פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4
    נועם
    25/10/2010

שלום
    אני תוהה אם יש קשר בין תשומת לב נאותה לילד
    וקצב תקין של התפתחות דיבור.
    יש לי אחיין בן 4 ועדיין לא מצליח לבטא מספר
    הברות , הוא ילד רגיש וחכם ונבון וכו' וכו'
    אבל לפעמים קשה לי להבין אותו
    וכואב לי כי אני רואה את התסכול שלו.
    הוא ילד סנדוויץ ואיך לומר הוא לא הפייבוריטי
    במשפחתו -אני מאד אוהב אותו.
    נדמה לי שרופא בדק אותו ואמר שלילד
    יש לשון עבה או משהו כזה וזה מקשה
    עליו לבטא למשל את האות 'ל' בכך
    פטר את ההורים.
    המלצתי להוריו כבר בגיל שלוש לקחת אותו
    לקלינאית והם משום מה לא עשו את זה.
    מה דעתכן?.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 4

הוספת תגובה

• קשר בין יחס הורים והתפ' הדיבור

ענת תבור
    25/10/2010

שגיא שלום,
    השפעת הסביבה ובעיקר ההורים על הילד נחקרה המון וישנן דעות שונות לגבי זה. בד"כ מצב של דיבור לקוי הוא על רקע מולד, כשהסביבה יכולה להשפיע על מידת החשיפה לשפה, קצב ההתקדמות ובעיקר על התייחסות רגשית לגבי ההתמודדות עם הקשיים בדיבור, אם יש.
    יחד עם זאת, סביר להניח כי בעיה בהגיית צלילים והברות נובעת מקשיים פיזיים ולכן - השפעת ההורים (ואחריותם לגבי הקשיים בדיבור) צריכה להיות בזה שיפנו את הילד לאבחון קלינאי/ת תקשורת לקבלת עזרה עבורו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בטוחה שמדובר בגמגום ובכל זאת...
    תוהה
    25/10/2010

שלום רב.,

בתי בת 6.5 ילדה מקסימה. עם בטחון עצמי, יכולת התבטאות טובה.
    יחד עם זאת אופן דיבורה לעיתים אינו רציף, מלווה בגמגום קליל ביותר. בחזרה על מילים. אין רצף במשפטים.

האם לגשת לקלינאית תקשורת?

הוספת תגובה

• לא בטוחה שמדובר בגמגום ובכל זאת... - תגובה

חן לדרר
    25/10/2010

מקרה בו מודאגים מדיבורו של ילד מצדיק אבחון קלינאית תקשורת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלינאית תקשורת מחוזית בקופ"ח מכבי
    אילנה היימן
    23/10/2010

האם מכירים שם - טלפון של הקלינאית התקשורת המחוזית של מכבי? יש לי ילד בן 5 היה בטיפול דרך הקופה והיו הרבה קשיים בירוקרטים. זוקוה לדבר עם מיש מרכז הנושא בקופ"ח מכבי באיזור המרכז. אנו מתגוררים בתל אביב. תודה.!!!

הוספת תגובה

• קלינאית תקשורת מחוזית בקופ"ח מכבי - תגובה

חן לדרר
    24/10/2010

במקרה כזה באפשרותך לפנות למדור פניות ציבור במכבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וארבעה
    לירון
    23/10/2010

שלום,

בן שנתיים וארבעה חודשים.

מתפתח מאוד יפה מבחינה מוטורית וקוגנטיבית. בעל הבנה מעולה, מבין הוראות מורכבות, מבצע אותן. מאוד תקשורתי, יוזם משחק משותף, מביע רצונות, תחושות ועוד. כמו כן מזהה צבעים, צורות, ועוד'.

עד לאחרונה היה מדבר מילים כאשר היה אומר בעיקר את הסיומות שלהן. לאחרונה יש ממש שיפור משמעותי. אומר מילים יפות כמו: פיפי, מים, אוכל, אמא, אבא, אוטו, ויזיה (טלויזיה), כלב, ילד, שלום, ביי , שישי ועוד'

כמו כן התחיל לצרף מילים - עוד דני תות, אמא קחי, לא אוצה (לא רוצה) , מה זה, אבא קום, עוד פעם ועוד'.

לאחרונה גם התחיל לעשות הבחנה בין זכר לנקבה - אמא דולה (אמא גדולה) אבא א- דול ( אבא גדול) , אך לא תמיד.

עדיין יש הרבה מילים משובשות ואותיות שלא הוגה כמו ר' (למשל אומר או - תם במקום רותם). אבל יש שיפור משמעותי. האם מה שאני מציינת תקין לגילו.

האם לאור ההתקדמות הרבה אני יכולה להיות כרגע רגועה ולא לפנות לקלינאית? (היינו ממש צעד אחד לפני והחלטנו לתת לו עוד קצת זמן ופתאום התחיל להפתיע.....)

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וארבעה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וארבעה - תגובה

ענת תבור
    23/10/2010

לירון שלום,
    במצב זה בהחלט כדאי לחכות ולתת לו להמשיך להתפתח לבד. גם אם בקצב שלו - משלים לאט את הפערים עם בני גילו. כך זה גם בהגייה. "ר" יכולה להרכש באופן עצמאי גם בגיל 3 וחצי - 4. כעת נצפה להרחבה של הביטויים שלו למשפטים קצרים ומבחינת ההיגוי - שיאמר עוד ועוד מילים שלמות.
    חשוב לשים לב שמסתדר עם בני גילו ומביע את עצמו באופן מספק, ללא הבעת תסכול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת 3
    אסתר
    20/10/2010

לחן בוקר טוב !!!
    לשאלתך:ביתי בת 3 .והתופעה לסירוגין שתיארתי החלה לפני 5 חודשים בערך אולם החשש
    לגבי מה שנשאר לא בכל משפט חזרה על אותיות ראשוניות ולא הרבה פעמים כמו בהתחלה לדוגמא:" אאני רורוצה שוקולד גדול" בהתחלה זה היה אאאאאאני ררררררררררוצה ..........
    מדוע הפנייה לבדיקת שמיעה???
    אני יודעת שמאוד קשה לבדוק שמיעה בגיל זה.(אלא אם לא בהרדמה)
    מודה לך על כל היחס והתשובות.

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת 3

הוספת תגובה

• ביתי בת 3 - תגובה

חן לדרר
    20/10/2010

בגיל הזה התופעה שאת מתארת יכולה להיות גם חוסר שטף התפתחותי אך כפי שציינתי לרוב חוסר שטף התפתחותי עובר לאחר זמן קצר
    מאחר והתופעה נמשכת חשוב לבדוק את הנושא לעומק באבחון.

לגבי השמיעה ראשית בכל בעית דיבור בודקים גם שמיעה כדי לוודא שזה לא חלק מהבעיה.
    שנית אין בעיה לבדוק שמיעה בגיל הזה, בדיקת השמיעה מותאמת לגיל הילד ובגיל 3 כבר אפשר לבצע בדיקה די מקיפה אצל חלק נכבד מהילדים
    בדיקות עם הרדמה נעשות לתינוקות או לילדים בוגרים שאינם יכולים לשתף פעולה ויש צורך בתשובה מלאה בהקדם כך שזה לא רלוונטי

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום
    אסתר
    19/10/2010

שלום רב!!1
    ביתי כבר קרוב לחצי שנה בצורה מפסיקה וחוזרת מגמגמת ,בפעם הראשונה
    שהבחנו בכך ממש נעצרו לה האותיות אאאאאמא אאאאאני............
    כעבור בערך שבועיים זה פסק מעוצמות החומרה האלו ,ונכון להיום עם עליות ומורדות
    נשאר מעין גמגום "מזערי"ולא בכל חלקי המשפט:" אאני רורוצה את אמא"
    אינני יודעת אם זה אנחנו שמסתכלים בזכוכית מגדלת ובוחנים כל דבר ,
    אבל נראה כי התופעה לא נעלמה לגמרי -אין במשפחה מגמגמים
    זה התחיל לפני חצי שנה -כאשר הגמילה לא צלחה.
    קראתי שזה חוסר שטף שמגיע בשעת לחץ מסויים אצל הילד ????
    מה אני אעשה לפני בחינות הבגרות שלה ???
    מה לגבי חתונה או כל ארוע גדול אחר -הגמגום יעלה ???

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום

הוספת תגובה

• גמגום - תגובה

חן לדרר
    19/10/2010

דליה שלום
    בת כמה ביתך?
    במקרה של ילדים עד גיל 6 יש תופעה הנקרא חוסר שטף התפתחותי עליה תוכלי לקרוא בפורטם זה במדור שאלות נפוצות

בכל מקרה ובכל גיל כאשר התופעה נמשכת מעבר למספר חודשים יש לפנות לאבחון קלינאית תקשורת. באבחון יוכלו לאתר האם מדובר בגמגום או בחוסר שטף בכמות תקינה ולהציע את העזרה הנחוצה

עליך לפנות לרופא שלכם שיפנה אותכם לאבחון ולבדיקת שמיעה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה וחמישה חודשים
    אילונה
    13/10/2010

שלום רב,

ביתי שנה + 5 חודשים. נולדה פגית בשבוע 32. גילה המתוקן: שנה + 3.

מבחינה מוטורית: זוחלת על 6 וגם נעמדת ומתהלכת בעזרת חפצים אך לא הולכת בכוחות עצמה.

מכניסה אביזרים לקופסא שמתבקשת, כשמבקשים ממנה למשל "תני לי מוצץ" נותנת בקלות ולעיתים כשמקבלת איזשהו צעצוע ליד או מוצץ או משהו שהיא רוצה היא אומרת "תדה" (תודה). כשוואלים איפה בובה או כדור, היא מסתכלת בבובה או בכדור וניגשת לחפץ. נותנת נשיקה כאשר מתבקשת. מגיבה לשמה, מבינה שאומרים לה בואי או קחי. הדברים שעוד לא עושה: לא ממש מצביעה. לפעמים כששואלים אותה איפה אור, היא מסתכלת מעלה ומרימה את היד אך זה קורה מעט מאד. היא לא מוחאת כפיים ומרימה ידיים רק לפעמים כשמבקשים ממנה. עושה שלום לפעמים. ממלמלת המון ג'יבריש. אומרת אמה (אמא), אמאמ (אוכל), דאדה (כדור וגם בובה), טטה (סבתא), תדה (תודה). איטה (ריטה - מטפלת ). לא מחקה קולות של חתול או כלב או ציפור. היא נראת מאוד קשובה אך לא חוזרת אחריי. ביתי ילדה מאוד חברותית סקרנית וערנית. אוהבת לשמוע שירים וסיפורים קצרים.

אני מודעת שביתי קצת מעוכבת מוטורית ושפתית. מה חוות דעתך בעניין זה?

האם עליי להתחיל בטיפולים של קלינאי תקשורת? מה המלצתך?

איך אוכל לעודד ולדרבן הצבעה, חיקוי של קולות ועוד הפקת מילים?

בברכה,

אילונה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה וחמישה חודשים - תגובה

חן לדרר
    13/10/2010

אילונה שלום
    האם עברה בדיקת שמיעה? האם נמצאת במעקב התפתחותי?
    אני מאוד ממליצה לך על פניה להתפתחות הילד לאבחון כללי , שם לאחר אבחון של כל ההתפתחות יוכלו להחליט האם יש צורך בטיפול, הדרכה לכם או רק מעקב ובאילו תחומים. ההתפתחות קשורה זו בזו ולכן יתכן שהאיחור שאת רואה בהליכה הינו חלק מהסיבה לאיחור בהצבעה.
    חשוב לוודא שביתך יוצרת תקשורת טובה - יוצרת קשר עין, מראה רצונות בצורה ברורה וכדומה.
    על מנת לחזק שפה בתחילת הופעת המילים חשוב להמשיך ולחשוף לאותם תכנים יומיומיים ופשוטים כגןו חיות , אור וכו'. להיות קשובים למילים או תנועות גוף (כגון ביי ביי) וכאשר הם מופיעים לחזקם, להנות ממשחקי צלילים - למשל כאר ביתך משמיע צליל ומסתכלת עליך לחקות אותה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום ילדה בת 7 ...
    מיכל
    11/10/2010

שלום .. בתי בת ה 7 מגמגמת ..מגיל 5 בערך מאז המלחמה פחות או יותר . היו תקופות שזה היה חולף לה ... ובא בצורות שונות של גמגום ... הייתה בטופלת כמה פעמים אצל קלניקאית תיקשורת לא באופן קבוע ... יש לציין שהיא דיברה חלק עד גיל 5 ... קשה לי לשמוע אותה מעירה לה לפעמים לא בכוונה .. היא בכיתה א וכבר מודעת למצבה ......... השאלה אם אפשר לעזור לה כי היא נורא סובלת מזה הביטחון העצמי שלה בריצפה ..... היא ילדה מאוד חכמה .. יש מצבים שהיא מדברת חלק ללא שום בעיה ופתאום היא שוב מתחילה ... לא הצלחנו להבין מאיפה הבעיה ממה היא חוששבת .... היא אומרת רצוף את האות ק ' כ' מ' ב ' צ מה אפשר לעשות ???? תודה .......

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום ילדה בת 7 ...

הוספת תגובה

• גמגום ילדה בת 7 ... - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    11/10/2010

מיכל שלום
    מתיאורך , לא הבנתי למה היא לא מטופלת באופן סדיר , פעם בשבוע אצל קלינאית. ? זו החלטה שלכם או של הקלינאית? יכול להיות שהלינאית חושבת שמצבה אינו קריטי ומספיק הדרכה .
    תתיעצי עם הקלינאית שלכם, היא מכירה את הילדה ,ותשאלי את השאלות שמטרידות אותך.

בקשר לשאלה שלך לגבי מודעות , גליות, בטחון עצמי , השתתפות וכו... : בטפולי גמגום אנו מתייחסים לכל המרכיבים האלה אשר מלווים את הילד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך גמגום ילדה בת 7

מיכל
    12/10/2010

שלום זקלין .... היא לא מטופלת כרגע אצל קלינקאית תקשורת מיוזמתי.... היא לא כל כך היתחברה לקלניקאי הוא היה בן.... ולא היו עוד אופציות דרך כללית .....ואני מחפשת מישהי טובה בתחום ושהיה לה נוח איתה אפילו באופן פרטי אני מאשקלון אם את מכירה אשמח מאוד עם תעזרי לי ............. .. ובקשר לטיפול בגמגום שמטפל בכול הבעיות שמבסיב חוסר הביטחון וכו' הכוונה לטיפול אצל הקלניקאית עצמה ????? פשוט הוא רק היה משחק איתה בכול מיני מישחקים שזה היה לדעתי ילדותי ולא טיפל בבעיה ......... אני צריכה מישהי שתבין את הבעיה כמו שצריך ... הוא גם לא היה דובר עיברית כמו שצריך בקיצור לא היה את החיבור הנכון בנינו אז הפסקתי ............. וכמובן שאני מעויינת מאוד להמשיך איתה באופן סדיר ... תודה לך ..:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך גמגום ילדה בת 7 - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    12/10/2010

שלום מיכל
    תוכלי לקבל רשימות לטפול פרטי דרך הקופה , או להיעזר בסניף הדים באשקלון ( יכול להיות שהם מכירים קלינאיות לתחום זה באזור או בסניף עצמו).

יש לציין שחלק רב מהטיפול של תקשורת מועבר דרך משחקים למטרה מסוימת וכדאי להעלות כל נושא שאת לא מתלבטת לגביו עם הקלינאי/ת המטפל/ת בהמשך

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיבור בגילאי העשרה
    איה
    10/10/2010

האם ניתן עדיין לטפל בליקוי בדיבור בגילאי העשרה (16 שנה)? מדובר בנער עם איחור התפתחותי הסובל מליקוי בדיבור. האם ניתן לקדם אותו בתחום הדיבור גם בגילו ? או שמא העבודה הפרודוקטיבית עיקרה בגילאים הצעירים?

הוספת תגובה

• טיפול בדיבור בגילאי העשרה - תגובה

חן לדרר
    10/10/2010

יעילות הטיפול בגיל הבוגר תלוייה בסוג הטיפול. בהפרעות בדיבור עצמו (כגון דיבור לא ברור או מהיר) יעילות הטיפול לעיתים משתפרת בשל המוטיבציה של המטופל ורצונו בשינוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור אצל ילדה בת 6
    רונית
    09/10/2010

שלום, בתי בת ה6 עלתה השנה לכיתה א'. היא איננה מצליחה לבטא את האות צ ובמקומה אומרת ס. האם אני אמורה לפנות לטיפול או בדיקה כלשהיא? ניסיתי לעבוד איתה על זה בבית אך ללא הצלחה.
    ושאלה נוספת: בתי בת השנה ותשע, חכמה ופיקחית. מבינה כל מה שאומרים לה אך היא אינהמדברת כלל. מקשקשת המון כל מיני הברות אבל אפילו אבא לא אומרת. פניתי לרופאה אך נאמר לי שבגלל שהיא מבינה הכל אין מה לדאוג ויש לחכות עד גיל שנתיים לפני שיפנו אותי לבדיקות או טיפול. האם אכן זה בסדר להמתין?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור אצל ילדה בת 6

הוספת תגובה

• דיבור אצל ילדה בת 6 - תגובה

חן לדרר
    10/10/2010

רונית שלום
    לגבי ביתך בת ה-6 : השבוש שציינת אופיני לילדים מעל גיל 5 שנים. כאשר אינו עובר לבד בגיל 5 יש לפנות לאבחון קלינאית תקשורת. לא מומלץ לעבוד על כך לבד בבית כי זה יכול להיות מאוד מתסכל ולעיתים אך מזיק. כאשר תתחילו טיפול קלינאית תקשורת תקבלו הדרכה מסודרת לגבי התרגול בבית

לגבי ביתך הקטנהף מומלץ לחפש אולי יש מילים שהיא אומרת ואינכם מזהים אותם (יש ילדים שאומרים מילים משלהם אך הן קבועות) וכן לוודא שהיא מתקשרת עם הסביבה בצורה טובה למרות העדר בדיבור. לצד זאת אנחנו נוטים לטפל בגיל צעיר ככל האפשר ולכן אין שום סיבה לחכות.
    יש לבצע בדיקת שמיעה ואבחון קלינאית תקשורת (רצוי במסגרת מכון להתפתחות הילד). באבחון יראו האם יש צורך בטיפול או שדי במעקב והדרכה לתרגול בבית

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור מהיר ולא מובן
    אנונימי
    07/10/2010

שלום אני בן 20 ואני סובל מדיבור לא ברור לעתים עם גמגום דיבור מהיר וקושי לבטאות מילים פשוטות
    אך הדבר קורה לי רק עם אנשים, ייתכן וזה נובע מחוסר ביטחון עצמי אך זה קורה לי עם אנשים שאני גם מרגיש איתם בנוח.
    זו בעייה פסיכולוגית או אולי מסוג אחר?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור מהיר ולא מובן

הוספת תגובה

• דיבור מהיר ולא מובן - תגובה

חן לדרר
    10/10/2010

גמגום הינה תופעה שקורת רק בשיחה עם אנשים. אתה מציין בעיות שונות בדיבור ולכן בשלב ראשון חשוב שתעבור אבחון של קלינאית תקשורת, במידה והיא תראה צורך בברורים נוספים היא תפנה אותך הלאה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וארבעה חודשים: אומר רק אה פה
    הדי
    01/10/2010

שלום רב,

בני בן שנה וארבעה חודשים : אומר רק את ההברות "אה", "פה" ומרכיב מילה כמו "איפה"? אך לא אומר "מה" או כל הברה אחרת. חשוב לי לציין מס דברים: 1.שמבין כאשר אני אומרת לו איך עושה חתול? עונה באוו אוו. 2. בני בעל גמישות יתר והיפוטניות. 3. קיים מעט קושי באוכל.

שאלתי : האם יש סיבה לדאגה ולמי לפנות?

האם יש תרגלים מסויימים שאני יכולה לעשות עמו?.

הוספת תגובה

• איחור בהפקת צלילים

ענת תבור
    02/10/2010

הדי שלום,
    פעוטות בגיל של בנך, גם אם עדיין לא מפיקים מילים ראשונות, הם כן אמורים להתנסות במגוון הפקות של צלילים והברות (מלמול מגוון).
    יכול בהחלט להיות קשר בין הקשיים הנוספים שקיימים אצל בנך ומיעוט הצלילים שמפיק.
    אני ממליצה לך:
    א. לבצע בדיקת שמיעה.
    ב. לפנות לאבחון והדרכה אצל קלינאי/ת תקשורת בכדי לעודד הפקות צלילים שונות, אפילו בגיל זה.

נסי בינתיים לחשוף אותו לצלילים שונים (להשמיע ולהראות לו את השפתיים שלך), מודגשים - במשמעויות שונות, כמו "טו-טו" לרכבת, קולות חיות שונות, "בום" כשנופל מגדל, "אן אן" לאוטו וכד'.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וארבעה חודשים: אומר רק אה פה - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    05/10/2010

הדי שלום
    לפי התיאור לעיל (איחור בהפקה , היפוטוניה וקושי באכילה ) הייתי מציעה שתעשו את האבחון של קלינאית תקשורת דרך מרכז להתפתחות הילד שלוקח בחשבון את כל המאפיינים הנ"ל.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהיגוי אותיות שורקות
    בטי
    30/09/2010

כמה טיפולים יש לעבור כדי לתקן את היגוי האותיות השורקות? אשמח לקבל הערכה כללית

הוספת תגובה

• משך טיפול היגוי

ענת תבור
    02/10/2010

בטי שלום,
    משך תקופת הטיפולים משתנה מאד בין ילד לילד. זה תלוי בסוג השיבוש שיש, במספר השיבושים, בחומרת הלקות. לעיתים יש היבטים אחרים שזקוקים לחיזוק, כמו שרירי אברי ההיגוי, יכולת שמיעתית לזיהוי השיבוש וכד'.
    ישנם ילדים שבמספר טיפולים בודדים מצליחים לרכוש את ההגייה הנכונה וישנם ילדים שגם לאחר חצי שנה טיפול לא מצליחים ליישם וזקוקים להמשך טיפול. הממוצע הוא איפשהו באמצע.
    מה שבטוח הוא שתרגול מסיבי בבית מקצר משמעותית את זמן הטיפולים.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת היגוי של האות ל אצל מבוגרים
    לו יהי
    27/09/2010

שלום רציתי לשאול עבור חברה שלי שיש לה שנים בעית היגוי עם האות ל היא בולעת אותה והיא שנעמת דומה לנ
    האם יש לכך טיפול??היא בת 32

הוספת תגובה

• ל'

חן לדרר
    27/09/2010

בכל גיל ניתן לטפל בהיגוי . על חברתך לפנות לאבחון ק"ת ולאחר האבחון הקלינאית תמליץ על ההמשך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור אצל בן שנה ו-8 חוד'
    מיכל
    27/09/2010

שלום,

בני בן שנה ו-8 חודשים. הוא מדבר בג'יבריש והמון!!! קשקשן אמיתי לכל הדיעות.
    עד לפני כמה חודשים אוצר המילים שלו כלל מס' מילים: אבא, אמא, אור, אף, פרפר, טטה (סבתא) אץ (עץ). בחודשיים האחרוניים יש נסיגה. בתחילה הפסיק לדבר בכלל חוץ מאור ואבא. לפני כחודש חזרו שאר המילים אך מסרב לומר את המילה "אמא" שלפני כן אמר אותה המון עם כוונה- היה קורא לי...עכשיו הוא קורא לי דה-דה ובכלל מדבר עם המון ד'.

אני מודאגת שאין שום התקדמות ואפילו קצת נסיגה למרות שאני משחקת איתו הרבה ומראה לו חפצים בשמם וחוזרת על כך (בלי ללחוץ עליו אבל יום-יום). הוא גם הולך לגן שיש בו פעילויות רבות וחינוכיות.

יש לציין שאני ובני חיים בנפרד מאביו עקב גירושין כבר חודשיים ונראה לי שאולי יש קשר למרות שבחודשיים האלו האווירה בבית יחסית מאוד רגועה (יותר מבעבר זה בטוח). הקשר שלי איתו קרוב מאוד וחם והוא קשור אליי.

האם עליי לבדוק את העניין בצורה יותר מקצועית או להמתין שהזמן יעשה את שלו?

בתודה מראש,

מיכל.

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור אצל בן שנה ו-8 חוד'

הוספת תגובה

• דיבור

חן לדרר
    27/09/2010

מיכל שלום
    כפי שתוכלי לראות בשאלות נוספות בפורום זה יכולה להיות נסיגה לעיתים בהתפתחות כאשר תחום אחר מתפתח. נצפה שנסיגה כזו תהיה קצרה ולא תפגע בשאר מאפיני התקשורת. חשוב לשים לב שבנך יוצר תקשורת לא מילולית כגון קשר עין, הבעת רצונותיו ברדכים ברורות אחרות (צלילים, הבעות פנים ותנועות)
    לגבי המילה אימא עצמה נסי לעזוב זאת ולארות אם יחזור לכך בעצמו.
    מתאורך לבנך רק מספר מילים בודדות ובגילו הינו מצפים ליותר מילים ברוב המקרים. אם אכן זה המצב שווה להתייעץ עם קלינאית תקשורת.
    בכל מקרה חשוב גם לבצע בדיקת שמיעה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה