזית אז כדאי ללכת לפסיכולוג....ואז שאלתי עוד שאלות והמליצו על פסיכולוג קוגניטיבי התנהגותי.....ואני רוצה לשלב קלינאית תקשורת....
    האם יש הבדל בין פרטיים לבין קופות חולים? האם ההבדל הזה הוא משמעותי? ואיך אפשר למצוא בקופות חולים אנשים מוכשרים לפחות ברמה של הפרטיים....
    שהייתי קטן הלכתי לקלינאית בגיל 16 והיא עזרה לי אבל לא פתרה תבעיה בכלל
    היא עבדה איתי על נשימות וזה ממש חשוב אבל הבעיה שלי היא הרבה יותר פסיכולוגית תסכול עצבים מתח וכל מה שנוגע לאחרי או לפני שאתה מגמגם....
    תני לי פתרונות בבקשה
    אתן יכולות להמליץ לי על קלינאיות תקשורת טובות שבאמת יפתרו לי תבעיה?
    דרך אגב אני היום בן 22(אפשר ללכת לקלינאית בגיל 22 דרך קופת חולים?)
    שמעתי על תרופה חדשה בקשר לגמגום בשם פגקלון....האם אפשר להשיג אותה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמגום ומה כדי לעשות לגבי זה - תגובה

חן לדרר
    21/02/2011

שלום גיא
    פעמים רבות הטיפול המומלץ בגמגום הינו טיפול קלינאית תקשורת ובמקביל טיפול פסיכולוגי. בשלב ראשון צריך אבחון קלינאית תקשורת ואז יוכלו להציע לך המשך
    ברוב הקופות ממנים טיפולי גמגום בכל גיל, ישנן שיטות טיפול שונות - חלקן מתמקדות יותר בטכניקות שטף ואחרות מות גם דגש על תחושות, המנעויות וכו'. תוכל לראות פרטים על שיטות שונות באמב,י (ארגון מגמגמים בישראל). אין אפשרות לתת המלצה ספציפית של מטפל אך באופן כללי יש ק"ת שמתמחות בכך בקופה ובאופן פרטי. באופן פרטי יש לך יותר אפשרות בחירה וגם העלות בהתאם
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    אביטל
    18/02/2011

ביתי בת השלוש בעוד חודשיים,מדברת ברור ועם אוצר מילים נפלא הדבר היחידי אין לה ריש בלקסיקון.... היא אומרת למד במקום האות ריש.? האים לחכות? דורש טיפול? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

חן לדרר
    20/02/2011

באופן כללי ר' יכולה להרכש באופן טבעי עד גיל 4. ההחלפה לצליל ל' אינה אופינית בקרב משפחות דוברות עברית (האם אתם דוברי רוסית גם?) אך מאחר ומדובר בשיבוש יחד כדאי לחכות עוד מספר חודשים לפני שפונים באבחו
    בינתיים מומלץ לא להתייחס לשבוש , לתת דגם טוב של הגייה ולבצע בדיקת שמיעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אביטל
    20/02/2011

בקשר לביתי שמחליפה ריש בלמד אנחנו דוברי עברית, בעלי דובר ספרדית ואצלו הריש ברורה יותר מכל אות אחרת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהתפתחות בשפה
    רוית
    17/02/2011

שלום,
    ילדי בן שנתיים ו5 חודשים,יודע להגיד 70 מילים עדיין לא בצירופים כלומר,אומר רק אבא בוא,אבא מים,אבא דני,אבא אביב (זהו שמו) אבא עבודה אמא בואי,אמא מים אבל לא יותר מורכב מזה.אני רוצה לציין שאני התחלתי לדבר בגיל שנתיים ו7 חודשים וכך גן בעלי.אינני חושבת שיש לו ביית שמיעה מכיוון שהוא שומע אותי לוחשת לו מילים כמו כפית או כוסית ומבדיל בינהן,קוף או כוס בלחישה ומביא לי את מה שאני מבקשת (אני גם מסתירה את הפה),הוא שומע שמכונית מגיעה לחניה גם כשהוא בחדר ורץ לדלת ויודע לעשות קולות של כל החיות לכן אינני חושבת שיש לו בעיות שמיעה (וגם עשו לו בדיקה בטיפת חלב ויצא תקין.)מה עלי לעשות?,למי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בהתפתחות בשפה

הוספת תגובה

• המשך

רוית
    17/02/2011

רציתי להוסיף שהוא מבין את כל הפעולות שאומרים לו,מבצע הכל גם שאני אומרת לו תביא את המכנסיים האדומים מהארון ואת החולצה הלבנה מהמגירה.
    בנוסף הוא מאוד חברותי ופעיל בגן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ענת תבור
    18/02/2011

מכיוון שהתפתחות שפה פעמים רבות גנטית ושניכם כהורים התחלתם לדבר מאוחר, סביר להניח כי זה גם מה שיקרה לבינכם.
    כאשר ההבנה והתפקוד התקשורתי טובים ומתאימים לגיל, אפשר לחכות עוד מספר חודשים ולראות אם יסגור את הפער.
    חשוב לשים לב שיש התקדמות ושאכן מגדיל את אוצר המילים ההבעתי ואת מספר הצירופים.
    במהלך ההתנהלות איתו, הקפידו לחזק את דבריו עם מעט הרחבה כדי לתת לו דגם דיבור מתאים - מספיק קצר, כדי שיהיה מסוגל לחזור אחריו ומספיק ארוך כדי ינסה לעורר התקדמות. למשל, אם אומר "אבא אוטו", לענות: "נכון, אבא נוסע באוטו" או "כן, זה האוטו של אבא" - על-פי התוכן שאליו התכוון וכד'. במידה ותרצי להיות בטוחה ששמיעתו תקינה לגמרי, תוכלי לפנות אל רופא המשפחה ולקבל הפנייה למכון שמיעה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רוית
    18/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    שלי
    16/02/2011

תינוק בן 3 חודשים.התחיל למלמל ומתנהג כרגיל.
    עבר בדיקת שמיעה כשגרה מיד לאחר הלידה בתינוקיה שיצאה תקינה.
    לפני שבוע אחות טיפת חלב שמה לב כי אם משמיעים לו עם רעשן באוזן שמאל הוא מטה את ראשו לכיוון הצליל ואילו לאוזן השניה הוא אינו מטה את ראשו.
    שמתי לב גם בבית שאינו מגיב לאוזן ימין.
    האם כדאי לבצע בדיקת שמיעה למרות שיצאה תקינה בב"יח?
    האם בגיל כזה הוא כבר אמור להגיב לצלילים ולהטות את ראשו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

חן לדרר
    17/02/2011

בגיל כזה אנחנו מחפשים בעיקר תגובת הקשבה המתבטאת בפתיחת עיניים, מצמוץ, הגברת מציצה וכו'
    יחד עם זאת מאחר ויש תגובה של הזזת ראש לצד השני חשוב לבדוק את השמיעה במכון שמיעה (זאת בתנאי שאין בעיה כלשהי בתנועה בצוואר)
    בדיקת סינון ילודים אומרת ששמיעתו תקינה אך אינה יכולה לשלול ירידה בהמשך עקב דלקות אוזניים, שעווה וכדומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים ושמונה ח'- קשיי דיבור
    נעמה
    15/02/2011

שלום רב,
    יש לי ילדה בת שנתיים ושמונה חודשים שאינה מדברת ברור. היא גם מוציאה את הלשון בהיגוי הצליל ל'. היא בהחלט אומרת חלק מהמילים בצורה ברורה ומרכיבה משפטים, אבל עדיין הרבה מהמילים שהיא אומרת אינן מובנות. אני חייבת להודות שמתחילת המעקב אחר העניין יש שיפור. בגן טוענים שמצליחים להבין אותה. נפגשנו עם קלינאית תקשורת לפני כ-4 חודשים שבמקרה גם בחנה את אופן אכילתה (לדבריה תקין לגמרי). היא ציינה שלילדה יש עולם מושגים רחב, ויתכן שתהליך העברת המסר אותו רוצה להעביר הינו מהיר מדי כך שהמילים יוצאות לא ברורות. כלומר, מבחינה מעשית צריך לדבר איתה לאט, ולחזור בקול רם על פעולות שהיא עושה. מה אתן חושבות?
    תודה
    נעמה

הוספת תגובה

• בת שנתיים ושמונה ח'- קשיי דיבור - תגובה

חן לדרר
    17/02/2011

אינני יכולה לאבחן אותה על סמך דיווח כך שאם קיבלת חוות דעת לאחר אבחון היא מתאימה יותר.
    באופן כללי היגוי משובש הינו תקין בגילאים אלו. כאשר אנו מבצעים אבחון אנו מוודאים שהשיבושים אכן תקינים לגיל הן מבחינת סוג השיבושים והן מבחינת כמות . כמו כן אנו מוודאים שמובנות הדיבור שמורה
    בכל מקרה של היגוי לא טוב מומלץ לתת דגם דיבור טוב המאופיין בדיבור איטי, ממוקד ונהגה טוב
    במידה ואין שיפור משמעותי בהגייה יש לקבוע ביקורת נוספת אצל ק"ת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר באות ר
    חן
    14/02/2011

שלום רב

הבת שלי תהיה בת 4 בעוד 3 חודשים , וחסרה לה האות ר.
    פרט לכך , היא משוחחת ומדברת בצורה מדהימה.
    האם יש מה להילחץ? התחלתי לעבוד איתה על גרגור שיגרום לה להוציא צליל של ר.

תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר באות ר

הוספת תגובה

• חוסר באות ר - תגובה

חן לדרר
    17/02/2011

ר' נרכשת לרוב באופן תקין עד גיל 4. במידה והשיבוש הינו אמירת 'א' או 'י' במקום ר' זה תקין וכדאי לחכות
    לא היתי ממליצה להתחיל תרגילי גרגור בשלב זה כי גם יתכן שתרכוש עדיין ר לבד וגם תרגילים כאלו יכולים לגרום לתסכול מיותר
    במידה ולא יהיה שינוי בגיל 4 יש לפנות לאבחון קלינאית תקשורת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 שהפסיקה לדבר לחלוטין
    מלי
    11/02/2011

בתנו בת ה-3 הפסיקה לדבר לחלוטין (בגן ובבית) לפני כחודשיים. מתקשרת בג'סטות ובהשמעת מממ... לפני כן דברה באופן מפותח מאוד לגילה. היינו בהתייעצויות רפואיות שונות. אנו נמצאים בליווי אינטנסיבי של פסיכולוגית ששללה טראומה (הילדה משחקת, פעילה, משתתפת בגן, מלאת שמחה וככלל - מתנהגת כמו לפני שהחלה השתיקה). טרם הצלחנו לאתר כיוון פסיכולוגי משמעותי למרות נסיונותינו, שעשוי להסביר סימפטום שכזה. האם אתן מכירות תופעה כזו (של שתיקה מוחלטת ממושכת, לא סלקטיבית)? אודה על כל כיוון חשיבה נוסף, ואפילו על יצירת תקווה שאי פעם (בקרוב) המצב יחזור לקדמותו.

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 שהפסיקה לדבר לחלוטין - תגובה

חן לדרר
    17/02/2011

קיימת תופעה של אילמות סלקטויבית אך בהחלט לרוב אינה מוחלטת
    במידה ושללתם גורמים רפואיים אז הגורם המתאים לעזרה הינו פסיכולוג
    גם אם אין טראומה מסוימת מטרת טיפול במקרים של אלמות סלקטיבית היא לעזור לילד לחזור לדבר וזה תחום שעוסקים בו מטפלים רגשיים וקלינאיות תקשורת . כאשר השפה תקינה לחלוטין אז הטיפול הרגשי הינו המוקד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איסורים אחרי הסרת יבלת מיתרי הקול
    הדס
    10/02/2011

שלום,
    לפני כ-6 ימים עברתי הסרה של יבלת/פוליפ ממיתרי הקול. בשהותי שם נאמר לי לא לאכול שום דבר מתובל, חריף, קשה וכו'. אולם עם שחרורי נאסר רק חריף וחמוץ.

נכון לעכשיו אני אוכלת שוקולד, שותה נטול קפאין (כי בבי"ח אמרו שאסור קפאין), מתרחקת מרוב סוגי המזון, לא מעשנת ולא שותה משקאות אלכוהוליים.

האם יש דברים שמותר לי? והאם אלכוהול/סיגריות/קפאין יבטלו את תוצאות הניתוח?

המון תודה ושבוע טוב.
    הדס

הוספת תגובה

• איסורים אחרי הסרת יבלת מיתרי הקול - תגובה

חן לדרר
    17/02/2011

את צריכה להתייעץ בנושא עם הרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האות א' במקום ח' ו ר'
    זיוה
    07/02/2011

בתי בת השנתיים ושבעה חודשים לא הוגה את האותיות ח' ו ר' ובמקומן מכניסה את האות א'. לדוגמה- במקום חברה=אברה רוח=אוח....
    אשמח לתגובה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האות א' במקום ח' ו ר'

הוספת תגובה

• האות א' במקום ח' ו ר' - תגובה

חן לדרר
    08/02/2011

שיבושים אלו תקינים עד לקראת גיל 4
    מומלץ לא להתייחס לכך. כמובן כשאתם מדברים אליה או חוזרים על דבריה יש להשתמש בהיגוי תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    קרן
    07/02/2011

שלום
    אני מקווה שזה הפורום לשאלה שלי
    אני ובעלי דוברי עברית כשפת אם אבל ילידי דרום אמריקה והספרדית היא שפת אם שלנו. אנו עוברים לארה״ב לתקופה של לפחות שנה ויכול להיות גם יותר
    יש לנו תינוק בן 3 חודשים שאנו רוצים ילמד ספרדית וגם עברית
    איך עושים זאת? האם באמת צריך כל הורה לדבר בשפה אחת איתו או שאפשר לערבב כיוון אלה שתי שפות מאוד שונות מה ההמלצה וממתי להתחיל?
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

חן לדרר
    07/02/2011

שלום רב
    במידה ושתי השפות הינן ברמת שפת אם ההמלצה הינה לעשות הפרדה ברורה בין השפות , לרוב מומלץ שלכל דובר תהיה שפה קבועה.
    הסיבה איננה הדימיון בין השפות אלא הלמידה המובחנת מראש. כמו כן כאשר מערבבים את השפות פוגעים הרבה פעמים בחוקי הדקדוק והדבר יכול לבלבל מאוד ילד ברכישת שפה
    האם ילדכם יחשף גם לאנגלית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תודה רבה

קרן
    08/02/2011

האם זאת בעיה ששנינו נדבר איתו גם ספרדית ועברית, כמובן אותה שפה במשפט אחד
    הילד יחשף לאנגלית אך לא הרבה כיוון שנהיה בין דוברי ספרדית
    האם צריך לבחור ששתי שפות או אפשר לחשוף אותו ל3? או שכדי לחכות לגיל מסויים לחשיפה שפה נוספת? אם כן איזה גיל?
    אני חשבתי לדבר איתו בספרדית (שנינו) ולהכניס את העברית רק דרך שירים וספרים כדי שלא תהיה לו זרה השפה, מה דעתך?
    פשוט אני שולטת יותר בעברית אבל אני יותר אוהבת לדבר איתו בשפת אימי ;)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תודה רבה - תגובה

חן לדרר
    08/02/2011

כפי שציינת יש עדיפות לחלוקה ברורה של הדוברים אך זה נתון לשיקולה של כל משפחה. קחי בחשבון שאם החשיפה לעברית תהיה בשירים וסיפורים אז זו לא ממש שפת אם
    לגבי האנגלית אם לא הולך לגן דובר אנגלת אז אין סיבה להעמיס עוד שפה שאליה יחשף במילא מעט מידי, כמובן שהכל תלוי גם במשך שהותכם אם מדובר על שנים אז יצטרך בסוף אנגלית אך אם יחזור לארץ תוך שנה במילא לא יזכור אח"כ את האנגלית ואז חבל על המאמץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי עיכוב בשפה נחשב לקושי?
    הדס
    03/02/2011

שלום רב,

הבן שלי בן שנה ו-10 חודשים ועדיין לא מדבר. הוא מבין הכל, מאוד רוצה לדבר, מנסה להביע עצמו בהברות ובידיים, אך לא מצליח להוציא מילים, מלבד אולי 4 מילים.
    יש לי תור בהתפתחות הילד עוד חודשיים, אבל אני דואגת!

מה דעתכן?

הוספת תגובה

• מתי עיכוב בשפה נחשב לקושי? - תגובה

ענת תבור
    03/02/2011

כאשר יש עיכוב בדיבור - במידה והילד מבין היטב שפה ומתקשר בצורה טובה באופן לא מילולי (תנועות גוף, צבעה, מבטים וכד') - זה כבר מרגיע.
    מבחינת הנורמות ההתפתחותיות אנו מצפים שילד יתחיל לרכוש מילים ראשונות עד גיל שנה וחצי. גם הברות שהן מופקות באופן עקבי עבור מילה מסויימת - נחשבות מילה.
    אם יש איחור - מומלץ דבר ראשון לבצע בדיקת שמיעה. עד שיגיע התור להתפתחות הילד הקפידי לשחק איתו, לחזור על מילים קבועות במהלך משחק/סיפור וכד'. חשוב שישמע כרגע מילים, גם אם לא מפיק אותן - הוא מקשיב וכשיהיה בשל לכך, הוא גם ישמיע אותן. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ו-4 חודשים לא מדבר
    אמא
    03/02/2011

בני בן שנתיים ו4 חודשים , מאוד מפותח מבחינת הבנה, מוטוריקה עדינה מעולה לגילו ועד היום הצליח לתקשר גם ללא דיבור. לאחרונה נראה כי הדבר גורם לו לתסכול . מדי פעם אומר איזה מילה אבל זה לא מתפתח לכדי דיבור, רוב מילים שהוא אומר יהיו עם צליל אה וללא עיצורים (חוץ מאימא ו-בא לאבא )
    היתי איתו אצל קלינאית תקשורת במשך כחודשיים אבל לא ראיתי שזה משפיע עליו באיזה אופן והפסקנו
    שמעתי משהו על דיספרציה ? מה זה בדיוק והאם זה יכול להיות זה ?

הוספת תגובה

• בן שנתיים ו-4 חודשים לא מדבר - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    03/02/2011

שלום אמא
    איחור בהפקה של מילים וצלילי דבור כמו שתיארת מצריכים טיפול של קלינאית תקשורת . יש לקבוע עם הקלינאית את מטרות הטיפול שהן קרובות להשגה כדי להתחיל לראות שינויים והתקדמות , וכל פעם להתקדם לעוד מטרה ועוד.
    תוך חודשיים , יש ספק אם תראי שינוי גדול א לראות השפעה שחיכית לה .
    יש לתחום את השינוי בדבור שאת מצפה לו כדי לראות אותו .
    מומלץ בכל זאת לחזור לקלינאית תקשורת ולקבוע איתה את המטרות לטיפול מחדש.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרוד
    חנית
    02/02/2011

יש לי ילדה בת 3.8 יש לה קול כזה צרוד ולפעמים שהיא שדברת היא צועקת בלי לשים לב מה לעשות ולמי לפנות??

לקביעת תור
    סגירה
    צרוד

הוספת תגובה

• צרוד - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    03/02/2011

מתוארת כאן "צרידות" בדבורה של ילדה קטנה . מאוד חשוב לבדוק כמה נקודות:
    -שמיעה , לפני הכל
    -בדיקת רופא מומחה לאף.אוזן וגרון שיתן את הדעת על "הצרידות" ויחליט אם הוא יפנה לעוד בדיקות או אבחון.
    -הרגלי שיחה בסביבתה הקרובה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חנית
    07/02/2011

האמת ממחשבה שניה יש לה קול צפצפה ולא צרוד זה נורמלי??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    07/02/2011

שלום
    בדכ לבנות יש קול גבוה מבחינת התדר
    אם את מתרשמת שזה לא דומה לבנות גילה תתיעצי עם רופא הילדים שלה או עם רופא אאג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 2.8
    מאיה
    02/02/2011

בני בן 2.8 החל לדבר רק לפני חודשיים עד אז הוא היה מדבר בג'יבריש.
    כמובן שעדיין לא מדבר שיחות שלמות אלא מילים בודדות או 2 לכל היותר.

אתמול בעקבות שיחה עם הגננת שלו על התפתחותו מאז תחילת השנה הובהר לי כי קשה לו לנהל דיאלוג, לבטא את עצמו אם הוא קיבל מכה או שהוא עצוב.
    הרבה פעמים הוא מסתגר.

לטענתה צריך להפגש עם קלינאית תקשורת.

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 2.8

הוספת תגובה

• בן 2.8 - תגובה

חן לדרר
    02/02/2011

מתאורך קיים איחור שפתי לפחות בתחום הבעת השפה. מאחר והוא נמצא עם בני גילו שכבר מסוגלים לנהל שיחות אז ניתן להניח שהוא נתקל בקשיים עקב הפער הזה. בנוסף עשוי לחוש תסכול מכך
    בהחלט חשוב ללכת לאבחון קלינאית תקשורת, עליך לפנות לרופא הילדים והוא ידע לאן להפנותך. במידה וטרם ביצעתם בדיקת שמיעה חשוב לעשות זאת במקביל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבטאת את האות ל'
    רינת
    31/01/2011

שלום,

יש לי ילדה בת 4 וחודש, שלא מבטאת את האות ל', במקום אות זו היא הוגה "נג"
    במקום המילה "שלום" היא הוגה "שנגום".
    אני מנסה להדריך אותה לבטא את האות, להרים את הלשון, היא אומנם מרימה את הלשון אך לא מבטאת את האות וגם מהר מאוד מתיאשת.
    שאלתי היא האם זהו גיל מוקדם לתחילת טיפול?
    האם זוהי תופעה שיכולה לחלוף מעצמה ואין צורך בהתערבות?
    פשוט ניסיתי לקבוע תור דרך הקופה, והתורים.... מפה עד שנה הבאה. ישנה רק רשימת המתנה.
    אודה ליעוצכם.

לקביעת תור
    סגירה
    לא מבטאת את האות ל'

הוספת תגובה

• לא מבטאת את האות ל' - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    31/01/2011

שלום רינת
    נראה שהגיל מתאים לפניה לקלינאית תקשורת לאבחון והיא תחליט אם הילדה מוכנה לטיפול אחרי בדיקתה.
    תבדקי דרך הקופה לאיפה ניתן עוד לפנות , ולקבל החזר או השתתפות ...
    בינתיים אני ממליצה לא לנסות איתה כדי שלא תגיע לרמה של תסכול מהתרגול , כדאי לחכות להדרכה מהקלינאית

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבטא ל

נעמי
    22/06/2011

רינת שלום,
    אל תזניחי, הלוואי ואני טועה, זה לא עובר עם הגיל. הבן שלי היום בן 19 עברנו טיפולים אצל קלינאיות מגיל 3 עד גיל 10 , בשלב מסויים הוא התייאש. היום הוא מבקש ממני לבדוק מה אפשר לעשות.
    אל תזניחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 19 לא מבטא ל

נעמי
    22/06/2011

שלום רב,
    הבן שלי בן 19 , בגיל 3 הבנו שהבן לא מצליח לאמר ל' - . היינו אצל קלינאיות תקשורת מגיל 3 עד גיל 10 , אפילו עשינו ניתוח חיתוך הפרונולום כדי לתת מרחב ללשון ואולי עוד סיבות בהמלצה של קלינאית תקשורת. זה לא עזר . היום זה מאוד מפריע לו ואני מאוד רוצה לעזור לו. אשמח אם יש לכם רעיון כלשהו ?
    תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבטא ל

שרון
    28/04/2011

בני בן 3 וחצי ויש לו בדיוק את אותה הביעה לא מבטא את ל ובמקום אומר "נג" !!! האם פניתם לטיפול ואם כן האם יש שינוי???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבטא ל - תגובה

ענת תבור
    28/04/2011

שיבוש כזה של "ל" לרוב מצריך טיפול, כי הוא אינו נחשב לשיבוש התפתחותי שעובר עם הגיל. מומלץ לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת. בטיפול הוא ילמד הפקה נכונה של הצליל הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה