מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמגום לסירוגיןאודל06/01/2011
קורה לבעלי לפעמים בעיקר כשהוא מותש שיש לו תקיעות בדיבור ,הוא לא מצליח להוציא את המילה שהוא רוצה .רציתי לדעת מה הפתרון .תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום לסירוגין - תגובה
חן לדרר09/01/2011אודל שלום
האם טופל בעבר? עבר אבחון?
תחילה צריך לעשות אבחון ק"ת על מנת להבין במה מדובר בדיוק, בהתאם לממצאי האבחון יוכלו להמליץ לו גם על טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור לא ברורלילי06/01/2011
היי,
אני בת 28 ומאז ומתמיד לא מדברת כל כך ברור ובנוסף מדברת מהר נורא.
לרוב אני צריכה לחזור על דבריי כדי שיבינו מה אמרתי וכשאני מודעת ומדברת לאט יותר המצב משתפר מעט.
אין איזה בעיה רפואית ברקע ואני חיה ככה מאז ומתמיד אבל רוצה להמשיך לתואר שני, להשתלב בתפקידי הדרכה ובכלל לעמוד בביטחון מול אנשים כשאני מדברת :) והבעייה הזאת מהוה מכשול גדול מאוד.
שאלתי היא כיצד ניתן לטפל בזה? כמה פגישות זה מצריך בדרך כלל ?
והאם דרך קופ"ח מאוחדת יש זכאות לטיפול כזה? לא נראה לי שאצליח לממן טיפוך פרטי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור לא ברור - תגובה
חן לדרר06/01/2011לילי שלום
בהחלט ניתן לטפל בדיבור לא ברור בכל גיל. זה דורש שינוי משמעותי באופן הדיבור ולכן מצריך מוכנות ותרגול רב.
משך טיפול לרוב סביב 3 ח'
לגבי השתתפות הקופה תצטרכי לבדוק מולם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה נובע גמגוםאבי03/01/2011
יכול להיות שגמגום נובע מאיזה דפקט במוח שכתוצאה ממנו המגמגמים מפתחים רגשות מוקצנים/לא אמתיים כלפי הסביבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה נובע גמגום - תגובה
ענת תבור03/01/2011גמגום נובע לרוב מאיזושהי הפרעה נוירולוגית (במח) שפוגעת בקצב ובשטף של הדיבור. לרוב הרגשות המתלווים לגמגום מתפתחים כ"תופעות לוואי" עם השנים. אחת המטרות הטיפוליות בטיפול בגמגום (אצל קלינאי/ת תקשורת או פסיכולוג) היא לעזור לאדם המגמגם לראות את הסביבה ואת הגמגום בצורה יותר מציאותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריקהיואל03/01/2011
אני צרוד עם יבלת במיתרי הקול. קיבלתי הוראה לא לדבר לפחות שבוע. אי מקפיד לא לדבר ולא ללחוש כי קראתי שזה מזיק יותר.
אחד מאמצעי הפניית תשומת הלב אליי בבית הוא באמצעות שריקות. האם זה בסדר לשרוק או שמא זה מזיק כמו ללחוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריקה - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור06/01/2011שלום
שריקה מתבצעת ע"י זרימת אויר דרך השפתיים ואינה מערבת את המיתרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יואל06/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיפת לשוןאילנה02/01/2011
האם קיים מצב שבגלל בעיות השמיעה אי אפשר לטפל בדחיפת הלשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיפת לשון - תגובה
ענת תבור02/01/2011לא.
אך למצב שמיעה יכולות להיות השלכות או קשר למנח הלשון בזמן נשימה, להיגוי וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיפת לשוןאילנה01/01/2011
בני בן 15 וחצי עם דחיפת לשון שבעבר לא הפריעה לו וכיום מאוד מפריעה(וסובל מבעיות שמיעה)
האם ניתן לטפל בגיל 15 וחצי שזה מאוחר?והאים הקופה משתתפת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיפת לשון - תגובה
חן לדרר02/01/2011ניתן לטפל בדחיפת לשון בכל גיל.
לגבי השתתפות הקופה תצטרך לבדוק עם הקופה שלך
מאחר ואתה מציין בעיות שמיעה חשוב להגיע לאבחון קלינאית תקשורת עם בדיקת שמיעה עדכנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היגוי אותיות שורקותלימור28/12/2010
בני בן 5.2 ,משבש בדיבור את האותיות השורקות .הוגה את האות שין כאות סמך,
האות צדיק כאות סמך .
קראתי בפורומים שזה אמור להסתדר עד גיל 6 האם להמתין או לפנות כבר עכשיו לקלינאית תקשורת ?
תודה,לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגוי אותיות שורקות - תגובה
חן לדרר29/12/2010יש כמה סוגים של שיבושים באותיות השורקות. כאשר הוגים אותיות אלו עם הלשון בחוץ זה תקין עד גיל 6 אבל החלפה בין האותיות השונות תקינה רק עד גיל 5 ולכן זה בהחלט הזמן לפנות לקלינאית תקשורת. במקביל יש לבצע בדיקת שמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דו לשוניותדוריס26/12/2010
שלום רב,
אנו סטודנטים באיטליה, הורים לבן שנה ושמונה חודשים, התפתחות תקינה מבחינה מוטורית, הולך מגיל שנה ושבועיים, חברותי מאוד.
הוא הולך לגן שבו דוברים אך ורק איטלקית, וניכר כי הוא מבין גם עברית וגם איטלקית באותה המידה - יש לנו שכנים איטלקיים, איתם הוא משחק לעיתים קרובות, והם כמובן מדברים איתו איטלקית בלבד. הוא מבין אותם, ומגיב אליהם לדוגמא, אם הם שואלים אותו אם הוא רוצה עוגיה, היא יוביל אותם לארון שבו נמצאות העוגיות, ויבחר מבין כל העוגיות בארון את אלה שהוא רוצה...
גם לדברי הגננות בגן, הם כן יכולים לתקשר איתו.
בבית אנו מדברים איתו בעברית - אך הוא רואה לעיתים גם תוכניות ילדים באיטלקית.
הוא אומר מילים ספורות : "אבא" , "אמה" (אמא), "בה" (דובה - הכלבה שלנו) "אייה" (אלה - קיצור של אלסייה השכנה שלנו), "אגאיה" (ג'וליה - הבת של השכנה), "צייה" (גרצייה) "תה" (סבתא), "בווו" (בלון) והיום אפילו אמרתי לו "לי" (שמה של הדודה שלו) והוא חזר אחרי, אמנם לא בצורה ברורה, אבל הוא אמר "לי"...
הוא גם מזהה את עצמו בתמונות ואומר את שמו ("ייה" - אוריה)
לעיתים הוא גם ממלמל (זרגון?) "פתפתפתפת...." או דברים דומים.
השאלה שלנו היא האם הוא לא היה אמור לדבר כבר בגילו? האם אנחנו צריכים לדבר אליו באיטלקית יותר, או אולי לחשוף אותו ליותר תכנים באיטלקית? האם לא לדבר איתו באיטלקית בכלל?
תודה מראש,
דוריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דו לשוניות - תגובה
ענת תבור26/12/2010דוריס שלום,
דו-לשוניות היא תופעה מאד חיובית אצל ילדים, אשר מפתחת את המוח לקליטת שתי מערכות שפה שונות ברמת שפת אם. מכיוון שילד צריך ללמוד שתיים במקום אחת, בד"כ, תחילת רכישת השפה איטית יותר אצל דו-לשוניים, וזה בסדר גמור.
אחד הדברים החשובים כעת הוא לשמור על הפרדה ברורה בין מי שמדבר איתו עברית לבין מי שמדבר איתו איטלקית. דברו אתם איתו בשפת האם שלכם, ואפשרו לו את החשיפה לאיטלקית בגן, בטלוויזיה ובשכונה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להשהות טיפולים או לדרוש המשך מייידירינה26/12/2010
בני בן ה3.5 התחיל לדבר מאוחר, וגם היום הוא בעיכוב יחסית לבני גילו.
הוא מבין הכול, אך מתקשה להביע את עצמו.
התחלנו טיפול עם קלינאית תקשורת בטיפת החלב, אך היא טוענת שכרגע צריך להשהות את הטיפול לחודש כיון שהילד לא משתף פעולה.
לעומת זאת, הגננת טוענת שחבל על כל רגע, שאנו מבזבזים המון זמן וחלון הזמנויות.
מי צודק?
מה לעשות?
להניח לו כרגע עם הטיפול או להתעקש על המשך טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להשהות טיפולים או לדרוש המשך מייידי - תגובה
ענת תבור26/12/2010רינה שלום,
כמו המשפט שאומר: "יותר ממה שהעגל רוצה לינוק הפרה רוצה להניק..",
כאשר ילד לא מרוויח מטיפול, אפילו שהוא צריך, זה יכול לעיתים לעשות אפילו נזק (כמו חוויה שלילית מטיפול ויצירת התנגדות ללמידה). אם קלינאית התקשורת ראתה לנכון לעשות הפסקה קצרה, מומלץ להקשיב לעצתה, בעיקר כאשר מדובר בהפסקה קצרה מאד ולא עוזבים אותו לזמן ממושך. תבקשו בינתיים לקבל מהקלינאית הדרכה לגבי מה כן תוכלו אתם כהורים לחזק במהלך תקופה זו בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה שאלה לגבי שיבוש בהגיית האות רגבי26/12/2010
שלום לכולם אני ישראלי בו 21 שלומד באיטליה פשוט יש לי בעייה בהגיית האות ר ..כשהיית בארץ הבעיה הזאת לא הפריעה לי בגלל שבשפה העברית אין חשיבות לאות ר מודגשת ..בגדול אפשר להסתדר ולהגיד את זה בצורה אחרת ..אני מדבר גם צרפתית אנגלית שגם זה ברור בשפות האלה ..יש לי גם ערבית מצויינת זה שמאפשר לי להשתמש במילים שאין בהם האות הזאת ..ומצליח לנהל שיחה בכל השפות האלה ללא שום בעיה .בגרמנית כמו בעברית ו צרפתית הוגים את זה בצורה אחרת ואין ר חזק או מודגש..אבל באיטלקית כמעט כל המילים יש בהם ר ו יש חשיבות ל ר מודגשת שאני לא יכול להגות וזה יוצא לי לא ברור בכלל..אגב כל הפעלים באיטלקית מסתיימים ב אירי ארי איירי אז זה גורם לי להתבייש לפעמים ו במבחני הרפואה פה כולם אוראלי ..האם אפשר לטפל בבעיה זאת בגיל כזה ..איך .? כמה זמן זה לוקח לי ?
תודה רבה לכל מי שיעזור לי תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה שאלה לגבי שיבוש בהגיית האות ר - תגובה
ענת תבור26/12/2010אפשר לנסות לטפל גם בגיל הזה, אך כדאי לאתר קלינאי/ת תקשורת שדובר איטלקית, בכדי שידע למקד את הצליל החסר באופן מדויק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור מהיראנונימי25/12/2010
אני בן 28 וסובל מבעייה של דיבור מהיר ולא ברור שלעיתים אף מלווה בגמגום קל.
מעולם לא טיפלתי בבעיה והנושא מציק לי מאוד.
אשמח לקבל המלצות איך לטפל בבעיה ואצל מי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור מהיר - תגובה
ענת תבור25/12/2010תוכל לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת (דרך קופ"ח או באופן פרטי), ושם יומלץ במידת הצורך על טיפולים, שבהם יעבדו איתך על הדיבור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בנושא קליאית תקשורתsarit24/12/2010
בני בן שנתיים וחודשיים , רק לפני כחודש התחיל לפתוח את הפה . הוא ילד מאד מאד מאד מפונק , ובמשך כך הזמן הוא די התרגל שאנחנו מבינים אותו אפילו בלי שדיבר , הוא היה מסביר את עצמו בצורה מדהימה ללא דיבור , הרבה בעזרת העינים והידים . כרגע הוא אומר בצורה יפה מאד כ-10-15 מילים - ללא בעיות , מעבר לכך הוא אומר עוד מילים ומנסה לחזור על מילים שאנחנו אומרים לו - אבל באופן חלקי ,למשל "כסא " הוא אומר "כס" , כשניסינו להתעקש איתו להגיד כסא - הוא אמר מצוין . גם מילים שהוא לא מכיר ניסינו להגיד לו ולאחר כמה חזרות הוא אמר יפה , אבל שוב לא את כולם ( הנסיונות התחילו רק היום וזאת לאחר שהגננת המליצה על פניה לקלינאית ) .הילד מבין כל מה שאומרים / מדברים , כל מטלה הוא מבצע בצורה מדהימה , שואלים שאלות - הוא מגיב .אבל עדיין הגננת המליצה אולי לגשת לאבחון - היא טוענת שהוא צריך להגיד לפחות 4 שמות של חברים והוא מציין רק שם אחד , כשאנחנו אומרים את השמות הוא ממש מגיב בשמחה .. ברצוני לציין שגם ילדי הבוגרים החלו לדבר רק בגיל 2.5-3 וכן אני ובעלי לא התחלנו לדבר לפני גיל 3 -ועד היום לא סותמים ....
אני בהתלבטות עצומה האם יש צורך בקלינאית או שמא הדיבור יבוא עם הזמן , אני נוטה לחשוב כי ברגע שאגש לקלינאית ברור שהיא תמצא אותו כזקוק לעזרה - זהו תפקידה , לא ?!
כשמדברים איתו בבית , בגן הוא ממש בולע כל מילה בשקיקה , רואים שהילד מבין ומפנים את הדברים , אני נוטה לחשוב כי רק עכשיו הוא מתחיל את ניצני הדיבור - היתכן ?
ממש אודה על יעוצכם בנדון - אני די מתוסכלת היום מהעניין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות בנושא קליאית תקשורת - תגובה
ענת תבור24/12/2010שרית שלום,
מדבריך ניתן להבין כי בנך מאחר בהבעת השפה בלבד (לצד הבנה והתפתחות כללית תקינה).
עניין נוסף שחשוב הוא התורשה, ויש אכן תופעה של איחור בדיבור שהפער נסגר מעצמו - בתוך משפחות, ואפשר לשער שהוא לא יפתח מהאיחור הזה בעיה שפתית לכל החיים.
מאידך - קיים כיום איחור משמעותי בהבעה. בגיל שלו רוב בילדים מדברים בצירופי-מילים ומעט משפטים. גם יכולת ההבנה והתפיסה שנהיות מורכבות יותר - בגיל זה ילד מנסה להביע רעיונות מורכבים יותר שמעניינים את בני גילו. כך שיכול להיות מצב, שבשל הקצב האיטי, שאולי בשלב מסויים יואץ, הקשיים בדיבור יכולים להשפיע עכשיו על חוויות לא טובות, תסכול וכד'.
השיקול של טיפול או לא, לדעתי, צריך לבוא מתוך הילד. עד כמה מסתדר בגן ובבית או שזה מפריע לו לתקשר עם הסביבה. מספר טיפולים עם קלינאית תקשורת אף פעם לא מזיקים, זו חוויה לילדים, ואפשר רק להרוויח מכך. בכל מקרה חשוב תחילה לבצע בדיקת שמיעה בכדי לשלול בעיה במרכיב זה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה21/12/2010
שלום,
רציתי לשאול האם אפשר לטפל בבעיה של הגיית אות ר' בכל גיל? או שצריך לעשות עם זה משהו מגיל קטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור21/12/2010שלום
אנו מאמינים שכן אפשרי לטפל בבעיות היגוי בגיל המבוגר, כדאי לגשת לאבחון ע"י קלינאי תקשורת כדי לברר מה השיבוש , האם ניתן לטפל ובעיקר מה המוטיבציה לשינוי ...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום לילד בן 4.5 דו-שפתישרית13/12/2010
שלום,
אנחנו מתגוררים בארה"ב כרגע ומדברים שתי שפות (אנגלית ועברית)
אנגלית - בעיקר בגן (אם כי גם עברית) ועברית בעיקר בבית (אם כי גם אנגלית).
בני בן ה- 4.5 מגמגם קלות בעיקר בעברית ובעיקר כאשר הוא מספר סיפור ארוך יותר או בקשה מפורטת (ולא משפטים קצרים).
האם עלינו להתחיל בטיפול / אבחון אצל מומחה?
במידה ונחזור הקיץ לארץ, האם כדאי להמתין לחזרה לארץ?
תודה רבה
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום לילד בן 4.5 דו-שפתי - תגובה
חן לדרר14/12/2010כיצד מתאפיין הגמגום, מתי הופיע?
בהרבה מקרים מדובר בחוסר שטף התפתחותי (ראי הסבר מפורט במדור שאלות נפוצות בפורום זה)
אם מדובר בתופעה ממושכת יותר אזי כדאי להתיעץ עם קלינאית תקשורת
בכל מקרה כדאי לעשות הפרדה ברורה ככל האפשר בין השפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש בהגייה אצל בת 6אמא12/12/2010
ביתי בת 6, בעלת שפה עשירה, דיבור רהוט ומדויק, ומודעות גבוהה מאד לשפה.
מגיל קטן קיים שיבוש הגייה אחד, שלא עובר.
כאשר היא צריכה לדבר על עצמה בזמן עתיד היא משתמשת בגוף שני - כלומר: אני תביא לך את זה, אני תעשה את זה.
הדבר בולט בעיקר על רקע רמתו הגבוהה של שאר הדיבור.
נעשו נסיונות עדינים ביותר לתקן את השיבוש הזה, אך הם לא צלחו.
נראה שהדבר לא נובע מחוסר הבנה שלה את האופן הנכון בו יש להטות את הפועל (שוב, יש לה רגישות די גבוהה לכל ביטוי שפתי אחר). לתחושתי פשוט צריך לתת לזמן לעשות את שלו, אך יש מסביב כאלה הטוענים אחרת.
אשמח לקבל את חוות דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוש בהגייה אצל בת 6 - תגובה
חן לדרר13/12/2010השבוש שאת מתארת אינו שיבוש בהגייה אלא בהטיה מורפולוגית
הטייה לזמן עתיד נרכשת בד"כ בגיל צעיר יותר ולכן אם לא נרכשה עד עכשיו סבירות גבוהה שלא תרכש בעצמה
למרות שמדובר רק בשבוש אחד היתי ממליצה לפנות לק"ת שתאבחן את הבעיה ותוכל לעבוד עם ביתכם על הנושא
גם אם בסופו של דבר השבוש יעבור לבד בעוד שהנ - שנתיים (למשל כאשר תלמד לשון בבי"ס) גם לזמן יש מחר של תגובות הסביבה הבלתי נמנעות
מאחר ואת מתארת ילדה נבונה עם יכולות טובות היא בוודאי חוותה תגובות כאלו וע"י טיפול קצר ניתן לשער שאפשר לפתור את הבעיה
בינתיים בבית הקפידו על דגם טוב בנושא גם כשאתם מדברים וגם כשהיא מדברת. נסו לחזור על דבריה בצורה הנכונה אך ללא תיקון או שליליות.
למשל כשהיא אומרת 'אני תביא לך את זה' להגיד ' אני מאוד אשמח אם את תביאי לי את זה' וכך היא תשמעכ שוב ושוב את הצורה הנכונה במינמום סכול עד לתחילת טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ותהייה
אמא13/12/2010היא לא ממש חוותה תגובות מהסביבה, כי לא הרבה שמים לב לזה (שוב, שאר הדיבור שלה מאד ברור ורהוט).
הבעייה בחזרה על דבריה היא שתמיד מה שנגיד יהיה זהה למה שהיא אמרה.
אם היא אומרת "אני תביא", ואני אומרת לה: "את תביאי" - היא לא זוכה לשמוע את ההטייה "אני אביא", מכיוון שאין מישהו שיכול לומר זאת מלבדה.
היא יכולה לשמוע זאת כשאני מדברת על עצמי, וברוב המקרים אני אומרת זאת נכון. אם אני משבשת - אז כנראה שזה יותר לכיוון "אני יביא", אך לעולם לא "אני תביא".
אני חייבת לציין שהשפה שהיא שמעה - הן בבית והן בגן, וכעת בבית הספר, היא שפה נכונה, ובמשלבים שונים (בגן הקפידו על דקלומים, שירים וסיפורים בשפה גבוהה), והדבר ניכר בשאר הדיבור שלה. היא כבר שאלה את אביה מהי הצורה הנכונה להגיד, כך שבאופן עקרוני יש לה את ה"ידע" הנדרש, אך משום מה לא את היכולת.
האם מלבד תגובות אפשריות מהסביבה יש איזושהיא השפעה להחלטה לתת לזמן לעשות את שלו?
האם הדבר יכול להעיד על דברים אחרים?
תודה גדולה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ותהייה - תגובה
חן לדרר13/12/2010גם התסכול שלה יכול להיות משמעותי ושוב דוקא בגלל שנחשפה לשפה גבוהה ויכולותיה גבוהות הקושי הספציפי הזה מראה שהיא צריכה עזרה מקצועית (יתכן שיסתפקו בהדרכתכם)
ולגבי החיקוי את צודקת, במקרה כזה רצוי גם להגיד על עצמך בכמה שיותר הזדמנויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)