מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני בזוף כיתה א'דליה18/04/2011
יש לי בן בן כמעט 7 .
מאז שהוא קטן היתה לו בעיה של שמיעה .
לאחר שעשינו לו ניתוח כפתורים הכול הסתדר מבחינת שמיעה ואז הילד החל להתפתח בדיבור .
בהתחלה הוא גימגם ולאחר מכן הגמגום עבר .
בגיל 5 הגימגום חזר לו וחשבנו שזה יעבור לו ואכן לאחר חצי שנה שמענו שיש פחות גמגום לא נעלם לגמרי אלא התמעט מאוד וחשבנו שעם הזמן זה יעלם.
בכיתה א' הדיבור שלו המשיך להיות עם גמגום קל לעיתים רחוקות .
לפני כחודשיים בערך הגימגום החל לחזור ובגדול .
הוא כל הזמן מגמגם והחלטנו לנסות לקבל עזרה.
אנו לא יודעים למי לפנות ומה לעשות.
אשמח לשמוע כמה שיותר אינפורמציה לגבי הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בזוף כיתה א' - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור19/04/2011דליה שלום
לא ברור לי מתיאורך אם טופל ע"י קלינאי תקשורת. אך מאוד חשוב לפנות עכשיו לקלינאי תקשורת דרך קופת חולים שהילד שייך אליה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לביתי בת השנתיים ועשרה חעדי16/04/2011
שלום רב רציתי לשאול יש לי ילדה בת שנתיים ועשרה חודשים הילדה מדברת השמיעה שלה מאוד חדה אפילו את ההגעה של אחד מבני המשפחה אלינו היא שומעת לפי הצליל של הנעילה של האוטו הילדה מדברת לא שוטף היא מדברת ושרה ואמרת דברים כגון אמא בואי ומראה לי לדגמא מה היא רוצה לראות ואמרת את השם יובל או דוד חיים או לדגמא אומרת לי סיפור היא לא אומרת לי תספרי לי סיפור למרות שאני חוזרת ומתקנת אותה איך לומר ומחזקת את הילדה ואמרת לה כל הכבוד כדאי שהיא תרגיש הערכה על השיפור שלה אבל לפעמים היא מדברת וממשיכה לומר המון מילים לא ברורות אז אני אומרת לה שאני לא מבינה שתחזור שוב ואני באמת מנסה להבין מה היא אמרה אבל לא מצליחה או שהיא אומרת לי אמא רוצה פקיק שהכונה שהיא רוצה שנעשה פקניק או שאני שואלת אותה כל יום איך היה בגן והיא אומרת היה כיף ולא מרחיבה ושאני שואלת אותה מה אכלת היא ממש אומרת כל יום את אותו הדבר שזה המאכל שהיא אוהבת אז לקחתי יוזמה ודברתי עם הגננת שלה ואמרתי לה שאני רוצה שתעבוד עם הילדה בגן ותנסה להסביר לה ולומר לה שתספר לאמא מה אכלת היום ותתקן אותה בשפה יותר ואז הגננת שלה אומרת לי כן רציתי לדבר איתך הילדה שלך מרוב שהיא רוצה לומר המון דברים לפעמים לא מצליחה לומר הכל ומתבלבלות לה המילים ואז היא אומרת לי אבל אולי זה עדיין מוקדם כי היא עדיין קטנה וזה יכול להסתדר כי בסך הכל הילדה משחקת עם כולם צוחקת ומשתתפת ומגיבה והולכת לעשות פיפי לבד והיא דיי עצמאית ומבינה מה שמדברים איתה ואז היא אמרה שיש עוד משהו שלפעמים היא מדברת על עצמה כגוף שלישי במקום להגיד אני הולכת אז הילדה אומרת את השם שלה ואמרת לדוגמא עדי הולכת ביי או עדי רוצה פיפי אז הגננת שלה המליצה שאני יקח אותה לקלניית תקשורת ורציתי לשאול אותכן מה דעתכן אני ישמח לתשובה תודה מראש וחג פסח כשר ושמח לכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לביתי בת השנתיים ועשרה ח - תגובה
ענת תבור16/04/2011עדי שלום,
את מתארת כנראה איזשהו איחור בשפה של ביתך ביחס לגילה, כולל שיבושי היגוי. יתכן וחלק מהדברים מתאימים לגילה ויתכן שלא. הייתי ממליצה לך לפנות לאבחון קלינאי/ת תקשורת, שם יוכלו לומר לך בדיוק האם יש מקום להתערבות או לא.
בהצלחה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בדיבורגליה15/04/2011
שלום רב!
אני אמא לילדה מתוקה בת שנה ו-7. הבעיה היא שהיא לא אומרת כמעט כלום. חוץ מ"די- די" (תן ברוסית) היא לא אומרת כלום. לא אמא לא אבא לא מו מו כלום. היא שומעת רק שפה אחת בבית וגם במשפחתון. היא מבינה אותנו היטב, עושה כפיים וביי ביי. מבצעת פקודות אך מסרבת לדבר. עשינו בדיקת שמיעה שיצאה תקינה. רופאת ילדים שלנו (מנוסה מאוד) חושבת שיש לנו זמן לחכות עד שנתיים ולדעתה אין מה לפנות למכון להתפתחות הילד. השאילה האם היא צודקת או שיש לנו מה לדאוג? אם אין לה בעית שמיעה וטפו טפו היא לא אוטיסטית למה היא מסרבת לדבר?
וגם אם נפנה למכון להתפתחות הילד יש מה לעשות בגיל הזה? היא לא מוכנה לחזור על צלילים אחרי, היא תסכים לחזור אחרי קלינאית תקשורת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בדיבור - תגובה
ענת תבור16/04/2011גליה שלום,
האם היא מפיקה קולות? ממלמלת? נסי לעקוב אחר הצלילים שהיא משמיעה. האם מגוונים? האם יש עוד חזרות על הברות (כדוגמת "די-די"), גם כשהן לא הפקות עקביות למילה?
מבחינת גילה, יש איחור בהופעת המילים הראשונות, אך לפני שפונים לטיפול, יש מצבים שאפשר לחכות - במידה והיא כן בכיוון מבחינת התפתחות השפה (ז"א שיש לה מלמול מגוון) ושאר המרכיבים התקשורתיים תקינים.
נסי בינתיים להדגיש הפקות קבועות תוך כדי פעילויות חוזרות על עצמן, מהנות (כמו: הופ, בום, אן-אן...., קולות של חיות, הפקות קבועות תוך כדי דגדוג וכד'). חשיפה חוזרת ומודגשת, שמלווה בהנאה ובציפייה להמשך פעילות שכזו - מעודדת הפקות מעין אלה).
במידה ולא תראי התקדמות - ניתן לפנות ליעוץ והדרכה אצל קלינאית תקשורת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים בני שנתייםרונית13/04/2011
שלום
יש לנו תאומים בני שנתיים ושבועיים (בן ובת). הבן התחיל לדבר יפה, מתחיל לבטא מילים ואף לצרף משפטים בני 2 מילים. הבת לעומת זאת, כנראה נמצאת בתקופת מרד גיל שנתיים, אבל מבטאת רק הברות מלבד המילים אמא ואבא. "ני"= אני, "ננה"=בננה, "קי"=מוצץ או מיץ, "עלי"=אלי (השם של סבא). היא יודעת לפנות אלינו כשהיא עושה משהו בחיתול וההבנה שלה מלאה והיא ממלאת הוראות בצורה מדהימה, אבל, שוב, בלי לבטא מילים שלמות מלבד אבא ואמא. רופא אף אוזן גרון אמר לנו לפני כשבועיים להמתין איתה עוד כמה חודשים ולתת לה זמן. ראוי לציין כי התאומים נולדו בשבוע תקין ובמשקל תקין, וכי הילדה התחילה בשבועיים האחרונים לבטא מעט יותר הברות מאשר לפני כן.
האם כדאי בכל זאת ללכת לייעוץ כלשהו או באמת לתת לה קצת זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים בני שנתיים - תגובה
ענת תבור13/04/2011דבר ראשון, כדאי לבצע בדיקת שמיעה לוודא שאין בעיה בתחום זה.
לגבי הדיבור - מעבר להפקה של מילים חלקיות, האם אוצר המילים שלה מספק? האם היא מצליחה להביע את עצמה מבחינה מילולית (גם כשמובנות הדיבור ירודה)?
צריך להבחין בין גודל אוצר המילים, או שימוש במילים בודדות לעומת צירופי מילים - לעומת מבנה המילים עצמן - אם הקושי הוא רק בצורת המילים אפשר בהחלט לחכות מספר חודשים, במיוחד כשאתם מרגישים שלאחרונה יש שיפור.
אם אוצר המילים שלה כולל מספר בודד של מילים (גם הברה קבועה נחשבת כמילה), הייתי כן פונה ליעוץ כעת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שליפהיעל12/04/2011
היי
אינני יודעת אם שאלה זו מתאימה לפה אך אנסה בכל אופן. שמתי לב בשנים האחרונות שהמון פעמים כשאני רוצה לומר מילה מסוימת (אם זה מתוך דיבור או מתוך תמונה חזותית) אינני מצליחה לזכור או לשלוף את המילה בעברית אך אני שולפת מיד וביתר קלות את המילה באנגלית. חשוב לציין שנולדתי בארץ ואינני מגיעה ממשפחה ששפת הבסיס שלה היא אנגלית.
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שליפה - תגובה
חן לדרר14/04/2011יעל שלום
בכל מקרה שיש שינוי בדיבור חשוב להתייעץ עם רופא. בחלק מהמקרים הדבר נובע מעומס, עייפות וכדומה ובכל זאת הכרחי להתחיל מבדיקה רפואית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה עבור ז'קליןרינה חד12/04/2011
שלום לך ז'קלין
הבת שלי בת 4 ו3 חודשים מהיום שהתחילה לדבר משפטים הבחנו שישנם הרבה אותיות שהיא אומרת לא נכון והבעיה הינה עד היום. האות "ר" לא מבטא בכלל אומרת במקומה"ל" ושמעתי שהאות "ר" במיוחד מתחיל לטפל בה רק אחרי גיל 5. האם זה נכון ?
וגן לפעמים האות "י" אומרת "ל" אבל פה אם מעירים לי מתקנת לפעמים מתקשה.
מה ניתן לעשות?
אני מאזור נצרת, לאן כדאי לי ללכת ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה עבור ז'קלין - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור13/04/2011שלום רינה
האם מדובר בהיגוי בערבית כלומר בשפת אם ? כי זה חשוב לטיפול .
בכל מקרה השליטה בהיגוי ה/ר/ הוא לקראת גיל 5 במיוחד כשהיא מוחלפת ל/ל/ .
אך עקב הדיווח שלך על הקשיים גם בהגיית ה/י/ מומלץ כבר לעבור אבחון וידריכו אותך בהתאם .
טיפולים בתחום זה מבוצעים דרך קופת חולים שהילדה שייכת אליה או מכון הסדר שעובד עם הקופה , לכן תפני לקופה ותבררי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
רינה חד14/04/2011תודה ז'קלין
כן מדובר שערבית הנה שפת האם והיא מחליפה את ה "ר" ב "ל" או ב "י" כמו השם רולא היא אומרת או לולא או יויא.
אז את ממליצה להתחיל לעבוד על זה מעכשיו. אני בקופת חולים מאוחדת בנצרת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור14/04/2011שלום רינה
אם היא מחליפה את ה/ר/ פעם ב/ל/ ופעם ב/י/ ולעיתים עושה אסימלציה בין ההגאים ( כלומר דמיון בהפקה ובדבור ) אז כן כדאי לפנות לאבחון.
תבדקי איפה עושים אבחון קלינאית תקשורת במאוחדת ?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 10 חודשים-מעט מאוד הברותאמא דואגת11/04/2011
היי,
תינוקת שלי בת 10 חודשים בעוד יומיים
עד לא מזמן לא אמרה הברות בכלל
לפני 2-3 שבועות התחילה להגיד דה-דה-דה אבל היא עושה את זה לאתים רחוקות
רוב הזמן היא אומרת אאא, אאיי או סתם משהו לא ברור
היא מאוד תקשורתית, אוהבת להיות במרכז העניינים. היא מגיבה על שמה, על שאלות "איפה", מוחאת כפיים ועושה ביי. אבל מבחינת הדיבור היא כמעט ולא מתקדמת. זה מאוד מדאיג אותי.... יש לנו תור לבדיקת שמיעה. אבל זה רק בעוד חודש....
מה יכולה להיות הבעיה ואיך אפשר לעזור לה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 10 חודשים-מעט מאוד הברות - תגובה
חן לדרר11/04/2011מתאורך התפתחותה של בתך מתאימה לגיל. את מתארת הברות מוכפלות (דה דה דה) שבד"כ מופיעות סביב גיל 9 חודשים. עיבו אחר התקדמותה שמתבטאת בהעלאת כמות השמוש בכך וכן במגוון מתרחב של הברות מוכפלות. במידה ולא יהיה שינוי משמעותי תוך חודשיים שווה לפנות לקלינאית תקשורת
מצויין שקבעתם בדיקת שמיעה כי זה יכול להשפיע.
בבית כדאי לחקות אותה כשמפיקה צלילים, להשמיע צלילים קלים וחוזרים בשחק (למשל כשמשחקים באוטו להשמיע ביפ ביפ)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רואה התקדמות
אמא מודאגת11/04/2011תודה על התשובה.
מה שמדאיג אותי זה שהיא אומרת דה-דה אולי פעם אחת ביום וכל השאר זה אאא אאאיי או משהו כזה. ואין הברות אחרות כמו מה-מה או בה-בה. אני מדברת איתה הרבה וכל הזמן מנסה לעודד אותה לומר מילים חדשות......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רואה התקדמות - תגובה
חן לדרר14/04/2011זה עדיין סביר.
אין טעם לעודד אותה להגיד מילים חדשות כי זה עניין של בשלות.
חשוב דוקא לחשוף אותה גם לצלילים פשוטים שיש יותר סיכוי שתצליח לחקות. כמו כן מועיל לחקות אותה כשמפיקה צלילים
שימי לב כשאת מדהרת איתה לדבר בשפה פשוטה (משפטים של מילה - שתיים), חזרתית ולהשאיר הפסקות בהן היא יכולה להגיב (אפילו אם אינה מגיבה)
ואם את מאוד מודאגת באפשרותך לפנות כבר עתה לקלינאית תקשורת שתוכל לתת לכם הדרכה יותר מדוייקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור אדיש ואיטיאנונימי11/04/2011
שלום, אני בת 18 ומאז שאני זוכרת את עצמי מעירים לי על זה שאני אדישה, עכשיו אני לא יודעת איך זה בא לידי ביטוי כי אני לא מרגישה את זה וכששאלתי אנשים הם אמרו לי שהטון דיבור שלי רגוע, גם שאני כועסת למשל ושאין לי הבעות פנים.
אנשים שכבר מכירים אותי התרגלו לזה שאני אדישה, אבל לאחרונה הכרתי אנשים חדשים ויוצא שכל יום לפחות שני אנשים מעירים לי על דיבור וחשיבה איטית ותמיד שואלים אותי לשלומי ולמה אני נראית עצובה ואני באמת משתדלת לחייך ולהיראות הכי שמחה שיש ועדיין ממשיכים לשאול אותי למה אני עצובה.
כמו כן אם לא מיותר לציין קשה לי מאוד להביע את עצמי גם בדיבור וגם מבחינה תקשורתית (ליצור מגע עם אנשים, להראות התלהבות) וזה מציק לי
מה אפשר לעשות בנידון וממה בעיה זו נובעת והאם היא מצריכה טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור אדיש ואיטי - תגובה
חן לדרר11/04/2011תודה על פניתך, את מתארת תופעות שיכולות לנבוע מהרבה סיבות ואין אפשרות לאבחן על סמך תאור.
לגבי הדיבור אפשר להגיע לאון קלינאית תקשורת ולראות האם מדובר בבעית דיבור או בגורם אחר. את יכולה גם לעבור אבחון פסיכולוגי כדי לבדוק את התחום הזה
ובכל מקרה באפשרותך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך שמכיר אותך היכן כדאי להתחיל באבחון
הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנה אצל ילדה בת שנתיים ו4 חודשיםאור07/04/2011
שלום
יש לי ילדה בת שנתיים ו4 חודשים שכבר יודעת להרכיב משפטים (עדיין יחסית פשוטים כ 5 מילים), יודעת לשיר, שרה כמעט כל שירי ילדים קצרים, יש לה עדיין בעיות היגוי אך לא גדולות ולרוב ניתן להבין אותה.
אך מה שמטריד אותי זה הבנה.היא בעיקר חוזרת אחרי אנשים אחרים ולרוב לא יודעת לענות על שאלה
סתם לדוגמא: ילדה בגן שלה שאלה אותה שאספתי אותה : "לאן אתם הולכים?" והיא אמרה : "לאן אתם הולכים?". אני עניתי הביתה, והיה נראה לי שהיא לא הבינה שאלה.
ששואלים אותה מה אכלה בגן היא כל הזמן חוזרת על אותו משפט: מרק, נקניקיות
למרות שבאותו יום הם אכלו משהו אחר
כמובן היא כן יודעת לענות על שאלות פשוטות כמו: איפה אמא, אבא, כדור, בקבוק וכו, איך קוראים לך, לאמא, לאבא, מי זה
ומבינה: תביא לי דברים, שימי דברים, בוא נלך ..., נתלבש, נאכל וכו'
האם זה נורמלי לגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנה אצל ילדה בת שנתיים ו4 חודשים - תגובה
ענת תבור08/04/2011אור שלום,
קשה לי מאד לענות לך מבלי לראות את ביתך. בגדול, אצל רוב הילדים הבנת השפה טובה מההבעה שלה. חזרה על השאלה, אכן יכולה להצביע על כך שמבינה שצריך לענות משהו אבל לא יודעת מה.
הבנת השפה מתפתחת, כמו ההבעה, באופן הדרגתי. למשל, השאלה "לאן?" קשה יותר מהשאלה "איפה?" - שהיא מתייחסת למשהו קונקרטי לרוב, בעוד ש"לאן?" מתייחס למשהו עתידי. דרך התשובות שלך היא תלמד עם הזמן את המשמעות המדוייקת של השאלה. בגיל הזה ילדים מתקשים פעמים רבות לספר על דברים שהם לא קורים כאן ועכשיו ולכן קשה לה גם לענות על מה אכלה היום, כי צריכה לשחזר משהו שכבר קרה. תנסי לשאול את השאלה הזו קרוב מאד לזמן הארוחה (למשל אחרי ארוחת הערב בבית) ושחזרי איתה יחד את התשובה, עד שתלמד שלאותה שאלה יש התייחסויות שונות במצבים וזמנים שונים.
אם את עדיין מרגישה מוטרדת מנושא ההבנה - (יותר חשוב להשוות את רמת ההבנה שלה להבעה שלה ולא לגיל), תכולי לפנות לאבחון אצל קלינאית תקשורת או בהתפתחות הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך דיבור מציקשיר05/04/2011
שלום, אני בת 20 ויש לי בעיה של חתך דיבור באותיות ח' ו-ר', שאותן אני לא מבטאת כמו שצריך. ח לא גרונית, אלא שנוצרת בפה, ור' חסומה, שנשמעת יותר כמו ח'.
עד עכשיו היינו בטוחים שזה מבטא ארגנטינאי (במיוחד בגלל המוצא של ההורים), אבל לאחרונה השתכנענו במשפחה שזה חתך דיבור לקוי.
הבעיה התחילה רק בגיל 15-16, והיום הרבה אנשים לא מסוגלים להבין אותי, גם עקב בליעת מילים.
האם יש כאן צורך בקלינאי תקשורת? האם יש דרך לפתור את הבעיה לבד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך דיבור מציק - תגובה
ענת תבור05/04/2011בשביל ליעץ לך מה ניתן לעשות תצטרכי להגיע לאבחון של קלינאית תקשורת, אז היא תוכל להתרשם מדיבורך ולהמליץ על טיפול במידת הצורך.
הטיפול עצמו כולל הדרכה לתרגול עצמי בבית, כששינוי מהותי בהרגלים דורש לרוב ליווי והנחיית איש מקצוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 נתקע במיליםרוזי31/03/2011
ילד בן 5 בגן שפתי עם בעיות שפתיות כיום אומר משפתים של 10 מילים במשפט ואף יותר
מביעה עצמו מאוד יפה אך מידי כמה חודשים הוא פתאום נתקע עם מילים ממש מתאמץ להוציא מילה ואז לאחר כמה ימים נעלם לו ושוב לאחר כמה חודשים חוזר ההתקעות של המילים ושוב חולף תוך שלוש ימים זה קורה בעיקר שהוא ממהר לדבר וצועק מרב שהוא רוצה להגיד את מה שיש לו
בהתחלה התעלמנו מזה וזה נעלם כיום שמנו לב שאנו אומרים לו לאט לאט תגיד ובשקט אז ההתקעות נעלמת כשהוא מדבר בשקט ולאט
האם נכון לתקן אותו או להתעלם מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5 נתקע במילים - תגובה
חן לדרר31/03/2011מאחר ויש גם קשיי שפה חשוב להבין בדיוק מה הבעיה - האם נובע מקושי שפתי או קושי אחר.
מאחר ובנכם מטופל ע"י קלינאית תקשורת בגן הדרך הטובה ביותר הינה להתייעץ איתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלינאית בגן
רוזי04/04/2011שאלנו אותה לגבי ההתקעות והיא ענתה שזה כנראה בגלל שהוא מתקדם בשפה
וכן יש לילד קשיי שפה ושליפה התיעצתי עם עוד קלינאית שעבדה איתו 4 או 5 פעמים והיא ענתה שזה אופייני לילדים בני 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלינאית בגן - תגובה
חן לדרר04/04/2011אז זו התשובה , כמובן אם המצב מחמיר או נמשך הרבה זמן כדאי להתייעץ שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,אנונימית27/03/2011
היי, אני נערה מתבגרת בת 16.
מגיל צעיר היו לי בעיות התבטאות. קשה לבטא את מחשבותיי כהלכה, ואני מאוד נתקעת במילים. זה לא שאני מגמגמת ממש, אני פשוט מתבלבלת הרבה במילים , ולרוב לא מבינים אותי.
תהיתי לעצמי מה אפשר לעשות בנידון?
פעם זה לא היה כ"כ בעייתי, כי אחותי פשוט תרגמה אותי, ובמבחנים הרמה לא הייתה קשה מידי ולכן לא היה לי יותר מידי בעיות. ופשוט זה לא היה נחוץ לי.
כיום אני בכיתה מיוחדת למנהיגים צעירים, ולדעתי חלק מאוד מאוד ממנהיגות זה לדעת להביע את עצמך בלי להיתקע ,ובלי לשכוח מילים שלפני רגע אמרת.
לכן אני ממש ממש אשמח לדעת מה אפשר לעשות, אולי טיפול או משהו ...
תודה , אנונימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארגון מסר מילולי - תגובה
ענת תבור28/03/2011קלינאי תקשורת עובדים גם עם ילדים בגילך על נושאים שפתיים, כמו ארגון הדברים שנאמרים בצורה מובנית וברורה, עובדים על שיפור השליפה של המילים הנכונות וכד'.
תוכלי לפנות לקלינאי/ת תקשורת ולעבור אבחון מסודר. במידה והיא תתרשם שאכן יש בעיה בתחום זה, תוכלי לטפל בכך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור תינוקיליאת26/03/2011
בני בן 3 ו-8 חודשים מדבר שוטף בבית אך יש לו בעיות בהיגוי מבין הכל ושמח בבית אך הדיבור עדיין תינוקי . בגן לא מדבר הרבה ולא יוצר הרבה קשר בדיבור כמו כן בפנ י זרים לא מדבר באופן מכוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור תינוקי - תגובה
חן לדרר27/03/2011ליאת שלום,
לא ברור לי למה את מתכונת בדיבור תינוקי?
במידה ומדובר בשיבושי היגוי זה תלוי בסוג השיבושים. ישנם שיבושי שעדיין תקינים לגיל זה.
צייני באילו שיבושים מדובר ואוכל להמליץ האם כבר לפנות לאבחון קלינאית תקשורת או להתין
בכל מקרה כאשר יש בעיו דיבור מומלץ:
א. לבצע בדיקת שמיעה כדי לוודא שזה לא חק מהבעיה
ב. לא להתייחס לשיבושי הדיבור אלא לתוכן וכך למנוע את ההמנעות שאת מתארת
ג. לתת דגם טוב - כאשר ילך מדבר משובש להשתמש במילה נכון בהקשר חיובי. למשל אומר 'אני רוצה קוקולד' אז לענות 'אני אתן לך שוקולד'. העקר זה שלא יהיה רושם של ביקורת או תיקון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה
ליאת05/04/2011ראשית אני מודה על תגובתך. הכוונה כשהוא רוצה הוא מדבר יפה ולעיתים מדבר בצורה תינוקית נראה כי מכוונת. אולם הדבר שרציתי יותר התייחסות אליו הוא העניין שבגן הוא לא מרבה לדבר פשוט באופן מכוון לא מדבר למרות שבבית מדבר גם הדבר דומה כשרואה מישהו זר אז נמנע מלדבר . יחד עם זאת בפני קרובים מדבר באופן חופשי אני לא יודעת כיצד לגרום לו להיפתח ולהרגיש בנוח עם הדיבור שלו. אציין שאני הרבה פעמים מדברת איתו על זה השאלה עם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה - תגובה
חן לדרר06/04/2011הרבה מהדברים שאת מתארת יכולים להיות על רגע של בטחון עצמי ולכן כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית ילדים (במידה ואתם בגן עירייה יתכן שיש פסיכולוגית מטעם השפ"ח). במידה ויש גם שבושי היגוי כדאי להגיע לאבחון קלינאית תשורת על מנת לוודא האם צריך טיפול בדיבור עצמו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מדהימה תודה רבה
אורלי30/03/2011המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים ו3 חוד לא מדברת ברוראורלי24/03/2011
בתי המקסימה בת שנתיים ו-3 חודשים מבינה הכללל אפילו מה שאנחנו לא רוצים שתבין, חכמה ומפותחת מאוד. מדברת משפטים שלמים של ארבע מילים ויותר ואפילו מכניסה לדו שיח משפטים שלמים שנאמרו לידה בזמן אחר. הבעיה היא שהיא לא תמיד מדברת ברור ולא אומרת את האותיות צ' ש' ר'(שאותה מבטאה במבטא אמריקאי)לדוגמא: אני אוקה לינון(אני רוצה לישון) בה(שב) פהה(חם) קוקוקד(שוקולד) מיכה(שמיכה) אקקת(רכבת). מננה(בננה) אפואח(תפוח) כיכה(כיסא) תתול(חתול) ככב(כלב) הקטע המוזר שאת המילה מוצץ היא אומרת וכן משתמשת באות צ'(זו המילה היחידה בה היא מבטאה נכון את האות צ') ואת האות ל' היא הוגה נכון במילה לא.
מי שלא נמצא איתה הרבה כמעט ולא מבין אותה זה נשמע כאילו היא רוצה לדבר מהר ולכן משמיטה חלקי מילה. אני מודאגת מאחר ואני רואה מסביבה ילדים בני אותו גיל שמדברים הרבה יותר ברור. יש לציין שכן יש התפתחות יומיומית בהגייה אבל אני עדיין מודאגת. האם יש מקום לפנות לקלינאית תקשורת בנושא?
בנוסף בניגוד לשאר ילדי הגן לדוגמא, היא לא שרה שירים אני שרה איתה המון ואם היא כן משתפת פעולה היא שרה שתיים-שלוש מילים ועוד אא אא אא מהשיר ומפסיקה. היא מכירה המון שירים ותהיתי האם נתקלת במקרה כזה? שוב ההשוואה נעשית מול ילדים בטווח גיל דומה לשלה ואף קטן יותר. ואני חוששת שזה חלק מבעיית ההגייה שלה, אם קיימת...
אשמח לשמוע את חוות דעתך
תודה מראש- אורלי.
שכחתי לציין שאת האות ח' היא לא אומרת. היא יודעת לעשות חחחח כשמבקשים ממנה אבל לא ללב במילה לדוגמא טול במקום חול או טום במקום חום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים ו3 חוד - תגובה
ענת תבור25/03/2011אורלי שלום,
מערכת הצלילים מתפתחת אצל ילדים בהדרגה - נוכל לראות שעם הזמן יש עליה גם במספר הצלילים הקיימים בדיבור של הילד וגם באורך ומורכבות המילה.
מבחינת הצלילים - ישנם צלילים שנרכשים (בממוצע) מאוחר יותר מצלילים אחרים, כמו ח, ל, ר, ושורקות. מבחינת הגיל של ביתך - חוסר שימוש בהם עדיין תקין לגילה. זה שיש מילים שהיא כן אומרת צלילים אלו - זה מראה שמתחיל איזשהו תהליך רכישה שלהם עד לשימוש מלא בדיבור הספונטני.
מכיוון שאת רואה שיפור עם הזמן, הייתי ממליצה לך לחכות 3-4 חוד' ולראות איך היא מתקדמת. בינתיים כדאי לעשות שני דברים:
א. לבצע בדיקת שמיעה. הרבה פעמים רואים קשר בין ירידת שמיעה ושיבושי דיבור - וכדאי לוודא שהשמיעה תקינה.
ב. לא לתקן את דבריה, אך לחזור (בהקשר מתאים) על המילים בצורה הנכונה והמלאה של המילים המשובשות. ילדים לומדים מחשיפה לסביבתם, וההפנמה של השליטה במערכת הצלילים יכולה לקחת זמן.
במידה ואת רואה שחוסר המובנות מתסכל אותה, כדאי לפנות לאבחון ויעוץ של קלינאי/ת תקשורת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
אורלי27/03/2011תודה על התגובה המהירה פניתי לבקש הפנייה מרופא הילדים לבדיקת שמיעה וקלינאית תקשורת אך נתקלתי בתגובה לא נוחה מצד הרופא שטען שלא לוקחים ילדה לקלינאית תקשורת בגלל שנראה להורים שהיא לא מדברת בצורה תקינה. הוא נתן הפנייה לבדיקת שמיעה אך התגובה שלו לא מצאה חן בעיניי
האם יש אפשרות להפגש עםק לינאית תקשורת מחוץ לקופת החולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה - תגובה
ענת תבור28/03/2011יש הבדל בין גישות שונות - לא בהכרח מה שחושב רופא משפחה חושבת גם קלינאית תקשורת בקופ"ח. בכל מקרה, יש באפשרותך שתי אפשרויות - פנייה להתפתחות הילד ושם לעבור אבחון ויעוץ עם קלינאי/ת תקשורת ו/או רופא התפתחותי, או לפנות לקלינאי/ת תקשורת או למכון לדיבור באופן פרטי. בכל מקרה, מגיל 3 - יש אפשרות להשתתפות של קופ"ח במימון גם אם לא הגעת דרך התפתחות הילד.
אני באופן אישי חושבת שההורים הם הגורם העיקרי שמפנה ילדים לאבחון. מקסימום באבחון המקצועי יגידו לך שאין צורך בטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-4 מחליף אותיותלאה24/03/2011
בני כמעט בן 4 וכאשר יש מילה המתחילה באות "ק" הוא מחליף אותי ל-ט במקום קוף הוא אומר טוף או תוף. לנו אין בעיה להבינו והוא מאד מפותח אך האם כדאי לגשת לקלינאית תקשורת או שכדאי לעזוב אותו וזה יסתדר מעצמו? כל שאר הדיבור שלו ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן ה-4 מחליף אותיות - תגובה
חן לדרר24/03/2011שיבוש זה אמור לעבור סביב גיל 4, אם זה לא עובר בהחלט מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)